Skocz do zawartości

[SP1][Pro x64] Windows NeXT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WINDOWS 7 NeXT

NIE PLANUJĘ ŻADNYCH AKTUALIZACJI DO MODYFIKACJI

UŻYWASZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!

OPIS
System do zastosowań wszelakich, nadaje się pod gry, multimedia, a także zaawansowane zastosowania.

Baza: SP1 Professional x64
Główne cechy:

• Zoptymalizowany
  • IE 10
  • Poprawki na Październik 2013 i wcześniejsze
  • Aktywowany
  • Wszystkie .NET Frameworki (w tym 4.5.1)
  • Pod PPM: Tryb Gry, HW Monitor, AeroShot (do zrzutów ekranu)
  • Notepad2 (przyzwyczaiłem się do niego :D )

Usunięte:

• Gadżety
  • Wyczyszczony ze śmieci

Większe dostosowanie:

• Edytor Start orba (odpalać jako admin): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • Polecane pakiety ikon: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](7tsp)

Podziękowania dla:

• Mr.T - Wielka pomoc, "wypożyczył" swój tryb gry, Re-up obrazu :E
  • murdock - rejestr, usługi
  • dareckibmw - "haczyki" w instalatorze
  • Testerzy (EDi, alexisonfire, sławek, i inni) - wielkie dzięki panowie!
  • Użytkownicy systemu - bez nich nie miałoby to sensu

DOWNLOAD

DirectX, Flash (zalecana instalacja): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Pełny pakiet redistów VisualC (zalecana instalacja): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

FINAL

Wielkość: 3,65GB
Suma MD5: 271b27cc11ccf9083f52b8336f122d8a
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

FAQ

1. Czy przy pierwszej próbie logowanie musi wykonać sie restart systemu?

• Tak! To przez aktywator :) Po restarcie jest już w porządku.

2. Kolejna edycja?

• Nie będzie.

3. Ja chcę ten czarny styl!

• Wejdź w PPM -> Personalizuj i wybierz Windows 7 :E

4. Jak sprawdzić sumę kontrolną obrazu?

• Pobieramy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] program, upuszczamy na niego obraz ISO i czekamy aż wygeneruje sumy kontrolne. Jeśli się zgada suma wygenerowana z podaną w poście powyżej, możesz instalować system.
  • Możemy też pobrać program HashTab i "włączyć" plik .md5 dołączony do archiwum.

5. Chcę zainstalować system z pendrive. Czego użyć?

• Po pierwsze pendrive minimum 8GB, dodatkowo odpowiedni program. Do tego celu polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]-a lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

6. Kolejność instalacji?

• System -> VC Redist (podane wyżej) -> DirectX, flash i inne (podane wyżej) -> Sterowniki -> Zmiana stylu systemu.

7. Jak to rozpakować?

• Przy użyciu 7-zipa wypakowujesz 1-szy part, reszta automatycznie się wypakuje razem z nim.
Edytowane przez mmaciek12
Uaktualnienie liku do pobrania.
Hendrix lubi to
Opublikowano

pobieram, pobieram fajnie, gdyby ktoś na inny serwerek wrzucił w jednym parcie :)

z chęcią bym to zrobił, lecz 13h kolejnego uploadu mi sie nie usmiecha zbytnio, trzeba poprosić kogos z forum lub poza forum o takowy :D

Opublikowano

Jestem po testowaniu, system działa szybciej niż zwykła siódemka, w końcu był taki cel. Świetna robota! Polecam wszystkim, a najbardziej tym co mają wątpliwości czy warto wybrać tę modyfikacje. Więcej nie ma co tu opisywać. Zainstalujesz sam, to się przekonasz, że było warto! :)

Opublikowano

@mmaciek12 - Przynajmniej u mnie nie zauważyłem żadnych niedogodności podczas instalacji programów. Wszystko wydaje się być ok.

No nic, teraz czekać jak inni testerzy wypowiedzą się :)

Dam jeszcze znać, gdybym zauważył jakieś problemy, błędy itp.

Opublikowano

Hej. Wszystko działa szybko i płynnie, ale mam mały problem. Czasami, jak już np przesiaduję na kompie z 1h (choć wątpię, że ten czas ma coś wspólnego z tym), to jak chcę zainstalować jakiś program z dysku to w ogóle go nie chce uruchomić (instalatora). Moge klikać pół dnia i nic. Dopiero jak uruchomię ponownie pc to wszystko jest ok. Dodam, że jak pobiorę program z sieci i uruchomię to działa, da sie go uruchomić a ten stary z dysku się nie da.

Opublikowano

Hej. Wszystko działa szybko i płynnie, ale mam mały problem. Czasami, jak już np przesiaduję na kompie z 1h (choć wątpię, że ten czas ma coś wspólnego z tym), to jak chcę zainstalować jakiś program z dysku to w ogóle go nie chce uruchomić (instalatora). Moge klikać pół dnia i nic. Dopiero jak uruchomię ponownie pc to wszystko jest ok. Dodam, że jak pobiorę program z sieci i uruchomię to działa, da sie go uruchomić a ten stary z dysku się nie da.

Po pobraniu sprawdziłeś czy suma kontrolna obrazu się zgadza?

Najszybsze wyjścia z sytuacji:

1. Przeczyść rejestr CCleanerem

2. Odpal plik *.bat z załącznika jako admin

3. Sprawdź stan dysku w HD Tune

4. Przeleć MemTestem pamięć RAM

5. Zdaj mi relację jak już wszytsko zrobisz :D

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Śmiga tak samo jak od Sromotnika jestem pełny podziwu, wkońcu znalazłem coś dla siebie.

Tu aplikacje jakie sie instalowały bezproblemowo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , do tej pory żadnych problemów :)

i te Game MODE rewelacja. lepiej bym tego nie wymyslił.

dodam 3 używam jednocześnie trzech przeglądarek, i tam rózne progsy i nie ma mowy o zacinaniu czy zawiasie :D

piwo sie nalezy jak nic :D

Opublikowano

Nawet RT7Lite lub vLite ? W zasadzie to tylko te dwa są ;) Ale skoro nawet ze mną współpracowały, bo u Ciebie zadziałają :)

Próbowałem ich gdy byłem jeszcze na W7, żaden zero współpracy, a teraz na 8.1 tez spróbuję :)

Opublikowano

Nie ma potrzeby przeinstalowywać

Zainstaluj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i koniec!

Daj żeby było po polsku pod PPM :D

Bawię się i bawię tym twoim Windowsem :D i powiem że jest jeden z lepszych , wersje SROM-otnika mimo że obcięte bardzo wolniej chodzą niż twój:

brakuje w nim Pokaż Ukryj pliki, pod PPM na Mój komputer menedżer urządzeń. I być może jeszcze ciut przyspieszenia ;P ale na takim poziomie jakim jest wystarczająco.