wlodarek1 Posted October 16, 2024 Report Posted October 16, 2024 Na zainstalowanym na czysto najnowszym win 11 24H2 prawie codziennie po włączeniu Laptopa HP db1033nw oglądam bluescreena . Dopiero po restarcie komputera system Uruchomienia się normalnie . Najno wsze windows 11 nie laczy się z domowym NAS-em o czym napisałem w innej części tego forum . Obok win 11 24H2 zainstalowałem najnowsze Ubuntu 24.10 By normalnie kopiować pliki w obie trony na i z dysku sieciowego . Co więc zrobić? Zainstalować od nowa poprzednią wersję win 11 23H2 .? OFF TOP ; tego posta pisze korzystając z tabletu Teclast T 65max i dedykowanej do niego Klawiatury bluetooth Teclast K10 . Kombinacja klawiszy; alt+litera nie daje w efekcie polskiej litery z ogonkiem. Co więc zrobić by to zrobic ? Z góry dzięki za porady. Quote
stens Posted October 16, 2024 Report Posted October 16, 2024 1 godzinę temu, wlodarek1 napisał(a): Zainstalować od nowa poprzednią wersję win 11 23H2 .? Tak i na razie nie pchaj się na 24H2. Quote
sabrex11 Posted October 16, 2024 Report Posted October 16, 2024 Zainstaluj od nowa wersję która Ci najbardziej odpowiada, zrób obraz systemu w bezpiecznym miejscu (drugi dysk) i wtedy aktualizuj do nowszej wersji. Jakby co, to będziesz miał do czego wrócić w pięć minut. zdzisiek24 likes this Quote
wlodarek1 Posted October 16, 2024 Author Report Posted October 16, 2024 A czy na stronie Microsoftu są obrazy ISO poprzedniej wersji ? Quote
Jakub Posted October 16, 2024 Report Posted October 16, 2024 36 minut temu, wlodarek1 napisał(a): A czy na stronie Microsoftu są obrazy ISO poprzedniej wersji ? Obecnie tylko wersja 24h2. Możesz sobie na Virualboxie zainstalować ubuntu jako virtualna maszyna Po co sobie mieszać na dysku fizycznym. Quote
stens Posted October 16, 2024 Report Posted October 16, 2024 Godzinę temu, wlodarek1 napisał(a): A czy na stronie Microsoftu są obrazy ISO poprzedniej wersji ? Pobierz stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wlodarek1 Posted October 16, 2024 Author Report Posted October 16, 2024 No więc tak ; ja jeszcze w lipcu korzystając z programu ashampoo backup pro zrobiłem kopię poprzedniej wersji systemu i umieściłem ją na dysku sieciowym . Tym programem utworzyłem też pendriva ratunkowego - winPE . Teraz uruchomiłem tego pendriva i przywróciłem system z kopii zapasowej . Teraz win 11 23H2 normalnie łączy się z dyskiem sieciowym . Ale nadal mam bluescreena zamiast okna powitalnego i dopiero po restarcie mogę normalnie wpisać PIN . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wlodarek1 Posted January 20 Author Report Posted January 20 Dziś chciałem stworzyć bootowalne iso korzystająć ze skryptu na stronie uudump.net ale po rozpoczęciu dziasłania tego skryptu - znikły mi z menu start w obecnie zainstalowanym systemie - win11 [23H2] - niektóre pozycje np ; gry . A utworzenia gotowego obrazu iso wersji 24H2 - i tak nie doczekałem Pojawił się folder ISOFOLDER , są w nim różne pliki ,, ale pliku .ISO nie ma . Jak odzyskać programy które znikły z systemu ? Quote
Patryk.P Posted January 20 Report Posted January 20 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]pobieraj stąd Quote
Recommended Posts