xivragis Posted September 2, 2016 Report Posted September 2, 2016 jeśli ktoś chce się bawić usługami tej modyfikacji w celu zwiększenia wydajności np w grach to na podstawie kilku źródeł skleciłem w jednym miejscu spis co i jak można ustawić. Niedługo postaram się dodać jakiegoś gotowego rega/bata. W spisie są tylko domyślne usługi mogące znaleźć się w systemie zaraz po instalacji. Z testów na kilku laptopach i stacjach, nei powinno być żadnych błędów z funkcjonowanie m systemu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
mmaciek12 Posted September 3, 2016 Author Report Posted September 3, 2016 W standardzie są ustawione "ulepszone" ustawienia usług od BlackViper-a Quote
xivragis Posted September 4, 2016 Report Posted September 4, 2016 hmm na wirtualkach jakoś dużo śmieci się zbędnie uruchamia ;P Quote
lukaszfd2 Posted September 15, 2016 Report Posted September 15, 2016 klikam prawym na 0.1 wyypakowuje iso (4gb) i jest uszkodzony plik ;/ Quote
xerxalis Posted September 15, 2016 Report Posted September 15, 2016 niedawno go pobrałem i w ciemno zainstalowałem na razie nie mam nic do zarzucenia mało się na tym znam lecz na razie działa dobrze ;P ma lekkie scinki ale to chyba wina mojego dojechanego lapka Polecam ^^ Quote
DaaJay Posted September 20, 2016 Report Posted September 20, 2016 Nie mogę uruchomić menadżera zadań. Po próbie uruchomienia taskmgr.exe mam taki error: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Suma kontrolna się zgadzała. W CMD tasklist i taskkill działają. Quote
xivragis Posted September 25, 2016 Report Posted September 25, 2016 po co to piszesz w tym temacie jak wgrywałeś custom themy, które nieumiejętnie użyte spitoliły ci pliki albo rejestr. Quote
DaaJay Posted September 26, 2016 Report Posted September 26, 2016 po co to piszesz w tym temacie jak wgrywałeś custom themy, które nieumiejętnie użyte spitoliły ci pliki albo rejestr. Ikony były w polecanych. Zadziała jak odinstaluję jak podano tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy jednak reinstall? Quote
xivragis Posted September 26, 2016 Report Posted September 26, 2016 hmm każdy inteligentny twórca paczek do zmiany wyglądu dodaje do instalatora tworzenie backupu, przywróć stan systemu do tego z przed instalacji ikon i powinno śmigać. Quote
qde Posted October 6, 2016 Report Posted October 6, 2016 Witam! Mam problem z tym systemem. Korzystam z niego już jakiś (niedługi) czas i czasem zdarza (nieregularnie) się że nie działa mi przesyłanie dźwięku do TV za pomocą HDMI-HDMI. Menadżer zadań pokazuje coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sterowniki są najnowsze od nVidii i od Intela (sprzęt to lapek MSI CR500x). Macie Panowie jakiś pomysł jak temu zaradzić? Na niemodyfikowanym win7 wsio bangla jak należy. Quote
pepek1311 Posted October 6, 2016 Report Posted October 6, 2016 Mam pobrac 4 pliki czy 1 wystarczy ? nagralem na plyte te 4 pliki i nie czyta mi pyty Quote
SlenderJr Posted October 7, 2016 Report Posted October 7, 2016 Mam pobrac 4 pliki czy 1 wystarczy ? nagralem na plyte te 4 pliki i nie czyta mi pyty Pytanie za milijon punktów, jak można zbootować system z 4 oddzielnych plików w dodatku spakowanych RARem? Odpowiedź brzmi: NIE DA SIĘ! Zbootować możesz tylko obraz ISO który jest spakowany w archiwum podzielone na 4 pliki które nagrałeś zamiast wypakować i dopiero wypakowany obraz nagrać... Quote
kodxana Posted October 16, 2016 Report Posted October 16, 2016 Witam jak to zainstalować z UEFI? Quote
toybro Posted October 28, 2016 Report Posted October 28, 2016 Witam jak to zainstalować z UEFI? Z uefi instalujesz jak z każdego pena Quote
y0gas Posted October 30, 2016 Report Posted October 30, 2016 Witam, czy jest możliwość wrzucić aktywator? zaistalowalem system jakiś czas temu i usunąłem plik .iso Quote
enteroff Posted November 23, 2016 Report Posted November 23, 2016 W czym tkwi problem gdy instalacja zawiesza mi się w rozpakowywaniu plików systemu Windows na 71%?Instaluje z pendrive i korzystałem z rufusa przy nagrywaniu ISO.Jakieś pomysły? Edit Problem tkwił w pendrive, podczas zacięcia wyciągnąłem go i włożyłem z powrotem i instalacja ruszyła. Nie wiem jak u Was, ale u mnie strasznie laguje ten system. Używałem AiO Runtimes :/ Quote
Truskafka Posted April 11, 2017 Report Posted April 11, 2017 Nieee nooo szacunn smigaa podaj jakis kontakt do ciebie Quote
mmaciek12 Posted April 11, 2017 Author Report Posted April 11, 2017 Nieee nooo szacunn smigaa podaj jakis kontakt do ciebie PW wystarczy wysłać Quote
Hakej Posted April 13, 2017 Report Posted April 13, 2017 Takie pytanko - jakie to ma wymagania? Chciałbym to wrzucić na małego lapka, ale tam jest tylko 1GB RAM i Intel Atom CPU N570 1.67GhZ. Nie ma być do grania ani nic, byle internet dało się przeglądać. Quote
rosomak34 Posted April 14, 2017 Report Posted April 14, 2017 Pytanie do autora: czy ten system powinno się aktualizować i czy jest wystarczająco stabilny do codziennego używania?Pozdrawiam. Quote
sab3r Posted April 16, 2017 Report Posted April 16, 2017 Pytanie po co aktualizować kiedy większość poprawek nie wnosi nic ciekawego prócz zabezpieczeń Quote
mmaciek12 Posted April 18, 2017 Author Report Posted April 18, 2017 Pewnie że warto aktualizować z pominięciem aktualizacji "szpiegujących". Zostawię to tutaj dla pytających czy warto aktualizować system [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
tetkovsky Posted April 19, 2017 Report Posted April 19, 2017 System baja jak na 2 GB ramu. Nic nie wiesza, programy instaluja sie bez problemu. Te opcje z Game-Mod, AeroShot i HW Monitor to chyba jakis Bog wynalazl. Jednym slowem system jak najbardziej polecam na slabsze, jak i nowsze maszyny. DOBRA ROBOTA! Quote
vinm78 Posted April 24, 2017 Report Posted April 24, 2017 Cześć na czym ma polegać ten tryb gry pod ppm ? Czy to chodzi o włączenie wysokiej wydajności jak znajduje się w opcjach zasilania ? Quote
Mrs.K Posted April 24, 2017 Report Posted April 24, 2017 Cześć na czym ma polegać ten tryb gry pod ppm ? Czy to chodzi o włączenie wysokiej wydajności jak znajduje się w opcjach zasilania ? hamulcuje te usługi NET STOP "Theme" NET STOP "PlugPlay" NET STOP "FontCache" NET STOP "ProfSvc" NET STOP "Windows Firewall" NET STOP "A browser that computer" NET STOP "BITS" NET STOP "wuauserv" NET STOP "Spooler" NET STOP "SENS" NET STOP "TermService" NET STOP "VSS" NET STOP "ShellHWDetection" NET STOP "lmhosts" NET STOP "CryptSvc" to tyle ;p Quote
Truskafka Posted April 25, 2017 Report Posted April 25, 2017 Stary to co ty zrobiles to bomba mam na swoim pc od dzisiaj ale smiga az milo. Nalezy ci sie dobre piwko Quote
DOMAKOS1 Posted May 16, 2017 Report Posted May 16, 2017 Nie działa mi menedżer zadań. Błąd: Przeinstalowałem wszystkie visual c++ Po ctrl alt del i wybraniu opcji nic się nie dzieje. Nie działa skrót ctrl alt esc. W rejestrze dodałem odpowiedni wpis, bodajże DisableTaskMgr na 0. I nadal nic... Quote
Recommended Posts