Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, piter1114 napisał:

...miał ktoś podobny przypadek? instalowałem już bibliotekę od MS i  nadal to samo.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ściągnij AIO Runtimes od Sereby- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , zaznacz tylko biblioteki Visual C++ i zainstaluj. 

marcin23imk lubi to
Opublikowano

Witam. Jaka może być przyczyna w windows 10 że nie mogę praktycznie zainstalować żadnej aplikacji? Włączam instalkę czegoś, klikam dalej->dalej->instaluj i wszystkie instalacje zatrzymują się na samym początku i nie idzie dalej.

Opublikowano
39 minut temu, lezzi napisał:

Witam. Jaka może być przyczyna w windows 10 że nie mogę praktycznie zainstalować żadnej aplikacji? Włączam instalkę czegoś, klikam dalej->dalej->instaluj i wszystkie instalacje zatrzymują się na samym początku i nie idzie dalej.

Niech kolega sprawdzi status S.M.A.R.T dysku, np. Crystal disk info

Opublikowano

Mam problem z tym windowsem mianowicie wykrywa mi ale nie działa mikrofon w laptopie, ani po kablu ani po Bluetooth, próbowałem już wszystkiego zainstalowałem drivery od producenta, Driver Bootsem 9.4 zaktualiwałem sterowniki i nadal nic, czy byłby ktoś w stanie mi pomóc?

Opublikowano
7 godzin temu, 7Lelek napisał:

Mam problem z tym windowsem mianowicie wykrywa mi ale nie działa mikrofon w laptopie, ani po kablu ani po Bluetooth, próbowałem już wszystkiego zainstalowałem drivery od producenta, Driver Bootsem 9.4 zaktualiwałem sterowniki i nadal nic, czy byłby ktoś w stanie mi pomóc?

W ustawieniach / system / dźwięk / ustawienia prywatności mikrofonu- musisz nadać zezwolenie aplikacjom do mikrofonu.

7Lelek i marcin23imk lubią to
Opublikowano

Wiecie może jak ustawić zaporę windows tak aby każda nowa zainstalowana aplikacja miała blokowany dostęp do internetu? W kasperskim internet security dało się to ustawić ale nie chce instalować antywirusa.

Edit: chyba znalazłem, aplikacja Simplewall.

Opublikowano

Czy da się temu systemowi wgrać język angielski? Przy próbie pobrania pakietu jezykowego jest cały czas "oczekiwanie" a reszta idzie tzn. Pismo ręczne mowa itd. Przy próbie instalacji przez lpksetup jest komunikat że "Nie można zastosować języka na tym komputerze" plik cab ściągnąłem z tąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edit: Ściągnąłem ISO [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   i tutaj mi zainstalowało pakiet językowy, tylko że komputer wpada w pętle restartów. Czy można coś z tym zrobić?

Opublikowano

Mam problem z instalacją DirectX End-User Runtime na tym Windowsie, mianowicie wyskakuje mi taki komunikat, jakieś pomysły? Potrzebuje tego do GTA V bo dźwięku nie mam w grze i z tego co ludzi pisali jak szukałem rozwiązania problemu to instalacja pakietu DirectX pomoże...

image.png.1156a7356c63ae2cce18d1ec62d27b9b.png

Opublikowano
3 godziny temu, Enigma napisał:

Mam problem z instalacją DirectX End-User Runtime na tym Windowsie, mianowicie wyskakuje mi taki komunikat, jakieś pomysły? Potrzebuje tego do GTA V bo dźwięku nie mam w grze i z tego co ludzi pisali jak szukałem rozwiązania problemu to instalacja pakietu DirectX pomoże...

odplasz instalke jako admin ?  sciagnij wersje offline .  sprawdz czy ten advpack.dll istnieje  .  swoja droga to nie wina moda, bo biblioteki direct'a istaluje juz z automatu na kazdym windowsie i nie ma problemow , .... co jeszcze  biblioteki  Visual C++ czy NET.Framework masz zainstalowane?

Opublikowano
20 minut temu, stanq napisał:

odplasz instalke jako admin ?  sciagnij wersje offline .  sprawdz czy ten advpack.dll istnieje  .  swoja droga to nie wina moda, bo biblioteki direct'a istaluje juz z automatu na kazdym windowsie i nie ma problemow , .... co jeszcze  biblioteki  Visual C++ czy NET.Framework masz zainstalowane?

Tak, odpaliłem jako admin, plik istnieje (sprawdzilem odrazu), biblioteki visual C++ i NET.Framework są zainstalowane wszystkie... Przy próbie instalacji wersji Offline kolejny błąd...

image.png.978046567dbf20cf1845ab68c421d889.png

Opublikowano
6 godzin temu, Hawokozja napisał:

ściąłem, zainstalowałem jest elegancko :) tylko jeden problem, nie mam dźwięków systemowych, jak je przywrócić ??  W personalizacji w dźwięku wszystko odznaczone i pisze brak

Dźwięki są usunięte, jakiś czas temu drążyłem temat, ale to nie takie proste, by je przywrócić. W sumie udało i się. Zerknę w moje zasoby plików, jeśli będę miał wszystkie potrzebne do przywrócenia dźwięków, dam znać.

Opublikowano
19 godzin temu, Hawokozja napisał:

nie mam dźwięków systemowych, jak je przywrócić ?

1.Wklej zawartość pliku media do C:\Windows\Media (jeśli nie ma tego folderu utwórz go)

2.Kliknij plik Windows Sound Schemes

3.Personalizacja/dźwięki/schemat dźwiękowy , wybierz Original Sounds + Zastosuj

Gotowe

Jeśli jakiegoś dźwięku brakuje, np. Minimalizacja, zaznaczyć i wybrać z Dźwięki + zastosuj

W przypadku nieaktywnej opcji Odtwórz dźwięk Windows - autostart , zastosuj plik Always_enable_startup_sound_for_all_users + restart systemu

pzdr,

lotnik lubi to
Opublikowano
W dniu 22.07.2022 o 22:55, FOXILY napisał:

Działają tutaj gry z xbox game?

Ja nie mogę zainstalować aplikacji

xboxkregi.jpg
Może dlatego

" Wymaga systemu Windows 10/11 w wersji 22H1 lub nowszego"

Poza tym system działa dobrze

W dniu 27.06.2022 o 01:32, crimejow napisał:

Hej, od lat korzystam z modyfikacji Srom-otnika, jednak pierwszy raz pojawiły mi się problemy, być może były wcześniej poruszane, bądź ja coś sknociłem, także z góry przepraszam.

Problem 1:

Po 3 latach przyszedł czas na format, bo współlokator się dorwał do kompa, no cóż - stwierdziłem, że czas zainstalować jakąś nowszą wersję 10'tki - a więc pobrałem tą, zainstalowałem wersję Lite (bo w Extreme miałem problem z zainstalowaniem na nowo apki XBoxa tak, aby działała). Tak jak pierwsza instalacja Extreme przebiegła bez problemów, druga jak i kolejne instalacje wywołały problem z instalacją, wydupiając info o GPT - pogooglowałem i w efekcie musiałem całkowicie sformatować dysk aby coś ruszyło, bo samej partycji po usunięciu również nie mogłem utworzyć.

Dodam, że w lapku dysk ssd siedzi od 4 lat bez zmian.

- Czy przy każdym formacie muszę liczyć się z formatem całego dysku?
Problem 2: Tutaj już mniej istotny, zauważyłem, że nie raz potrzebuję kliknąć pierdyliard razy "zmień nazwę" aby móc zmienić nazwę pliku, niby drobnostka, a drażni - testowane na 4 myszkach i tp - także nie jest to wina parchatego szczura, bądź toucha.

Jest to jakiś trop

Opublikowano
W dniu 14.08.2022 o 08:02, killer85-85 napisał:

Przerabiałeś to  w tym konkretnym przypadku?
Ktoś miał taki sam problem i potwierdzi że w tym przypadku pozostaje zainstalować niemodyfikowanego Windowsa?
Kupiłem wczoraj Game Pass na 5 miesięcy

O jaką konkretnie aplikację Ci chodzi? Ja mam nieco starszą wersję tego moda od Sromotnika i tu aplikacja Xbox działa i normalnie mogę z niej instalować gry (aktualnie zainstalowane Halo infinite i jakaś drobnica). 

Czy chodzi Tobie właśnie o tą aplikację xbox?

Na screenie w Twoim poście jest nazwa "instalator konsoli xbox" i trochę mnie to zmyliło :D

Opublikowano
16 godzin temu, DDragon napisał:

O jaką konkretnie aplikację Ci chodzi? Ja mam nieco starszą wersję tego moda od Sromotnika i tu aplikacja Xbox działa i normalnie mogę z niej instalować gry (aktualnie zainstalowane Halo infinite i jakaś drobnica). 

Czy chodzi Tobie właśnie o tą aplikację xbox?

Na screenie w Twoim poście jest nazwa "instalator konsoli xbox" i trochę mnie to zmyliło :D

O aplikację xbox bo kupiłem GamePass

Zainstalowałem wersję mniej okrojoną Lite jak ktoś poradził i działa