boniek Opublikowano 26 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2024 21 godzin temu, Bartek1608 napisał(a): Cześć czy jest możliwość wyłączenia aktualizacji??? Prawy klik na pulpicie --> Narzędzia --> Optymalizacja systemu. Po tym jeszcze można zrobić Czyszczenie, ta opcja jest w tym samym menu. Niestety trzeba robić optymalizację co jakiś czas, bo jak już raz odpali się aktualizację, to coś tam "zaśmieci" się nasz modzik i MS jakoś wymusza sprawdzanie aktualek. Ale tak czy siak mod działa do tej pory wyśmienicie, choć z niecierpliwością czekam na jakąś mega aktualkę od @srom-otnik Cytuj
Bartek1608 Opublikowano 26 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2024 ok dzięki za pomoc a jak się wyłączy w usługach?? Cytuj
Fabian05 Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 Ja używam małej aplikacji Windows Update Blocker 1.8 portable, którą wyłączam automatyczną aktualizację systemu. Mam wersję JG lite gdzie aktualizacje nie są wskazane bowiem rozwalają pracę Sromotnika. Cytuj
lovelightexcell Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 W dniu 16.01.2024 o 23:44, C9S napisał(a): spróbuj kliknąć ok i utworzyć pena na screenie pisze że jest zmodyfikowany bootloader czy coś takiego Ja mam to samo i kurde muszę teraz korzystać z oficjalnego windowsa, bo nic innego nie mogłem wgrać. Takie coś się pojawia jak się odpala botowanie. Proszę o pomoc, bo używanie oryginału nie należy do przyjemności... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
C9S Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2024 21 godzin temu, lovelightexcell napisał(a): Ja mam to samo i kurde muszę teraz korzystać z oficjalnego windowsa, bo nic innego nie mogłem wgrać. Takie coś się pojawia jak się odpala botowanie. Proszę o pomoc, bo używanie oryginału nie należy do przyjemności... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja zainstalowałem przez ventoy na laptopie który ma samo uefi Cytuj
TheStraight Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2024 56 minut temu, C9S napisał(a): ja zainstalowałem przez ventoy na laptopie który ma samo uefi Secure Boot. Nagraj Rufusem chyba że obraz nie wspiera to wyłącz w UEFI. Cytuj
C9S Opublikowano 29 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2024 4 godziny temu, TheStraight napisał(a): Secure Boot. Nagraj Rufusem chyba że obraz nie wspiera to wyłącz w UEFI. to była odpowiedz do poprzedniego komentarza Cytuj
TheStraight Opublikowano 29 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2024 14 godzin temu, C9S napisał(a): to była odpowiedz do poprzedniego komentarza A no to się nie dogadaliśmy. Ale tak czy tak Ventoy ma problemy z obsługą Secure Boota więc jak ktokolwiek chce instalować obraz z obsługą SB to najlepiej rufus + czysty pendrive. Cytuj
vxcv25 Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2024 Wczoraj zainstalowałem JG10 x64 21H1 extreme i mam poważny problem, system totalnie muli, gry działają tragicznie i nie wiem z jakiego to powodu. wcześniej wszystko śmigało. sam zestaw to płyta msi b360m mortar, i7 8700, 16gb ram, gtx 1060 6GB do tego nvme 512GB i 2TB ssd sata. Najlepsze jest to że znalazłem potencjalny problem w tym że grafika łączyła się na pci-e x2, problem zlikwidowałem, ale nadal jest to samo, testy dysków wypluwają prawidłowe wyniki, test furmark idzie idealnie, a baldur's gate 3 ładuje się 10min i w menu uzyskuje ze 3fps (normalnie powinna podczas gry wyciągać 30-40fps na ultra). System czysty, dopiero zainstalowany, sterowniki zaaplikowane, wcześniej komp działał idealnie. Sam system zainstalowałem też w tej samej konfiguracji na innym kompie i wygląda, że wszytko jest ok. Macie jakieś pomysły? Mi się już dawno skończyły i potrzebuję pomocy Cytuj
C9S Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2024 3 minuty temu, vxcv25 napisał(a): Wczoraj zainstalowałem JG10 x64 21H1 extreme i mam poważny problem, system totalnie muli, gry działają tragicznie i nie wiem z jakiego to powodu. wcześniej wszystko śmigało. sam zestaw to płyta msi b360m mortar, i7 8700, 16gb ram, gtx 1060 6GB do tego nvme 512GB i 2TB ssd sata. Najlepsze jest to że znalazłem potencjalny problem w tym że grafika łączyła się na pci-e x2, problem zlikwidowałem, ale nadal jest to samo, testy dysków wypluwają prawidłowe wyniki, test furmark idzie idealnie, a baldur's gate 3 ładuje się 10min i w menu uzyskuje ze 3fps (normalnie powinna podczas gry wyciągać 30-40fps na ultra). System czysty, dopiero zainstalowany, sterowniki zaaplikowane, wcześniej komp działał idealnie. Sam system zainstalowałem też w tej samej konfiguracji na innym kompie i wygląda, że wszytko jest ok. Macie jakieś pomysły? Mi się już dawno skończyły i potrzebuję pomocy zainstaluj zwykłego windowsa Cytuj
zbytmartwy Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2024 Witajcie, mam problem, chce zrobic aktualizacje, do 22h2 bo faceit [cs2] wymaga, aby dzialal antycheat. I wyrzuca taki blad przy aktualizacji 0x80073701 Cytuj
TheSxW Opublikowano 2 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2024 Niemogę napisac prywatnej wiadomosci do ciebie @srom-otnik takze napiszę tutaj. Jest jakaś możliwosc kontaktu z toba poza ta strona ? np. Discord. Mam temat ktory chcialbym poruszyc "Transplant hypervisora z windows 10 do windows 11" czy jest taka mozliwosc i czy podjal bys sie takiego wyzwania. Jest możliwe zeby zaplacic ci za to oraz po skonczonej pracy mozesz to opublikowac na tej stronie lub gdzie tam ci dusza zapragnie Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2024 13 godzin temu, TheSxW napisał(a): Niemogę napisac prywatnej wiadomosci do ciebie @srom-otnik takze napiszę tutaj. Jest jakaś możliwosc kontaktu z toba poza ta strona ? np. Discord. Mam temat ktory chcialbym poruszyc "Transplant hypervisora z windows 10 do windows 11" czy jest taka mozliwosc i czy podjal bys sie takiego wyzwania. Jest możliwe zeby zaplacic ci za to oraz po skonczonej pracy mozesz to opublikowac na tej stronie lub gdzie tam ci dusza zapragnie Jestem za cienki na takie "przeszczepy", nigdy to zagadnienie nie było w zasiegu moich zainteresowań dotyczących modyfikacji systemów. Szukaj dalej, pewnie ktoś się gdzieś na zagranicznych forach odniesie na ten temat, a może i nawet u nas na forum znajdziesz rozwiazamie. Dzięki za pamięć, pozdrawiam i przede wszystkim powodzenia w znalezieniu odpowiedzi na Twoje pytanie! Ja na razie jestem pochłonięty bez reszty moim dwuletnim synkiem, a do kompa siadam robić tylko zakupy i płacić rachunki, hihi. Cytuj
bison616 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2024 W dniu 19.12.2023 o 23:45, Widzior napisał(a): Używanie pociętych, przekombinowanych modów. No niekoniecznie. Kiedyś miałem dokładnie ten sam błąd update z 1809 do 1909. Problemem okazał się antywirus Panda. Cytuj
Bartek1608 Opublikowano 14 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2024 Cześć a wie ktoś może jak wyłączyć sklep albo go usunąć całkiem?? Cytuj
stens Opublikowano 14 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2024 19 minut temu, Bartek1608 napisał(a): Cześć a wie ktoś może jak wyłączyć sklep albo go usunąć całkiem?? Pobierz Geek uninstaler tam w zakładce Widok wybierz Microsoft store apps i odinstaluj sobie appki i w tym jest sklep. Cytuj
wbak1102 Opublikowano 14 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2024 W dniu 3.02.2024 o 14:09, srom-otnik napisał(a): Ja na razie jestem pochłonięty bez reszty moim dwuletnim synkiem, a do kompa siadam robić tylko zakupy i płacić rachunki, hihi. @srom-otnik to już historia dajcie se spokój starymi modami od niego,lepiej zainstalować oryginał i zoptymalizować samemu,świat idzie do przody a tu ciągle widzę jakieś wymówki i uniki. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2024 2 godziny temu, wbak1102 napisał(a): @srom-otnik to już historia dajcie se spokój starymi modami od niego,lepiej zainstalować oryginał i zoptymalizować samemu,świat idzie do przody a tu ciągle widzę jakieś wymówki i uniki. Pełna zgoda, porzuciłem definitywnie pracę nad W7, W8. 1 i W10. Skasowałem wszystkie narzędzia do ich obróbki, zostawiłem sobie tylko na pamiątkę wspomniane wyżej obrazy iso mojej produkcji. Powolutku pracuję w bardzo ograniczonym czasie nad W11. Na razie to bardzo wczesna wersja Full z optymalizacją. Mam nadzieję że coś z tego sensownego wyjdzie. Jak opracuję pierwsze godne podzielenia się z Wami iso, to dam znać i przetestujecie, czy działa należycie. Gdy Wasze testy wykażą, że produkt spełnia oczekiwania, zacznę pracę nad wersją Lite, a później Extreme. Proszę tylko NIE PYTAĆ - "KIEDY"? .... w swoim czasie piotrk123, starcraft2fan, Fabian05 i 7 innych lubią to Cytuj
Xeduro Opublikowano 16 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2024 Mam pytanie ale akurat dotyczące Win7 JG x32 pisze tutaj bo jakaś aktywność jest @srom-otnik, instaluję wspomniany system na takie stare padaki, ale mam pytanie, czy da się przywrócić domyślnie zainstalowane gry? Bo właśnie osoba której ostatnio instalowałem chciała te gry, i takie moje zdziwko bo po zainstalowaniu paczki i włączeniu zero reakcji. Mógłby mi pan pomóc? Cytuj
dawid125439 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2024 Hej Mam Problem mam wersje x64 home extreme Pobrałem grę Roblox jak ją odpalam wyskakuje takie okno: I jeszcze to że nie ma gaming-overley jak to naprawić??? Cytuj
wbak1102 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2024 Lepiej zainstaluj wersję Lite lub pełna [Full]. Cytuj
gumiak9 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2024 Pytanie jak wyłączyć scalanie procesów? W optymalizatorze usług po zakończeniu konfiguracji włącza scalanie procesów razem ze wszystkimi tweakami. Chciałbym wyłączyć zbędne usługi typu bluetooth, obługi drukarek itp. a wyłączyć tylko scalanie procesów. Widziałem, że w winaerotweaker jest opcja "scalaj procesy" ale domyślnie jest wyłączona więc trzeba to wyłączyć w inny sposób. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 17 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2024 14 godzin temu, Xeduro napisał(a): Mam pytanie ale akurat dotyczące Win7 JG x32 pisze tutaj bo jakaś aktywność jest @srom-otnik, instaluję wspomniany system na takie stare padaki, ale mam pytanie, czy da się przywrócić domyślnie zainstalowane gry? Bo właśnie osoba której ostatnio instalowałem chciała te gry, i takie moje zdziwko bo po zainstalowaniu paczki i włączeniu zero reakcji. Mógłby mi pan pomóc? Wersje 32bitowe robiłem tak dawno, że nic nie pamiętam co tam namieszałem i czy to w ogóle jeszcze jakoś działa... Tym samym nie doradzę nic o co pytasz, przykro mi że nie pomogę redbull89 lubi to Cytuj
Bartek1608 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2024 srom-otnik czekamy z niecierpliwoscia na 11 mam nadzieje ze nie bawem bedzie bo twoje poprzednie mody jak dla mnie mega hosse6668, Layon i reotem lubią to Cytuj
Blady200 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 czy ma ktoś ma obraz iso tego moda ale taki który otworze w Windows 7x64 profesjonalny aby zachować pliki z win7 i zmienić na tego w10 z ustawieniami sromotnika? Cytuj
Pajzon96zg Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 A ja mam problem mam laptop mbook 14 firmy maxcoom i nie działa mi dźwięk tylko pomoże mi ktoś ?? Znam się na laptopach próbowałem różnorodnej instalacji sterowników i dalej nie ma dźwięku Problem audio głośników z laptopa audio dsp [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zaznaczę że windows zmieniony bo tamten to - Cytuj
dawid125439 Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 Hej mam problem Screen : Jak to naprawic bo chcem aktywowac Fury6389 lubi to Cytuj
michalzienia Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] password: 2023 Cytuj
redbull89 Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2024 W dniu 14.02.2024 o 11:45, srom-otnik napisał(a): Pełna zgoda, porzuciłem definitywnie pracę nad W7, W8. 1 i W10. Skasowałem wszystkie narzędzia do ich obróbki, zostawiłem sobie tylko na pamiątkę wspomniane wyżej obrazy iso mojej produkcji. Powolutku pracuję w bardzo ograniczonym czasie nad W11. Na razie to bardzo wczesna wersja Full z optymalizacją. Mam nadzieję że coś z tego sensownego wyjdzie. Jak opracuję pierwsze godne podzielenia się z Wami iso, to dam znać i przetestujecie, czy działa należycie. Gdy Wasze testy wykażą, że produkt spełnia oczekiwania, zacznę pracę nad wersją Lite, a później Extreme. Proszę tylko NIE PYTAĆ - "KIEDY"? .... w swoim czasie @srom-otnik przez forum nie można wysłać Ci priv. Daj znać jeśli potrzebujesz skryptu pod win 11 do czyszczenia i kompresji rejestru w boot.wim i install.wim pozbędziesz się śmieci już na etapie instalacji i oszczędzisz trochę miejsca bez żadnych skutków ubocznych. Nie chcę żeby to źle zabrzmiało, bo z całą pewnością jesteś lepszym moderem niż ja ale mam zebranych kilka sprawdzonych rozwiązań których nikt nie stosuje w polskich modach więc chętnie pomogę i oddam je w dobre ręce żeby ktoś wreszcie ogarnął win11 jak należy. W polskich modach nikt nie kroi boot wim (albo robi to źle zostawiając folder DELETED, chyba nikt nie używa komprsji lzx (Ty dostawałeś skrypt do kompresji po instalacji) a edycja plików dll ogranicza się do podmiany bitmap na brandowane przez siebie (często niepoprawnie przez co rozmiar pliku wzrasta o kilka mb...). plusik lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi