zdzisiek24 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 No i już jest listopadowa KB5007215 Ciekawe co nowego ? Pamiętajcie by komputer był włączony bo z aktualizacji będzie lipa. Wycinanie i wyświetlanie paska zadań poprawili więc daję małego plusa. Cytuj
lukcio31 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Ja w Windows 11 zauważyłem,że po odinstalowaniu z dysku komputera programu,po wejściu w Ustawienia paska zadań-Przepełnienie rogu paska zadań na liście na której włącza się lub wyłącza pokazywanie ikony programu w rogu paska zadań,jest możliwość włączenia lub wyłączenia pokazywania w rogu paska zadań ikony programu którego w komputerze już nie ma.Trochę to dziwne i dla mnie wygląda może na jakiś błąd w Windows 11,a może tak ma być. Dziś 10.11.2021 w Windows Update pojawiły się dwie aktualizacje: KB5007215-listopadowa aktualizacja dająca nową kompilację systemu: 22000.318 i KB890830-Narzędzie Windows do usuwania złośliwego oprogramowania dla komputerów z procesorem x64 — v5.95 Cytuj
Bogdan75 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Po zainstalowaniu KB5007215 zauważyłem że przy przełączaniu obrazu na dwa monitory czy to duplikuj czy rozszerz znika głos. Edit: Już znalazłem zmieniła się aplikacja do odtwarzania dźwięku. Cytuj
Gość Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Windows 11 SE - Microsoft wprowadza nową wersję systemu operacyjnego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MarcinGX Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Masz Windows 11 i procesor AMD Ryzen? Cytat AMD i Microsoft już dłuższy czas temu potwierdziło problemy z wydajnością procesorów Ryzen różnych generacji w Windows 11. Okazało się, że ich moc obliczeniowa spadała o co najmniej 3-5% w typowych zastosowania i nawet 15% w przypadku niektórych zastosowań. Właśnie te usterki rozwiązuje nowa łatka KB5007215. Przy okazji rozprawia się z błędem wycieku pamięci w procesie Explorer. Trochę to trwało, ale nareszcie jest. Microsoft udostępnia bardzo ważną aktualizację Windows 11 użytkownikom spoza kanału deweloperskiego programu Windows Insider. Jeśli macie komputer wyposażony w procesor AMD i korzystacie z najnowszego OS-u rozwijanego przez giganta z Redmond, pobranie poprawki KB5007215 to rzecz konieczna. Pilnie pobierz tę aktualizację Jeżeli nie widzisz jeszcze patcha KB5007215 w Windows Update, pobierzesz go bezpośrednio spod tego adresu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MarcinGX Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
Bartos Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2021 Jakaś dziwna przypadłość na aktualnej kompilacji. Po dłuższej pracy z kompem muszę kliknąć 2 razy w ikonkę zasilania w menu start by otworzyć menu i zamknij. Po pierwszym kliknięciu coś jakby mignie na pasku wyszukiwania w start i i nic więcej, dopiero za drugim razem rozwija się dodatkowe menu. Po takich dwóch próbach ikonka da się kliknąć potem za pierwszym razem. Ktoś doświadczył podobnego? Cytuj
WinXFan Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2021 polecacie aktualizować na starszym komputerze? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2021 Dzięki Windows 11 doświadczasz niespotykanych dotąd wrażeń: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
helmut112 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2021 Gwoli ścisłości : "problem dotyczy wersji Insider - przeznaczonej dla testerów, a nie takiej, która trafiła do końcowego użytkownika'. renatan lubi to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2021 Żeby nie było za wesoło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kierunek został wyznaczony dawno temu. Wkrótce Win 11 będzie tym czym jest MacOs - systemem zamkniętym z aplikacjami wbudowanymi i wyłącznie ze Sklepu - kwestia czasu. Cytuj
rambotic900 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 Posiadam Lenovo L340 IntelCore i5 9300HF 2,4ghz 8gbram karta nvidia geforce gtx 1650 czy warto aktualizować na w11 czy poczekać ? Cytuj
Gość Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 42 minuty temu, rambotic900 napisał: Posiadam Lenovo L340 IntelCore i5 9300HF 2,4ghz 8gbram karta nvidia geforce gtx 1650 czy warto aktualizować na w11 czy poczekać ? A na co Ty chcesz czekać !? na trzęsienie ziemi ? tak jak winzgroza 10 jest do dzisiaj niedopracowana a ile lat to robią tak i winzgroza 11 to będzie powtórka z rozrywki !. Zainstaluj sobie na innym dysku - partycji - wirtualce i się baw dowoli i sam stwierdzisz co chcesz mieć - nikt za Ciebie tego nie zrobi. Cytuj
kris51 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 W dniu 12.11.2021 o 18:53, Bartos napisał: Jakaś dziwna przypadłość na aktualnej kompilacji. Po dłuższej pracy z kompem muszę kliknąć 2 razy w ikonkę zasilania w menu start by otworzyć menu i zamknij. Po pierwszym kliknięciu coś jakby mignie na pasku wyszukiwania w start i i nic więcej, dopiero za drugim razem rozwija się dodatkowe menu. Po takich dwóch próbach ikonka da się kliknąć potem za pierwszym razem. Ktoś doświadczył podobnego? U mnie tak samo działa, i nie trzeba dłużej pracować na komputerze. Cytuj
marzab Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 mam WIN 11 PRO niezmodowanego ale denerwuje mnie to ze mam tak duzo poinstalowanych aplikacji, jest jakis sposob aby efektywnie i szybko je odinstalowac? chodzi o appki w menu start Telematia w win 11, jakiego skryptu uzyc? Z gory dzieki za pomoc Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 @up ... proste i skuteczne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 i marzab lubią to Cytuj
stens Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 Godzinę temu, marzab napisał: duzo poinstalowanych aplikacji, jest jakis sposob aby efektywnie i szybko je odinstalowac? Ccleaner Cytuj
korni007 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 W dniu 13.11.2021 o 20:33, wiktorynek napisał: Żeby nie było za wesoło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kierunek został wyznaczony dawno temu. Wkrótce Win 11 będzie tym czym jest MacOs - systemem zamkniętym z aplikacjami wbudowanymi i wyłącznie ze Sklepu - kwestia czasu. Bez przesady, i dlatego wprowadzili wsl/później wsl2? Nie bądź foliarzem, Microsoft może i nie jest za mądry,ale userzy by ich zjedli. To nie Apple gdzie od początku userom jest wciskany jakiś pseudo sklepik. foxhound88 lubi to Cytuj
przexmo456 Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 Mam pytanie. Czy naprawdę tak źle jest z windows 11? Jak w tym filmiku gościu mówi. Chciałbym mieć jakieś odniesienie, na przykładzie tego filmiku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 Kolejna zmiana " numerka " Cytuj
Nerdio Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 19 godzin temu, przexmo456 napisał: Mam pytanie. Czy naprawdę tak źle jest z windows 11? Jak w tym filmiku gościu mówi. Chciałbym mieć jakieś odniesienie, na przykładzie tego filmiku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wszystko co gościu gada niby jest prawdą ale typo się wkurza nawet na kalkulator jaki on to jest zły i mocno podkoloryzuje ten temat. A jeśli chodzi o Windows 11 to on taki zły nie jest, mam na laptopach w domu i tych wspieranych i niewspieranych i to działa bardzo fajnie, mi się podoba. Oczywiście komuś może się ten Windows nie podobać, no ale gościu na tym filmie przyczepiał się do wszystkiego. Ja bym nie słuchał, jak jest możliwość to sprawdź na maszynie wirtualnej albo coś i sam oceń rafimaster i jorgusek lubią to Cytuj
przexmo456 Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 Godzinę temu, Nerdio napisał: Wszystko co gościu gada niby jest prawdą ale typo się wkurza nawet na kalkulator jaki on to jest zły i mocno podkoloryzuje ten temat. A jeśli chodzi o Windows 11 to on taki zły nie jest, mam na laptopach w domu i tych wspieranych i niewspieranych i to działa bardzo fajnie, mi się podoba. Oczywiście komuś może się ten Windows nie podobać, no ale gościu na tym filmie przyczepiał się do wszystkiego. Ja bym nie słuchał, jak jest możliwość to sprawdź na maszynie wirtualnej albo coś i sam oceń Dzięki wielkie za odpowiedź na moje pytanie Cytuj
Nerdio Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 W dniu 28.06.2021 o 20:29, JakubDriver napisał: Już mam wystarczy w windows 11 ISO podmienić plik appraiserres.dll z windows 10 ISO i stworzyć nowy obraz usunąć tylko z instalatora 11 ten plik starczy i nawet nie sprawdza kompa, po co marnować czas, internet i prąd na pobieranie dwóch instalek XD zak lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Potrzebuję w windows 11 zmienić dwie rzeczy z paskiem zadań: - aby uruchomione programy były ukazane w postaci takich prostokątów z nazwami jak w 10 a nie jak teraz mało widoczne podkreślenia małych ikonek - aby po kliknięciu na pasek zadań myszą było menu kontekstowe jak w 10 a nie tylko ustawienie paska zadań Ma ktoś jakieś wpisy w rejestr lub darmowe bezpieczne mini programiki ? Cytuj
stens Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 StartAllBack.2.9.90.for.Windows.11.RePack Cytuj
Portalnet Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 bezpieczne to ?- bo ktoś w jakiś wątku pisał ze jakieś trojany ma (mowa o repackach) A nie ma jakiś wpisów w rejestr ? tak jak np w przypadku uzyskania starego menu kontekstowego pulpitu Cytuj
Gość Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Można kupić licencję-nie jest droga Cytuj
nudzija Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @Portalnet tak bezpieczne z tego co wiem to niema Portalnet lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Jest takie coś - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. Pobierz najnowszą wersję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . 2. Uruchom instalator. Automatycznie zapyta o podniesienie, po czym zainstaluje niezbędne pliki. 3. Po zakończeniu zostaniesz powitany znanym paskiem zadań systemu Windows 10. Aby dostosować opcje oferowane przez program, kliknij prawym przyciskiem myszy pasek zadań i wybierz „Właściwości”. Otóż to. To takie proste. Cytuj
jorgusek Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 W dniu 13.11.2021 o 18:03, WinXFan napisał: polecacie aktualizować na starszym komputerze? Ja mam zainstalowany na laptopie i działa bardzo dobrze. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź