Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siema @egoiszt Zrobiłem tak jak podał @stens róznica jedynie taka iz instalator uruchomiłem z pendrive'a (Obraz 22H2) zrobiony Rufusem 3.20 dodałem wpis do rejestru (scal) wszedłem na pendrive 2x kliknąłem na setup i aktualizacja przebiegła bez problemów (trwała ok 20 minut)

być moze Masz jakiś błąd w swoim systemie lub obrazie który posiadasz z wydaniem 22H2

Pozdrawiam

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  Zainstaluj "na czysto" ale musisz na pena skopiować plik Mosetup.reg  i przy instalacji jak pokaże się okno instalatora to klikasz na shift +F10 wyskoczy okno cmd wpisujesz regedit i enter otworzy się okno rejestru klikasz na "Plik" wybierasz importuj i pokazujesz mu ten plik na pendrive enter instalator zaimportuje . Kończysz instalację.

Opublikowano

KB5017385 Windows 11 22H2 [Pobieranie ręczne] jako opcjonalna aktualizacja 22621.730, 22622.730 i 22623.730

Firma Microsoft wprowadziła nową opcjonalną aktualizację dla systemu Windows 11 22H2. KB 5017385 zwiększa numer wersji do Windows 11 22H2 22621.730 lub Windows 11 22622.730.

Nowy 22623.730. 22623 jest oczekiwany jako druga aktualizacja w przyszłym roku. Jest uruchamiany wewnętrznie jako Moment2.

Fukcje, zmiany, ulepszenia:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

• 5SIJ8PW.png
  • Jeśli instalujesz ręcznie, potrzebujesz małego narzędzia Win10UI i wszystkich trzech plików. Instrukcje i pobieranie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (zawsze zwracaj uwagę na bieżącą wersję)
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
JanKo6, zdzisiek24 i LAGUNA lubią to
Opublikowano

Hmm zrobiłem na drugim kompie instalację na czysto 22h2 utworzoną media creation tool od microsoftu  w formie testów i wgrała się wersja 22621.525, ale windows update nie znajduje nowszej wersji. Tak ma być? Najnowsza nie powinna być 607?

Opublikowano

Ja nie miałem jeszcze upa do 525, mam 521 więc tak ma być. Ta 607 to jeszcze nie oficjalna. Powinien być osobny temat aby odróżnić wersje oficjalne od tych wypuszczanych dla testerów których jeszcze w WU nie ma bo bałagan się zrobił lub pisać że to beta czy jakaś inna.

Kosiara lubi to
Opublikowano

może tak zobacz::)

otwórz rufusa 
kliknij w programie na ten napis WYBIERZ
Wyszuka obrazu dodaj go

powinny się pootwierać opcje w rufusu i będziesz miał możliwość ustawienia jak na zdjęciu.

Opublikowano

@egoiszt  Nic na siłę :) aktualizacja sama do Ciebie przyjdzie.

A zgodnie z tym;

Cytat

Windows 11 22H2 należy traktować jak nowy system operacyjny, nawet jeżeli nie zawiera rewolucyjnych zmian względem poprzedniej wersji. To oznacza, że zawiera nowe biblioteki i nowy kod programistyczny, który testowany był w relatywnie ograniczonym zakresie. Błędy i niedoróbki są niemalże nieuniknione, choć prawdopodobnie nie ma ich zbyt wiele.

Osoby, które nie są napalone na opisane nowości i usprawnienia, powinny odczekać pewien czas przed zastosowaniem uaktualnienia do wersji 22H2. Bez obaw, poprzednia wersja (Windows 11 21H1) pozostanie bezpieczna i stabilna i nadal będzie serwisowana, jeszcze przez rok. Jest zatem 12 miesięcy na odczekanie, aż nowy system dojrzeje i usunięte zostaną z niego ostatnie fuszerki.

Kosiara lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, ampa napisał:
Cytat

Jest zatem 12 miesięcy na odczekanie, aż nowy system dojrzeje i usunięte zostaną z niego ostatnie fuszerki.

:cwl:Już to widzę.

Ostatnie fuszerki to zostaną usunięte razem z zakończeniem wsparcia systemu.

A pobierający i tak będą.:)

Opublikowano

Siemka, złożyłem dziś nowy PC i szukam W11, czy pchać sie w jakiegoś MOD'a od GhostSpectre, Conan itp czy wybrać oryginał ?  

i7 12700K 
Z690 TUF Gaming
2x 1TB NVME Patriot Viper 
16GB DDR4 3600 Cl14
RTX3080 TUF

obudowa i chłodzenie myślę ze bez znaczenia dla Windowsa :P

Oczywiście tylko Gry oraz przeglądanie Internetu, nie obrabiam wideo czy zdjęć 

Co byście Panie i Panowie proponowali? 

Opublikowano

Tak swoją drogą do czego to już doszło że ludzie się pytają jaki system do mojego kompa (a wypas że hej)...pytali się jaki dysk, jakie pamięci, płyta czy karta graficzna a teraz system?...co będzie następne...może za duży wybór systemów na nowy sprzęt.