SirGon Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Godzinę temu, VACek napisał: ale z gustem jest jak z du pą każdy ma swoją. Całkowicie się z tym zgadzam Cytuj
TECHNO Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 W dniu 11.08.2022 o 14:53, VACek napisał: A ja wręcz przeciwnie wolę w11 niż 10, na Win 11 siedzę od listopada i zero problemów. Siedzisz bo nie masz wyjścia boisz się jak reszta dzisiejszych maniaków co muszą mieć wszystko najnowsze wygaśnie wsparcie i że powoli wygaszają dyszkę... A ja zauważyłem wręcz odwrotnie od kąt microsoft zajął się nowymi projektami 11-12 to jak ręką odjął problemy same się skończyły z windows 10 u nich co aktualizacja to problem czyli wnioskując największy problem to zazwyczaj siedzi przed monitorem. Coś mi kiedyś pisałeś że co 30 dni usuwasz i instalujesz antywira żeby mieć darmowego radził bym tego nie robić na przyszłość Cytuj
razor1995 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 14 minut temu, TECHNO napisał: powoli wygaszają dyszkę... Windows 10 w obecnej wersji jest wspierany do 14 paź 2025. Server 2019, który na nim bazuje i którego poprawki instalują się również na Win10 jest wspierany do 9 sty 2029. Trochę czasu jeszcze zostało tadziu123 lubi to Cytuj
VACek Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 43 minuty temu, TECHNO napisał: Siedzisz bo nie masz wyjścia boisz się jak reszta dzisiejszych maniaków co muszą mieć wszystko najnowsze wygaśnie wsparcie i że powoli wygaszają dyszkę... A ja zauważyłem wręcz odwrotnie od kąt microsoft zajął się nowymi projektami 11-12 to jak ręką odjął problemy same się skończyły z windows 10 u nich co aktualizacja to problem czyli wnioskując największy problem to zazwyczaj siedzi przed monitorem. Coś mi kiedyś pisałeś że co 30 dni usuwasz i instalujesz antywira żeby mieć darmowego radził bym tego nie robić na przyszłość Co ty bredzisz człowieku? jakiego nie mam wyjścia, mogę zainstalować od 7 do 11 Co do Antywirusa od 2015roku na każdym systemie od 7 do 11 używam Defendera. Z tym wszystkim najnowszym to tak palnąłeś że aż oplułem monitor. P.S. Wyjdź i się przewietrz MarcinGX i tadziu123 lubią to Cytuj
SirGon Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 @TECHNO ja tę jadę na Defenderze jak używam Windows. Teraz jestem na Linux Mint Cinnamon. Te gry co chcę to mi działają, pobieram filmy jakie chcę i MP3. Obrobię MP3. I uczę sie, poznaje nowe rzeczy. Cóż więcej chcieć? vegeta80 lubi to Cytuj
predatorek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Co jest w tej "11" czego nie ma lub nie może być w "10" ? Jedenastka to jest tylko taki dodatkowy twór dla znudzonych dziesiątką. Na 10 wszystkie gry mi działają a na 11 ja nie wiem ale podobno są problemy z niektórymi grami. Przesiadka na stałe z Win10 na Win11 tylko wtedy kiedy wymuszą to producenci sprzętu oprogramowania i gier gdzie minimum to właśnie będzie Win11 w którejś tam wersji. Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 2 minuty temu, predatorek napisał: Co jest w tej "11" czego nie ma lub nie może być w "10" ? Jedenastka to jest tylko taki dodatkowy twór dla znudzonych dziesiątką. Na 10 wszystkie gry mi działają a na 11 ja nie wiem ale podobno są problemy z niektórymi grami. Przesiadka na stałe z Win10 na Win11 tylko wtedy kiedy wymuszą to producenci sprzętu oprogramowania i gier gdzie minimum to właśnie będzie Win11 w którejś tam wersji. W11 to W10 ze zmienionym GUI i dodanymi tweakami. Na laptopie mam 8.1, na PC mam 11. Osobiście Win 11 jest dla mnie wygodniejszy od 10 predatorek lubi to Cytuj
predatorek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 @VACek u mnie na odwrót PC Win8.1 a na lapku Win10, a na Win11 wszystkie gry Ci działają? Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 1 minutę temu, predatorek napisał: @VACek u mnie na odwrót PC Win8.1 a na lapku Win10, a na Win11 wszystkie gry Ci działają? Faceit wymaga Secure Boota, ale to nie problem bo mam w miare nowego PC, obecnie nie miałem jeszcze problemu z grami. MarcinGX lubi to Cytuj
predatorek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 9 minut temu, VACek napisał: Faceit wymaga Secure Boota, ale to nie problem bo mam w miare nowego PC, obecnie nie miałem jeszcze problemu z grami. Właśnie zapomniałem o tych wymaganiach i to jeszcze jeden plus dla dychy bo ich nie wymaga, chodzi mi o instalację można je w prosty sposób ominąć ale są i tacy którzy tego nie potrafią. Ogólnie Win11 ze StartAllBack ujdzie ale i tak wolę Win10 Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 10 minut temu, predatorek napisał: Właśnie zapomniałem o tych wymaganiach i to jeszcze jeden plus dla dychy bo ich nie wymaga, chodzi mi o instalację można je w prosty sposób ominąć ale są i tacy którzy tego nie potrafią. Ogólnie Win11 ze StartAllBack ujdzie ale i tak wolę Win10 Bo trzeba mieć świadomość że Win 11 jest na nowe sprzęty i te wszystkie problemy wynikają tylko z tego że ludzie instalują ten system na stare złomy. MarcinGX lubi to Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 3 minuty temu, VACek napisał: Bo trzeba mieć świadomość że Win 11 jest na nowe sprzęty i te wszystkie problemy wynikają tylko z tego że ludzie instalują ten system na stare złomy. Moim zdanie 4 jajowy procek 8gb ramu oraz karta direct 11 3gb smiało wystarczy do obsłużenia tego systemu nie pisze o grach oczywiście ale żeby o jakim ty nowym sprzęcie piszesz? Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 1 minutę temu, TECHNO napisał: Moim zdanie 4 jajowy procek 8gb ramu oraz karta direct 11 3gb smiało wystarczy do obsłużenia tego systemu nie pisze o grach oczywiście ale żeby o jakim ty nowym sprzęcie piszesz? Ale 4 rdzenie to nie wyznacznik dobrego sprzętu, 4 rdzeniowe procesory były już ponad 10lat temu Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 1 minutę temu, VACek napisał: Ale 4 rdzenie to nie wyznacznik dobrego sprzętu, 4 rdzeniowe procesory były już ponad 10lat temu To ty piszesz że windows 11 jest na nowe sprzęty co jest totalną bzdurą nie ja ja tylko cie chciałem uświadomić tak że 10 letni procesor 4gb łyknie ten system spokojnie Cytuj
predatorek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 11 minut temu, VACek napisał: Bo trzeba mieć świadomość że Win 11 jest na nowe sprzęty i te wszystkie problemy wynikają tylko z tego że ludzie instalują ten system na stare złomy. Ludzie tak, instalują na starych sprzętach Win11 z omijaniem a potem są problemy ale ja mam nowy sprzęt na którym się instaluje wszystko bez problemu i omijania ale i tak wolę Win10 bo nie podoba mi się to całe GUI w Win11, wiadomo kwestia gustu najprościej mówiąc Win10 mi się sprawniej obsługuje VACek lubi to Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 1 minutę temu, TECHNO napisał: To ty piszesz że windows 11 jest na nowe sprzęty co jest totalną bzdurą nie ja ja tylko cie chciałem uświadomić tak że 10 letni procesor 4gb łyknie ten system spokojnie Czytaj ze zrozumieniem, że łyknie co z tego, a stare sprzęty mają secure boot, tpm czy inne zależne? no właśnie 3 minuty temu, predatorek napisał: Ludzie tak, instalują na starych sprzętach Win11 z omijaniem a potem są problemy ale ja mam nowy sprzęt na którym się instaluje wszystko bez problemu i omijania ale i tak wolę Win10 bo nie podoba mi się to całe GUI w Win11, wiadomo kwestia gustu najprościej mówiąc Win10 mi się sprawniej obsługuje Dla tego trzeba podchodzić z głową do tematu pamiętam początki Win10 i ludzi co instalowali ten system na sprzętach gdzie xp działał tyle o ile, a później płacz i lament. Ryzenek lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 47 minut temu, VACek napisał: Faceit wymaga Secure Boota, ale to nie problem bo mam w miare nowego PC, obecnie nie miałem jeszcze problemu z grami. Na niektórych Linuksach tez wymaga Secure Boota tym lepiej dla nas jest bezpieczniej, mnie ciekawi jak będzie za 2 lata Windows 12 VACek lubi to Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 28 minut temu, VACek napisał: Czytaj ze zrozumieniem, że łyknie co z tego, a stare sprzęty mają secure boot, tpm czy inne zależne? no właśnie Dla tego trzeba podchodzić z głową do tematu pamiętam początki Win10 i ludzi co instalowali ten system na sprzętach gdzie xp działał tyle o ile, a później płacz i lament. Przecież to by wystarczyło gdyby producenci płyt głównych zrobili nowy bios/uefi pod starsze płyty procki. Ale po co janusz poleci po komplet płyta główna procek ramy reszta mu może wystarczy. Tak na marginesie i co to ma wspólnego ze strikte problemami natury samego windowsa wieszania problemu po aktualizacji rozruchu. Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 5 minut temu, TECHNO napisał: Tak na marginesie i co to ma wspólnego ze strikte problemami natury samego windowsa wieszania problemu po aktualizacji rozruchu. Nigdy nie miałem takich problemów. Problemy siedzą zazwyczaj przed monitorem Mierzmy czyny na zamiary, co z tego że coś się da skoro to jest bardziej problematyczne niż użytkowe. Cytuj
predatorek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 25 minut temu, Ryzenek napisał: mnie ciekawi jak będzie za 2 lata Windows 12 Potrzebny do instalacji będzie czip Microsoft Pluton, nie widzi mi się co dwa lata kupować nowe komputery, postęp tak ale bez przesady. Wiem, nie muszę mieć Win12 ale nowy sprzęt po dwóch latach będzie można uznać za stary bo nie będzie się dało zainstalować Win12 bez czipa. PC jeszcze jeszcze, może moduł ale laptop. Ryzenek lubi to Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Sam moduł tpm jeśli nie mamy go na płycie na usb do wpięcia z tyłu Nic by nie było problematyczne starszy komputer to wiadomo do oglądania internetu filmu jakiś programów muzyki no bo chyba domowy użytkownik to do tego potrzebuje a niektórzy to tylko żeby z kims porozmawiać coś zamówić na necie Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 6 minut temu, predatorek napisał: Potrzebny do instalacji będzie czip Microsoft Pluton, nie widzi mi się co dwa lata kupować nowe komputery, postęp tak ale bez przesady. Wiem, nie muszę mieć Win12 ale nowy sprzęt po dwóch latach będzie można uznać za stary bo nie będzie się dało zainstalować Win12 bez czipa. PC jeszcze jeszcze, może moduł ale laptop. Jak byś miał firme też byś chciał zarabiać. Chyba logiczne że firmie się opłaca wydawać nowe sprzęty co 2 lata niż raz na 5-10lat. I nikt nie zmusza używać nowego sytemu. Cytuj
predatorek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 8 minut temu, VACek napisał: Jak byś miał firme też byś chciał zarabiać. Chyba logiczne że firmie się opłaca wydawać nowe sprzęty co 2 lata niż raz na 5-10lat. I nikt nie zmusza używać nowego sytemu. Producentom się opłaca ale my jesteśmy użytkownikami i nam się nie opłaca, dobrze chociaż że producenci oprogramowania i gier nie narzucają aż takiego tępa zmian na nowe systemy. Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Może by wypadało sobie odpowiedzieć tak naprawdę do czego nam potrzebny jest system chyba tylko po to żeby uruchomić komputer Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 11 minut temu, TECHNO napisał: Może by wypadało sobie odpowiedzieć tak naprawdę do czego nam potrzebny jest system chyba tylko po to żeby uruchomić komputer Nikt nie broni zainstalować Linuxa czy Maca Cytuj
TECHNO Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 2 minuty temu, VACek napisał: Nikt nie broni zainstalować Linuxa czy Maca Odpowiedź mi na tak proste pytanie bo nie wiem czego tak walczysz o te systemy zresztą nie tylko ty Cytuj
VACek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 1 minutę temu, TECHNO napisał: Odpowiedź mi na tak proste pytanie bo nie wiem czego tak walczysz o te systemy zresztą nie tylko ty Nie walcze o systemy Jestem zdania że takie systemy jak 10/11 są pod mocne nowe sprzęty, a nie jakieś celerony czy c2d. Jak już wspominałem trzeba mierzyć czyny na zamiary, sam na lapku mam Win 8.1 i nikt mi nie wmówi że 7,10 czy 11 będzie lepszy. Cytuj
predatorek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Godzinę temu, VACek napisał: Nie walcze o systemy Jestem zdania że takie systemy jak 10/11 są pod mocne nowe sprzęty, a nie jakieś celerony czy c2d. Jak już wspominałem trzeba mierzyć czyny na zamiary, sam na lapku mam Win 8.1 i nikt mi nie wmówi że 7,10 czy 11 będzie lepszy. Co prawda to prawda, już widziałem te masy młodzieniaszków którzy rzucili się na Win11 omijając wymagania tylko dlatego bo Win11 jest COOL nowy prosto z fabryki jeszcze ciepły a nie zdają sobie sprawy że dla ich sprzętów i ich samych najlepsze co może być to Win10 albo jeszcze niżej. Cytuj
Ryzenek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 2 godziny temu, predatorek napisał: Potrzebny do instalacji będzie czip Microsoft Pluton, nie widzi mi się co dwa lata kupować nowe komputery, postęp tak ale bez przesady. Wiem, nie muszę mieć Win12 ale nowy sprzęt po dwóch latach będzie można uznać za stary bo nie będzie się dało zainstalować Win12 bez czipa. PC jeszcze jeszcze, może moduł ale laptop. Pewnie obejdzie się kolejny raz tym Rufusem i będzie powtórka z 11ki :p Cytuj
predatorek Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 3 godziny temu, Ryzenek napisał: Pewnie obejdzie się kolejny raz tym Rufusem i będzie powtórka z 11ki :p Poczekamy zobaczymy, osobiście wolę aby Win12 wyszedł jak najpóźniej, kiedyś czekałem na nowe systemy z niecierpliwością ale teraz jestem starszy i chyba mądrzejszy i wiem że nowe systemy podnoszą tylko ogólną poprzeczkę wymagań po za tym niewiele się zmienia a większość tych programów systemowych to tylko zbędny balast który po instalacji od razu blokuję lub usuwam. Gdyby do Win10 nie zmusił mnie producent sprzętu oprogramowania i gier to używał bym Win7 lub Win8.1. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź