Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, Bartek1608 napisał(a):

Cześć czy jest możliwość wyłączenia aktualizacji???

Prawy klik na pulpicie --> Narzędzia --> Optymalizacja systemu. Po tym jeszcze można zrobić Czyszczenie, ta opcja jest w tym samym menu. Niestety trzeba robić optymalizację co jakiś czas, bo jak już raz odpali się aktualizację, to coś tam "zaśmieci" się nasz modzik i MS jakoś wymusza sprawdzanie aktualek. Ale tak czy siak mod działa do tej pory wyśmienicie, choć z niecierpliwością czekam na jakąś mega aktualkę od @srom-otnik;)

Opublikowano

Ja używam małej aplikacji Windows Update Blocker 1.8 portable, którą wyłączam automatyczną aktualizację systemu. Mam wersję JG lite gdzie aktualizacje nie są wskazane bowiem rozwalają pracę Sromotnika.

Opublikowano
W dniu 16.01.2024 o 23:44, C9S napisał(a):

spróbuj kliknąć ok i utworzyć pena na screenie pisze że jest zmodyfikowany bootloader czy coś takiego

Ja mam to samo i kurde muszę teraz korzystać z oficjalnego windowsa, bo nic innego nie mogłem wgrać. 

Takie coś się pojawia jak się odpala botowanie. 

Proszę o pomoc, bo używanie oryginału nie należy do przyjemności... 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
21 godzin temu, lovelightexcell napisał(a):

Ja mam to samo i kurde muszę teraz korzystać z oficjalnego windowsa, bo nic innego nie mogłem wgrać. 

Takie coś się pojawia jak się odpala botowanie. 

Proszę o pomoc, bo używanie oryginału nie należy do przyjemności... 

ja zainstalowałem przez ventoy na laptopie który ma samo uefi 

Opublikowano
4 godziny temu, TheStraight napisał(a):

Secure Boot.  Nagraj Rufusem chyba że obraz nie wspiera to wyłącz w UEFI.

to była odpowiedz do poprzedniego komentarza 

Opublikowano
14 godzin temu, C9S napisał(a):

to była odpowiedz do poprzedniego komentarza 

A no to się nie dogadaliśmy. Ale tak czy tak Ventoy ma problemy z obsługą Secure Boota więc jak ktokolwiek chce instalować obraz z obsługą SB to najlepiej rufus + czysty pendrive.

Opublikowano

Wczoraj zainstalowałem JG10 x64 21H1 extreme i mam poważny problem, system totalnie muli, gry działają tragicznie i nie wiem z jakiego to powodu. wcześniej wszystko śmigało. sam zestaw to płyta msi b360m mortar, i7 8700, 16gb ram, gtx 1060 6GB do tego nvme 512GB i 2TB ssd sata. Najlepsze jest to że znalazłem potencjalny problem w tym że grafika łączyła się na pci-e x2, problem zlikwidowałem, ale nadal jest to samo, testy dysków wypluwają prawidłowe wyniki, test furmark idzie idealnie, a baldur's gate 3 ładuje się 10min i w menu uzyskuje ze 3fps (normalnie powinna podczas gry wyciągać 30-40fps na ultra). System czysty, dopiero zainstalowany, sterowniki zaaplikowane, wcześniej komp działał idealnie. Sam system zainstalowałem też w tej samej konfiguracji na innym kompie i wygląda, że wszytko jest ok. Macie jakieś pomysły? Mi się już dawno skończyły i potrzebuję pomocy

Opublikowano
3 minuty temu, vxcv25 napisał(a):

Wczoraj zainstalowałem JG10 x64 21H1 extreme i mam poważny problem, system totalnie muli, gry działają tragicznie i nie wiem z jakiego to powodu. wcześniej wszystko śmigało. sam zestaw to płyta msi b360m mortar, i7 8700, 16gb ram, gtx 1060 6GB do tego nvme 512GB i 2TB ssd sata. Najlepsze jest to że znalazłem potencjalny problem w tym że grafika łączyła się na pci-e x2, problem zlikwidowałem, ale nadal jest to samo, testy dysków wypluwają prawidłowe wyniki, test furmark idzie idealnie, a baldur's gate 3 ładuje się 10min i w menu uzyskuje ze 3fps (normalnie powinna podczas gry wyciągać 30-40fps na ultra). System czysty, dopiero zainstalowany, sterowniki zaaplikowane, wcześniej komp działał idealnie. Sam system zainstalowałem też w tej samej konfiguracji na innym kompie i wygląda, że wszytko jest ok. Macie jakieś pomysły? Mi się już dawno skończyły i potrzebuję pomocy

zainstaluj zwykłego windowsa

Opublikowano

Niemogę napisac prywatnej wiadomosci do ciebie @srom-otnik takze napiszę tutaj. Jest jakaś możliwosc kontaktu z toba poza ta strona ? np. Discord.
Mam temat ktory chcialbym poruszyc "Transplant hypervisora z windows 10 do windows 11" czy jest taka mozliwosc i czy podjal bys sie takiego wyzwania. Jest możliwe zeby zaplacic ci za to oraz po skonczonej pracy mozesz to opublikowac na tej stronie lub gdzie tam ci dusza zapragnie :)

Opublikowano
13 godzin temu, TheSxW napisał(a):

Niemogę napisac prywatnej wiadomosci do ciebie @srom-otnik takze napiszę tutaj. Jest jakaś możliwosc kontaktu z toba poza ta strona ? np. Discord.
Mam temat ktory chcialbym poruszyc "Transplant hypervisora z windows 10 do windows 11" czy jest taka mozliwosc i czy podjal bys sie takiego wyzwania. Jest możliwe zeby zaplacic ci za to oraz po skonczonej pracy mozesz to opublikowac na tej stronie lub gdzie tam ci dusza zapragnie :)

Jestem za cienki na takie "przeszczepy", nigdy to zagadnienie nie było w zasiegu moich zainteresowań dotyczących modyfikacji systemów. 

Szukaj dalej, pewnie ktoś się gdzieś na zagranicznych forach odniesie na ten temat, a może i nawet u nas na forum znajdziesz rozwiazamie. 

Dzięki za pamięć, pozdrawiam i przede wszystkim powodzenia w znalezieniu odpowiedzi na Twoje pytanie!

Ja na razie jestem pochłonięty bez reszty moim dwuletnim synkiem, a do kompa siadam robić tylko zakupy i płacić rachunki, hihi. 

Opublikowano
W dniu 19.12.2023 o 23:45, Widzior napisał(a):

Używanie pociętych, przekombinowanych modów.

No niekoniecznie. Kiedyś miałem dokładnie ten sam błąd update z 1809 do 1909. Problemem okazał się antywirus Panda.

Opublikowano
19 minut temu, Bartek1608 napisał(a):

Cześć a wie ktoś może jak wyłączyć sklep albo go usunąć całkiem??

Pobierz Geek uninstaler tam w zakładce Widok wybierz  Microsoft store apps i odinstaluj sobie appki i w tym jest sklep.

Opublikowano
W dniu 3.02.2024 o 14:09, srom-otnik napisał(a):

Ja na razie jestem pochłonięty bez reszty moim dwuletnim synkiem, a do kompa siadam robić tylko zakupy i płacić rachunki, hihi.

@srom-otnik to już historia dajcie se spokój starymi modami od niego,lepiej zainstalować oryginał i zoptymalizować samemu,świat idzie do przody a tu ciągle widzę jakieś wymówki i uniki.😜

srom-otnik lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, wbak1102 napisał(a):

@srom-otnik to już historia dajcie se spokój starymi modami od niego,lepiej zainstalować oryginał i zoptymalizować samemu,świat idzie do przody a tu ciągle widzę jakieś wymówki i uniki.😜

Pełna zgoda, porzuciłem definitywnie pracę nad W7, W8. 1 i W10. Skasowałem wszystkie narzędzia do ich obróbki, zostawiłem sobie tylko na pamiątkę wspomniane wyżej obrazy iso mojej produkcji. 

Powolutku pracuję w bardzo ograniczonym czasie nad W11. Na razie to bardzo wczesna wersja Full z optymalizacją. Mam nadzieję że coś z tego sensownego wyjdzie. Jak opracuję pierwsze godne podzielenia się z Wami iso, to dam znać i przetestujecie, czy działa należycie. Gdy Wasze testy wykażą, że produkt spełnia oczekiwania, zacznę pracę nad wersją Lite, a później Extreme. Proszę tylko NIE PYTAĆ - "KIEDY"? 

.... w swoim czasie 😀

Opublikowano

Mam pytanie ale akurat dotyczące Win7 JG x32 pisze tutaj bo jakaś aktywność jest @srom-otnik,  instaluję wspomniany system na takie stare padaki, ale mam pytanie, czy da się przywrócić domyślnie zainstalowane gry? Bo właśnie osoba której ostatnio instalowałem chciała te gry, i takie moje zdziwko bo po zainstalowaniu paczki i włączeniu zero reakcji. Mógłby mi pan pomóc?

Opublikowano

Pytanie jak wyłączyć scalanie procesów? W optymalizatorze usług po zakończeniu konfiguracji włącza scalanie procesów razem ze wszystkimi tweakami. Chciałbym wyłączyć zbędne usługi typu bluetooth, obługi drukarek itp. a wyłączyć tylko scalanie procesów. Widziałem, że w winaerotweaker jest opcja "scalaj procesy" ale domyślnie jest wyłączona więc trzeba to wyłączyć w inny sposób.

Opublikowano
14 godzin temu, Xeduro napisał(a):

Mam pytanie ale akurat dotyczące Win7 JG x32 pisze tutaj bo jakaś aktywność jest @srom-otnik,  instaluję wspomniany system na takie stare padaki, ale mam pytanie, czy da się przywrócić domyślnie zainstalowane gry? Bo właśnie osoba której ostatnio instalowałem chciała te gry, i takie moje zdziwko bo po zainstalowaniu paczki i włączeniu zero reakcji. Mógłby mi pan pomóc?

Wersje 32bitowe robiłem tak dawno, że nic nie pamiętam co tam namieszałem i czy to w ogóle jeszcze jakoś działa... 

Tym samym nie doradzę nic o co pytasz, przykro mi że nie pomogę 

redbull89 lubi to
Opublikowano

A ja mam problem mam laptop mbook 14 firmy maxcoom i nie działa mi dźwięk tylko pomoże mi ktoś ??

Znam się na laptopach próbowałem różnorodnej instalacji sterowników i dalej nie ma dźwięku 

Problem audio głośników z laptopa audio dsp

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zaznaczę że windows zmieniony bo tamten to -

Opublikowano
W dniu 14.02.2024 o 11:45, srom-otnik napisał(a):

Pełna zgoda, porzuciłem definitywnie pracę nad W7, W8. 1 i W10. Skasowałem wszystkie narzędzia do ich obróbki, zostawiłem sobie tylko na pamiątkę wspomniane wyżej obrazy iso mojej produkcji. 

Powolutku pracuję w bardzo ograniczonym czasie nad W11. Na razie to bardzo wczesna wersja Full z optymalizacją. Mam nadzieję że coś z tego sensownego wyjdzie. Jak opracuję pierwsze godne podzielenia się z Wami iso, to dam znać i przetestujecie, czy działa należycie. Gdy Wasze testy wykażą, że produkt spełnia oczekiwania, zacznę pracę nad wersją Lite, a później Extreme. Proszę tylko NIE PYTAĆ - "KIEDY"? 

.... w swoim czasie 😀

@srom-otnik przez forum nie można wysłać Ci priv. Daj znać jeśli potrzebujesz skryptu pod win 11 do czyszczenia i kompresji rejestru w boot.wim i install.wim pozbędziesz się śmieci już na etapie instalacji i oszczędzisz trochę miejsca bez żadnych skutków ubocznych. Nie chcę żeby to źle zabrzmiało, bo z całą pewnością jesteś lepszym moderem niż ja ale mam zebranych kilka sprawdzonych rozwiązań których nikt nie stosuje w polskich modach więc chętnie pomogę i oddam je w dobre ręce żeby ktoś wreszcie ogarnął win11 jak należy. W polskich modach nikt nie kroi boot wim (albo robi to źle zostawiając folder DELETED, chyba nikt nie używa komprsji lzx (Ty dostawałeś skrypt do kompresji po instalacji) a edycja plików dll ogranicza się do podmiany bitmap na brandowane przez siebie (często niepoprawnie przez co rozmiar pliku wzrasta o kilka mb...).

plusik lubi to