Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KB5017846 Windows 11 22621.590 [Pobieranie ręczne] i Windows 11 22622.590

Firma Microsoft wydała nową aktualizację dla systemu Windows 11 22H2. KB 5017846 zwiększa numer wersji do Windows 11 22H2 22621.590. Sama aktualizacja będzie dystrybuowana w kanale beta.

KB5017846 — znane problemy:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ręczne pobieranie aktualizacji KB5017846

• Jeśli instalujesz ręcznie, potrzebujesz małego narzędzia Win10UI i wszystkich trzech plików. Instrukcje i pobieranie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (zawsze zwracaj uwagę na bieżącą wersję)
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
LAGUNA, JanKo6 i Eleks lubią to
  • Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Windows 11 22H2 Moment 1 oczekiwany jako 228xx i Moment 2 jako 229xx

Windows 11 22H2 jest gotowy od jakiegoś czasu i otrzymuje tylko aktualizacje. Nadal brakuje oficjalnego wdrożenia. Do tej pory wiemy, że Microsoft nie zapakuje wszystkich nowych funkcji do 22621.

windows-11-22h2-moments-1-als-228xx-und-

W kanale beta jesteśmy obecnie w drodze z 22622. W tym czasie Microsoft powiedział, że te wersje pozostaną przez kilka tygodni. Jednak ramy czasowe nie zostały jeszcze ustalone. Jak pisze teraz Albacore, ci, którzy używają Systemu Windows 11 22H2 22622 w kanale beta, są już w drodze z Moments 1, który powinien pojawić się w październiku jako 228xx.

Microsoft jest już w drodze aktualizacji 2. Ten "pakiet" pojawi się w przyszłym roku jako 229xx.

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Dzisiaj pojawiła się informacja, że pierwszy zadebiutuje już w pierwszym tygodniu października, a co ważne - pojawi się w nim wreszcie możliwość korzystania z kart w Eksploratorze Plików. 

JanKo6 lubi to
Opublikowano

Bo to jest na zasadzie jak mówił kiedyś Krzynówek "Cały Czas Do Przodu"

Więcej możliwości personalizacji zasobnika na pasku zadań w Windows 11

Opublikowano
W dniu 4.09.2022 o 20:24, MarcinGX napisał:

Sun Valley 2 jest już w zasadzie gotowa i oczekuje na swój debiut w stabilnej wersji systemu, prognozowany na 20 września

O to już za niedługo oby nie zawierał masy błędów.

W dniu 28.06.2021 o 20:29, JakubDriver napisał:

Już mam

wystarczy w windows 11 ISO podmienić plik appraiserres.dll z windows 10 ISO i stworzyć nowy obraz

To jeszcze działa?

Opublikowano

Te

7 godzin temu, Kosiara napisał:

Również mam wykrzyknik i nie daje mi, to spokoju od dwóch dni. Może ktoś wie o co z tym chodzi?

A może wie ktoś o co chodzi z nie włączającym się defenderem, tzn. niby działa, ikona w zasobniku jest, ale jak na nią kliknę to na chwile pokazuje się Zabezpieczenia Windows i znika. Nie można wejść w żadne ustawienia. 

Opublikowano
8 godzin temu, kairo1981 napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pomimo braku wirusów ciągle wykrzyknik na windows defender, resetowałem system 1 dzien oki i dziś znów to samo??? ktoś coś wie o tym??

Ten trójkącik oznacza jakiś problem w Defenderze np zaległe szybkie skanowanie, sprawdź jak wygląda Defender po uruchamiu i zrób to co zaleca. 

Opublikowano

U mnie jak sprawdzam WU to za każdym razem mam to samo...Aktualizacja dla Windows Security platform — Baza wiedzy 5007651 (wersja 1.0.2207.20002) już chyba z tydzień będzie. Niby pokazane w historii jako zainstalowane, tylko data się tam zmienia ale że tak codziennie się to aktualizuje czy jak?...pierwszy raz coś takiego widzę :lol:

Wiecie co? teraz sprawdzałem, za każdym razem jak daję sprawdź aktualizacje to mi to wyskakuje...brawo MS :cwl:

Opublikowano

Żółty trójkąt ostrzegawczy pojawia się z tych powodów cały czas. Wszystko wskazuje na to, że Microsoft dopuścił się błędu w oprogramowaniu, które niepoprawnie interpretuje zdarzenia i tworzy zbędne powiadomienia.

Opublikowano
4 godziny temu, LAGUNA napisał:

Żółty trójkąt ostrzegawczy pojawia się z tych powodów cały czas. Wszystko wskazuje na to, że Microsoft dopuścił się błędu w oprogramowaniu, które niepoprawnie interpretuje zdarzenia i tworzy zbędne powiadomienia.

Czyli co pozostaje nam czekać na aktualizację nowa wu??

Opublikowano
5 minut temu, kp1971 napisał:

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History

Usunąć wszystko oprócz CacheManager.

Uruchomić pełne skanowanie i będzie OK.

Nic nie bedzie oki , czytaj  ze zrozumieniem robilem to wczoraj  i nic 

Opublikowano

Spróbuj sobie może zrobić  Skanowanie offline programu Microsoft Defender.

Nie wiem czy przyniesie jakiś efekt, ale sprawdź  tak.

P.S

Ja mam znowu problemy z zainstalowaniem malwarebytes.

Opublikowano
2 minuty temu, LAGUNA napisał:

Spróbuj sobie może zrobić  Skanowanie offline programu Microsoft Defender.

Nie wiem czy przyniesie jakiś efekt, ale sprawdź  tak.

P.S

Ja mam znowu problemy z zainstalowaniem malwarebytes.

Też to robiłem i sfc i dism również, nie działa coś microsoft zepsuł poprawkami trzeba czekać do połowy września z nowymi aktualizacjami i się zobaczy co i jak.