Manslicer Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Można prosić o jakieś nowe linki? Żaden oprócz chomikuj nie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted December 15, 2013 Author Report Share Posted December 15, 2013 Właśnie sprawdziłem linki, działają: - Google Drive - Chomikuj Reszta idzie do kosza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zajebut Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Szczerze, bardzo dobry system. Nawet lepszy jak dla mnie od DreamOS, ale przynajmniej u mnie dużo wolniej się wszystko ładuje po zalogowaniu od Windows JG Seven SP1 tam po zalogowaniu, wszystko raz dwa się ładuje, po sekundzie nawet jak klikne to już net się włącza, a na twoim i Dream OS po zalogowaniu jak klikne w neta trochę minie, i jak mi się uda to trochę się ładuje. Nie wiem może u mnie tak jest, ale system dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapslock Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] taki błąd graficzny wyskakuje gdy próbujemy coś zapisywać szukam dalej mmaciek12, mam nadzieje że będą poprawki a propos nie doczytałem się nigdzie, co wyłącza tryb game mode?? Czy mógłbyś opisać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted December 15, 2013 Author Report Share Posted December 15, 2013 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] taki błąd graficzny wyskakuje gdy próbujemy coś zapisywać szukam dalej mmaciek12, mam nadzieje że będą poprawki a propos nie doczytałem się nigdzie, co wyłącza tryb game mode?? Czy mógłbyś opisać Ten bład występuje na Game-MOD czy na normalnym Sys z tematem klasycznym? Game-MOD jest od Romualda, ogólnie odciąża explorer od maximum by przeznaczyć jak najwięcej zasobów komputera dla procesów pierwszo-planowych (w tym przypadku GRY) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapslock Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Ten bład występuje na Gema-MOD czy na normalnym Sys z tematem klasycznym? Game-MOD jest od Romualda, ogólnie odciąża explorer od maximum by przeznaczyć jak najwięcej zasobów komputera dla procesów pierwszo-planowych (w tym przypadku GRY) Błąd występuje na GAME-MOD także do poprawki bo cały czas siedzę w tym trybie i irytuje mnie ta drobnostka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baran0119 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Też mam ten błąd, a jest na GameMOD ON i OFF. Mam ten sys od 3 tyg. a sam tego nie zauważyłem, dopiero jak tu wyczytałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapslock Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 za słabo testujesz ;P ja już się tak z nim zadomowiłem że rozprzestrzeniam po znajomych ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Witam.Jestem użytkownikiem tego systemu już 2-gi tydzień i muszę powiedzieć że sprawuje się naprawdę wyśmienicie. Godny polecenia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexisonfire Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Mam Next'a zainstalowanego na stacjonarnym kompie od połowy miesiąca. Jego przeznaczeniem są tylko i wyłącznie gry, no i w tym system sprawdza się wyśmienicie, a to pewnie dlatego że jest w nim dodane absolutne minimum, jest tylko optymalizacja i przeczyszczenie systemu. Instalacja windowsa poszła szybko, uruchamianie jest chyba najszybsze jakie do tej pory miałem w modyfikacjach ale instalacja sterowników i odpalanie programów jest już trochę powolne, szczeglnie sterowniki się jakoś bardzo długo zbierały zanim wystartowała instalacja. Ale chodzi stabilnie i żadnymi błędami nie sypie. Na laptopie korzystam z innego moda, bo w codziennej pracy jestem przyzwyczajony od większej ilości dodanych tweaków i skrótów rożnych, ale jest okej, bo takie było pewnie założenie żeby system był jak najczystszy, chociaż jeśli wyjdzie kolejna wersja to liczę na trochę więcej modyfikwania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest CezarX Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Intel Core i5 2.5Ghz x4 / 4GB Ram / Nvidia GT635M / Intel HD Graphics 4000 - Lenovo Z580 . Cześć krótka opinia na temat Windows neXT na konfiguracji sprzętowej wyżej wymienionej . -Szybka instalacja Systemu Operacyjnego -Bezproblemowa Automatyczna Aktywacja Systemu Operacyjnego -Bezproblemowe Instalowanie Aplikacji Microsoftu oraz innych Marek -Bezproblemowa Instalacja Wszystkich Sterowników łącznie z aplikacjami Lenovo -Automatycznie Znalazło Wszystkie Sprzęty ( Informuję gdyż na niektórych wersjach połowy sprzędu nie było widać w Menagerze Urządzeń -Bardzo fajna opcja poprawiająca wydajność podczas korzystania z "ciężkich aplikacji