razor1995 Posted July 26, 2022 Report Posted July 26, 2022 Spis programów i tweaków Windows 11, których używam. Explorer Patcher: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na forum: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Moja konfiguracja - wyłączenie pokazywania etykiet + menu Start z Windows 10 oraz sekundy w zegarze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalacja niepodpisanych styli bez łamania systemu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do tego style: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pozwalające na pełny dark mode. Poprawka na białe plamy w panelu sterowania przy korzystaniu z ciemnych styli: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instrukcja w paczce. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ViveTool - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oraz włączenie kart w Windows 11 22H2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Paint Windows 11 w dark mode: Włączamy Developer mode: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Usuwamy zainstalowanego stockowo Painta. Pobieramy załącznik i wypakowujemy do Program Files: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w folderze odpalamy Powershell i dajemy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oczyszczanie dysku pod PPM: DefenderUi - kontrola zaawansowanych funkcji Defendera i łatwe wyłączanie osłon pod PPM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zmiana ikony Bluetooth - na bardziej pasującą do designu Windows 11: Plik bthprops.cpl pomieniamy w C:\Windows\system32. Musimy to zrobić spod WinPE. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rectify11 - jest opisany na forum: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] janjean, nudzija, Jerzy68 and 6 others like this Quote
Jerzy68 Posted July 27, 2022 Report Posted July 27, 2022 21 godzin temu, razor1995 napisał: Spis programów i tweaków Windows 11, których używam. Explorer Patcher: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na forum: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Moja konfiguracja - wyłączenie pokazywania etykiet + menu Start z Windows 10 oraz sekundy w zegarze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalacja niepodpisanych styli bez łamania systemu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do tego style: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pozwalające na pełny dark mode. Poprawka na białe plamy w panelu sterowania przy korzystaniu z ciemnych styli: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instrukcja w paczce. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ViveTool - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oraz włączenie kart w Windows 11 22H2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Paint Windows 11 w dark mode: Usuwamy zainstalowanego stockowo Painta. Pobieramy załącznik i wypakowujemy do Program Files: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w folderze odpalamy Powershell i dajemy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oczyszczanie dysku pod PPM: DefenderUi - kontrola zaawansowanych funkcji Defendera i łatwe wyłączanie osłon pod PPM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Odinstalowałem z Systemu Paint, postapiłem według opisu i nie udało się uruchomić programu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
razor1995 Posted July 27, 2022 Author Report Posted July 27, 2022 @Jerzy68 włącz sobie Developer mode: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zapomniałem, że najeży go włączyć jak ktoś nie ma ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) Dodałem do pierwszego posta. Jerzy68 and jarexpol like this Quote
Jerzy68 Posted July 27, 2022 Report Posted July 27, 2022 2 godziny temu, razor1995 napisał: @Jerzy68 włącz sobie Developer mode: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zapomniałem, że najeży go włączyć jak ktoś nie ma ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) Dodałem do pierwszego posta. Podziękowanie, teraz działa. jarexpol and razor1995 like this Quote
seba007 Posted July 29, 2022 Report Posted July 29, 2022 Zbiór odpowiednich poprawek Vivetool dla kompilacji 22621 i 22622 :: Modern Open With ViVeTool /enable /id:36302090 :: Zakładki w Eksploratorze ViVeTool /enable /id:37634385 :: Nowy panel nawigacji Eksploratora ViVeTool /enable /id:36354489 :: Pasek zadań Przepełnienie ViVeTool /enable /id:35620393 :: Tapeta motywu Spotlight (kompilacja 25169+) ViVeTool /enable /id:39258685 Jeśli to nie ten temat - to to przeniosę. razor1995 likes this Quote
razor1995 Posted July 30, 2022 Author Report Posted July 30, 2022 9 godzin temu, seba007 napisał: :: Tapeta motywu Spotlight (kompilacja 25169+) Działa również w 22621/22622 (22H2). seba007 likes this Quote
wodzosiedla Posted July 30, 2022 Report Posted July 30, 2022 Nie bardzo kumam jak te białe tło podmienic w resource hacker ... Quote
seba007 Posted July 30, 2022 Report Posted July 30, 2022 Musisz mieć - resource hacker - i wiedzieć co to jest i jak go obsługiwać - - jest płatny. To nie program dla - CAŁKOWITYCH - laików. A przede wszystkim - programem można modyfikować pliki dll - i o to chodzi. Może autor tematu udostępni jakąś najnowszą wersję tego programu? Ja mam, ale nie chcę się wcinać Chyba że żle myślę? A dla tych co wiedzą co i jak - opis jest wystarczający razor1995 likes this Quote
razor1995 Posted July 30, 2022 Author Report Posted July 30, 2022 1 godzinę temu, seba007 napisał: Musisz mieć - resource hacker - i wiedzieć co to jest i jak go obsługiwać - - jest płatny. Resource Hacker jest darmowy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Restorator 2007 jest płatny. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insktukcja modowania: Przechodzimy do: C:\Windows\SystemResources i kopiujemy shell32.dll.mun np. na pulpit. Otwieramy plik shell32.dll.mun w Resource Hacker. Przechodzimy do sekcji UIFILE, wybieramy najpierw wpis 23 : 1033. Klikamy prawym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wybieramy replace resource: Potem select file i wskazujemy plik UIFILE23.bin z paczki. Analogicznie postępujemy z wpisem 24 : 1033 - tutaj oczywiście wybieramy plik UIFILE24.bin. Po dokonaniu zmian zapisujemy plik. Podmieniamy go spod Windows Live USB/Linuxa etc. w katalogu C:\Windows\SystemResources - spod działającego naszego docelowego Windows 11 nie podmienimy. P.S. W załączniku macie gotowca do podmiany Jeśli MS w końcu ogarnie finalnie RTM, zamiast wydawać do niej co tydzień aktualizacje, to wypuszczę ISO z tymi wszystkimi fixami. Obecnie nie ma to sensu, bo musiałbym co tydzień to ISO aktualizować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 17 godzin temu, seba007 napisał: :: Tapeta motywu Spotlight (kompilacja 25169+) ViVeTool /enable /id:39258685 Usuwanie ikony "Dowiedz się więcej o tym obrazie" z rogu ekranu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
seba007 Posted August 4, 2022 Report Posted August 4, 2022 Nie chcę otwierać nowego tematu - bo tu też jest czarne theme. Więc - tu - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] są fajne themy - darmowe - do win11 - i nie tylko. To DewiantArt - i można tam znależć wiele themów do win11 - większośc płatnych - i z wyglądu - ukradzionych od tego modera - nivuu. Jego są darmowe. Aby pobrać trzeba mieć konto-ale warto. Quote
razor1995 Posted October 15, 2022 Author Report Posted October 15, 2022 Dodałem nową ikonę Bluetooth i link do rectify11. seba007 likes this Quote
seba007 Posted October 15, 2022 Report Posted October 15, 2022 I może jakoś połącz to z tym? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
tentyp Posted October 27, 2022 Report Posted October 27, 2022 W dniu 26.07.2022 o 17:44, razor1995 napisał(a): ViveTool - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oraz włączenie kart w Windows 11 22H2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] te dwie komendy puszczamy z powershella? czy w apce vivetool? @razor1995? Quote
razor1995 Posted October 29, 2022 Author Report Posted October 29, 2022 @tentyp, ViveTool wypakowujesz do jakiegoś folderu, w tym folderze odpalasz Powershell, wklepujesz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] żeby przełączyć konsolę na cmd i poem podajesz komendy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niemniej jeśli chodzi tylko o włączenie kart, obecnie nie ma sensu bawić się ViveTool, wystarczy zainstalować opcjonalną poprawkę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - włącza obsługę kart. JanKo6 and vegeta80 like this Quote
tentyp Posted November 1, 2022 Report Posted November 1, 2022 W dniu 29.10.2022 o 16:33, razor1995 napisał(a): @tentyp, ViveTool wypakowujesz do jakiegoś folderu, w tym folderze odpalasz Powershell, wklepujesz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] żeby przełączyć konsolę na cmd i poem podajesz komendy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zrobiłem wg instrukcji, wykonalem restart systemu jednak nadal to nie dziala @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wiesz moze dlaczego? Quote
tentyp Posted November 1, 2022 Report Posted November 1, 2022 obstawiam ze chodzi o wersje w11 22h2 22621.1 Quote
tentyp Posted November 2, 2022 Report Posted November 2, 2022 aplikacja StartALLback 2.9.94 poprawia w11 22h2 prawie do idealu. Czy u Was tez jest taki problem ze co jakis czas na dolnym pasku windowsa znika tray i otwarte aplikacje? trzeba najechac i wszystko wraca nie wiem jeszcze czego to wina ale napewno jakies ustawienie w startallback Quote
mar_tar Posted November 9, 2022 Report Posted November 9, 2022 W dniu 2.11.2022 o 21:17, tentyp napisał(a): aplikacja StartALLback 2.9.94 poprawia w11 22h2 prawie do idealu. Czy u Was tez jest taki problem ze co jakis czas na dolnym pasku windowsa znika tray i otwarte aplikacje? trzeba najechac i wszystko wraca nie wiem jeszcze czego to wina ale napewno jakies ustawienie w startallback Raczej za dużo wycięte w systemie, bo na większości systemach jest OK. Poza tym jest już wersja StartAllBack 3.5.2 i może jest jeszcze bardziej dopracowana na Win11. Quote
tentyp Posted November 11, 2022 Report Posted November 11, 2022 a ma ktos z Was moze StartAllBack 3.5.2? Quote
zdzisiek24 Posted November 11, 2022 Report Posted November 11, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 and tentyp like this Quote
Eleks Posted February 28, 2023 Report Posted February 28, 2023 Ostatnia poprawka podnosząca system do wersji 22621.1343 skaszaniła wszystkie programy typu startallback czy używany przeze mnie Explorer Patcher. Więcej tutaj -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Znacie jakąś alternatywę albo cokolwiek, by Windows ponownie był używalny :-)? JanKo66 likes this Quote
Recommended Posts