marox Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 Problem hardware czy software? Już 5 blue screen... Wczoraj nie było ani razu, nawet grałem w lola, przedwczoraj i dzisiaj zawsze jak jestem na firefox... Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.48 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje o problemie: BCCode: a0000001 BCP1: 0000000000000005 BCP2: 0000000000000000 BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Cytuj
marox Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 1 godzinę temu, M4T napisał: Coś o sprzecie? ASUS HD 7790 1gb edit: przerzuciłem się na chrome i na razie jest ok. Blue screeny pojawiły się po przejściu z chrome na firefox, odistalowałem firefoxa i zobaczymy. Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 Nie ma tu znaczenia jaka przeglądarke używasz coś ze sterownikami bym podejrzewał raczej Cytuj
marox Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 5 godzin temu, TECHNO napisał: Nie ma tu znaczenia jaka przeglądarke używasz coś ze sterownikami bym podejrzewał raczej skąd ta pewność, chrome używam na razie żadnego blue screena. Jak ktoś siedzi w dev to wie że są customowe kernele, jeżeli firefox ma jakiś błąd lub nie współgra z moim sprzętem pojawiają się blue screeny. Nie możesz mieć pewności. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 @marox ... zdajesz sobie sprawę ilu ludzi na świecie używa FF ? Gdyby jakiś jego błąd powodował blue screeny byłoby głośno i pewnie szybciutko byłby usunięty. Więc przyjmij z pokorą sugestię kolegi jw lub poszukaj błędów w swoim systemie. Firefoxa mam na 3 "maszynkach" i żadna nie prosi o wsparcie mops-u ▼ ... przedwczoraj awarii nie było więc i ta teoria upadła ▼ ... pewna w życiu jest tylko jedna rzecz - śmierć, reszta to tylko przypuszczenia Cytuj
marox Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 8 minut temu, zdzisiek24 napisał: @marox ... zdajesz sobie sprawę ilu ludzi na świecie używa FF ? Gdyby jakiś jego błąd powodował blue screeny byłoby głośno i pewnie szybciutko byłby usunięty. Więc przyjmij z pokorą sugestię kolegi jw lub poszukaj błędów w swoim systemie. Firefoxa mam na 3 "maszynkach" i żadna nie prosi o wsparcie mops-u z pokorą przyjmij wiadomość że nie można mieć pewności Masz tysiące kart graficznych, a może tylko z moją są problemy na ff? Zadałeś sobie to pytanie ahahahha Cytuj
rrroberto Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 11 godzin temu, M4T napisał: Coś o sprzecie? 10 godzin temu, marox napisał: ASUS HD 7790 1gb A ta karta graficzna to w powietrzu fruwa, czy w jakąś płytę główną z procesorem i pamięciami włożona? O zasilaczu też coś być napisał. No i pewnie jakiś Windows albo Linuxna jakimś dysku masz zainstalowany. Cytuj
Franc Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] marox lubi to Cytuj
marox Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 20 minut temu, Franc napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak myślałem że coś z firefoxem Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 Bzdury gadacie żadna awaria mam od czasów xp firefoxa i nigdy nie miałem niebieskiego ekranu miałem problemy że firefox lubił sam zresetować komputer jakies problemy dziedziny akceleracja sprzętowa która jest domyślnie ustawiona. Myśl co piszecie jak możesz mieć awarie przeglądarki jak masz ja na dysku zainstalowaną [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VACek Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 13 minut temu, TECHNO napisał: Bzdury gadacie żadna awaria mam od czasów xp firefoxa i nigdy nie miałem niebieskiego ekranu miałem problemy że firefox lubił sam zresetować komputer jakies problemy dziedziny akceleracja sprzętowa która jest domyślnie ustawiona. Myśl co piszecie jak możesz mieć awarie przeglądarki jak masz ja na dysku zainstalowaną [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Prorok i wyrocznia,, skoro ty jesteś zdrowy to inni nie mogą chorować??? tadziu123 lubi to Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 11 minut temu, M4T napisał: Prorok i wyrocznia,, skoro ty jesteś zdrowy to inni nie mogą chorować??? Gdyby to była webowa przeglądarka miało by to sens globalna awaria Cytuj
rrroberto Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 3 godziny temu, Franc napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przecież ta awaria nie powodowała blue screenów. Firefox nie otwierał stron internetowych. kitaro lubi to Cytuj
kitaro Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 Firefox 96.0 był na serwerach mozilli od 4 stycznia. Pobrałem zip i śmiga. O jakichkolwiek problemach nie wiem nic, mimo że mam tak: Tylko, że mam w polisie zablokowaną telemetrię i aktualizacje, poza tym, wyłączyłem i wyrzuciłem z harmonogramu windows 21H2 folder Mozilla. Mozilla nie będzie mi kopała internetu! Mam teraz w ustawieniach - Przeglądarka jest zarządzana przez administratora Gdy przeczytałem o możliwości interakcji updatera wyszukującego urządzeń z androidem, to przy wifi może być goowno niespodzianka! To nam uczynili FF 96.0 - ale ja mam bez problemów! - powiedział pan Jan, co ma kabelek LAN. Czytać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 Niech se lepiej ściągnie BlueScreenView i sprawdzi zrzut z folderu mini dump. Cytuj
marox Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 Nie mam pojęcia co jest dokładnie przyczyną blue screenów przy korzystaniu z firefoxa, (nie wiem) ale powiem tak: 2 dzień korzystam z chrome 0 problemów. Nie wiem może chcieli przedobrzyć z optymalizacją i coś nie wyszło... Mam win 7 powoli przeżytek. Znavcy zaraz napiszą że pierdzielę głupoty, oni najmądrzejsi:) Sami nie wiedzą, napiszą co im się wydaje z du*y strony, ale wyśmieją "Its not a hardware issue , im using chrome without any issues , all drivers updated .....but firefox 72 to 77 always bsod randomly when hardware acceleration enabled....." Cytuj
Widzior Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 Jak ci akceleracja sprzętowa w przeglądarce wali BSODy, to winna jest GPU albo jej sterownik, a nie sama przeglądarka. Proste jak drut. Cytuj
marox Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 W dniu 14.01.2022 o 18:01, Widzior napisał: Jak ci akceleracja sprzętowa w przeglądarce wali BSODy, to winna jest GPU albo jej sterownik, a nie sama przeglądarka. Proste jak drut. Czyli akceleracja sprzętowa w firefox jest domyślnie ON, w chrome OFF? Już 3 dzień na chrome brak blue screenów. Odpaliłem na godzinę firefoxa i blue screen przy przełączaniu kart. Z aplikacji tylko firefox (czy tam akceleracja sprzętowa) powoduje blue screeny. Gry LOL, heroes 3 żadnego blue screena. Cytuj
TECHNO Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 Tak to jest jak się siedzi na przestarzałym oprogramowaniu pewnie jeszcze jave masz zainstalowaną Dlaczego chrom ci jeszcze nie wali bsoodów bo jeszcze nie zdążyłeś w nim namieszać... Miałem masę problemów podobnych na windows 7,8 które znikły jak ręką odjął po przejściu na win 10 przypadek?!?!?!?! Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 39 minut temu, TECHNO napisał: bo jeszcze nie zdąrzyłeś w nim namieszać A ty jeszcze nie zdążyłeś zajrzeć do słownika ortograficznego 39 minut temu, TECHNO napisał: Tak to jest jak się siedzi na przestarzałym oprogramowaniu...Miałem mase problemów podobnych na windows 7,8 które znikły jak ręką odjął po przejściu na win 10 przypadek?!?!?!?! No chyba tak, bo ja cały czas na wszystkich sprzętach, i starych i nowych, używam Win7 i mam ZERO problemów, a BSODa ostatni raz miałem na XP tadziu123 lubi to Cytuj
TECHNO Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 Największy problem to zazwyczaj siedzi przed monitorem. Ja też używam Firefoxa i nie mam problemów z nim??i CO??? To że nie wyskakują ci żadne monity to nie znaczy że nie masz żadnych problemów. Tylko nie pisze po raz milionowy że telemetria że szpiegują chłopie bo to zaczyna być żałosne powoli. Cytuj
marox Opublikowano 18 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 W dniu 15.01.2022 o 21:51, TECHNO napisał: Tak to jest jak się siedzi na przestarzałym oprogramowaniu pewnie jeszcze jave masz zainstalowaną Dlaczego chrom ci jeszcze nie wali bsoodów bo jeszcze nie zdążyłeś w nim namieszać... Miałem masę problemów podobnych na windows 7,8 które znikły jak ręką odjął po przejściu na win 10 przypadek?!?!?!?! To pytanie czy twierdzenie? Firefox zainstalowany świeży na nowym win 7 bez żadnych dodatków o których piszesz. NIC nie instalowane tylko przeglądarka. Blue screen max sekundę po zmianie karty. Jak chcesz to dalej sobie bądź mądrzejszy od faktów i wmawiaj mi dalej swoje wymysły, nikt ci nie broni, ale to nie zmieni faktów, a ja się tylko śmieję jacy tu specjaliści:) Gdzieś pisałem otwarcie że na każdym sprzęcie firefox wywołuje bscreeny? No właśnie, więc wasz argument, że u was problem nie występuje jest z d... A chrome wciąż bez bscreena. Robiłem już reinstall windowsa, sterowniki, świeży firefox i co? i bscreen, dziękuję dobranoc... Bo pewnie dalej nie macie nic ciekawego do powiedzenia poza ad personam. Tutaj zamiast poprosić o więcej informacji stosuje się pasywnoagresywne teksty, wyzwiska... Ludzie tutaj to nie jest elita:) Oczywiście nie wszyscy co pisali w tym wątku, ale glupota się wybija i jest głośna, nieprzyjemna. Cytuj
TECHNO Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 Ale jak na razie najważniejszego nie zrobiłeś czyli nie sprawdziłeś folderu minidump to o czym ty chcesz dyskutować? Cytuj
marox Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2022 Druga aplikacja która wyrzuca blue screen - BlueStacks. Próbowałem instalować 2x i 2x blue screen pod koniec instalacji. Spróbuje przeinstalować sterowniki ale to i tak pewnie nic nie da... Karta ma jakieś uszkodzenie mechaniczne, to wiem na pewno, ale nigdy nie było aż takich problemów, to początek końca i niedługo wyzionie ducha. Tylko pojęcia nie mam dlaczego się tak dzieje tylko przy firefox i bluestacks... Wszystko inne chodzi dobrze, filmy w 4k, gry bez żadnych problemów... Pobrałem najnowsze stery dla HD 7790 AMD na win 7 64bit radeon-software-adrenalin-2020-21.4.1-win7-64bit-apr19 nawet uruchomiłem bluestacks chyba już nie ma problemów. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi