Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie, szybkie pytanie. Czy tę wersję systemu uda mi się zainstalować na laptopie z i3-3217u? Laptop to Samsung NP530U3C i póki co jest na nim któraś z wersji Sromotnika Windowsa 10 22H2? Obiło mi się o uszy, że niektóre procesory są zbyt stare by zainstalować nowsze wersje Windows 11, być może w ogóle Windows 11 zainstalować się nie da. Czy ktoś mógłby tu pomóc? 

Posted
Godzinę temu, Wraith napisał(a):

Panowie, szybkie pytanie. Czy tę wersję systemu uda mi się zainstalować na laptopie z i3-3217u? Laptop to Samsung NP530U3C i póki co jest na nim któraś z wersji Sromotnika Windowsa 10 22H2? Obiło mi się o uszy, że niektóre procesory są zbyt stare by zainstalować nowsze wersje Windows 11, być może w ogóle Windows 11 zainstalować się nie da. Czy ktoś mógłby tu pomóc? 

Tak tą konkretną wersję uda ci się zainstalować na twoim laptopie, bo to 23H2. Od 24H2 obowiązują te wymogi procesora od Intel core 1 generacji w górę, więc nawet ta nowsza na twoim ruszy, bo masz 3 generację. 

Posted

Mam pytanie, ponieważ nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Czy i jak da się wyciągnąć optymalizator usług, aby użyć go na stockowym Winsows 11? niestety ze względów niezależnych ode mnie nie mogę przeinstalować systemu na pewnym komputerze, ale mam do niego  pełen dostęp.

@srom-otnik?

Posted
2 godziny temu, forgottennick napisał(a):

Mam pytanie, ponieważ nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Czy i jak da się wyciągnąć optymalizator usług, aby użyć go na stockowym Winsows 11? niestety ze względów niezależnych ode mnie nie mogę przeinstalować systemu na pewnym komputerze, ale mam do niego  pełen dostęp.

@srom-otnik?

Nie zadziała na stocku 😁

swiniarobert69 and Kocurek like this
Posted
3 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Nie zadziała na stocku 😁

No trudno... Ale dzięki za odpowiedź :) To w takim razie jeszcze pytanie jak wyciągnąć skrypt czyszczenia z prawokliku (o ile się da) i jak osiągnąć możliwość odłożenia aktualizacji WU do kilka lat bez optymalizatora usług?

edit. Dobra, z odłożeniem aktualizacji sobie poradziłem (regedit).

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Panowie, szybkie pytanie. Czy tę wersję systemu uda mi się zainstalować na laptopie który jest sprzedawany BEZ systemu?
Niby głupie pytanie, ale jeżeli w BIOS jest zakodowane info, że został wyprodukowany BEZ systemu to może w ogóle Windows 11 zainstalować się nie da. i  wtedy tylko jakiś Linux?
Laptop to ASUS Vivobook Go 15 z Celeronem N4500 i 8 gb ram.

swiniarobert69 likes this
Posted
11 minut temu, piotrekkurten napisał(a):

Panowie, szybkie pytanie. Czy tę wersję systemu uda mi się zainstalować na laptopie który jest sprzedawany BEZ systemu?
Niby głupie pytanie, ale jeżeli w BIOS jest zakodowane info, że został wyprodukowany BEZ systemu to może w ogóle Windows 11 zainstalować się nie da. i  wtedy tylko jakiś Linux?

11stka na to, współczuję. Wrzuć jakąś W10 LTSC

Posted
4 godziny temu, piotrekkurten napisał(a):

Zapuść na tym sprzęcie instalację (bez instalacji) do momentu jak system zapyta gdzie zainstalować i sprawdź czy dysk jest widoczny. Użyj jakiegoś moda (Sromotnik, Nikka) które już mają powyłączane odpowiednie opcje (aby instalator nie wykrzaczał się na niekompatybilności sprzętu).

Posted

Hej. Czy startował ktoś może ten system z dysku USB. Nie pytam o instalacje, tylko działanie zainstalowanego już systemu. System fabrycznie zainstalowany na lapku działa ze złącza M2 jak i przełożony do adaptera USB, system JG przy starcie z USB kończy się BS. Potrzebuje 2 systemy a rozbieranie łapka i przekładanie dysków nie wchodzi w grę.

Posted
18 godzin temu, maarccinn napisał(a):

Hej. Czy startował ktoś może ten system z dysku USB. Nie pytam o instalacje, tylko działanie zainstalowanego już systemu. System fabrycznie zainstalowany na lapku działa ze złącza M2 jak i przełożony do adaptera USB, system JG przy starcie z USB kończy się BS. Potrzebuje 2 systemy a rozbieranie łapka i przekładanie dysków nie wchodzi w grę.

Przecież możesz zainstalować na 1 dysku 2 systemy
BlueScreen to pewnie wtedy gdy wczytuje sterowniki od USB i odcina je na chwilę 
Musisz odpowiednią wersje windowsa odpalić tak zwaną Windows To Go

Posted
19 godzin temu, maarccinn napisał(a):

Do instalacji Windowsa na nośniku zewnętrznym (Windows To Go) najlepiej użyć dedykowanego narzędzia np. WinToUSB albo innego - system wtedy chodzi normalnie, żadnych BSODów.

Posted
W dniu 22.07.2025 o 15:29, Xandir napisał(a):

Przecież możesz zainstalować na 1 dysku 2 systemy

Nie wchodzi w grę (sprzęt służbowy ) IT przymyka oko na odpalanie z nośnika USB, bo ma mniej tiketów o tymczasowe uprawnienia admina.  Windows z oryginalnego iso MS działa poprawnie, niestety z JG jest problem, pewnie jak pisał Xandir problem tworzą sterowniki

Posted

Panowie mam problem z instalacja AutoCada 2025, a właściwie przy instalacji cracka wyskakuje mi taki błąd.

Macie może pomysł jak to przeskoczyć?

Dodam jeszcze ze na wersji AutoCad2024 jest tak samo, natomiast na windowsie Win JG11 24H2 Pro ten problem nie występuje.

Posted

może jeszcze zobacz usługi

tam sprawdż -usługa bufor wydruku -ustaw automatycznie.

Aby wejść w usługi w systemie Windows 11, możesz użyć jednej z dwóch metod: wyszukanie i uruchomienie "services.msc" 

Posted
10 godzin temu, sebio napisał(a):

niestety nie

zainstalowałem innego moda cobana dokładnie i bez problemu w takim razie wracam dojego moda bo długo miałem i bylo bez problemu

Posted
W dniu 8.02.2025 o 22:16, Groszek1962 napisał(a):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]    Pytasz ?  ------           Czy mod (tj. Win JG11  23H2 Lite v. 4) zaktualizował się do 24H2 przez Windows Update? Jeżeli tak, to czy nie powaliło to wielu usprawnień Sromotnika?

Ja powiem i napiszę, TAK inic się nie dzieje nic nie wyciekło ni uciekło

Mam ten Win JG 23H2 Lite na dwóch SSD EVO 870 Samsung i jednego aktualizowałem do wersji 24H2   i Proszę

Załączam Foty

Jest NAPEWNO OK, NO A JAKŻE BY INACZEJ 🙂 

Pozdrawiam

Mam 23H2 lite od stycznia br. i aktualizuje na bieżąco, Do tej pory w WU nie pojawiła się u mnie aktualizacja do 24H2. (Dell Vostro 3500 (i7-1165G7)

W dniu 8.02.2025 o 22:16, Groszek1962 napisał(a):

Posted

Witam

Widzę zapytanie, Więc potwierdzam mam na 2 SSD Samsung postawiony Win 10 i W11 23H2 z obrazów ISO JG datowane początkiem roku

I do tej pory Win 11 mam Win 24H2 gdyż pobieram  i aktualizuję, przynajmniej narazi a nawet dziś lapka TOSHIBE podnosiłem z wer 23 na 34. A dycha jest nie aktualizowana, gdyż tak jak pisałem Do Sromotnika że ja potrzebuję

ten system na zamkniętym SSD bez neta do Gier, gdzie katuje to mój wnusiu. A gry chodzą bez zarzutu, nawet leciwe !!! 🙂

A dogrywam tylko to co uważam że akurat potrzebne z pendriva.

Jak pisałem zawsze od samego początku pomiędzy wszystkimi modami które akurat były począwszy od XP MODY JG nigdy nie ZAWODZIŁY. A przynajmniej było tak u mnie

Dlatego na dzień dzisiejszy jeszcze Kocurka mody grzeje gdyż przypadły mi i działają bez zarzutów !!!!! 🙂🙂🙂

Tak że dziś Mój sprzęt pracuje na JG i Kocurka, Jak dla mnie SPOKO I OK

23 na 24 przejęzyczenie i zmęczenie, bo od wczoraj katuje Kocurka 25

Pozdrawiam

Kocurek likes this
Posted
W dniu 16.09.2025 o 19:21, wujenta napisał(a):

Do tej pory w WU nie pojawiła się u mnie aktualizacja do 24H2.

Możliwe że coś jest z tym związane.

Microsoft usunął kolejną blokadę aktualizacji dla Windows 11 24H2, umożliwiając większej liczbie użytkowników pobranie nowej wersji systemu. Producent stosuje bowiem ograniczenia, które do czasu rozwiązania znanych błędów uniemożliwiają pobranie nowej wersji dla sprzętów, gdzie nowy Windows mógłby powodować problemy z kompatybilnością i aplikacjami.

Microsoft potwierdził problemy z odtwarzaniem treści wideo DRM/HDCP w Windows 11 24H2 po najnowszej aktualizacji. Firma wyjaśniła przyczyny tych problemów, ale jednocześnie usunęła inną blokadę zabezpieczającą, co jest dobrą wiadomością dla użytkowników.

Blokady kompatybilności są stosowane przez Microsoft, aby zapobiec szerokim problemom po wykryciu błędów. Niedawno usunięto blokadę dotyczącą dźwięku Dirac, co pozwoliło na lepsze działanie oprogramowania z Windows 11 24H2. Jednak niektórzy użytkownicy nadal mieli trudności z pobraniem i zainstalowaniem wersji 24H2.

plusik likes this
Posted

Moje pytanie być może banalne ale mimo to zapytam, do jakiego konkretnie systemu win 11 trzeba kupić licencję( konkretnie pytam o ten system)  chciałbym to potwierdzić zanim kupie.

Posted
9 minut temu, machdi napisał(a):

Moje pytanie być może banalne ale mimo to zapytam, do jakiego konkretnie systemu win 11 trzeba kupić licencję( konkretnie pytam o ten system) 

Autor dał tutaj dwie wersję ,Home i Pro.

w zależności jaki TY system kupisz to taki będziesz mógł instalować na danym kluczu.

machdi likes this
Posted

@machdi tylko jeszcze jest takie coś, jeśli teraz posiadasz Windows 10 (zależny od wersji Home czy Pro)

to z kluczem produktu systemu Windows 10 możesz legalnie aktywować Windows 11, ponieważ licencja jest zazwyczaj cyfrowa i powiązana z Twoim sprzętem lub kontem Microsoft,

i w takim przypadku możesz sobie ściągnąć i wgrać Windows 11.

Posted

Czy komuś przestały działać aktualizacje w tej wersji? Mam cały czas jakiś błąd po instalacji, cofa chyba przy 9% aktualizacji i restart. Teraz widnieje że zainstaluj ponownie by naprawić pliki systemowe. A realnie to ja nic nie robiłem poza aktualizacjami automatycznymi, czy sterownikami do sprzętu.