typu Pakiet Creative Cloud i innych -Świetny wygląd i estetyka Systemu -Bardzo dobra optymalizacja systemu i przeczyszczenie... nie tak jak inni... zostawią tylko środowisko i kernel... niczego kompletnie w systemie nie ma... -Zintegrowany Najnowszy Net.Framework ver 4.x.x.x Pytania : - Mianowicie czy mogę instalować wszystkie aktualizacje które pobiera mi Windows Update ? - Czy mogę użyć narzędzia do sprawdzenia legalności systemu operacyjnego pytam gdyż... na drugim komputerze aktywowałem system aplikacją Windows Loader... i w zakładce system tam gdzie zazwyczaj pisze "System Został Pomyśle Aktywowany " ja mam "Informacje niedostępne" a tutaj w neXT mam normalnie "System Został Pomyślnie Aktywowany" - Czy używanie aplikacji typu Glary Utilities , Advanced System Care nie wprowadzi zamieszania w twojej konfiguracji neXT , pytam gdyż Zazwyczaj instalując nowy system operacyjny po zainstalowanie kompletnie wszystkiego sterowników,aplikacji,wtyczek,kodeków itp zawsze optymalizuję system poprzez MSCONFIG oraz Advanced System Care który zawiera defragmentowania , optymalizacja rejestru i inne opcje które napewno znasz albo znacie. System Spełnił moje oczekiwania w najbliższym czasie zrobię upload do mojego chomika o nazwie ITSUPPORT w którym to dam transferr za free oczywiście jeżeli ktoś napisze na pw , czekam również na wersję x86 .z góry dzięki za jakieś konkretne wypowiedzi i Pozdrowionka dla wszystkich użytkowników WINCLUB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordVladek Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 W żaden sposób nie mogę odpalić instalacji tego systemu.. ;c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 1 Mianowicie czy mogę instalować wszystkie aktualizacje które pobiera mi Windows Update ? 2 Czy mogę użyć narzędzia do sprawdzenia legalności systemu operacyjnego pytam gdyż... na drugim komputerze aktywowałem system aplikacją Windows Loader... i w zakładce system tam gdzie zazwyczaj pisze "System Został Pomyśle Aktywowany " ja mam "Informacje niedostępne" a tutaj w neXT mam normalnie "System Został Pomyślnie Aktywowany" 3 Czy używanie aplikacji typu Glary Utilities , Advanced System Care nie wprowadzi zamieszania w twojej konfiguracji neXT , pytam gdyż Zazwyczaj instalując nowy system operacyjny po zainstalowanie kompletnie wszystkiego sterowników,aplikacji,wtyczek,kodeków itp zawsze optymalizuję system poprzez MSCONFIG oraz Advanced System Care który zawiera defragmentowania , optymalizacja rejestru i inne opcje które napewno znasz albo znacie. 1. Bez najmniejszych problemów 2. Możesz, powinien przejść gdyż Loader aktywuje jako "OEM" a to oznacza że system ma przypisany klucz pod sprzęt, a to zawsze jest full legal (tak na około oczywiście) 3. Nie polecam, możesz sobie przez niektóre "poprawiacze" skopsać system aż miło Jeśli chcesz to polecam zestaw CCleaner + Defraggler (czyścisz system, rejestr a potem defrag dysku i wsio) ______________________________________________________________________________________________________________ W żaden sposób nie mogę odpalić instalacji tego systemu.. ;c Nagrywasz na płytę obraz (jeśli nero to ma taką opcję inne programy też) jak nie i wolisz tradycyjnie (systemowo...) wypakowywujesz obraz i nagrywasz pliki, ewentualnie na pendrive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordVladek Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Poradziłem już sobie, właśnie jestem po instalacji systemu i jestem zadowolony Płyty nie chciało bootować, na szczęście Pendrive dał radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest CezarX Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Dzięki wielkie za informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordVladek Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 A ja mam problem, otóż po instalacji systemu, jest spadek wydajności, myślałem że zmiana systemu pomoże a tu nic, spadek zauważyłem po instalacji nieszczęsnego Win 8.1, mam laptopa Asus X53Sv, i7, 8gb ram, gt 540 1gb, jest jakiś sposób na poprawę wydajności? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted January 14, 2014 Author Report Share Posted January 14, 2014 Możliwe że masz dysk ustawiony w BIOS pod IDE, zamiana na AHCI powinna załatwić sprawę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordVladek Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Tylko czy to rozwiąże problemy z wydajnością w grach? Przed win 8.1 W bf3 miałem 50 fps na średnich/wysokich, w SimCity płynna gra na wysokich, teraz ledwo 20 fps w bf3 na niskich, w SimCity na minimalnych średnio płynna gra z lekkimi lagami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted January 14, 2014 Author Report Share Posted January 14, 2014 Sprawi to że dysk zyska nie dużego kopa, system tez powinien dostać po "Jestem Idiotą", ale wiesz tylko teoria. Albo po prostu odpal tryb gry Możliwe że masz coś z RAM-em i dlatego tak się dzieje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordVladek Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Jutro chyba wgram recovery i zobaczę czy będzie jakaś różnica, bo jest to dość dziwne i irytujące @edit, dysk cały czas pracował w AHCI, w trybie gry nie widzę żadnych różnic poza zmianą layoutu systemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jmtzs Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Jutro chyba wgram recovery i zobaczę czy będzie jakaś różnica, bo jest to dość dziwne i irytujące @edit, dysk cały czas pracował w AHCI, w trybie gry nie widzę żadnych różnic poza zmianą layoutu systemu. Spadek wydajności? może najpierw wymiana pasty termoprzewodzącej co ? na tę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czyszczenie kanałów wentylacji od karty graficznej i coolera. Raz na miecha. Doradzam podstawkę chłodzącą jak się grzeje. Częste czyszczenie CCleaner , Tune UP ( bez rejestru ). Defragmentację dysku raz na miecha. Instalację czystego oryginalnego systemu RTM. Bo czasem przez źle skonfigurowany system. Ja mam taka zasadę jak robić mody to pod swój sprzęt bo na nie każdym kompie lapku każdy mod zadziała tak jak u twórcy. Mody Jak najbardziej polecam: NEXT Pro , testowałem chodzi ładnie, trochę ten tryb game komunikat wywalił ale tak jest okey. Każdy user ma inne wymagania. Jak zastosujecie się do moich rad to bd sprzęt długo chodził. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest CezarX Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Niech kolega z problemem dotyczącym asusa wykona podstawowe czynności : testowanie pamięci ram ( MEMTEST+ ) testowanie dysku twardego ( MHDD ) + Najlepiej gdybyś wrzucił na forum fotkę ze Smartu dysku Ewentualny test HDTUNE sprawdzenie temperatur o ile czujniki masz dobrze podpięte czy dobrze ustawione programem np HWmonitor sprawdzisz temperatury Po tych operacjach będzie już coś wiadomo jeżeli czegoś nie rozumiesz bądź czegoś nie wiesz pytaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordVladek Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Temperatury procesora przy przeglądaniu internetu, słuchaniu muzyki ~65 stopni, przy graniu ~100 stopni. Dysk czysty 0 błędów, tutaj ss prędkości transferu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrFreeze Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 100 stopni to dużo za dużo gruntowne czyszczenie potrzebne na wczoraj. Dysk raczej złom patrzać na transfer daj screena z zakładki Health. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Temperatury procesora przy przeglądaniu internetu, słuchaniu muzyki ~65 stopni, przy graniu ~100 stopni. Dysk czysty 0 błędów, tutaj ss prędkości transferu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a nie jedziesz przypadkiem na wlaczonym trybie game Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordVladek Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Ten tryb mam ciągle wyłączony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrFreeze Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Gdzie ten screen o który prosiłem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAFAŁ Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Na screenie jest cpu usage -1% jakiś dziwny bład no chyba ze dysk napędza cpu i ma więcej mocy Troszkę małe te transfery i tu go coś gryzie ale to seria seagate 500 mająca często takie problemy . u mnie zmulał dysk nie powiem ze az tak ale zmulał . 100 stopni kolejny jakiś błąd bo zabezpieczenie termiczne powinno Ci reagować po chwili pracy takiego cpu . A zresztą chyba i7 ma niżej ustawione termika i chyba po 90 parę stopni wyłączenie następuje Przetestuj kompa i sprawdż inne programy diagnostyczne tu na moje oko za wiele błędnych jest odczytów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordVladek Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Dzisiaj wstawię screen, nie miałem dostępu do Internetu przez 2 dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 MMaćku sprawa jest.... Właśnie chciałem wyłączyć skrót klawiszowy Ctrl+Shift ale niestety nie potrafię się dostać do Region i Język, nie wiesz dlaczego? w ogóle nie jest aktywny ten "dział" Mogę w inny sposób pozbyć się tego ujowego skrótu klawiszowego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts