Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko mnie nie zjedzcie bo pytanie takie sobie ;)

Czeka mnie reinstalka win10pro 1909. Po prostu ma już kilka ładnych lat (z 17 roku jeszcze są programy). Licencja cyfrowa bo z win7 przeszło. Po prostu brakuje miejsca na obecnym SSD (na wgranie ostatniej akutalizacji), stąd wymiana na większy ssd i nowy system.
Czy jest sens ładować się w win11? Ogólnie win10 był dość stabilny u mnie poza tym że wg mnie to wieczna beta działająca od większej poprawki do poprawki ale nie do ubicia.
komp oparty o i5-3470+8GB ramu+ssd crucial mx500, dwa monitory, dwie drukarki z czego obie wpięte w router-jedna wifi i jedna po lanie hp1320dtn i to ostatnie musi zostać bo jest nie do ubicia.
Typowe biuro czyli word, excel, kilka faktur, teraz będą pity, potem wnioski itp. Używam też IE do wbicia się na hikvisiona od monitoringu bo na opera i chrome to to mi nie chodzi.

Warto wchodzi w tę 11stkę czy dać sobie na luz i wziąć jakiegoś okrojonego w10??

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
19 minut temu, Nikita_Bennet napisał:

tylko mnie nie zjedzcie bo pytanie takie sobie ;)

Czeka mnie reinstalka win10pro 1909. Po prostu ma już kilka ładnych lat (z 17 roku jeszcze są programy). Licencja cyfrowa bo z win7 przeszło. Po prostu brakuje miejsca na obecnym SSD (na wgranie ostatniej akutalizacji), stąd wymiana na większy ssd i nowy system.
Czy jest sens ładować się w win11? Ogólnie win10 był dość stabilny u mnie poza tym że wg mnie to wieczna beta działająca od większej poprawki do poprawki ale nie do ubicia.
komp oparty o i5-3470+8GB ramu+ssd crucial mx500, dwa monitory, dwie drukarki z czego obie wpięte w router-jedna wifi i jedna po lanie hp1320dtn i to ostatnie musi zostać bo jest nie do ubicia.
Typowe biuro czyli word, excel, kilka faktur, teraz będą pity, potem wnioski itp.

Warto wchodzi w tę 11stkę czy dać sobie na luz i wziąć jakiegoś okrojonego w10??

Jeżeli nie potrzebujesz legala to  Windows_10_pl_enterprise_ltsc_2021_x64  albo spróbuj 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

jak by coś nie po Twojej myśli to czysty LTSC  i samemu powywalać to co Ci zbędne.

Jak legal to tą wersję   co masz i też samemu powywalaj co nie potrzebujesz i będzie ok w jedenastkę to bym się nie pchał  chociaż można  ale w Twoim wypadku to by było trzeba specjalnie zrobić to żeby  działało a

wywalić część bzdetów tak żeby nie rozwalać wspólności  .

Opublikowano

Mial ktoś problem z aplikacja pocztowa wbudowaną w system ? Moja przestala odbierać poczte z Interii , co ciekawe z googla odbiera . Robiłem reset ustawien i sprawdzilem je z tym co zaleca Interia, od nowa w aplikacji zalozylem konto , odinstalowalem aplikacje i zainstalowałem ponownie...bez zmian....

Opublikowano
W dniu 4.01.2022 o 11:36, nitomen napisał:

Mial ktoś problem z aplikacja pocztowa wbudowaną w system ? Moja przestala odbierać poczte z Interii , co ciekawe z googla odbiera . Robiłem reset ustawien i sprawdzilem je z tym co zaleca Interia, od nowa w aplikacji zalozylem konto , odinstalowalem aplikacje i zainstalowałem ponownie...bez zmian....

Nie mam problemu z pocztą. Mam WP, Gmail, i od MS wszystko działa OK nawet przy dwuetapowym logowaniu.

jarexpol lubi to
Opublikowano

mam pytanie czemu nie dostałem aktualizacji windows 11 na niewspieranym laptopie przez procesor ale wgrany na czysto poszedł bez problemu ale nie mam tej najnowszej aktualizacji co przycisk głośności powinien być na dole moja aktualna wersja pokazuje  2222.434

Opublikowano

update do wersji 22000.466

2022-01-15_152127.png.771a4c1cc6de296780f682db1ff090ac.png
dla niecierpliwych ww. aktualizacja KB5008353 w pliku .cab: 
lista zmian:

Opublikowano
1 godzinę temu, ali-4 napisał:

update do wersji 22000.466

dla niecierpliwych ww. aktualizacja KB5008353 w pliku .cab: 
lista zmian:

Jak to zainstalować ??

Opublikowano

czy na nie wspieranym procesorze jak wgram windows11 będę miał tą aktualizację nową z paskiem głośności nowym bo miałem wcześniej 11 wgraną i nie dostałem tej aktualizacji czy ktoś ma zainstalowany win11 na spzęcie nie wspieranym i ma te wszystkie najnowsze aktualizacje?

Opublikowano

Śmiało  możesz jechać z " koksem "   instaluj i 2 i 4 posty wstecz masz wyjaśnione co i jak masz zrobić z tą aktualizacją 22000.466.

Opublikowano

SVFbBwp.jpg

Jeśli bardzo zależy wam na Blu-Ray 4K, to jesteście skazani na nieco starsze układy Intela i Windowsa 10

Wielbiciele płyt Blu-Ray UHD muszą nastawić się na sprzęt tego typu albo konsolę 

8slSLwF.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, marcin16121993 napisał:

może ktoś powiedzieć jak wgrać na nie wspieeranym sprzęcie najnowsza aktualizacje win11?

I co myślisz że ta aktualizacja coś konkretnego wnosi ! ? - piwo będzie serwować ?  nie tylko cyferki Ci zmieni  ale jak już tak bardzo chcesz to proszę :

Pobrać   Windows10.0-KB5008353-x64-full_psfx.cab   z tego adresu :  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

skopiować ten plik do dysku C:\

uruchomić  powershell jako admin

skopiować i wkleić   tą komendę :   dism /online /add-package /packagepath:"C:\Windows10.0-KB5008353-x64-full_psfx.cab"

restart