Mr.T Posted July 3, 2015 Report Posted July 3, 2015 "Win DreamOS-PE" Windows Live czyste gotowce do własnej modernizacji czyli koło ratunkowe bazujące na najbogatszej wersji Windows 7 sp1 Enterprise. Do pobrania zależy od potrzeby są dwa obrazy : wersja x86 i x64. Widok po uruchomieniu: Otwieramy ISO w jakimś programie do edycji np. Ultraiso i wrzucamy do folderu Programs nasze aplikacje w wersji Portable zapisujemy zmiany i cieszymy się własną wersją PE miłej zabawy Download: x86 - 277 mega [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] x64 - 353 mega [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] moszter likes this Quote
ja12345 Posted July 6, 2015 Report Posted July 6, 2015 dzięki, przyda mi się do naprawy systemu Quote
jarek Posted July 11, 2015 Report Posted July 11, 2015 Mam pytanko mam modem z plusa lte (Huawei E3276)+ program mobile partner jak to dograć by móc odpalić internnet ? Quote
Mr.T Posted July 12, 2015 Author Report Posted July 12, 2015 Dodane wsparcie PXE powinno byc OK Quote
Guest znaffca Posted July 27, 2015 Report Posted July 27, 2015 bez problemu, chociaz wole bootowac z iso w pamieci Quote
Sasni Posted July 28, 2015 Report Posted July 28, 2015 Witam, 1. w pierwszym poście jest literówka : uruchomiweniu 2. Czy da się to tak zmodyfikować, żeby dało się także wrzucać programy w DOS - jak jest np w Hiren's Boot CD ? Quote
Never1234 Posted September 19, 2015 Report Posted September 19, 2015 Dlaczego nie mogę uruchomić wersji x86 na kompie który ma 256 mb ram?? Quote
mateusz73 Posted September 20, 2015 Report Posted September 20, 2015 Dlaczego nie mogę uruchomić wersji x86 na kompie który ma 256 mb ram?? Wydaje mi sie ze musisz mieć minimum 512 mb bo to jest na systemie Windows 7 robione a win 7 potrzebuje 512 mb Ale mogę sie mylić wiec ktos by to musiał jakos prawdzic albo autor tego projektu niech sie wypowie Quote
Never1234 Posted September 20, 2015 Report Posted September 20, 2015 Hmm... jak odpaliłem wersje x86 na VB przy 300 mb ram normalnie startuje to chyba jest tak że to jest minimum żeby odpalić tego wina Quote
Guest koper Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 To działa na takim samej zasadzie co Tryb Awaryjny Windows? Quote
VACek Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 To działa na takim samej zasadzie co Tryb Awaryjny Windows? To działa na zasadzie wypalasz na pendrivie i odpalasz system z pendriva Quote
Guest koper Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Czyli jak uruchomię z Penka to mogę na przykład zrobić kopię partycji systemowej, ale nie z płytki a bezpośrednio z Windowsa? Znaczy z programu, który zgram na penka? Quote
razor1995 Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Dokładnie tak. Albo z programu, który jest już dodany. Quote
Guest koper Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Czyli zrobić penka butowalnego, potem ręcznie skopiować programy na przykład Opera czy jakieś inne na pena i co będą widoczne jak uruchomię Winde? Quote
VACek Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Czyli zrobić penka butowalnego, potem ręcznie skopiować programy na przykład Opera czy jakieś inne na pena i co będą widoczne jak uruchomię Winde? To sie w końcu zdecyduj co z tym chcesz zrobić ? Quote
mateusz2552 Posted January 24, 2017 Report Posted January 24, 2017 Pytanko gdzie mogę dodać sterowniki do przynajmniej kart sieciowych tak żeby po uruchomieniu tego systemu nie musiał ciągle ich ręcznie w menadżerze instalować? Quote
razor1995 Posted January 24, 2017 Report Posted January 24, 2017 @up, integrujesz je do boot.wim. Zgodnie z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]).aspx Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
tomcio51 Posted February 8, 2017 Report Posted February 8, 2017 A ja za to mam inne pytanie. Jak wrzucić Frameworka do tego obrazu? by był już zainstalowany po uruchomieniu systemu bez konieczności ręcznej instalacji? lub inne aplikacje wrzucić tak by nie było trzeba uruchamiać ich jako portable? Quote
dobry_duszek Posted February 25, 2017 Report Posted February 25, 2017 "Win DreamOS-PE" Windows Live U mnie zarówno w wersji x86 jak i x64 po włączeniu systemu nie widaćw systemie żadnego programu z folderu "Programs". Oryginalne iso odpalane w VMware Workstation 12 Player lub z płyty DVD na innym kompie. Integracja programów portable Twoim sposobem też nie działa. Po wykonaniu instrukcji dołączania programów portable wyskakuje komunikat (załącznik) Rozumiem, że nie jest to czysty system ponieważ w folderze "Programs" ma już sporo wkomponowanych programów. Pytanie czy część z nich można usunąć ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
lerthon Posted February 25, 2017 Report Posted February 25, 2017 Hey,Czy może mi ktoś podpowiedzieć czy i jak spowodować by system wykrył podłączony dysk/pendrive na usb? Trzeba doinstalowywać sterowniki już do konkretnego modelu? Jak to zrobić gdy nie działa sieć a przez pendrive nie idzie przerzucić bo go nie wykrywa. Pozdrawiam, lerthon Podłączyłem urządzenie przed startem systemu i załapał prawidłowo. Quote
aiker Posted March 21, 2017 Report Posted March 21, 2017 Po uruchomieniu tej wersji niektóre programy błędnie wyświetlają polskie znaki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co ciekawe, w drugiej wersji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] problem nie występuje. Co może być przyczyną? Czy można coś doinstalować lub wyedytować, by to poprawić? W necie znalazłem tylko informację, iż problem może wynikać z błędnego kodowania ASCII lub Unicode. Poza tym świetna płyta, bardzo przydatna. Wielkie dzięki :-) Quote
PentagonKING Posted July 18, 2017 Report Posted July 18, 2017 THX, odpaliłem sobie na telefonie na Limbo Quote
mwolstein Posted February 4, 2018 Report Posted February 4, 2018 Jak zmienić typ konta ze standardowego na administrator ? Quote
Recommended Posts