Skocz do zawartości

ZolinOS 2 [21H2][X64][HOME/PRO]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hb42QJz.png

DOWNLOAD:

[dysk google] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rozmiar ISO: 3.55GB (kompresja ESD)

MD5: 393F3C7F8EEE33EFAD16C2E794DD3F32

SHA-1: E5F85C496BA559EA8CAA79DC3FE2D866A32B0FDE

CRC-32: F1B56EFD

DODANO/USUNIĘTO:

- usunięte większość aplikacji UWP

- usunięte efekty ekranu blokady

- usunięte wyszukiwanie w sieci

- wyświetlanie kodów błędów przy BSOD

- wiersz poleceń z prawami administratora pod PPM

- dodano sekundy w zegarku na pasku zadań

- optymalizacja windows update

- optymalizacja windows search

- pozostawiony windows store

- zmieniona domyślna tapeta systemu

- dodano folder z tweakami na pulpicie (możliwość wyboru instalacji sterowników przez windows update)

SCREENY:

VTaD6mE.png

~P4VL0

JanKo6, cursor, rafso i 5 innych lubią to
Opublikowano
W dniu 26.11.2021 o 13:25, pawelek1980 napisał:

Następny Zolin co zostanie u mnie na dłużej, wszystko działa jak należy, polecam.

Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka

Dzięki już pobieram dziwne bo u mnie otwierała się ta strona ,stąd moje pytanie.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Po instalacji systemu instaluje mi sterownik od AMD R7 200 i po chwili nie działa Explorer. Jest pasek i widać miniatury okna amd i aktualizacji ale nie da się nic zrobić! Później czarny ekran i kursor. Po restarcie to samo. Próbowałem już 3 razy. Coś jest nie halo. 

Płyta główna ASRock p67 pro3 B3 BIOS v 3.40 najnowszy. 

Grafika Gigabyte AMD R7 260x 2GB OC

Dysk ssd 128GB na którym jest system. 

Chyba jednak trzeba wrócić do JG10... 

Edit. Menedżer zadań też oczywiście nie wyskakuje jak żadne okno! 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Pobrałem zainstalowałem i wydawało się ze jest świetnie na 2 dzień po uruchomieniu  brak menadżera zadań (ppm)

programy z ikon na pulpicie nie uruchamiaja się , czasem uda sie coś odpalić jako administrator.

Nie wiem co i jak sie to stało, czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu czy trzeba stawiac system na nowo?

THX za precę

Opublikowano

2025, i to najlepiej działająca wersja jaką miałem. Gry działają lepiej niż przy windows 11, system jest lekki nic nie muli, a mamy 2025.

Szkoda tylko że system nie będzie wspierany, laptopa mam mocnego, ale nie lubię pełnych wersji z wodotryskami które spowalniają komputer.

Wydajność tego systemu gniecie win 11. Co do najnowszego systemu wszystko i tak jest w rękach moderów bo tylko dzięki nim system będzie działał lepiej :D

Zauważyłem też powoli problemy z instalacją sterowników szczególnie do dźwięku, problem znika na w11, w dodatku w międzyczasie zachęcanie do nowej wersji przez microshit jest śmieszne :)

@P4VL0Szkoda że nie wspierasz systemu, ten mod i sromotnika stawiam jako najlepsze mody tego systemu

xsawi lubi to