srom-otnik Opublikowano 5 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2024 W dniu 4.03.2024 o 08:42, redbull89 napisał(a): @srom-otnik przez forum nie można wysłać Ci priv. Daj znać jeśli potrzebujesz skryptu pod win 11 do czyszczenia i kompresji rejestru w boot.wim i install.wim pozbędziesz się śmieci już na etapie instalacji i oszczędzisz trochę miejsca bez żadnych skutków ubocznych. Nie chcę żeby to źle zabrzmiało, bo z całą pewnością jesteś lepszym moderem niż ja ale mam zebranych kilka sprawdzonych rozwiązań których nikt nie stosuje w polskich modach więc chętnie pomogę i oddam je w dobre ręce żeby ktoś wreszcie ogarnął win11 jak należy. W polskich modach nikt nie kroi boot wim (albo robi to źle zostawiając folder DELETED, chyba nikt nie używa komprsji lzx (Ty dostawałeś skrypt do kompresji po instalacji) a edycja plików dll ogranicza się do podmiany bitmap na brandowane przez siebie (często niepoprawnie przez co rozmiar pliku wzrasta o kilka mb...). Hejka! Dzięki za info, jeśli chcesz coś podrzucić, chętnie przejrzę kiedyś w wolnym czasie, a nóż się przyda... U mnie obecnie prace na bardzo wczesnym etapie - z racji chronicznego braku czasu na cokolwiek. Właśnie przygotowałem sobie odchudzony prawię o połowę boot.wim, tak dla higieny, bo przecież to w żaden sposób nie wpływa na sprawność zainstalowanego systemu. Przeglądam tweaki, wiele tego.... część tylko z moich W10 wykorzystam, sporo z tych nowych muszę sprawdzić, czy mają sens i nie szkodzą bardziej niż wnoszą lekkość. Na pewno zachowam w ogólnym kształcie Optymalizator Usług i coś z funkcji Czyszczenie. Poza tym, będę chciał w znikomym stopniu ingerować w wygląd interfejsu, tak by Userzy nie marudzili, że coś im się nie podoba. Sami będziecie sobie system dekorować wg własnego uznania. Na razie tyle co mam Wam do przekazania. Pozdrawiam! Fury6389, Darien, hosse6668 i 8 innych lubią to Cytuj
maku Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2024 To może panowie połączycie siły i razem coś wyczarujecie. Cytuj
redbull89 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2024 1 godzinę temu, maku napisał(a): To może panowie połączycie siły i razem coś wyczarujecie. Myślę że byłoby ciężko. Sromotnik nie narzeka na brak zajęć, a ja czasami mam kilka luźnych dni a czasami cały miesiąc wyrwany z życiorysu więc nic by z takiej współpracy raczej nie wyszło. Druga sprawa że choć sam coś tak potrafię to korzystam z systemów Sromotnika bo są dobre, a jak coś jest dobre i działa to nie należy tego zmieniać. Skoro sam ogarnął takie mody to tym razem również dowiezie dobrego moda. Ja oczywiście coś protestuje, coś podpowiem ale jedynie jako zainteresowany użytkownik gdy 10 straci wsparcie. Trzecia sprawa że sam wrzuciłem tu dopiero jednego moda 11 w wersji testowo-roboczej więc nie jestem żadnym autorytetem w dziedzinie modowania Cytuj
Hawokozja Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 Mały problem odpaliłem dism++ oraz czyszczenie i teraz nie mam miniaturek zdjęć w folderach jak to naprawić ? Jakiś sprawdzony sposób ? Coś z neta próbowałem jakieś sposoby ale nic . Cytuj
piter1114 Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 1 godzinę temu, Hawokozja napisał(a): Mały problem odpaliłem dism++ oraz czyszczenie i teraz nie mam miniaturek zdjęć w folderach jak to naprawić ? Jakiś sprawdzony sposób ? Coś z neta próbowałem jakieś sposoby ale nic . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 i redbull89 lubią to Cytuj
Oczkins92 Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 Sromotniku!Czy jest cień szansy na pożegnalną wersje 22h2?Może być tylko odświeżona wersja bez innych modyfikacji.22h2 to ostatnia wersja windy 10. redbull89 i Layon lubią to Cytuj
Layon Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 2 godziny temu, Oczkins92 napisał(a): Sromotniku!Czy jest cień szansy na pożegnalną wersje 22h2?Może być tylko odświeżona wersja bez innych modyfikacji.22h2 to ostatnia wersja windy 10. Popieram kolegę i myślę że większość na forum chciała by taką finalną wersję 10. PS. @srom-otnik, śmiem powiedzieć że lepszych modyfikacji od tych które Ty robisz nie ma!!! Ostatnio testowałem wiele różnych modów i mimo wszystko uważam że Twoje to są majstersztyk! Pozdrawiam serdecznie! redbull89 lubi to Cytuj
Hawokozja Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 5 godzin temu, piter1114 napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety nie pomogło. Tak wygląda folder ze zdjęciami. Cytuj
Hawokozja Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 Edit: Naprawiło się. Problemem był któryś z tych 2 wyłączonych plików w Autoruns - > Logon. 1. IconCodecService.dll Converts a PNG part of the icon to a legacy bmp icon Microsoft Corporation c:\windows\system32\iconcodecservice.dll 2. Themes Setup Interfejs API kompozycji systemu Windows Microsoft Corporation c:\windows\system32\themeui.dll Cytuj
kwasior500 Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 W dniu 16.02.2024 o 22:50, Xeduro napisał(a): Mam pytanie ale akurat dotyczące Win7 JG x32 pisze tutaj bo jakaś aktywność jest @srom-otnik, instaluję wspomniany system na takie stare padaki, ale mam pytanie, czy da się przywrócić domyślnie zainstalowane gry? Bo właśnie osoba której ostatnio instalowałem chciała te gry, i takie moje zdziwko bo po zainstalowaniu paczki i włączeniu zero reakcji. Mógłby mi pan pomóc? o to to to, też płakałem przy jg7, thin pc, 8.1 easy lift i nie wiem czy też nie przy jg10 extreme, w systemie coś ewidentnie brakuje, po kliknięciu dowolnej gierki microsoftu cisza, jakby ktoś to rozwiązał wielkie uszanowanko Cytuj
redbull89 Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 7 godzin temu, Layon napisał(a): Popieram kolegę i myślę że większość na forum chciała by taką finalną wersję 10. PS. @srom-otnik, śmiem powiedzieć że lepszych modyfikacji od tych które Ty robisz nie ma!!! Ostatnio testowałem wiele różnych modów i mimo wszystko uważam że Twoje to są majstersztyk! Pozdrawiam serdecznie! Za zgodą Sromotnika kończę prace nad odświeżeniem systemu do wersji 22h2 tak żeby aktualizacja nie napisała tweaków. Dodałem też troszeczkę od siebie . Sam korzystam z takiego rozwiązania na co dzień i sobie chwalę. Szukałem i eksperymentowałem chyba z wszystkimi modami 10 i 11 i nie znalazłem nic lepszego. Osobiście wolałbym żeby sam Sromotnik ostatni raz wziął się za 10 ale myślę że jak się nie ma co się lubi to trzeba wziąć sprawy w swoje ręce . starcraft2fan, Layon, boniek i 1 inny lubią to Cytuj
Oczkins92 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 W dniu 11.03.2024 o 21:58, redbull89 napisał(a): Za zgodą Sromotnika kończę prace nad odświeżeniem systemu do wersji 22h2 tak żeby aktualizacja nie napisała tweaków. Dodałem też troszeczkę od siebie . Sam korzystam z takiego rozwiązania na co dzień i sobie chwalę. Szukałem i eksperymentowałem chyba z wszystkimi modami 10 i 11 i nie znalazłem nic lepszego. Osobiście wolałbym żeby sam Sromotnik ostatni raz wziął się za 10 ale myślę że jak się nie ma co się lubi to trzeba wziąć sprawy w swoje ręce . Ja to od maleńkości już instalowałem z tatusiem na Warmii w Wilkowie wszystkie systemy od Sromotnika.Wtedy jeszcze niebyło windowsów oficjalnych.Jeździło się verką do sklepu po płyty do nagrywania.To była bardzo ekstytująca chwila.Podczas instalacji tatuś zawsze kazał parzyć 3 razy kawe zbożową bo inaczej w łypę dostawałem jak nie była zbyt gorąca.Szkoda że projekt trochę przygasł.Piszę to z bulem serca.Łeech A tak na poważnie to ja korzystam od czasów forum mx jak były tylko xp przerabiane.Dla mnie jest on już tak pewną marką że teraz nie umiem z innym modów korzystać.Chłop jest po prostu legendą. Okuratny, uczciwy, rzetelny i sprawiedliwy całe te. srom-otnik lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 ▲ I tu kumie bym z Tobą w knajpie jakowejś pogwarzył bo widzi mi się żeś swojska duszyczka. Toć wiadomo że srom to najpikniejsza rzecz pod słońcem i wszelakie powinowactwa także. Długo by prawić ale to nie czas i miejsce, więc bywaj tymczasem. srom-otnik i starcraft2fan lubią to Cytuj
Layon Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 W dniu 11.03.2024 o 21:58, redbull89 napisał(a): Za zgodą Sromotnika kończę prace nad odświeżeniem systemu do wersji 22h2 tak żeby aktualizacja nie napisała tweaków. Dodałem też troszeczkę od siebie . Ode mnie duży plus że podjąłeś wyzwanie zaktualizowania do najnowszej wersji tego super moda! Piszesz że dodałeś coś od siebie?, a może tak dodałbyś jakieś dodatkowe "style"? Bardzo podoba mi się styl typu "Vista" ale to jest tylko moje ciche widzimisię Pozdrawiam i życzę udanej aktualizacji. Cytuj
redbull89 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 45 minut temu, Layon napisał(a): Ode mnie duży plus że podjąłeś wyzwanie zaktualizowania do najnowszej wersji tego super moda! Piszesz że dodałeś coś od siebie?, a może tak dodałbyś jakieś dodatkowe "style"? Bardzo podoba mi się styl typu "Vista" ale to jest tylko moje ciche widzimisię Pozdrawiam i życzę udanej aktualizacji. Nie jestem zwolennikiem dodawania stylów w modach. Dodałem tylko kilka tweakow i zmieniłem kilka ustawień które powodowały problemy przy instalacji niektórych programów. Jak na razie wszystkie testy zakończone pozytywnie. Moi "testerzy" na swoich laptopach mają już moda i grają w Minecrafty, valoranty, robloxy i inne takie więc czas kończyć projekt. Mam już finalne ISO w którym naprawiłem jeszcze jeden kosmetyczny detal więc muszę puścić kolejna instalacje żeby mieć pewność że nic nie zepsulem. Layon lubi to Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 będzie iso dostępne tu na forum? Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 3 godziny temu, pawelek1980 napisał(a): będzie iso dostępne tu na forum? ok,nie ważne, już jest do pobrania Cytuj
marcinek11 Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2024 Hej! zainstałowałem windows 10 w wersji extreme i po instalacji nie działa mi dźwięk (laptop jakby wgl nie wykrywał karty dźwiękowej) i laptop tak samo nie wykrywa baterii (brak ikonki, sterownik to "zasilacz windows"), a mimo to działa bez zasilania. Wgrałem win 10 home w pełnej wersji, ale problem ten sam - na początku myślałem, że to może sterowniki, ale zakładam, że z pełną wersją powinny jakieś być co nie? Mój sprzęt: HP x2 210 G2 4 GB ram 64 GB dysk intel atom 5 Z 8350 Będę wdzięczny za pomoc! Cytuj
Laiwer Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2024 Ekstra obraz, na razie jest git, // ma ktoś pomysł aby ,w którymś rogu wyświetlała mi się aktualna prędkość internetu ?:-) takie marzenie mam Cytuj
laserror88 Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2024 Brawo za kawał konkretnej roboty. Twoje modyfikacje są lvl up Cytuj
stens Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2024 7 godzin temu, Laiwer napisał(a): ma ktoś pomysł aby ,w którymś rogu wyświetlała mi się aktualna prędkość internetu Rainmeter, no i skórek "miliony" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Laiwer lubi to Cytuj
laserror88 Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2024 sorry bo może w błąd wprowadzam. ja tutaj pochwalam robotę win JG seven. dyszki jeszcze nie testowałem sorry Cytuj
alibaba.rejs Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2024 W dniu 13.03.2024 o 17:46, pawelek1980 napisał(a): ok,nie ważne, już jest do pobrania gdzie >>????? Cytuj
stens Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2024 6 minut temu, alibaba.rejs napisał(a): gdzie >>????? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Laiwer Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2024 Jeszcze muszę zawrócić gitarę otóż przy próbie chęci zmiany miejsca zapisu, wyskakuję mi komunikat*one.PNG). Da rady to jakoś ominąć, czy dasz se spokój? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] redbull89 lubi to Cytuj
tymol Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 Czy aktualizacja wersji full do 22h2 usunie wszystkie tweaki czy możliwe jest ich odzyskanie po aktualizacji? Laiwer lubi to Cytuj
gumish93 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 8 godzin temu, tymol napisał(a): Czy aktualizacja wersji full do 22h2 usunie wszystkie tweaki czy możliwe jest ich odzyskanie po aktualizacji? U mnie wszystko działało . Od skryptu dotyczącego usług po oczyszczanie Nic nie usunęło mi , przynajmniej na pierwszy rzut oka ... Laiwer lubi to Cytuj
redbull89 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 W dniu 18.03.2024 o 21:32, Laiwer napisał(a): Jeszcze muszę zawrócić gitarę otóż przy próbie chęci zmiany miejsca zapisu, wyskakuję mi komunikat*one.PNG). Da rady to jakoś ominąć, czy dasz se spokój? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Usługa zarządzanie miejscem do magazynowania jest wyłączona lub usunięta (chyba usunięta o ile dobrze pamiętam). To jeden 2 błędów jakie doskwierały mi w systemach sromotnika ale była to niewielka cena za możliwość obcowania z tak zoptymalizowanym modem. PS:. Aktualizacja nadpisuje kilka ustawień w rejestrze ale optymalizator działa. Ps2: ktoś pisał odnośnie robloxa na extreme - wywalony IE stąd problem. Laiwer lubi to Cytuj
tymol Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 Godzinę temu, redbull89 napisał(a): PS:. Aktualizacja nadpisuje kilka ustawień w rejestrze ale optymalizator działa. Czy jesteś w stanie powiedzieć jakie ustawienia w rejestrze nadpisuje update, czy znacząco wpłyną na szybkość działania oraz czy w jakiś sposób wpłyną na stabilność systemu? Zależy mi na wersji full, dlatego też chciałbym zaktualizować ten system zamiast iść w Twojego moda. Cytuj
redbull89 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 Godzinę temu, tymol napisał(a): Czy jesteś w stanie powiedzieć jakie ustawienia w rejestrze nadpisuje update, czy znacząco wpłyną na szybkość działania oraz czy w jakiś sposób wpłyną na stabilność systemu? Zależy mi na wersji full, dlatego też chciałbym zaktualizować ten system zamiast iść w Twojego moda. Miałem na dysku rozpiskę zmian które wprowadza update ale omyłkowo usunąłem wszytko co związane z projektem... Mam za dużo roboczych obrazów na dysku :/. Jak znajdę czas to będę odtwarzał efekty pracy, bo chcę zrobić bardziej pocięta wersję. Musiałbyś zapisać rejestr przed i po a później porównać zmiany które wprowadził update. Nie były to jakieś spektakularne Sprawdzałem tylko zmiany które wprowadził sam updated do 22h2 czyli wgrałem aktualizacje stosu i poprawkę bez pozostałych aktualizacji. Jeśli zaktualizujesz przez WU to możliwe że zmiany są większe. Generalnie sam autor pisał że Full można aktualizować. Mod był robiony ze względu na brak możliwości aktualizacji wersji lite i extreme. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi