Jump to content

Nexus LiteOS 11 | Windows 11 Superlite Edition (22000.527) | x64 Marzec 2022

Grzegorz83

Recommended Posts

Witam serdecznie. Ciekawa modyfikacja zrobiona przez grupę ludzi znanych jako TheWorldofPC ;-)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wyłączone podczas instalacji sprawdzanie TPM 2.0 i Secure Boot. Jak zwykle modyfikacja kierowana do świadomych użytkowników zalet i wad, a nawet niebezpieczeństw związanych z instalacją nieoficjalnych systemów ;-). Sprawdziłem na czystej instalacji Malwarebytes, Kaspersky Virus Removal Tool20.0.10.0 (10.03.2022),Stinger12.2.0.403, Adwcleaner_8.3.1 nic nie wykryło.

Modyfikacja wolna od oficjalnych okienek ustawień prywatności podczas instalacji, a też logowania się do konta, więc od razu przechodzimy do Desktop ;-)

Grupa The World of PC na YouTube posiada 28,1 tys. subskrybentów czyli to już nie taki "No name"

Zaznaczam, że system jest po angielsku i dopiero po instalacji można bezpośrednio languages  "języki " doinstalować przez update w zakładce ;-)

Modyfikacja jest ciekawa ze względu na duże możliwości personalizacji już po zainstalowaniu systemu. Filmik lepiej zobrazuje "Toolkit" niż moje słowa i zaczyna się po 1:30 minucie.

Nexus LiteOS 11 to wstępnie zmodyfikowany obraz systemu Windows 11, który poprawia wydajność/prywatność w grach i ogólną stabilność systemu
Ta kompilacja jest oparta na systemie Windows 11 (2200.527) ISO
Rozmiar ISO: 2,6 Gb (Superlite)
Nie wymaga TPM/bezpiecznego rozruchu
Kredyty dla WPC

Funkcje usuwania/wyłączenia :-
Wszystkie aplikacje typu bloatware
Bufor wydruku (wyłączony)
Centrum akcji (wyłączone)
Hibernacja (wyłączone)
SysMain (wyłączone)
Pobieranie wstępne
Ludzie
Pomoc (HTML)
Microsoft Sync
Wyczyszczono WinSxS
Uwaga :- Wszystkie (wyłączone) funkcje można włączyć za pomocą Toolkit

Dziennik ostatnich zmian :-)

Zaktualizowano do najnowszej wersji
Niskie zużycie zasobów
Lepszy FPS w grach
Dodano niestandardowy plan zasilania
Świetne dla użytkowników 4 GB pamięci RAM (zalecane 4 GB+)
Naprawiono niezmieniający się obraz na ekranie blokady
Naprawiono niezmieniający się obraz konta użytkownika
Naprawiono awarię instalatora przy 66%

Link do pobrania:

Hasło:

nexusliteos11

+nie stawia oporu przy instalacji startisallback

+da się wgrać spolszczenie z microsoftu

+toolkit do pobrania programów Directx Office i przeglądarki bo w ogóle nie ma [w języku angielskim]

+aktywacja HWID działa poprawie [Licencja Cyfrowa]

+niskie pobieranie pamięci przy 4GB ramu z sterownikami + internet security [Testowane na realnym sprzęcie niż na VM] 

-problemy z Windows Update nie instaluje aktualizacji

-instaluj bez Internetu bo może wymusić instalowanie Microsoft Store itd

Mogę polecić tym co wiedzą czym jest modyfikowany system

Witam. Powinna być możliwość aktualizacji, dla przykładu ze starszej wersji użytkownicy to robią.

"Currently I am on .318" i użytkownik chcąc zaktualizować dostał odpowiedz "You can get the MSU package from Microsoft update catalog and update". Inni użytkownicy wspominają, że też uaktualniają swoje starsze wersje.

Powinna być możliwość chyba w takim razie do ostatniej "Releasing Windows 11 Build 22000.588 to Beta and Release Preview Channels"

Nie mogę osobiście teraz sprawdzić, bo obecnie sprawdzam kolejną ich modyfikację jeszcze bardziej okrojoną (ciekawość czy będzie też stabilnie działać). Rozmiar Nexus Barebone Edition ISO Size :- 1.8Gb w w tej wersji nie można zmienić ustawień języka, a wiec nie działa tym bardziej możliwość update. Działa też stabilnie i na okrojonej wersji jestem od poniedziałku, sterowniki poprawianie wgrane, wszystko mi działa. Jednak będę wracał do wersji którą umieściłem, bo przy ryzen 4500u i 16GB Ramu chyba można sobie pozwolić na język PL i  kilka dodatkowych procesów w tle ;-)

4 godziny temu, sebio napisał:

polecam mod oxygen żaden inny

na pewno jest to W11 mod? Na fanpage oxygen jest wyraźnie napisane "Oxygen is a gaming modification of Windows 10. It offers better performance while maintaining maximum compatibility and stability. " Z 6.03.2022 ostatnia modyfikacja w10.

52 minuty temu, Adi2071 napisał:

na pewno jest to W11 mod? Na fanpage oxygen jest wyraźnie napisane "Oxygen is a gaming modification of Windows 10. It offers better performance while maintaining maximum compatibility and stability. " Z 6.03.2022 ostatnia modyfikacja w10.

z FB:
"można jeszcze otrzymać link do Twojego Windowsa 11? Oficjalna strona projektu nie jest już dostępna...
      No. The old mods have been removed and I no longer support the Polish edition of Windows.
     11 will be added when Windows 11 21H2 is released."

ale ktoś/gdzieś pewnie ma iso :)

16 godzin temu, legowachu napisał:
z FB:
"można jeszcze otrzymać link do Twojego Windowsa 11? Oficjalna strona projektu nie jest już dostępna...
      No. The old mods have been removed and I no longer support the Polish edition of Windows.
     11 will be added when Windows 11 21H2 is released."

ale ktoś/gdzieś pewnie ma iso :)

tak mam :)

Jak dla mnie mod bez szału, niesamowicie zżera mi baterię. Co do oxygena kiedyś bym polecił aczkolwiek większego wieśniaka który tworzył ten mod nie widziałem... Nie będę tu przytaczał całokształtu, aczkolwiek nie liczcie na jakąkolwiek pomoc z jego strony, bo u niego zawsze wszystko działa i jest git. A czemu nie ma oxygena i strona zniknęła ? Koleś nie umie przyjąć jakiekolwiek krytyki. M jakąś dziwną manię wyższości. Nawet diskord olał, a tak zachwalał, że tam będzie prężnie działał,burak i tyle.

zibino and plusik like this

W dniu 26.03.2022 o 13:17, dante82 napisał:

Jak dla mnie mod bez szału, niesamowicie zżera mi baterię. Co do oxygena kiedyś bym polecił aczkolwiek większego wieśniaka który tworzył ten mod nie widziałem... Nie będę tu przytaczał całokształtu, aczkolwiek nie liczcie na jakąkolwiek pomoc z jego strony, bo u niego zawsze wszystko działa i jest git. A czemu nie ma oxygena i strona zniknęła ? Koleś nie umie przyjąć jakiekolwiek krytyki. M jakąś dziwną manię wyższości. Nawet diskord olał, a tak zachwalał, że tam będzie prężnie działał,burak i tyle.

Tak masz racje koleś od oxygena to wieśniak i burak w jednym mnie zwyzywał i obraził bo potrzebowałem pomocy

plusik likes this

System pobrałem z profilu  jego twórcy na FB

gdyz link  podany przez @sechu wyswietla informacje ze zadany plik nie istnieje

wstawiam działający link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

System jest w wersji jezykowej Angielskiej lecz mozna bez problemu dodać jezyk Polski :-)

Pozdrawiam

pawelek1980 likes this

Cześć,  z opisu zapowiada się nieźle. A jest gdzieś możliwość pobrania tego moda? Przy próbie pobrania z podanego linku  wybrałem traktory, wzgórza, taksówki, ponownie wzgórza, hydranty, autobusy...

Zawsze kończyło się na "recaPTCHA  wygasła" :(