Jump to content

PHOENIX LITEOS 11 PRO+ 💥 Build 22621.457 (Windows 11 22H2) 💥

Recommended Posts

Posted
14 minut temu, wilczek995 napisał(a):

Powiem tak, pobieram, ale cholera, przebić się przez te reklamy z głównej strony to jest dramat, dobrze, że takie rzeczy ściągam po wirtualnej maszynie, bo białowieskie du*eczki pl to najmniejszy wymiar kary,` starzeje się

Reklamy zablokuj wtyczką adblocker ja tak mam i działa.

Posted

Chciałbym tego używać do pracy, do grafiki, renderowania filmów, do tworzenia animacji, już miałem w przeszłości doświadczenie z modyfikacjami windows 10 i po czasie okazywało się że trzeba instalować pełny system bo brakuje jakiejś biblioteki żeby używać programu, lub zwyczajnie system z czasem się po prostu sam sypał, jak to wygląda obecnie? windows nie jest otwarto źródłowy ale może coś się zmieniło ze stabilnością i nie kastrują tego aż tak czy coś

kamukam likes this
Posted

Seba podal strone na ktorej sa wszystkie mody lit. I to nowsze. Ja tu pobralem najnowszy Conan "Surgence" z dnia 17.I br.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Przecież masz na tej stronie  - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A to jego domowa - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Z ultralight mogą być kłopoty - jest dosyć mocno obcięty.

Nawet sam Conan zaleca bardziej zwykły lite.

Lepszy będzie ten - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Sprawdziłem  - na szybko. Spolszczenie działa , ale nie spolszcza ustawień - jak we wszystkich ultralite - nie wiem co ci twórcy -  usuwają.

Po instalacji - 4,90  gb na dysku -  po ins.  sterów 6,5.  Po czyszczeniu dism++ tylko 5,4 - bez programów.

Jest szybki

- procesów ok 57 - zużycie proca  - u mnie 0 - w bezczynności.

Kto chce - niech testuje bardziej.

Posted
4 godziny temu, seba007 napisał(a):

Sprawdziłem  - na szybko. Spolszczenie działa , ale nie spolszcza ustawień - jak we wszystkich ultralite - nie wiem co ci twórcy -  usuwają.

Po instalacji - 4,90  gb na dysku -  po ins.  sterów 6,5.  Po czyszczeniu dism++ tylko 5,4 - bez programów.

Jest szybki

- procesów ok 57 - zużycie proca  - u mnie 0 - w bezczynności.

Kto chce - niech testuje bardziej.

mi się wiesza, ale w mam go na Linuxie  w VM

ale szybki to jest

Posted

Używam tego systemu od jakoś 2 miesięcy,zmieniłem dysk na nowy zainstalowałem phoenixa i nagle nie mogę zmienić języka wyskakuje kod błędu 0x800b0101 jak wchodzę w google chrome to nic wyszukać nie mogę bo przeglądarka zablokowana ponieważ nie mam ustawionego poprawnie regionu języka i czasu. Ktoś zna rozwiązanie bo już siły do tego nie mam ?

Posted
8 hours ago, aisdnmsap said:

Używam tego systemu od jakoś 2 miesięcy,zmieniłem dysk na nowy zainstalowałem phoenixa i nagle nie mogę zmienić języka wyskakuje kod błędu 0x800b0101 jak wchodzę w google chrome to nic wyszukać nie mogę bo przeglądarka zablokowana ponieważ nie mam ustawionego poprawnie regionu języka i czasu. Ktoś zna rozwiązanie bo już siły do tego nie mam ?

Używałem poprzedniej wersji jak i obecnej Elegant i zero problemów z paczkami językowymi tyle że ja pobierałem to bezpośrednio od autora a nie z jakiś modzonych wynalazków.

Posted
21 minut temu, TheStraight napisał(a):

Używałem poprzedniej wersji jak i obecnej Elegant i zero problemów z paczkami językowymi tyle że ja pobierałem to bezpośrednio od autora a nie z jakiś modzonych wynalazków.

Podesłał byś może link do aktualnej wersji tego systemu bo cały czas pobierałem stąd może to spowodowane było tym że update nie miałem aktualnego 

Posted
8 hours ago, aisdnmsap said:

Podesłał byś może link do aktualnej wersji tego systemu bo cały czas pobierałem stąd może to spowodowane było tym że update nie miałem aktualnego 

Ja pobierałem stąd : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wymagają konta ale wiadomo że pewne źródło od samego twórcy. Oczywiście mówię o buildzie XLITE. Niby ten temat odnosi się do Lite a linki są do każdej wersji więc w sumie nie wiem czy dobrze czy nie :E
Jak chodzi o pakiet językowy to po prostu pobierasz po instalacji w ustawieniach paczkę i tyle po restarcie/ wylogowaniu samo się zmieni.

Posted

Cześć .

Drukarka Samsung ML-3750ND stery najnowsze które na innym systemie 11 działały bez zarzutu. Tu jes problem taki ze po restarcie nie widzi drukarki,trzeba usunać i zainstalowac ponownie i tak w kółko.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Przecież pisze wyrażnie , że brak bufora wydruku . Trzeba wejść do Usług , Bufor wydruku i uruchomić usługę oraz zmienić na tryb automatyczny . Zresztą pisze to też na stronie autora projektu X-lite. No , a na początku to :

➡️ How to Install Printer Drivers and Print

Go to Start Menu - Tools - and click the 'Windows Print Spooler On' Shortcut.

Posted

Cześć. Na forum jestem od jakiegoś czasu ale mało je śledzę i w zasadzie się nie udzielam bo i w zasadzie nie czułem takiej potrzeby, ale czasem miło było coś poczytać, ale do rzeczy. Dawno temu używałem jakichś modowanych Windowsów, jeszcze za czasów Saper1972, później w win 7 ani w win 10 w zasadzie nie potrzebowałem, choć kiedyś używałem jakiegoś moda win 10 z czystej ciekawości.

Obecnie  z racji tego, że po zmianie procesora 10tka mnie wnerwiła - wstaje bardzo długo, choć po  aktualizacji chipsetu, zmianach w BIOS i zrobieniu porządku nie jest najgorzej. Z 2 min zeszło do 30 parę sekund, ale system i tak stał się jakoś mniej responsywny - Zmiana procka byłą z ryzena 2600 na 5600. C

Chciałbym wypróbować jakiś mod win 11, ale mam parę pytań. na które mam nadzieję szanowne grono udzieli mi odpowiedzi.

Z tego co rozumiem, wersja Conana występuje w dwóch wersjach, płatnej i darmowej, do której podajecie tu linki. Ściągam win lite 1485, leci jak krew z nosa 440KB/s. Człowiek jednak przyzwyczaił się już do większych prędkości, no ale nie będę narzekał, darowanemu koniowi..Mam rację co do wersji płatnych i darmowych?

Jeśli posiadam oryginalny klucz Win 11 (laptop) i i przywrócę WU, główny layout pozostanie?

Można bez problemów aktualizować bazę wirusów w defenderze?(to mój jedyny antywirus). W sumie bez WU jakoś się obędę, choć trochę słabo instalować  co jakiś czas nowa wersję. ale bazę wolałbym mieć aktualną ot tak, dla świętego spokoju.

Małe obawy odnośnie korzystania z bankowości. Pocieszam się tym że przecież przychodzi kod na tel. 

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i rozwianie obaw.

Posted

Płatna i darmowa wersja? Chodzi Ci o hosting plików obrazu systemu? Aktywacja po oryginalnej wersji Win 11 przeszła mi bez problemu po instalacji moda - wystarczyło podpiąć sieć. WU nie włączałem - autor udostępnia pliki aktualizacyjne na swojej stronie. Co do utrudnień korzystania z bankowości - ktoś rzucił takie hasło w tym lub "sąsiednim" temacie - na moje pytanie o rozwinięcie tematu odpowiedzi nie było. Może chodziło tylko o nową identyfikację systemu/sprzętu w bankowości elektronicznej? Może ktoś się jeszcze wypowie na ten temat. Sam sprawdzić w tej chwili nie mogę bo nie mam dostępu do laptopa na którym mod WIN11 HOMECOMING postawiłem. Na swojej stronie autor wstawia linki do dwóch hostingów - polecam wypróbować oba i zostawić szybszy.

Posted
59 minut temu, Franc napisał(a):

Płatna i darmowa wersja?

Nie, myślałem że moding przeszedł na wyższy poziom i wydają płatne wersj, nie wczytałem się zbytnio w temat. 

Co do utrudnień korzystania z bankowości

Chodzi mi o bezpieczeństwo bankowości przy używaniu windy z tzw "niepewnych źródeł" :) Pewnie trochę panikuje, bo na chłopski rozum sama bankowość jest zabezpieczona na tyle, że żaden ukryty "keyloger" czy inny "zgrywacz ekranu" nie powinien sobie poradzić i być zagrożeniem..ale jak to mówią "przezorny ubezpieczony", czy tam zabezpieczony😄 a kto pyta nie błądzi .

autor udostępnia pliki aktualizacyjne na swojej stronie.

Tak, to zauważyłem juz po publikacji komentarza. Dzięki.

a swojej stronie autor wstawia linki do dwóch hostingów - polecam wypróbować oba i zostawić

W sumie nie spieszy mi się, dziesiątka jeszcze mi nie padła na amen. Ściąga się gdzieś tam w tle, tylko przed wyczajeniem, że można ściągać same uaktualnienia pomyślałem, że jakbym miał co pól, roku czy częściej wgrywać nową windę  i ściągać od nowa...

Zastanawiam się też czy jej nie nadinstalować, bo nie chce mi się za bardzo instalować na nowo oprogramowania i  gier, choć wiem że to nie jest najlepszy pomysł...