wowo89 Opublikowano 1 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 dużo nam to mówi sprawdź i podziel się wynikami Cytuj
Kalafiorek X Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 W dniu 1.07.2025 o 19:39, wowo89 napisał(a): dużo nam to mówi sprawdź i podziel się wynikami będzie jakaś aktualizacja czy coś ? on kasuje cały syf z win 11 ? apki itp czy coś pomija i trzeba doczyścić np cclenerem ? Cytuj
wowo89 Opublikowano 4 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2025 aktualizacje robię raz na kilka miesięcy nie zawsze mam czas siedzieć przed kompem tyle czasu osobiście nie używam nic poza swoim skryptem Grzegorz83 lubi to Cytuj
daytek 2 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 U mnie nie działa opcja 6.Czyszczenie dysku systemowego. Skrypt od razu się zamyka .Może to tylko u mnie. Win 11 23h2. Cytuj
eustachy1973 Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 U mnie to samo. Cytuj
wowo89 Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia dopracowuję właśnie wersję pod 25H2 - myślę że 1-3dni i wrzucę LaptopIpc lubi to Cytuj
jozef.k Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia Czyszczenie @srom-otnik-iem jest bardziej pewne że nic nie zepsujesz. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia ▲ Masz rację. Po sromotniku nieźle przeczyści ... aż do zgonu. wowo89 i foxhound88 lubią to Cytuj
wowo89 Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 11 minutes ago, jozef.k said: Czyszczenie @srom-otnik-iem jest bardziej pewne że nic nie zepsujesz. nie zmuszam do używania skrypt tylko dla chętnych Cytuj
jozef.k Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 24 minuty temu, zdzisiek24 napisał(a): Masz rację. Po sromotniku nieźle przeczyści ... aż do zgonu. I ujawnił się TROLL. Cytuj
wowo89 Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia no to wleciała nowa wersja ach... bardzo ważna kwestia... Win 25H2 nie ma już możliwości ustawienia na sztywno używania pliku wymiany po zajętości RAM, więc kwestia optymalizacji pamięci jest rozwiązana inaczej.. kod jądra (kernel) i sterowniki kernela które system do tej pory trzymał w pagefile po zastosowaniu punktu 1 pozostają na stałe w RAMie - jaki ma to efekt? a no taki że: - zmniejszone zostaną opóźnienia wejścia/wyjścia - zwiększa się resonsywność systemu - mniej mikroprzycięć szczególnie w grach, audio czy VMkach realnie zwiększa zużycie RAM, ale wpływa to wręcz pozytywnie na cały system przy PC z mniejszą ilością RAM skrypt tego nie ustawia. Ogólnie system po użyciu punktu 1 próbuje maksymalnie długo trzymać dane w RAMie i w ostateczności korzystać z pagefile - ale prawdę mówiąc co dla niego jest ostatecznością to nie mam pojęcia jeśli w tym przypadku jak ktoś przejrzy sobie kod i powie że dynamiczne zarządzanie pagefile jest lepsze to nie podejmuję dyskusji i podsumuję to jednym zwrotem - Sprawdź sam i pokaż że dynamiczne zarządzanie jest lepsze JanKo66 lubi to Cytuj
wowo89 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 19 hours ago, jozef.k said: Czyszczenie @srom-otnik-iem jest bardziej pewne że nic nie zepsujesz. a tak btw, tutaj też nic nie zepsujesz, poza tym wskaż mi inny skrypt który pozwala na przywrócenie ustawień fabrycznych oprócz tego tutaj po skorzystaniu na dysku C pojawia Ci się folder RegistryBackup gdzie masz pełną kopię całego rejestru gdybyś chciał go przywrócić, który skrypt coś takiego robi? bo ja nie znam Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @wowo89 to jest tylko dla 25h2 czy inne wersje też obsłuży? czyli Windows 10 i starsze 11. Cytuj
wowo89 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 4 hours ago, LAGUNA said: @wowo89 to jest tylko dla 25h2 czy inne wersje też obsłuży? czyli Windows 10 i starsze 11. tylko pod 25H2 na mojej stronie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- tu dokładnie -> są starsze wersje, tam znajdziesz pod starsze Win11/Win10 LAGUNA lubi to Cytuj
wowo89 Opublikowano 2 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia Poprzednie wersje i pełny opis aktualizacji / funkcji / zmian -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aktualna wersja: Wersja 7.1: (data wydania 01.04.2026) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - punkt 1 optymalizuje pamięć wirtualną bez wymuszania sztywnego pagefile - włączono kompresje pamięci i zachowano pagefile kontrolowany przez system - mimo wszystko punkt ustawia w miarę możliwości przechowywanie części jądra systemu w pamięci RAM przed wymuszeniem korzystania z pagefile - naprawiono punkt 9 i 11 w GUI - dodano przycisk Wsparcie autora w GUI - otwierany jest tylko zweryfikowany link HTTPS do paypal.com/donate z domyślną kwotą 10 PLN dla wowo89@gmail.com Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia U mnie po wyczyszczeniu Punkt 6 wisi nic nie można zrobić szara lewa strona a dolne nie działają tylko zamknij działa. Na 5 też wisi i pyta czy chce zaplanować uruchomienie woluminu jak i czym odpowiedzieć. 8 też wisi i nie można odpowiedzieć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Też brak możliwości odpowiedzi działa tylko krzyżyk zamknij. Nie wiem jak reszta czas do pracy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wowo89 Opublikowano 2 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia ok, dzięki za logi, przyjrzę się i wprowadzę niezbędne poprawki do następnej wersji Cytuj
wowo89 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia wstępna zapowiedź kolejnej wersji - poprawki GUI i nie tylko, zmian będzie całkiem sporo (sam się nie spodziewałem - uwzględniając oczywiście poprawkę zgłoszoną przez @Dziadek13 ), aż zastanawiam się czy znów nie podnieść numerka do kolejnej wersji Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Czekam cierpliwie. wowo89 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi