Jump to content

Windows Ubuntu (Wubuntu) 11.4.6 - Linuxfx

Ryzenek

Recommended Posts

tHJ68V4.png

System operacyjny Windows Ubuntu Wubuntu aka "Windows Ubuntu" to system operacyjny, który dziedziczy cały wygląd i funkcjonalność systemu Microsoft Windows, ale nie wymaga modułu TPM, bezpiecznego rozruchu ani żadnych innych wymagań sprzętowych do jego działania. Opracowany przy użyciu systemu operacyjnego Ubuntu jako podstawy, masz szybki, bezpieczny i bardzo wydajny system. Będziesz także mógł uruchamiać aplikacje Microsoft Windows i Android za pomocą Wubuntu.

Kompatybilny z aplikacjami Windows

Uruchamiaj swoje ulubione aplikacje .exe i .msi dzięki ulepszonej warstwie zgodności z Wine.

Ekosystem Microsoft
Korzystaj z osadzonych aplikacji, takich jak Microsoft Edge, Teams, Skype, PowerShell, Code i inne.

Bezpieczne i bardzo szybkie Wubuntu

jest szybkie i pewne, bardzo bezpieczne. Koniec z obawami o wirusy i awarie BSOD-a

Cała twórczość Microsoft Windows 11 z pełną mocą, szybkością i z bezpieczeństwem Linuksa. Skorzystaj i ucz się.

Technologia
plazmowa KDE Wubuntu Plasma wykorzystuje menedżera okien KDE, nowoczesny, wysoce konfigurowalny, pełen funkcji pulpit.

Wysoka optymalizacja
Nie potrzebujesz wydajnego komputera. Urządzenia z dwurdzeniowymi procesorami i 2 GB pamięci RAM są już w stanie zadziałać.

Odwiedź stronę Wubuntu tutaj:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kup i Pobierz klucz Professional tutaj:

Dzięki seryjnemu kluczowi aktywacyjnemu odblokujesz pełny potencjał swojego systemu operacyjnego. Klucz seryjny jest wymagany do włączenia wszystkich funkcji aplikacji PowerToys Windows Ubuntu.

LinuxFX 11.4.5 Redsand GPT Plasma - Windows 11

Pobierz Torrent: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Windows Ubuntu 11.4.5 Copiliot cinnamon - Windows 10

Pobierz torrent: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nowe distro: LinuxFX 11.4.6 Redsand GPT Plasma ISO

LinuxFX 11.4.7 Redsand GPT Plasma ISO

FILAGOL, moszter, G77 and 3 others like this

6 godzin temu, Icogoo napisał(a):

a da sie w gry grać?

Da się gry odpalasz pliki wykonalne .exe z wine, a na steamie gry pod linuxa działają idealnie ale można też tak że łatwiej jest streamować gry z geforce now [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bez problemu zagrałem streamingowo w geforce now test z Counter-Strike Global Offensive i Steam

LAGUNA likes this

A czytaliście te linki które dałem?

Albo bezpieczeństwo macie w d....ie?

Jak windows - to ciągle - nie ma jakichś wirusów? - a linux , to już może mieć?

Myślicie że WSZYSTKIE  linuxy - to już święty gral? 

OGARNIJCIE SIĘ - tego badziewia nigdzie nie polecają!

W dodatku  - wersja pro płatna - w linuxie - który jest bezpłatny?  Mózgi wam wyżarło?

poseq likes this

7 minut temu, seba007 napisał(a):

A czytaliście te linki które dałem?

Albo bezpieczeństwo macie w d....ie?

Jak windows - to ciągle - nie ma jakichś wirusów? - a linux , to już może mieć?

OGARNIJCIE SIĘ - tego badziewia nigdzie nie polecają!

W dodatku  - wersja pro płatna - w linuxie - który jest bezpłatny?  Mózgi wam wyżarło?

@seba007 hej a co tobie cię poniosło? czytałem linki i testowałem jakiś czas temu linuxfx ale to nie jest to samo. Po drugie to jest dział o Linuxie i odradzam twój wpis i tak inni zalecają np dla komputerów retro itp.

Narazie sobie testuję i jak mi się spodoba tak dalej to kupie sobie klucz dla świętogo spokoju i beżpieczeństwa i przyjemnego korzystania mój system to moja twierdza.

FILAGOL likes this

hej a co tobie cię poniosło?

Po prostu ostrzegam - nie każde - badziewie - jest warte uwagi. 

A czytałeś  WSZYSTKO? Masz tam jaki jest klucz - uniwersalny - do tych systemów - testowałeś go?

A ten  -WUBUNTU - to to samo co fx - na bank - jak chcesz to mogę udowodnić.

Zmienili stronę ze względu na kłopoty z microsoft - bo wykorzystali jego patenty.

I nie dyskutuj już ze mną na ten temat - to badziewie - w dodatku "wątpliwy" pod względem bezpieczeństwa.

Ale każdy może instalować co chce - jak się na tym nie zna.🤣

Ja dostarczyłem wiadomości na temat tego systemu.

A wy -róbta co chceta 🤣

I jeszcze jedno - to kupie sobie klucz dla świętogo spokoju i beżpieczeństwa - (pomijając błędy) - a co ma klucz do bezpieczeństwa 🤣:L

A klucz -35$ - :OI :0shoot:

Z twojego linka :L

Ryzenek and poseq like this

Przeczytaj dokładnie linki które dałem w pierwszym poście - tam to jest wyjaśnione ( dlaczego próbujecie iść na skróty, zamiast przeczytać całe posty z linków które podałem?) - (NIE POPIERAM LENISTWA.)

Post drugi - na końcu - 

Wniosek
Skidy z Linuxfx Software nie tylko niczego się nie nauczyły, ale nawet próbowały dalej polegać na „bezpieczeństwie poprzez zaciemnienie”, próbując uniemożliwić dynamiczną analizę systemu, co spektakularnie się nie udało, jak widzieliście powyżej.

Jako dowód naruszenia bezpieczeństwa bazy danych, do aktywacji praktycznie nieskończonych maszyn Linuxfx można użyć następującego klucza:

00-4200-9999-999999999999

Nie wiem czy to jeszcze działa - ci "programiści" szybko reagują na takie rzeczy - cytat - Kilka godzin po tym, jak DistroTube przesłał film z poprzedniego postu , „programiści” Linuxfx wycofali dane uwierzytelniające bazę danych, które wyciekły, po tym jak ludzie zaczęli męczyć się z bazą danych. Jednak nie naprawili poprawnie podstawowego problemu, pozostawiając bazę danych szeroko otwartą na włamania.

I tak dalej. 

I zmienili stronę i nazwę systemu na wubuntu. ( Myślicie ze jak zmienili stronę i nazwę to zmienili podejście? To tylko ucieczka przed odpowiedzialnością.)

Dla mnie szkoda czasu na ciągłe testowanie takiego badziewia, mam ciekawsze rzeczy do robienia w wolnym czasie.

@seba007 dziękuję za podesłanie klucza

nie nie jestem leniwy czytałem uważnie co Napisałeś

W dniu 11.09.2023 o 11:55, Ryzenek napisał(a):

Kup i Pobierz klucz Professional tutaj:

widziałem ten link zajrzałem cena 35$ nie Wstawiłeś uniwersalnego klucza którego mi teraz Podałeś

wystarczyło go (klucz) wstawić i po sprawie

no chyba ze jest w pliku z systemem na serwerze MEGA to wtedy co innego (pobierałem system z pliku torrent który Podałeś

nie ma się co unosić kto pyta nie błądzi

Pozdrawiam

Poprawka system jest @Ryzenek a nie Twój moja pomyłka lecz tak czy inaczej wystarczyło napisać do @Ryzenek aby dodał klucz który Znałeś i po kłopocie 🙂

Ryzenek likes this

Transparentność - jeśli chodzi o klucze - to podstawa ( nie testowałem)

Ten klucz to - ( jeśli kupisz) - dożywotni?

Jesli ktoś kupił na fx - dalej działa na wubuntu?

A jak znowu zmienią nazwę i stronę - to będą działać? - w końcu to duża kwota. ( jak na chwilową "zabawkę" 😀)

Ale to nie moja kasa 🤣

Filagol - mieszasz moje wypowiedzi z wypowiedziami ryzenka  😀

poseq likes this

Siema @seba007

tak Masz racje pomyliłem się  zakręcony jestem ze zmęczenia i upały Przepraszam za pomyłkę 🙂

Pozdrawiam

@seba007 zastanawiam się dlaczego Jesteś tak negatywnie nastawiony do systemu Windows Ubuntu (Wubuntu) 11.4.1 Win11 ?

powstają najróżniejsze wersje Linuxa najdziwniejsze i ludzie z nich korzystają

podstawą najczęściej jest Debian lub Ubuntu obie wersje tych Linuxów są stabilne i bezpieczne 🙂

taka wersja Linuxa jak Windows Ubuntu (Wubuntu) 11.4.1 Win11 myślę iż jest świetną alternatywą dla ludzi korzystających z systemu M$ i zachęcający do przesiadki na Linuxa a to ze jest wzorowany wzorowany na Win 11 to miłe i pomocne w oswojeniu się z tą dystrybucją 🙂

a to ze opcja Pro jest płatna to decyzja twórcy i co w tym złego ze ceni swą pracę ?

Pozdrawiam

Ryzenek likes this

Niech każdy próbuje i testuje bo po 2 dniach już nie mogę się oderwać od ulubionego systemu Wubuntu 11 i każdy to oceni i doceni jak się go użytkuje z przyjemnością. Na szczęście mam na dysku dualboota więc nie mam żadnych obaw ale po kupnie edycji Pro zostanie dożywotnio i wesprzę dla twórcy za doskonałe distro i za kawał dobrej roboty. Pozdrawiam

LAGUNA likes this

postawiłem go na Netbooku  Samsung NC110 tak dla testów (wcześniej miałem na nim Windows lite) i działa to bardzo słabo, procek Intel Atom® N455 (1 rdzeń) i 2GB RAM, także 2 rdzenie to absolutne minimum bo 1 to katorga (Choć W10 lite działał w miarę dobrze)

P.S. co mogę na taki sprzęt wrzucić żeby chociaż przeglądarka na tym działała ?

1 godzinę temu, slo1990 napisał(a):

postawiłem go na Netbooku  Samsung NC110 tak dla testów (wcześniej miałem na nim Windows lite) i działa to bardzo słabo, procek Intel Atom® N455 (1 rdzeń) i 2GB RAM, także 2 rdzenie to absolutne minimum bo 1 to katorga (Choć W10 lite działał w miarę dobrze)

P.S. co mogę na taki sprzęt wrzucić żeby chociaż przeglądarka na tym działała ?

Mam Atom leży i kurzy postawiłem na nim tylko Linuxa Kodi  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do oglądania filmów a wcześniej był zainstalowany Windows 7

Jak wyżej:

Profesjonaliści nazywają ich skidsami.

"Linuxfx Software to brazylijska "firma programistyczna" prowadzona przez nieudaczników dla nieudaczników".

"Linuxfx Software is a Brazilian “software” “company” run by skids, for skids."

"W tym kontekście "skids" to potoczne określenie odnoszące się do "script kiddies". "Skryptowy dzieciak" (lub "skiddie") to slangowe określenie osoby, której brakuje umiejętności technicznych i wiedzy, aby samodzielnie opracować narzędzia hakerskie lub wykorzystać luki w oprogramowaniu. Zamiast tego zazwyczaj polegają na gotowych narzędziach hakerskich, skryptach lub technikach stworzonych przez bardziej wykwalifikowanych hakerów. Script kiddies są często uważani za mniej wykwalifikowanych i posiadających mniejszą wiedzę niż prawdziwi hakerzy lub crackerzy".

"In this context, "skids" is a colloquial term referring to "script kiddies." A "script kiddie" (or "skiddie") is a slang term for an individual who lacks the technical skills and knowledge to develop their hacking tools or exploit software vulnerabilities on their own. Instead, they typically rely on pre-made hacking tools, scripts, or techniques created by more skilled hackers. Script kiddies are often considered less skilled and knowledgeable than true hackers or crackers."

Jeżeli komuś nie chce się analizować artykułu z kernal.eu może wrzucić cały tekst do chat gpt, od tego to głównie jest:)

• Spyware and Activation: Linuxfx includes spyware-like features and activation methods similar to Windows. This could violate users' privacy and potentially infringe on Microsoft's software activation mechanisms.

• Use of Stolen Database: The author mentions accessing a MySQL database hosted on Linuxfx's servers and obtaining information from it without proper authorization. This is a clear violation of ethical and legal standards.

• Misleading User Count: Linuxfx claims to have over 1 million users worldwide, but the data obtained suggests there are significantly fewer registered installations. Misleading users about the number of users can damage the reputation of the distribution.

• Privacy Concerns: The data dump reveals that user IP addresses and email addresses can be correlated with activated installations. This raises significant privacy concerns and could be a breach of user trust.

1. Revoking Leaked Database Credentials: After the disclosure of their insecure database, Linuxfx "developers" revoked the leaked database credentials, but they failed to address the underlying security issues, leaving the database vulnerable. This shows a lack of competence in managing user data securely.

2. Modification to Activation Client: Linuxfx attempted to modify their activation client to protect it against dynamic analysis. While this is an attempt to hide their activities, it's essentially a form of security through obscurity, which is not a reliable or ethical approach to safeguarding user data.

3. Use of Unauthenticated HTTP Endpoints: Linuxfx's activation program downloads sensitive data, including database credentials, from unauthenticated HTTP endpoints. Storing critical information in this manner is a significant security risk and demonstrates a lack of best practices for securing user data.

4. Activation Key Compromise: The author of the post provides an activation key (00-4200-9999-999999999999) that can be used to activate "virtually infinite" Linuxfx machines. This suggests that Linuxfx does not have robust mechanisms in place to prevent unauthorized activations, which is a significant security flaw.

Distro: Windows ubuntu 11.4.6 Copilot win11 plasma amd64

Cinnamon: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]