wujenta Posted October 15, 2025 Report Posted October 15, 2025 Przed chwilą zainstalowałem poprawki październikowe (KB5066133) i (KB5066793) do 11 23H2 Pro lite przez Windows Update. Poszło bez problemu. Ja zawsze po aktualizacjach wykonuje czyszczenie z prawokliku na pulpicie . Spróbuj komendy z lini poleceń : sfc /scannow Quote
korzychxp Posted October 15, 2025 Report Posted October 15, 2025 9 godzin temu, wujenta napisał(a): Przed chwilą zainstalowałem poprawki październikowe (KB5066133) i (KB5066793) do 11 23H2 Pro lite przez Windows Update. Poszło bez problemu. Ja zawsze po aktualizacjach wykonuje czyszczenie z prawokliku na pulpicie . Spróbuj komendy z lini poleceń : sfc /scannow Robilem i to i DISM, nic nie działa Quote
wujenta Posted October 15, 2025 Report Posted October 15, 2025 Próbowałeś przywracania systemu? Masz może obraz systemu? Ja raz w miesiącu przed aktualizacjami robię obraz dysku Acronisem lub Macrium Reflect. Niekiedy ratuje to dupsko. Quote
korzychxp Posted October 16, 2025 Report Posted October 16, 2025 W dniu 15.10.2025 o 16:01, wujenta napisał(a): Próbowałeś przywracania systemu? Masz może obraz systemu? Ja raz w miesiącu przed aktualizacjami robię obraz dysku Acronisem lub Macrium Reflect. Niekiedy ratuje to dupsko. Nie mam przywracania bo miało być light. Obrazu nie mam, tylko to co na instalce. Strasznie mnie to dziwi jak innym działa. Quote
dimsim Posted October 17, 2025 Report Posted October 17, 2025 Siema Słuchajcie jak przywrócić pasek wyszukiwania w miejsce, które zaznaczyłem strzałką? Tutaj oczywiście jest, ale nie mogę tego zrobić na laptopie. Dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wislak00 Posted October 17, 2025 Report Posted October 17, 2025 2 godziny temu, dimsim napisał(a): Siema Słuchajcie jak przywrócić pasek wyszukiwania w miejsce, które zaznaczyłem strzałką? Tutaj oczywiście jest, ale nie mogę tego zrobić na laptopie. Dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dodaj wpis i restart. This is the hidden content, please [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dimsim Posted October 17, 2025 Report Posted October 17, 2025 4 minuty temu, wislak00 napisał(a): Dodaj wpis i restart. This is the hidden content, please [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O to chodziło. Dziękuję wislak00 likes this Quote
xbmc Posted October 18, 2025 Report Posted October 18, 2025 a jak uruchomić bez tpm i secureboot? Stary laptop pokazuje brak bootmgr Quote
dimsim Posted October 21, 2025 Report Posted October 21, 2025 Witam ponownie. Czy w wersji lite jest ograniczone/wyłączone drukowanie przez wifi w jakiś sposób? Pytam, gdyż laptop widzi drukarkę w sieci wifi, instaluje ją, ale w momencie drukowania nic się nie dzieje. Nie ma oczekujących dokumentów do drukowania. Drukowanie przez kabel działa prawidłowo. Dodatkowo nawet drukowanie z telefonu działa. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Edit: zapodałem sterownik z łapy zamiast tego co sam znalazł i ruszyło. Można usunąć. Quote
stens Posted October 21, 2025 Report Posted October 21, 2025 W dniu 18.10.2025 o 19:17, xbmc napisał(a): a jak uruchomić bez tpm i secureboot? Stary laptop pokazuje brak bootmgr Nagraj pendrive Rufus-em. Przy nagrywaniu będą opcje do włączenia. Quote
srom-otnik Posted October 26, 2025 Author Report Posted October 26, 2025 Hejka! Pożegnalna wersja do pobrania. - nie integrowałem nowych łatek WU, system można w kilka minut samodzielnie zaktualizować; - wymieniłem całą machinę skryptową na nową. PZDR! LaptopIpc, stens and JanKo66 like this Quote
balusiek Posted October 27, 2025 Report Posted October 27, 2025 Pierwsze, gorące uwagi na VM. Aktualizacja z października nie poszła "Na urządzeniu brakuje ważnych aktualizacji". Ikony "Czarne ikony v2" zainstalowały się za pierwszym razem, ale po zmianie na inne i powrocie, już nie. Edit. Po kolejnej próbie, aktualizacja poszła. Edit Odnośnie ikon. Zauważyłem zmianę uruchamiania v2 (inny skrypt?). Ikony v2 można przywrócić po ponownej zabawie z TakeOwnershipEx. Nie chodzi mi o aktualizację systemu. Wiem. że po niektorych, trzeba bawić się z TakeOwnershipEx. Brakuje mi poprzedniej wersji V2. Zauważyłem również w tej wersji, brak podglądu zawartości folderów w ikonach. swiniarobert69 and srom-otnik like this Quote
srom-otnik Posted October 27, 2025 Author Report Posted October 27, 2025 9 godzin temu, balusiek napisał(a): Zauważyłem również w tej wersji, brak podglądu zawartości folderów w ikonach. To akurat jest opcja, która spowalnia działanie eksploratora plików i od pewnego czasu we wszystkich modach wyłączam tę funkcję. starcraft2fan and stens like this Quote
balusiek Posted October 28, 2025 Report Posted October 28, 2025 No ok. Ale można zostawić starą wersję ikon i dodać tę nową (V3 na przykład), dla chętnych. Mamy wtedy wybór. Quote
odyn1982 Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 Kiedy będzie Windows 11 Pro 25H2 Lite? Quote
c666 Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 3 godziny temu, odyn1982 napisał(a): Kiedy będzie Windows 11 Pro 25H2 Lite? Na Twoim miejscu odrazu zapytałbym o wersje x86... hmm... gdybyś przed tym wpisem przerzucił tylko tematy odnośnie Win11 Srom-otnika, to wiedziałbyś co jest aktualnie u Niego na tapecie... bądź cierpliwy, to naprawdę wielka cnota... ...aaa... no i miej silną wiarę w Wielkiego Mistrza... Quote
odyn1982 Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 4 minuty temu, c666 napisał(a): Na Twoim miejscu odrazu zapytałbym o wersje x86... Po co miałbym o to pytać i kim jest ten Wielki Mistrz??...bo zapachniało jakąś sektą rogatego kozła Quote
c666 Posted October 31, 2025 Report Posted October 31, 2025 10 minut temu, odyn1982 napisał(a): Po co miałbym o to pytać i kim jest ten Wielki Mistrz??...bo zapachniało jakąś sektą rogatego kozła :)))... lepiej to zmaż zanim ktoś to zinterpretuje inaczej niż myślisz... :))) Quote
danielo301 Posted November 9, 2025 Report Posted November 9, 2025 Cześć pobrałem w formie zip z mega.nz mam pytanie jakie jest hasło do zip. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cześć pobrałem w formie zip z mega.nz mam pytanie jakie jest hasło do zip. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cześć pobrałem w formie zip z mega.nz mam pytanie jakie jest hasło do zip. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote
Killer85 Posted November 10, 2025 Report Posted November 10, 2025 Jakie hasło skoro to obraz do wypalenia Rufusem? Tak właśnie pobrałem i zrobiłem obraz za pomocą Rufusa Cytat III. Instalacja: System nieaktywowany - należy podać swój klucz. Instalacja tylko w wersji "na czysto", czyli bez możliwości aktualizacji istniejącego i działającego systemu. Do przygotowania bootowalnego pendriva użyć najlepiej aplikację RUFUS lub Ventoy. Cytat Rozmiar ISO: 3,73 GB Quote
predator19812 Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Witam mam pytanko jak zmienić domyślny program Paint tak aby zdjęcia się otwierały w innym programie Albo jak usunąć Painta Quote
stens Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 18 minut temu, predator19812 napisał(a): Albo jak usunąć Painta Ustawienia> aplikacje> zainstalowane aplikacje i wyszukaj i usuń. LAGUNA likes this Quote
predator19812 Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 No właśnie to nie takie proste bo żaden program nie widzi tej aplikacji Quote
LAGUNA Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 49 minut temu, predator19812 napisał(a): jak zmienić domyślny program Paint tak aby zdjęcia się otwierały w innym programie a nie chodzi Tobie przypadkiem o doinstalowanie tego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo doinstalować sobie tą i ustawić jako domyślną. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
LAGUNA Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Godzinę temu, predator19812 napisał(a): Albo jak usunąć Painta Jeszcze można spróbować w ten deseń [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
predator19812 Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Od zawsze mam tą IrfanView 64 jaką domyślną ale w tym systemie nie mogę tego zrobić i próbowałem na wszystkie sposoby mi znane i cały czas otwierają się zdjęcia w Paint Quote
LAGUNA Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 2 godziny temu, predator19812 napisał(a): Od zawsze mam tą IrfanView 64 jaką domyślną ale w tym systemie nie mogę tego zrobić i próbowałem na wszystkie sposoby mi znane i cały czas otwierają się zdjęcia w Paint a taka opcja zadziała? kliknij prawym klawiszem myszy na zdjęciu wyskoczy menu -wybierasz pokaż więcej opcji Otwórz za pomocą i wybierasz swoją przeglądarkę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Cytat kliknij prawym klawiszem myszy na zdjęciu @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zastosuj się do wskazówek, które Laguna podał. Ja innej przeglądarki jak IrfanView nie używam i zawsze robię tak jak Laguna i nie mam problemu. LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Ja tylko jeszcze dodam że używam tego systemu jeszcze w wersji lipiec 2024 (bo widzę że tutaj @srom-otnik wstawił pożegnalną wersję 2025) i w moim przypadku wszystko można doinstalować jak i odinstalować. System działa już ponad rok. swiniarobert69 likes this Quote
chavess Posted December 8, 2025 Report Posted December 8, 2025 Witam, potrzebna pomoc panowie. Zainstalowałem tego moda na nowym laptopie, po pojawieniu się optymalizatora usług pojawia się bluescreen i system restartuje. Z ciekawości zainstalowałem na starszym laptopie i taka sama sytuacja. Ten sam system z pendraka zainstalowałem wię na pc dla sprawdzenia bez problemu się uruchomił. Postanowiłem jeszcze ssd z lapka z zainstalowanym systemem podpiąć do pc o o dziwo też się uruchomił. Dodam jeszcze że na innym pendraku mam jakąś wersje 23h2 z zeszłego roku i po zainstalowanie na lapka chodzi bez problemu. Podejrzewam żę w biosie trzeba coś zmienić, ale nie ma pewności co Pierwszy raz mam problem, choć od lat korzystam z modów Sromotnika, za co wielkie dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts