Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, lukcio31 napisał:

Jeśli sterowniki i  oprogramowanie do urządzeń na stronie producenta jest tylko do Windows 10 64bit ,czy można to zainstalować bez  problemu po uaktualnieniu z Windows 10 do Windows 11?

Tak.

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem formata i ponownie zainstalowalem winshita 11 . Mialem problemy z uruchomieniem aplikacji ( przeglądarka opera) w ogole nie chciala sie odpalić mimo że wcześniej działała, system uruchomił się z całkowicie czarnym paskiem bez ikon , cyferek i kresek ...testy trwaja. Komp spełnia oficjalne wymagania ( 2 letni)

Opublikowano
8 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Nowy explorator plików do win11-

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zbigniew59 czy to Twój screen? 
Wygląda bardzo fajnie, schludnie, znacznie lepiej niż jakieś zewnętrzne aplikacje dodające zakładki do exploratora plików.

Można jakoś ustawić explorator aby wyglądał w ten sposób jak na zrzucie ekranu?

Jeśli tak to w jaki sposób?

Z góry dziękuję!

nudzija lubi to
Opublikowano
24 minuty temu, Portalnet napisał:

Czy mi sie wydaje czy Intel wycofał swoje ostatnie sterowniki do 11 dla kart graficznych i wifi ? (dla grafiki jest tylko wersja beta)

Są z 08.09.2021 z numerkiem 30.0.100.9864.

Opublikowano

Nadal możesz uzyskać dostęp do Eksploratora plików systemu Windows 10 w systemie Windows 11 za pośrednictwem Panelu sterowania -

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

:D

Opublikowano

Ja sie przyczaiłem ze jak otwierało sie jakiś program to na pasku zadań lądował jako duży prostokąt, wiedziałem z daleka co mam otwarte itp (szczególnie na małym laptopie i na slońcu). A teraz jakieś minimalistyczne paseczki pod małymi ikonkami, a w dodatku jak np są otwarte dwa okna przeglądarek, czy innych programów (np word, exel) to scalone to jest pod jedną ikonką :(.

Jak juz chcieli zmienić to powinni zrobić taj jak w Androidzie - cyferka na ikonce np. informująca ile jest okienek otwartych danego programu. 

To samo z trybami zasilania na laptopie. Wcześniej wystarczyło kliknąć na ikonkę baterii i można było szybko zmienić tryb pracy w zależności co sie robiło w danej chwli. BYla potrzebna moc zwiększało sie, oglądało sie film zmniejszało sie aby dłużej bateria starczyła.

A tak zapytam przy okazji - czy pliki z tej lokalizacji można usuwać czy jednak to jest potrzebne systemowi ? - C:\ProgramData\Package Cache

Opublikowano
Godzinę temu, Portalnet napisał:

A tak zapytam przy okazji - czy pliki z tej lokalizacji można usuwać czy jednak to jest potrzebne systemowi ? - C:\ProgramData\Package Cache

Opublikowano

W laptopie ustawiam jasność ekran np na 35% i jest ok. Gdy uruchomień ponownie laptop to mimo ze jest zaznaczone na 35% to wyświetla sie jasność jakby była ustawiona na 100%. Musze ruszyc suwakiem np 36% aby ekran sie przyciemnił. Czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem ? (sterowniki grafiki najnowsze Intela)

Opublikowano
5 godzin temu, renatan napisał:

12 października 2021: Pierwsze poprawki i aktualizacje zabezpieczeń dla Windows 11  :cwl:

Nie ma co się dziwiąc, miliony osób zainstalowały 11, poszły po cichu (telemetria itp) do Ms kody błędów jakie zostały wygenerowane w systemie, teraz Ms będzie naprawiać :)

Tak patrzę ze BitLocker działa tak samo jak pod 10 czyli standardowo szyfruje tylko zapisywane dane a nie cały dysk systemowy, łącznie z wolna przestrzenią  - Conversion Status:    Used Space Only Encrypted

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam na PC juz winde10 z forum na jednej partycji a na drugiej mam 7. Chciałbym teraz zainstalować Windę 11,na próbę i najlepiej jakiegoś moda. Tylko nie wiem która wersję ? Nie gram, kompa wykorzystuje do pracy dużo nagrywam i obrabiam materiał w kompie .Proc to Intel 8 serii i 32 GB ramu do tego dysk SSD. Mam wydzielona partycje i chciałbym w razie W przełączyć na 10. Co polecacie ?

Ps.

Sprawdziłem przed chwila  TPM i otrzymałem taki komunikat :

Opublikowano

Ja też mam takie info na kompie z 2016r i nie mam modułu i nie mam jak go zamontować bo mój model wtedy tego nie obsługiwał . Więc oficjalnie nie zainstalujesz w11 . Postawiłem w11 na kompie bez wsparcia i póki co aktualki przyszły , stery sie zaktualizowały działa ... jak długo ?? Nie wiadomo :)