Skocz do zawartości

[SP1][Pro x64] Windows NeXT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

da rade coś z robić z komunikatem, że wersja jest nieoryginalna? :P

Widnows Loader by DaZ :)

Witam a ja jestem przed instalacja z USB na lapku i zatrzymuje sie na braku wykrywania dysku i probie dogarnia sterow na ktorych poleglem. Dodam ze mam SSD i HDD ale zadnego mi nie wykrywa. Jak to przeskoczyc dalej ?

Sumy kontrolne się zgadzały? Pobierz obraz jeszcze raz i na spokojnie powolutku nagraj :)

Opublikowano

dzięki , w takim razie zabawa mnie nie obejdzie, mam do ciebie pytanie, w twoim systemie w konsoli cmd w pierwszych linijkach jest 

Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright © 2013 mmaciek12.

po czym widać ż dobrałeś się do konsoli

jak zmieniłeś tekst w 2 linijce ? potrzebuję u siebie wywalić obydwie linijki w konsoli żeby startowała całkowicie czysta, w przeciwnym wypadku program nasłucchuujący odbiera mi niepotrzebnie te nazwy.
Opublikowano

Przez edycję plików systemowych, zauważ że identyczna linijka znajduje się we właściwościach systemu. Z racji tego że to już kawał czasu temu i mnie skleroza złapała nie potrafię Ci powiedzieć który dokładnie plik popsułem :(

Opublikowano

spodobala mi sie ta modyfikacja,ale mam problem z instalacja gdy wybieram zainstaluj wybieram wersje wyskakuje mi zapytanie o wybranie sterownikow do instalacji nie moge tego pominac probowalem z jednej opcji czyli wszedlem w dysk X:boot windows i wszedlem w pliki .inf lecz po instalacji kazda z nich wykazuje blad przestalarzalych sterownikow sprobuje uzyc tej opcji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]z instalacja chipsetu korzystam z laptopa K45hr prosze o pomoc

Bład dotyczy braku sterownika cd/dvd room
#edit nie działa, pobieram na nowo byc moze wina sum kontrolnych 

Opublikowano

modyfikiacja bardzo fajne lecz mam problem gdyz po drugim dniu korzystania z systemu mam problem ze game mode przezuca mnie do dokumentow a nie odpala game moda

Opublikowano

Nie wiem dlaczego - nie działa.. Pobrałem wszystkie paczki z google drive rozpakowałem, przy użyciu podanego przez Ciebie programu zbootowałem na pendrive. Później ku mojemu zdziwieniu w boot menu w ogóle nie wyszukiwało pendrive, ustawiłem w biosie usb hdd na pierwszą pozycje, po restarcie nadal odpala windows 10. Próbowałem wszystkiego. Z pulpitu odpalając setup.exe wywala błąd, dziwne bo mam dużo doświadczeń z windowsem nigdy mi nie wyskoczył żaden błąd przy odpalaniu instalki z pulpitu. W ogóle dziwne dlaczego setup jest w sources a nie głównym katalogu ale mniejsza..

I ostatnie pytanie, nazywanie windowsa swoją nazwą i zmiana plików systemowych nie jest łamaniem praw autorskich?

Opublikowano

1. Polecam zrobić zerowanie dysku i układ partycji pod MBR nie GPT

2. Zrób znów pendrive, tylko na spokojnie

3. Instalacja z pulpitu została usunięta... Nie dziwota że błędy się sypią

4. Jeśli wg. Ciebie to łamie prawa autorskie i Ci to przeszkadza, to czemu chcesz korzystać z modyfikowanego systemu? Użyj czystego

Opublikowano

Masz pomysł czemu mi nie bootuje tego systemu? Mam obecnie na swoim laptopie windows 10. Bootowałem ręcznie, przez rufusa, a na końcu przez win2flash. I w żadnym z wypadków nie mogłem uruchomić instalacji z pendrive. W bootmenu nie miałem opcji usb hdd. Tylko windows boot manager, sata hdd i cd. I od wczoraj męczy mnie instalacja tego systemu ;/

Opublikowano

Cześć :)
Modyfikacja bardzo fajna, młodszy brat mega zadowolony ale nie może w Minecraft pograć, bo java wywala. Zainstalowany najnowszy JDK i jak odpalam plik .jar, to program ładuje się i po chwili wywala się. Przeinstalowaliśmy jave, przeinstalowaliśmy system, spróbowaliśmy różnych wersji i nie działa. Jakieś pomysły?"

Opublikowano

witam wczoraj chciałem zainstalować ten Windows 7 next i nic z tego dochodzę to momentu gdzie  wybieram dysk na którym ma być zainstalowany system i wyskakuje ze nie może być zaistakowany na tym dysku lup nie znaleziono partycji dziwne to dla mnie bo sciąglem inny windows 7  z 2016 roku i normalnie poszła installacja to o co chodzi z tym Windowsem next? czemu nie chce się zainstalować proszę o pomoc

Opublikowano

podstawowa rada dla ludzi instalujących ten obraz z pendrive na partycjach gpt.

jeśli chcecie zainstalować ten system na dysku sformatowanym w gpt lub z biosami uefi bez problemów z instalatorem (przy wyborze partycji instalator wywala błąd z powodu braku ukrytej partycji) to wasz pendrive musi być sformatowany w fat32. W przypadku formatowania pendrive w ntfs, instalator po zaznaczeniu docelowej partycji instalacji, wywala błąd. Osobiście domyślam się, że prawdopodobnie próbuje tą partycję 100 mb utworzyć na pendrivie, czego nie wyświetla i stąd ten problem. Testowane na kilku różnych urządzeniach i wszędzie śmigało.

ms toolkit działa na partycjach gpt do aktywowani