Mcin Posted May 28, 2023 Report Posted May 28, 2023 Cześć wszystkim, mam 22 letniego PC i planuje go doposażyć w Windowsa 98. i o ile ISO jako takie łatwo znaleźć, nigdzie nie mogę znaleźć żadnych repacków, posiadających wgrany, dajmy na to, Service Pack Plus dla Windows 98 SE v5.0c, Service Pack 2.1b PL, kernel ex czy jakiekolwiek inne rozwiązanie do polepszenia, unowocześnienia Windowsa 98. Kiepsko szukam czy po prostu takie ISO nie istnieją? Quote
VACek Posted May 28, 2023 Report Posted May 28, 2023 Kolego mamy 2023rok. Dziś Windows 7 to już zabytkowy system Quote
berthold61 Posted May 28, 2023 Report Posted May 28, 2023 Tam ostatni serwispac był chyba 4 jak dobrze pamiętam , mam chyba jeszcze gdzieś kilka płyt cd a win 8 ale chyba trzeba je uruchamiać z dyskietki tej czarnej i chyba jeden samostartowe iso ale gdzie to jest hm sam bym chciał wiedzieć ,poszukam. Quote
fat64 Posted May 28, 2023 Report Posted May 28, 2023 Siemasz. Nie napisałeś nic o sprzęcie. Co tam masz, jakiegoś Intela czy AMD ? Chcesz pomocy? Napisz co to za sprzęt, a podpowiemy skąd i jakie ISO pociągnąć. Pozdro. Quote
FILAGOL Posted May 29, 2023 Report Posted May 29, 2023 Siema @Mcin Link do strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i link na YT Pozdrawiam JanKo66 and starcraft2fan like this Quote
Mcin Posted June 10, 2023 Author Report Posted June 10, 2023 @fat64 Athlon XP, Geforce 3, 1 GB Ramu i dysk ATA 80 GB. Ogólnie jak dostanę jakąś stronkę z ISO to sobie poradzę, ale tak jak mówię - oficjalne ISO to nie problem, nie widzę nigdzie żadnych repacków z od-razu zainstalowanymi nieoficjalnymi service packami. Sterowniki ogarnę, do Mobo mam chyba nawet płytkę cd, do reszty znajdę w sieci. Quote
Kornik1780 Posted June 11, 2023 Report Posted June 11, 2023 12 godzin temu, Mcin napisał(a): Athlon XP, Geforce 3, 1 GB Ramu i dysk ATA 80 GB. Retro pod ten sprzęt to prędzej Windows2000 bo pod Windows98 to były Pentium II/III + Celerony i chyba max 510MB RAM-u. To trochę tak jakby kupić dzisiaj nowy komputer i pierdzielić się z nim żeby się dało zainstalować Windows7/8/8.1. Quote
Zyciapol12 Posted January 9 Report Posted January 9 Ja mam amd k-6 z 48 MB ram i nie moge jakoś zainstalować win98 może ma ktoś może jakieś pomysły =] bez dysietki startowej ? Quote
Recommended Posts