mlodycz Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 da rade coś z robić z komunikatem, że wersja jest nieoryginalna? Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2015 da rade coś z robić z komunikatem, że wersja jest nieoryginalna? Widnows Loader by DaZ Witam a ja jestem przed instalacja z USB na lapku i zatrzymuje sie na braku wykrywania dysku i probie dogarnia sterow na ktorych poleglem. Dodam ze mam SSD i HDD ale zadnego mi nie wykrywa. Jak to przeskoczyc dalej ? Sumy kontrolne się zgadzały? Pobierz obraz jeszcze raz i na spokojnie powolutku nagraj Cytuj
xivragis Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 można poprosić o pliki sesji z wintolkita , czy czym tam okrajałeś, bo chciałbym spersonalizować troszkę system pod swoje ustawienia rejestru Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 A czytał pierwszy post? Nic nie zostało wycięte Gadżety zostały wycięte ręcznie, a śmieci = WinSXS, tematy + zbędne pliki Cytuj
xivragis Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 dzięki , w takim razie zabawa mnie nie obejdzie, mam do ciebie pytanie, w twoim systemie w konsoli cmd w pierwszych linijkach jest Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601] Copyright © 2013 mmaciek12. po czym widać ż dobrałeś się do konsoli jak zmieniłeś tekst w 2 linijce ? potrzebuję u siebie wywalić obydwie linijki w konsoli żeby startowała całkowicie czysta, w przeciwnym wypadku program nasłucchuujący odbiera mi niepotrzebnie te nazwy. Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Przez edycję plików systemowych, zauważ że identyczna linijka znajduje się we właściwościach systemu. Z racji tego że to już kawał czasu temu i mnie skleroza złapała nie potrafię Ci powiedzieć który dokładnie plik popsułem Cytuj
xivragis Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 dobra dokopałem się ;p C:\Windows\Branding\Basebrd\pl-PL\basebrd.dll.mui Cytuj
shell Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 witammam pytanko czy byla by szansa jeszcze sciagac ta wersjeWindows NeXT ?pozdrawiam Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 @shellzapraszam do pierwszego postu Cytuj
pepek1311 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 powie mi ktos jak to zaistalowac dokladnie co i jak ? Cytuj
oscvr Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 spodobala mi sie ta modyfikacja,ale mam problem z instalacja gdy wybieram zainstaluj wybieram wersje wyskakuje mi zapytanie o wybranie sterownikow do instalacji nie moge tego pominac probowalem z jednej opcji czyli wszedlem w dysk X:boot windows i wszedlem w pliki .inf lecz po instalacji kazda z nich wykazuje blad przestalarzalych sterownikow sprobuje uzyc tej opcji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]z instalacja chipsetu korzystam z laptopa K45hr prosze o pomocBład dotyczy braku sterownika cd/dvd room#edit nie działa, pobieram na nowo byc moze wina sum kontrolnych Cytuj
Limo Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 modyfikiacja bardzo fajne lecz mam problem gdyz po drugim dniu korzystania z systemu mam problem ze game mode przezuca mnie do dokumentow a nie odpala game moda Cytuj
NarmiaN Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Nie wiem dlaczego - nie działa.. Pobrałem wszystkie paczki z google drive rozpakowałem, przy użyciu podanego przez Ciebie programu zbootowałem na pendrive. Później ku mojemu zdziwieniu w boot menu w ogóle nie wyszukiwało pendrive, ustawiłem w biosie usb hdd na pierwszą pozycje, po restarcie nadal odpala windows 10. Próbowałem wszystkiego. Z pulpitu odpalając setup.exe wywala błąd, dziwne bo mam dużo doświadczeń z windowsem nigdy mi nie wyskoczył żaden błąd przy odpalaniu instalki z pulpitu. W ogóle dziwne dlaczego setup jest w sources a nie głównym katalogu ale mniejsza.. I ostatnie pytanie, nazywanie windowsa swoją nazwą i zmiana plików systemowych nie jest łamaniem praw autorskich? Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 1. Polecam zrobić zerowanie dysku i układ partycji pod MBR nie GPT 2. Zrób znów pendrive, tylko na spokojnie 3. Instalacja z pulpitu została usunięta... Nie dziwota że błędy się sypią 4. Jeśli wg. Ciebie to łamie prawa autorskie i Ci to przeszkadza, to czemu chcesz korzystać z modyfikowanego systemu? Użyj czystego Cytuj
NarmiaN Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Nie mówie, że mi to przeszkadza ale pytam o prawa autoskie, czy to jest legalne. Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Niestety jakakolwiek modyfikacja systemu wiąże się ze złamaniem praw autorskich, wystarczy przeczytać EULA przy instalacji Cytuj
NarmiaN Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Masz pomysł czemu mi nie bootuje tego systemu? Mam obecnie na swoim laptopie windows 10. Bootowałem ręcznie, przez rufusa, a na końcu przez win2flash. I w żadnym z wypadków nie mogłem uruchomić instalacji z pendrive. W bootmenu nie miałem opcji usb hdd. Tylko windows boot manager, sata hdd i cd. I od wczoraj męczy mnie instalacja tego systemu ;/ Cytuj
DaRkShAdOw Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 bardzo proszę kogoś, o zreuplodowanie tego w całości.. jakiś part sie uszkodził i 4 gb transferu poszło sie jeb... :/ Cytuj
Bruce666 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Cześć Modyfikacja bardzo fajna, młodszy brat mega zadowolony ale nie może w Minecraft pograć, bo java wywala. Zainstalowany najnowszy JDK i jak odpalam plik .jar, to program ładuje się i po chwili wywala się. Przeinstalowaliśmy jave, przeinstalowaliśmy system, spróbowaliśmy różnych wersji i nie działa. Jakieś pomysły?" Cytuj
kangur45 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2016 witam wczoraj chciałem zainstalować ten Windows 7 next i nic z tego dochodzę to momentu gdzie wybieram dysk na którym ma być zainstalowany system i wyskakuje ze nie może być zaistakowany na tym dysku lup nie znaleziono partycji dziwne to dla mnie bo sciąglem inny windows 7 z 2016 roku i normalnie poszła installacja to o co chodzi z tym Windowsem next? czemu nie chce się zainstalować proszę o pomoc Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Masz partycje GPT na dysku nie MBR, jak wymaga tego ten system. Polecam zrobić konwertowanie dysku na MBR, lub po prostu wyzerować dysk Cytuj
xivragis Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 mnie na gpt śmiga bez problemu Cytuj
pical Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 i tak trzymać jedwabista 7 hehe:) Cytuj
GGandzor Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 któryś raz na którymś komputerze instaluje nexta, od jakiegoś czasu na nowym kompie nie potrafię wgrać aktywatora. Cytuj
VACek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 któryś raz na którymś komputerze instaluje nexta, od jakiegoś czasu na nowym kompie nie potrafię wgrać aktywatora. GPT czasem ma problemy z aktywatorem Cytuj
dominik1214898 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2016 Mógłbym dostać to w formie .torrent ? Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Powiem Ci że ciężko będzie bo sam nie używam torrentów, chyba że ktoś miły z forum Ci udostępni Cytuj
Dawidus520 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 A idzie jakoś zainstalować gadżety? Osobiście ich używam (temperatury w AIDA64) i przydałoby się Poza tym, modyfikacja jak najbardziej na + Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Nie ma takiej możliwości Cytuj
xivragis Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 podstawowa rada dla ludzi instalujących ten obraz z pendrive na partycjach gpt. jeśli chcecie zainstalować ten system na dysku sformatowanym w gpt lub z biosami uefi bez problemów z instalatorem (przy wyborze partycji instalator wywala błąd z powodu braku ukrytej partycji) to wasz pendrive musi być sformatowany w fat32. W przypadku formatowania pendrive w ntfs, instalator po zaznaczeniu docelowej partycji instalacji, wywala błąd. Osobiście domyślam się, że prawdopodobnie próbuje tą partycję 100 mb utworzyć na pendrivie, czego nie wyświetla i stąd ten problem. Testowane na kilku różnych urządzeniach i wszędzie śmigało. ms toolkit działa na partycjach gpt do aktywowani Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi