MiłoszPL Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Temperatury dysku zewnętrznego dochodza do 55 stopni i dysk laguje. Zepsuty jest? Crystal nie pokazuje błedów. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Żaden dysk przy 55 stopniach nie laguje. W przypadku HDD na pewno 100% sprawnie działa dysk do temp 60 stopni, a w przypadku SSD na pewno 100% sprawnie działa dysk do temp 80 stopni. Potem mogą być spadki wydajności, czasem bardzo mocne, ale z reguły dyski nadal działają bezbłędnie. Szukaj przyczyny gdzieś indziej. Cytuj
Widzior Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Wrócił Miloszek z jego niekończącymi się absurdalnymi problemami Jeśli 55*C to jest max jaki osiąga przy długim zapisie, a nie temp standardowa, to jest w normie. A poza tym co to znaczy, że dysk "laguje"? Może kopiujesz tysiące malutkich plików, to co się dziwisz, skoro to 2,5" HDD. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Taaa... podczas kopiowania dużej porcji danych i jeśli są to małe różnorodne pliki, to chwilowo transfery mogą spadać do kilku kB/s. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Prędkość czasami spada do kilku mb/s. Filmu obejrzeć się nie da, bo klatkuje. Jak jest zimny to filmy chodza ok. Uszkodzony jest czy ten model jest tak archaiczny? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 2 minuty temu, MiłoszPL napisał: Prędkość czasami spada do kilku mb/s. Nic nadzwyczajnego. Może spadać nawet do kilku kB/s. 2 minuty temu, MiłoszPL napisał: Filmu obejrzeć się nie da, bo klatkuje. Na 99,9% nie ma nic wspólnego z dyskiem. Jak zaczyna klatkować film, to odłącz internet i sprawdź jakie jest obciążenie na procesorze oraz ile zajęte RAM. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Na innych nie laguje. mam 16 gb ram. nowy top pc Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Podłącz ten dysk do innego kompa. Uszkodzenia elektroniki nic nie zweryfikuje. 2 minuty temu, MiłoszPL napisał: mam 16 gb ram. nowy top pc Bez naczenia na wycieki pamięci, kopanie kryptowalut w tle, wirusy itp Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zainstaluj Linuxa obok Windowsa na swoim top PC i zobacz jak wtedy będzie się sprawował dysk USB.Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Chodzi o to ,że jak dysk ostygnie do 35 stopni to wtedy filmy nie lagują. Nie mam innego pc. Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 A po co tobie inny PC?Na tym którego masz zmniejsz partycje Windows a na wolnym obszarze dysku zainstaluj Linuxa.Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 18 minut temu, MiłoszPL napisał: Nie mam innego pc. Idź do kolegi, rodziny itp. 20 minut temu, wlodarek1 napisał: Zainstaluj Linuxa obok Windowsa na swoim top PC i zobacz jak wtedy będzie się sprawował dysk USB. Tak, ale wykluczy tylko wady systemu, sterowników, programów, konfiguracji, a nie wykluczy wad sprzętowych oraz ewentualnego wyjątkowo zjadliwego wirusa. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Dobrze, ale jak na linuxie odpale windows media plyer. Cytuj
MadDragory Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2021 2 minuty temu, MiłoszPL napisał: Dobrze, ale jak na linuxie odpale windows media plyer. A po co ci? Użyj innej apki które ma Linux . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2021 A kto używa jeszcze WMP na Windowsie? Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Albo inaczej. Sa lepsze programy do testowania hdd? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi