wbak1102 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zainstaluj system od nowa ale wersje Lite.Najpierw trochę poczytaj pierwszą stronę i trochę się podszkol a później instaluj ,a nie później lament że czegoś nie ma. Cytuj
jabirex Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 44 minuty temu, hawrisor napisał(a): Niestety nie ma czegos takiego jak uruchom w trybie domyślnym (Xiaomi Redmi 7) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na pulpicie ppm wybierasz "optymalizator usług" i tam zaznaczasz "uruchom domyślnie" ok ? Cytuj
Wyga Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 U mnie póki co na wersji Extreme wszystko bangla - telefon i aparat wykrywa, programy działają, a nawet jedna gra, która testowo na Steamie odpaliłem. Jedynie problem mam z niektórymi stronami www i programami, ale to moja wina, bo zainstalowałem sobie czarny motyw i niektóre rzeczy są teraz nieczytelne. Cytuj
gumish93 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 Instalowało się dziesiątki modyfikacji Windows , z różnych for polskich czy zagranicznych ale tylko Sromotnika są the best. Szkoda, że temat ucichł a sam póki co się nie odzywa i nic nie wrzuca ( co szanuję , bo młodym się opiekuje ). Czekam z niecierpliwością na jakąś wstawkę. kamilo49 i starcraft2fan lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 W dniu 24.06.2023 o 11:32, hawrisor napisał(a): Niestety nie ma czegos takiego jak uruchom w trybie domyślnym (Xiaomi Redmi 7) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To nie jest błąd systemu, utwórz folder log w folderze Miflash20220507 i wystartuje bez problemu 14 godzin temu, gumish93 napisał(a): Instalowało się dziesiątki modyfikacji Windows , z różnych for polskich czy zagranicznych ale tylko Sromotnika są the best. Szkoda, że temat ucichł a sam póki co się nie odzywa i nic nie wrzuca ( co szanuję , bo młodym się opiekuje ). Czekam z niecierpliwością na jakąś wstawkę. A którego moda sromotnika z win10 najbardziej byś polecił pod hdd? W dniu 22.06.2023 o 17:18, hawrisor napisał(a): Siemanko. Mam zainstalowany ten system wersje Extreme. I odyn nie widzi wgl telefonu mimo sterownikow itd. Mozliwe jest to ze to przez system? Dzieki A instalowałeś sterowniki samsung usb i do tego na wszelki sterowniki od adb? Cytuj
kamilo49 Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2023 W dniu 25.06.2023 o 18:57, gumish93 napisał(a): Instalowało się dziesiątki modyfikacji Windows , z różnych for polskich czy zagranicznych ale tylko Sromotnika są the best. Szkoda, że temat ucichł a sam póki co się nie odzywa i nic nie wrzuca ( co szanuję , bo młodym się opiekuje ). Czekam z niecierpliwością na jakąś wstawkę. Po cichu liczę że w tym roku z zaskoczenia wyda jakąś wstępną wersję W11 której sam używa. Wydaje mi się że jego systemy dla wielu są najlepsze z tego powodu że są zwyczajnie proste, solidnie okrojone, a jednocześnie niesprawiające problemów. Zwykle dograne jest parę podstawowych dodatków które i tak każdy by zainstalował. Nie są naszpikowane głupotami i obcięte na chybił trafił, ot to recepta na sukces. starcraft2fan, Layon i srom-otnik lubią to Cytuj
Wyga Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 Niestety aktualizacja (choć Windows Update było teoretycznie wyłączone) rozwaliła mi system. Pozostaje mi reinstalacja i skorzystanie z jakiegoś blokera WU, bo wersja Home Extreme bardzo mi się spodobała. Cytuj
Ziemor Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Witam Sromotnika systemy są perfekcyjne. --- Win JG10 x64 H2 Extreme Win JG10 x64 22H2 Win JG10 x64 21H1 Win JG10 x64 LTSC x64 --- Był by w stanie Ktoś w prostych słowach opisać czym się różnią powyższe systemy ??? Leżę w temacie i nie tylko ja Dziękuje Cytuj
seba007 Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 A może tak - Czytać pierwszy post z opisem dotyczącym każdego z tych systemów? 22H2, 21H1, LTSC - różne bazy - czym się różnią - google. Chcesz wykładu na kilka stron? Jak to można opisać w kilku prostych słowach ? W prostych słowach - każdy z nich jest już stary - zobacz na daty wstawek - a aktualizowanie modów to nigdy nie jest dobry pomysł. Ten ma już 2 lata!! - to jest wieczność w systemach! Win JG10 x64 H2 Extreme - 1 Kwietnia 2021 Win JG10 LTSC x64 - 12.07.2021 Win JG10 x64 22H2 - sromotnik nie wydał takiego. Cytuj
Ziemor Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 2 godziny temu, seba007 napisał(a): A może tak - Czytać pierwszy post z opisem dotyczącym każdego z tych systemów? 22H2, 21H1, LTSC - różne bazy - czym się różnią - google. Chcesz wykładu na kilka stron? Jak to można opisać w kilku prostych słowach ? W prostych słowach - każdy z nich jest już stary - zobacz na daty wstawek - a aktualizowanie modów to nigdy nie jest dobry pomysł. Ten ma już 2 lata!! - to jest wieczność w systemach! Win JG10 x64 H2 Extreme - 1 Kwietnia 2021 Win JG10 LTSC x64 - 12.07.2021 Win JG10 x64 22H2 - sromotnik nie wydał takiego. Majster ja używam do grania jako dj windowsa xp i z tegoż windowsa zciągam mp3 więc nie mów mi że te 10 są stare. mi taka dziesiątka jest potrzebna do obsłużenia programu dj traktor oraz zciągnięcia mp3 i tylko tyle. dzięki za wpis - już szukam 22H2, 21H1, LTSC - to już mi dużo dało za co dziękuję !!! przynajmniej wiem czego szukać mam w nosie nowości - wole stary działający gepel niż jakąś nowość - widzę te nowości to rzygam - mamy w pracy nowości - niech je szlak trafi - 10x bardziej awaryjne niż stary sprzęt, ludziom mózgi wyprali że nowe to lepsze hi i ludzie łykli to jak pelikan. Nigdy przez 20 lat żadnego windowsa na moich ponad 20 komputerach nie zaktualizowałem oraz nigdy w życiu żadnego antywira nie miałem - po co takie bzdury robić ??? Version 22H2 18 paź 2022 14 paź 2025 Version 21H2 16 lis 2021 13 cze 2023 Version 21H1 18 maj 2021 13 gru 2022 Version 20H2 20 paź 2020 10 maj 2022 srom-otnik i mirr lubią to Cytuj
fistaach Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 Witam błąd w grze Minecraft - nieznany wyjątek programowy (0xe0434352) w aplikacji w lokalizacji 0x000000007 69EB4B2 ktoś może miał podobnie i mógłby pomóc? Cytuj
Ziemor Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 Witam Jeszcze raz dzięki Sromotnik za Twoje dzieła !!! --- Jak usunąć z menu kontekstowego zakładkę Narzędzia razem z narzędziami w środku, chcę to mieć w folderze na dysku C (musi to być schowane przed wścibską osobą która psuje komputery przez swoją głupie kombinowanie) Gdzie Ty schowałeś te programy z menu Narzędzia ? normalnie na dysku C ich nie mogę znaleźć System nieaktywowany - nie będzie aktywowany bo wszystko mi działa. Dziękuję Cytuj
Wyga Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2023 W dniu 26.07.2023 o 18:47, fistaach napisał(a): Witam błąd w grze Minecraft - nieznany wyjątek programowy (0xe0434352) w aplikacji w lokalizacji 0x000000007 69EB4B2 ktoś może miał podobnie i mógłby pomóc? Z jakiej wersji systemu korzystasz? Próbowałeś już rozwiązań z google? W dniu 27.07.2023 o 08:25, Ziemor napisał(a): Witam Jeszcze raz dzięki Sromotnik za Twoje dzieła !!! --- Jak usunąć z menu kontekstowego zakładkę Narzędzia razem z narzędziami w środku, chcę to mieć w folderze na dysku C (musi to być schowane przed wścibską osobą która psuje komputery przez swoją głupie kombinowanie) Gdzie Ty schowałeś te programy z menu Narzędzia ? normalnie na dysku C ich nie mogę znaleźć System nieaktywowany - nie będzie aktywowany bo wszystko mi działa. Dziękuję Wydaje mi się, że nie będzie łatwo ukryć tego menu. Ja tego nie sprawdzałem, ale możesz zobaczyć czy jest ono dostępne z każdego konta niezależnie od ograniczeń? Kilka postów wyżej ktoś szukał pomocy jak przywrócić te menu, więc jak masz jakieś pojęcie na temat tego co robisz to możesz pokombinować w odwrotną stronę. Cytuj
Warson Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Siema, przesiadłem się z Windowsa 11 na 10 od Sromotnika, wszystko instalowane na sprzęcie jak w opsie w stopce i Windows pracuje wolniej niż na 11. Ogólnie klikanie w Foldery, przeglądarka internetowa świeżo po instalacji wszystko działa jakby z dużym opóźnieniem, co może być problemem? ktoś się z czymś takim już spotkał? Cytuj
FILAGOL Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Siema @Warson czy Zainstalowałeś antywirusa ? być może to antywirus spowalnia działanie systmu Cytuj
Warson Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 4 minuty temu, FILAGOL napisał(a): Siema @Warson czy Zainstalowałeś antywirusa ? być może to antywirus spowalnia działanie systmu Nie instaluje antywirusów na kompie od wielu lat Cytuj
BodziuRat Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Warson napisał(a): Siema, przesiadłem się z Windowsa 11 na 10 od Sromotnika, wszystko instalowane na sprzęcie jak w opsie w stopce i Windows pracuje wolniej niż na 11. Ogólnie klikanie w Foldery, przeglądarka internetowa świeżo po instalacji wszystko działa jakby z dużym opóźnieniem, co może być problemem? ktoś się z czymś takim już spotkał? Po instalacji systemu, sterowników, programów etc. zrób czyszczenie sytemu. Prawo klikiem na pulpicie w "Narzędzia": najpierw Dism++ opcja czyszczenie, później autoruns i w logon oraz szeduled odznacz wszystko co zbędne [uważaj na systemowe usługi], które z automatu ci się otwierają w tle po zainstalowaniu programów. Następnie czyszczenie i później skonfiguruj Optymalizator usług. Mam ten sam system, kompa dziadka [opis poniżej] i wszytko otwiera się w sekundę, oprócz przeglądarek, bo mam wtyczki antyreklamowe zainstalowane, więc to norma. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
hawrisor Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Wiecie może jak to usunąć? Oraz cortane i wszystkie pozostałości po niej Oraz ogólnie wszystkie takie śmieci Zainstalowałem ten system ale coś nie śmiga do końca jak miałem wcześniej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Howard512 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Zostalem zmuszony do update do 22H2 i usunalem foder windows.old za szybko. Nie działa mi teraz opcja "czyszczenie" bo byla w starym foderze windowsa. Czy może ktos podesłac brakujący plik do uruchomienia tego ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
joon Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 No to masz problem ! , do sklepu kupić kilof i łopatę i bawić się w archeologa Wklej sobie to do notatnika : cd C:\windows\system32 %SystemRoot%\System32\Cmd.exe /c Cleanmgr /sageset:65535 & Cleanmgr /sagerun:65535 zapisz na pulpicie np. czyszczenie.bat uruchamiasz jako administrator ( przez prawo klik ) zaznaczasz wszystkie " okienka " i sprzątasz do białej kości !. Howard512 lubi to Cytuj
Howard512 Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 Dzięki! Wrzucilem sobie tam gdzie powinno byc i z menu narzedzi ppm mi to bangla. Cytuj
balusiek Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 Proszę. Cały katalog config [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Pamiętaj, że jest on ukryty. Cytuj
prz3mytnik Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 Moj blad Zeby zapomniec o odlaczeniu internetu heh Nie bylo tematu Cytuj
atlas Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 idzie jakos usunac ta informacje w prawym dolnym rogu pulpitu: Tryb testu Windows 10 Pro ? Cytuj
dantef Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 a wersja x86 taka jest dostepna ?? i pytanie wersje extrime czym sie rozni ? Cytuj
MateuszCOMPANY Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Wszystko fajnie, tylko do wersji Lite i Extreme przydałaby się opcja z Defenderem. Siłą rzeczy i tak musimy zainstalować jakiś antywirus, a Defender nie był zły. Cytuj
Settas Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2023 Witam, mam pytanko, czy po przeczytaniu opisu, że można aktualizować a potem przeczyścić to mam rozumieć, że można każdą wersję tak zrobić czy tylko full można updatować. Druga sprawa, ktoś się orientuje jak z aplikacją faceit na tym systemie, można grać z ac czy wywala błędy, że czegoś brakuje. Cytuj
prorok1992 Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2023 23 godziny temu, Settas napisał(a): Witam, mam pytanko, czy po przeczytaniu opisu, że można aktualizować a potem przeczyścić to mam rozumieć, że można każdą wersję tak zrobić czy tylko full można updatować. Druga sprawa, ktoś się orientuje jak z aplikacją faceit na tym systemie, można grać z ac czy wywala błędy, że czegoś brakuje. tylko aktualizować wersję "tylko full" a po aktualizacji do 22h2 bez ploblemu na faceit można grać bo na tym 21h1 nie instalują się aktualizacje o które właśnie wymagana AC od faceita Cytuj
teka83 Opublikowano 7 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2023 Srom-otnik : jedno pytanie WAZNE: dlaczego screeny z pomiarów predkosci, zuzycia ramu, ilosci procesow w wersjach H2 Extreme i 21H1 sa IDENTYCZNE ? masz dokladnie co do joty takie same zuzycie procesora, ramu, procesow itd w obu modach ? dziwne ze nawet oba screeny maja taka sama nazwe pliku....moglbys to wyjasnic ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi