adrian54 Posted January 18, 2024 Report Posted January 18, 2024 nie da się tego dziadostwa spolszczyć 80 procent zostaje po angielsku sytem nie wart uwagi Quote
sasik007 Posted January 18, 2024 Report Posted January 18, 2024 Ja używam go już jakiś czas i mam wszystko po polsku tzn używałem bo teraz mam jego najnowszą wersję win11 V3 jak dla mnie super.Wysłane z mojego motorola edge 30 ultra przy użyciu Tapatalka Quote
Franc Posted January 18, 2024 Report Posted January 18, 2024 5 godzin temu, adrian54 napisał(a): nie da się tego dziadostwa spolszczyć 80 procent zostaje po angielsku sytem nie wart uwagi Instalowałem na stacjonarnym i dwóch laptopach - spolszczenie wgrywało się bez problemu, chyba że autor moda coś "sknocił" w ostatnim wydaniu Quote
Ryzenek Posted January 18, 2024 Report Posted January 18, 2024 Z tego co wiem da się spolszczyć(Wysłane z mojego Xiaomi Note 11 Pro 5G przy użyciu Tapatalka) Quote
sasik007 Posted January 18, 2024 Report Posted January 18, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu instrukcja jak spolszczyc ten system Quote
pawelek1980 Posted January 19, 2024 Report Posted January 19, 2024 Faktycznie z tym spolszczeniem to różnie bywa, u mnie na PC spolszczenie weszło za pierwszym razem ale na laptopie musiałem trzy razy powtarzać instalację spolszczenia, ja robiłem to tak : najpierw w menu start trzeba wejść w folder X-Lite tools i tam zaznaczyć Windows uptade service on [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] potem trzeba wejść do Panelu sterowania- programy i funkcje- włącz lub wyłącz funkcje systemu windows, zaznaczamy tam funkcję Net Framework 3.5 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wtedy możemy się zabrać za spolszczanie windowsa, tylko trzeba pamiętać że jeśli się pobierze spolszczenie to obowiązkowo trzeba zrestartować system dopiero potem można włączyć w ustawieniach spolszczenie, jeśli to nie pomoże to trzeba ustawić z powrotem język angielski usunąć spolszczenie i znów pobrać polski język i znów restart PC i znowu ustawiamy na język polski. Ja na laptopie musiałem trzy razy tak robić i się udało. Pozdrawiam i mam nadzieję że poradnik się komuś przyda. JanKo66 and avix213 like this Quote
adrian54 Posted January 23, 2024 Report Posted January 23, 2024 na trzech róznych komputerach robiłem wdług instrukcji (nie pierwszy raz zresztą mam ten system)i najlepiej co mi sie udało spolszczyć to prawie wszystko poza ustawieniami...całe to menu jest po angielsku .pobiera spolszczenie ale najpierw wszyskie mozliwe aktualizacje i potem jest loteria alebo sie uda albo nie. Quote
pawelek1980 Posted January 23, 2024 Report Posted January 23, 2024 25 minut temu, adrian54 napisał(a): na trzech róznych komputerach robiłem wdług instrukcji (nie pierwszy raz zresztą mam ten system)i najlepiej co mi sie udało spolszczyć to prawie wszystko poza ustawieniami...całe to menu jest po angielsku .pobiera spolszczenie ale najpierw wszyskie mozliwe aktualizacje i potem jest loteria alebo sie uda albo nie. Spróbuj zrobić tak jak ja to robiłem, może ci się uda, mam bardzo starego laptopa i jest trochę wolny. A więc tak, zrób wszystko według mojego poradnika ale po pobraniu spolszczenia od razu go usuń, potem znów pobierz język polski i odczekaj z 10 minut u mnie pomimo że pobrał się język polski to jak od razu restartowałem komputer to też miałem ten problem że ustawienia były po angielsku, nie wiem czy jeśli pobierze się język polski to czy jeszcze się coś w tle pobiera ale jak odczekałem sobie z 10 minut to za każdym razem pomagało, jeszcze może pomóc gdy już naciśniemy przycisk zmiany języka to poprosi się o wylogowanie systemu tu też się postaraj się zrobić to pomału, czyli odczekaj z dwie minuty zanim się znów zalogujesz, po zalogowaniu się systemu odczekaj z 10 sekund aż system się porządnie spolszczy. Jeśli to nie pomoże to już nie mam pomysłu jak pomóc. Pozdrawiam. adrian54 likes this Quote
adrian54 Posted January 23, 2024 Report Posted January 23, 2024 poradnik nardzo pomocny,skorzystamz pomocy .ale niestety ten system V3 żyje własnym życiem..mam wrażenie że prawidłowe spolszczenie zalezy od konfiguracji komputera..jednym wychodzi od razu inni mają problem. Quote
pawelek1980 Posted January 29, 2024 Report Posted January 29, 2024 Ostatnio nawet w standardowych wersjach systemu Windows 11 23H2 pojawiają się problemy podczas dodawania pakietów językowych jako części systemu nie są tłumaczone na preferowany język po dodaniu wybranego pakietu językowego. Najnowsza wersja systemu Windows 11 23H2, która wydaje się zapewniać pełne wsparcie dla całego systemu tłumaczenia prawidłowego języka to wersja systemu operacyjnego 22631.2428. Z tego powodu obecnie zalecam użytkownikom systemu Windows 11 23H2 zainstalowanie tej kompilacji, jeśli chcą zamierza zainstalować pakiet językowy inny niż dołączony domyślny pakiet językowy angielski (USA). Po zainstalowaniu żądanego pakietu językowego i ponownym uruchomieniu komputera możesz bezpiecznie zaktualizować kompilację systemu operacyjnego do wersji najnowszą kompilację systemu Windows 11 23H2, włączając automatyczne aktualizacje lub instalując dostępne ręczne pakiety aktualizacji na naszej stronie internetowej, a Twój język nadal będzie pełny i prawidłowy w całym systemie tłumaczeń. Nasze kompilacje są zaprojektowane tak, aby były przyjazne na całym świecie, więc mam nadzieję, że te informacje pomogą naszym globalnym użytkownikom nie tylko rozwiązywanie potencjalnych problemów z pakietem językowym, ale decydowanie, która wersja systemu Windows X-Lite jest najlepsza dla ich potrzeb. Na razie będziemy nadal udostępniać „Optimum 11 Pro” v2 (kompilacja systemu operacyjnego 22631.2428), ponieważ jest to nasz zalecana kompilacja dla większości użytkowników, zwłaszcza tych, którzy zamierzają zainstalować pakiet językowy. TŁUMACZONE TRANSLATOREM podaje link do tej informacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
simcold Posted February 22, 2024 Report Posted February 22, 2024 Mam taki problem na wersji v3. w ustawnieniach nie działa mi szukajka. Nawet nie moge nic wpisac w polu wyszukiwania ustawien. Quote
sebio Posted February 22, 2024 Report Posted February 22, 2024 Godzinę temu, simcold napisał(a): Mam taki problem na wersji v3. w ustawnieniach nie działa mi szukajka. Nawet nie moge nic wpisac w polu wyszukiwania ustawien. u mnie działa Quote
KebabowyPablo Posted February 23, 2024 Report Posted February 23, 2024 Uzywa ktoś win10 od tych twórcow? Quote
pawelek1980 Posted February 23, 2024 Report Posted February 23, 2024 15 minut temu, KebabowyPablo napisał(a): Uzywa ktoś win10 od tych twórcow? Ja używam i bardzo dobrze się spisuje. Quote
sebio Posted February 25, 2024 Report Posted February 25, 2024 W dniu 23.02.2024 o 10:32, pawelek1980 napisał(a): Ja używam i bardzo dobrze się spisuje. polecam bez problemów od 2 lat Quote
Recommended Posts