Jump to content

Recommended Posts

Posted

jeśli ktoś chce się bawić usługami tej modyfikacji w celu zwiększenia wydajności np w grach to na podstawie kilku źródeł skleciłem w jednym miejscu spis co i jak można ustawić. Niedługo postaram się dodać jakiegoś gotowego rega/bata. W spisie są tylko domyślne usługi mogące znaleźć się w systemie zaraz po instalacji.

Z testów na kilku laptopach i stacjach, nei powinno być żadnych błędów z funkcjonowanie m systemu

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

niedawno go pobrałem i w ciemno zainstalowałem :D na razie nie mam nic do zarzucenia :P mało się na tym znam lecz na razie działa dobrze ;P ma lekkie scinki ale to chyba wina mojego dojechanego lapka :P  Polecam ^^

Posted

Nie mogę uruchomić menadżera zadań. :( Po próbie uruchomienia taskmgr.exe mam taki error:

Suma kontrolna się zgadzała. W CMD tasklist i taskkill działają.

Posted

po co to piszesz w tym temacie jak wgrywałeś custom themy, które nieumiejętnie użyte spitoliły ci pliki albo rejestr.

Ikony były w polecanych. :D Zadziała jak odinstaluję jak podano tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy jednak reinstall?

Posted

Witam! Mam problem z tym systemem. Korzystam z  niego już jakiś (niedługi) czas i czasem zdarza (nieregularnie) się że nie działa mi przesyłanie dźwięku do TV za pomocą HDMI-HDMI. Menadżer zadań pokazuje coś takiego:

Sterowniki są najnowsze od nVidii i od Intela (sprzęt to lapek MSI CR500x).

Macie Panowie jakiś pomysł jak temu zaradzić?

Na niemodyfikowanym win7 wsio bangla jak należy.

Posted

Mam pobrac 4  pliki czy 1 wystarczy ?

:D

nagralem na plyte te 4 pliki i nie czyta mi pyty :D

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Pytanie za milijon punktów, jak można zbootować system z 4 oddzielnych plików w dodatku spakowanych RARem? Odpowiedź brzmi: NIE DA SIĘ! 

Zbootować możesz tylko obraz ISO który jest spakowany w archiwum podzielone na 4 pliki które nagrałeś zamiast wypakować i dopiero wypakowany obraz nagrać...

Posted

W czym tkwi problem gdy instalacja zawiesza mi się w rozpakowywaniu plików systemu Windows na 71%?
Instaluje z pendrive i korzystałem z rufusa przy nagrywaniu ISO.
Jakieś pomysły?

Edit

Problem tkwił w pendrive, podczas zacięcia wyciągnąłem go i włożyłem z powrotem i instalacja ruszyła.

Nie wiem jak u Was, ale u mnie strasznie laguje ten system. Używałem AiO Runtimes :/

Posted

Takie pytanko - jakie to ma wymagania? Chciałbym to wrzucić na małego lapka, ale tam jest tylko 1GB RAM i Intel Atom CPU N570 1.67GhZ. Nie ma być do grania ani nic, byle internet dało się przeglądać.

Posted

Pewnie że warto aktualizować z pominięciem aktualizacji "szpiegujących".

Zostawię to tutaj dla pytających czy warto aktualizować system :)

Posted

System baja jak na 2 GB ramu. Nic nie wiesza, programy instaluja sie bez problemu. Te opcje z Game-Mod, AeroShot i HW Monitor to chyba jakis Bog wynalazl. Jednym slowem system jak najbardziej polecam na slabsze, jak i nowsze maszyny. DOBRA ROBOTA! ;)

Posted

Cześć na czym ma polegać ten tryb gry pod ppm ? Czy to chodzi o włączenie wysokiej wydajności jak znajduje się w opcjach zasilania ?

hamulcuje te usługi :D 

NET STOP "Theme"
NET STOP "PlugPlay"
NET STOP "FontCache"
NET STOP "ProfSvc"
NET STOP "Windows Firewall"
NET STOP "A browser that computer"
NET STOP "BITS"
NET STOP "wuauserv"
NET STOP "Spooler"
NET STOP "SENS"
NET STOP "TermService"
NET STOP "VSS"
NET STOP "ShellHWDetection"
NET STOP "lmhosts"
NET STOP "CryptSvc"

to tyle ;p 
Posted

Nie działa mi menedżer zadań.

Błąd:

3pphk2P.png

Przeinstalowałem wszystkie visual c++

Po ctrl alt del i wybraniu opcji nic się nie dzieje.

Nie działa skrót ctrl alt esc.

W rejestrze dodałem odpowiedni wpis, bodajże DisableTaskMgr na 0.

I nadal nic...