Jump to content

Windows 98 SE - ISO z zainstalowanymi aktualizacjami

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim, mam 22 letniego PC i planuje go doposażyć w Windowsa 98. i o ile ISO jako takie łatwo znaleźć, nigdzie nie mogę znaleźć żadnych repacków, posiadających wgrany, dajmy na to, Service Pack Plus dla Windows 98 SE v5.0c, Service Pack 2.1b PL, kernel ex czy jakiekolwiek inne rozwiązanie do polepszenia, unowocześnienia Windowsa 98.

Kiepsko szukam czy po prostu takie ISO nie istnieją?

Posted

Tam ostatni serwispac był chyba 4 jak dobrze pamiętam , mam chyba jeszcze gdzieś kilka płyt cd a win 8 ale chyba trzeba je uruchamiać z dyskietki tej czarnej i chyba jeden samostartowe iso ale gdzie to jest hm sam bym chciał wiedzieć ,poszukam.

Posted

Siemasz.

Nie napisałeś nic o sprzęcie. Co tam masz, jakiegoś Intela czy AMD ? Chcesz pomocy? Napisz co to za sprzęt, a podpowiemy skąd i jakie ISO pociągnąć.

Pozdro.

Posted

@fat64 Athlon XP, Geforce 3, 1 GB Ramu i dysk ATA 80 GB.

Ogólnie jak dostanę jakąś stronkę z ISO to sobie poradzę, ale tak jak mówię - oficjalne ISO to nie problem, nie widzę nigdzie żadnych repacków z od-razu zainstalowanymi nieoficjalnymi service packami.

Sterowniki ogarnę, do Mobo mam chyba nawet płytkę cd, do reszty znajdę w sieci.

Posted
12 godzin temu, Mcin napisał(a):

Athlon XP, Geforce 3, 1 GB Ramu i dysk ATA 80 GB.

Retro pod ten sprzęt to prędzej Windows2000 bo pod Windows98 to były Pentium II/III + Celerony i chyba max 510MB RAM-u. To trochę tak jakby kupić dzisiaj nowy komputer i pierdzielić się z nim żeby się dało zainstalować Windows7/8/8.1.