Grzegorz83 Posted March 13, 2022 Report Share Posted March 13, 2022 Witam serdecznie. Ciekawa modyfikacja zrobiona przez grupę ludzi znanych jako TheWorldofPC ;-) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wyłączone podczas instalacji sprawdzanie TPM 2.0 i Secure Boot. Jak zwykle modyfikacja kierowana do świadomych użytkowników zalet i wad, a nawet niebezpieczeństw związanych z instalacją nieoficjalnych systemów ;-). Sprawdziłem na czystej instalacji Malwarebytes, Kaspersky Virus Removal Tool20.0.10.0 (10.03.2022),Stinger12.2.0.403, Adwcleaner_8.3.1 nic nie wykryło. Modyfikacja wolna od oficjalnych okienek ustawień prywatności podczas instalacji, a też logowania się do konta, więc od razu przechodzimy do Desktop ;-) Grupa The World of PC na YouTube posiada 28,1 tys. subskrybentów czyli to już nie taki "No name" Zaznaczam, że system jest po angielsku i dopiero po instalacji można bezpośrednio languages "języki " doinstalować przez update w zakładce ;-) Modyfikacja jest ciekawa ze względu na duże możliwości personalizacji już po zainstalowaniu systemu. Filmik lepiej zobrazuje "Toolkit" niż moje słowa i zaczyna się po 1:30 minucie. Nexus LiteOS 11 to wstępnie zmodyfikowany obraz systemu Windows 11, który poprawia wydajność/prywatność w grach i ogólną stabilność systemu Ta kompilacja jest oparta na systemie Windows 11 (2200.527) ISO Rozmiar ISO: 2,6 Gb (Superlite) Nie wymaga TPM/bezpiecznego rozruchu Kredyty dla WPC Funkcje usuwania/wyłączenia :- Wszystkie aplikacje typu bloatware Bufor wydruku (wyłączony) Centrum akcji (wyłączone) Hibernacja (wyłączone) SysMain (wyłączone) Pobieranie wstępne Ludzie Pomoc (HTML) Microsoft Sync Wyczyszczono WinSxS Uwaga :- Wszystkie (wyłączone) funkcje można włączyć za pomocą Toolkit Dziennik ostatnich zmian :-) Zaktualizowano do najnowszej wersji Niskie zużycie zasobów Lepszy FPS w grach Dodano niestandardowy plan zasilania Świetne dla użytkowników 4 GB pamięci RAM (zalecane 4 GB+) Naprawiono niezmieniający się obraz na ekranie blokady Naprawiono niezmieniający się obraz konta użytkownika Naprawiono awarię instalatora przy 66% Link do pobrania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hasło: nexusliteos11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6, mbielak012, jackiechan1993 and 1 other like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prorok1992 Posted March 14, 2022 Report Share Posted March 14, 2022 +nie stawia oporu przy instalacji startisallback +da się wgrać spolszczenie z microsoftu +toolkit do pobrania programów Directx Office i przeglądarki bo w ogóle nie ma [w języku angielskim] +aktywacja HWID działa poprawie [Licencja Cyfrowa] +niskie pobieranie pamięci przy 4GB ramu z sterownikami + internet security [Testowane na realnym sprzęcie niż na VM] -problemy z Windows Update nie instaluje aktualizacji -instaluj bez Internetu bo może wymusić instalowanie Microsoft Store itd Mogę polecić tym co wiedzą czym jest modyfikowany system [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Napromieniowany, mbielak012 and crypt like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hendrix Posted March 14, 2022 Report Share Posted March 14, 2022 Znakomity!!!.Polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadzio Posted March 16, 2022 Report Share Posted March 16, 2022 Witam próbowałem aktualizowac niestety wyskakuje bład. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek1980 Posted March 16, 2022 Report Share Posted March 16, 2022 3 godziny temu, dziadzio napisał: Witam próbowałem aktualizowac niestety wyskakuje bład. A do czego potrzebna ta aktualizacja jeśli modzik działa jak należy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted March 16, 2022 Author Report Share Posted March 16, 2022 Witam. Powinna być możliwość aktualizacji, dla przykładu ze starszej wersji użytkownicy to robią. "Currently I am on .318" i użytkownik chcąc zaktualizować dostał odpowiedz "You can get the MSU package from Microsoft update catalog and update". Inni użytkownicy wspominają, że też uaktualniają swoje starsze wersje. Powinna być możliwość chyba w takim razie do ostatniej "Releasing Windows 11 Build 22000.588 to Beta and Release Preview Channels" Nie mogę osobiście teraz sprawdzić, bo obecnie sprawdzam kolejną ich modyfikację jeszcze bardziej okrojoną (ciekawość czy będzie też stabilnie działać). Rozmiar Nexus Barebone Edition ISO Size :- 1.8Gb w w tej wersji nie można zmienić ustawień języka, a wiec nie działa tym bardziej możliwość update. Działa też stabilnie i na okrojonej wersji jestem od poniedziałku, sterowniki poprawianie wgrane, wszystko mi działa. Jednak będę wracał do wersji którą umieściłem, bo przy ryzen 4500u i 16GB Ramu chyba można sobie pozwolić na język PL i kilka dodatkowych procesów w tle ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obeliksgall Posted March 16, 2022 Report Share Posted March 16, 2022 A czy trzeba mieć TPM i SecureBoot? Wrzuciłbym na dell 7275 z m5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted March 16, 2022 Report Share Posted March 16, 2022 System się wysypał u mnie więc wracam do Oryginalnego. MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prorok1992 Posted March 17, 2022 Report Share Posted March 17, 2022 12 godzin temu, obeliksgall napisał: A czy trzeba mieć TPM i SecureBoot? Wrzuciłbym na dell 7275 z m5 nie wymaga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebio Posted March 17, 2022 Report Share Posted March 17, 2022 12 godzin temu, Napromieniowany napisał: System się wysypał u mnie więc wracam do Oryginalnego. polecam mod oxygen żaden inny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes82 Posted March 17, 2022 Report Share Posted March 17, 2022 gdzie moge znalezc ten win 11 mod oxygen ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
legowachu Posted March 17, 2022 Report Share Posted March 17, 2022 Godzinę temu, sebio napisał: polecam mod oxygen żaden inny a jest opcja gdzieś dostać ten mod? widziałem że dla win 11 projekt już nie wspierany dla wersji PL (doczytane w komentarzu) - można linka tutaj albo na PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek1980 Posted March 17, 2022 Report Share Posted March 17, 2022 1 godzinę temu, legowachu napisał: a jest opcja gdzieś dostać ten mod? widziałem że dla win 11 projekt już nie wspierany dla wersji PL (doczytane w komentarzu) - można linka tutaj albo na PW też bym poprosił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi2071 Posted March 17, 2022 Report Share Posted March 17, 2022 4 godziny temu, sebio napisał: polecam mod oxygen żaden inny na pewno jest to W11 mod? Na fanpage oxygen jest wyraźnie napisane "Oxygen is a gaming modification of Windows 10. It offers better performance while maintaining maximum compatibility and stability. " Z 6.03.2022 ostatnia modyfikacja w10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
legowachu Posted March 17, 2022 Report Share Posted March 17, 2022 52 minuty temu, Adi2071 napisał: na pewno jest to W11 mod? Na fanpage oxygen jest wyraźnie napisane "Oxygen is a gaming modification of Windows 10. It offers better performance while maintaining maximum compatibility and stability. " Z 6.03.2022 ostatnia modyfikacja w10. z FB: "można jeszcze otrzymać link do Twojego Windowsa 11? Oficjalna strona projektu nie jest już dostępna... No. The old mods have been removed and I no longer support the Polish edition of Windows. 11 will be added when Windows 11 21H2 is released." ale ktoś/gdzieś pewnie ma iso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniek Posted March 18, 2022 Report Share Posted March 18, 2022 W tym ich narzędziu "nexus toolkit" siedzi jakiś trojan: MSIL/Packed.VMProtect.B Napromieniowany likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebio Posted March 18, 2022 Report Share Posted March 18, 2022 16 godzin temu, legowachu napisał: z FB: "można jeszcze otrzymać link do Twojego Windowsa 11? Oficjalna strona projektu nie jest już dostępna... No. The old mods have been removed and I no longer support the Polish edition of Windows. 11 will be added when Windows 11 21H2 is released." ale ktoś/gdzieś pewnie ma iso tak mam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
legowachu Posted March 18, 2022 Report Share Posted March 18, 2022 1 godzinę temu, sebio napisał: tak mam A można poprosić o podzielenie się ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
murawiak Posted March 18, 2022 Report Share Posted March 18, 2022 Przyłączam się również z prośbą o link do oxygena. Dziękuję. Znalazłem coś takiego... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hendrix likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dante82 Posted March 26, 2022 Report Share Posted March 26, 2022 Jak dla mnie mod bez szału, niesamowicie zżera mi baterię. Co do oxygena kiedyś bym polecił aczkolwiek większego wieśniaka który tworzył ten mod nie widziałem... Nie będę tu przytaczał całokształtu, aczkolwiek nie liczcie na jakąkolwiek pomoc z jego strony, bo u niego zawsze wszystko działa i jest git. A czemu nie ma oxygena i strona zniknęła ? Koleś nie umie przyjąć jakiekolwiek krytyki. M jakąś dziwną manię wyższości. Nawet diskord olał, a tak zachwalał, że tam będzie prężnie działał,burak i tyle. zibino and plusik like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tygeli Posted March 27, 2022 Report Share Posted March 27, 2022 W dniu 26.03.2022 o 13:17, dante82 napisał: Jak dla mnie mod bez szału, niesamowicie zżera mi baterię. Co do oxygena kiedyś bym polecił aczkolwiek większego wieśniaka który tworzył ten mod nie widziałem... Nie będę tu przytaczał całokształtu, aczkolwiek nie liczcie na jakąkolwiek pomoc z jego strony, bo u niego zawsze wszystko działa i jest git. A czemu nie ma oxygena i strona zniknęła ? Koleś nie umie przyjąć jakiekolwiek krytyki. M jakąś dziwną manię wyższości. Nawet diskord olał, a tak zachwalał, że tam będzie prężnie działał,burak i tyle. Tak masz racje koleś od oxygena to wieśniak i burak w jednym mnie zwyzywał i obraził bo potrzebowałem pomocy plusik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
legowachu Posted March 28, 2022 Report Share Posted March 28, 2022 Burak nie burak jeśli ktoś ma jego ostatni release win11 żwawo działający to mógłby podzielić się z opinią publiczną a nie kisić dla siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sashin76 Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 Cześć pptrzebujecie Oxgen 11 3.0.3 ? napiszcie gdzie go wrzucić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sechu Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 17 minut temu, sashin76 napisał: Cześć pptrzebujecie Oxgen 11 3.0.3 ? napiszcie gdzie go wrzucić Jest juz wersja oxygen11 3.0.8 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek1980 Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 11 minut temu, sechu napisał: Jest juz wersja oxygen11 3.0.8 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A gdzie znaleźć jakąś informację o tym windowsie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sashin76 Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 Na FB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pawelek1980 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 System pobrałem z profilu jego twórcy na FB gdyz link podany przez @sechu wyswietla informacje ze zadany plik nie istnieje wstawiam działający link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] System jest w wersji jezykowej Angielskiej lecz mozna bez problemu dodać jezyk Polski :-) Pozdrawiam pawelek1980 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade99 Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 Witajcie, czy instalowanie oxygen11 3.0.8 według Was to dobra opcja ? Obecnie pracuje na systemie Windows 11 03.2022 x64 (22000.593) od użytkownika [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwazaar Posted April 11, 2022 Report Share Posted April 11, 2022 Cześć, z opisu zapowiada się nieźle. A jest gdzieś możliwość pobrania tego moda? Przy próbie pobrania z podanego linku wybrałem traktory, wzgórza, taksówki, ponownie wzgórza, hydranty, autobusy... Zawsze kończyło się na "recaPTCHA wygasła" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifi993 Posted April 11, 2022 Report Share Posted April 11, 2022 W dniu 16.03.2022 o 20:40, obeliksgall napisał: A czy trzeba mieć TPM i SecureBoot? Wrzuciłbym na dell 7275 z m5 Siema i jak wrzuciłeś system? Bo chciałbym na ThinkPada tablet x1 z i5 7y54 wrzucić to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts