kp1971 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 2 minuty temu, lukcio31 napisał: Jeśli sterowniki i oprogramowanie do urządzeń na stronie producenta jest tylko do Windows 10 64bit ,czy można to zainstalować bez problemu po uaktualnieniu z Windows 10 do Windows 11? Tak. Cytuj
Rockstar1992 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 Hej, wiek ktoś jak zmienić pasek głośności win 11 na ten z 7 (pionowy)? Ten sposób co był na 10 już nie działa Cytuj
Gość Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 Nowy explorator plików do win11- Cytuj
renatan Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 czarno to widzę warzywo9 i jarexpol lubią to Cytuj
stens Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 Mam kłopot z drukarką Canon, system nie może się połączyć z drukarką - pomaga tylko reset systemu z włączoną drukarką. Cytuj
nitomen Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 Wczoraj zrobiłem formata i ponownie zainstalowalem winshita 11 . Mialem problemy z uruchomieniem aplikacji ( przeglądarka opera) w ogole nie chciala sie odpalić mimo że wcześniej działała, system uruchomił się z całkowicie czarnym paskiem bez ikon , cyferek i kresek ...testy trwaja. Komp spełnia oficjalne wymagania ( 2 letni) Cytuj
ampa Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 Panie dwa lata komp to staroć...spełnia wymagania tylko na papierze a nie te MS nitomen lubi to Cytuj
juniorzwl Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 8 godzin temu, zbigniew59 napisał: Nowy explorator plików do win11- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zbigniew59 czy to Twój screen? Wygląda bardzo fajnie, schludnie, znacznie lepiej niż jakieś zewnętrzne aplikacje dodające zakładki do exploratora plików. Można jakoś ustawić explorator aby wyglądał w ten sposób jak na zrzucie ekranu? Jeśli tak to w jaki sposób? Z góry dziękuję! nudzija lubi to Cytuj
TECHNO Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Polecam w miarę rzetelne zródło informacji sam używam amd więc nie myślcie że jakiś fanboy intela Cytuj
razor1995 Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 2 godziny temu, juniorzwl napisał: Można jakoś ustawić explorator aby wyglądał w ten sposób jak na zrzucie ekranu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Portalnet Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 Czy mi sie wydaje czy Intel wycofał swoje ostatnie sterowniki do 11 dla kart graficznych i wifi ? (dla grafiki jest tylko wersja beta) Cytuj
kp1971 Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 24 minuty temu, Portalnet napisał: Czy mi sie wydaje czy Intel wycofał swoje ostatnie sterowniki do 11 dla kart graficznych i wifi ? (dla grafiki jest tylko wersja beta) Są z 08.09.2021 z numerkiem 30.0.100.9864. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Portalnet Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 No tak sa, ale na polskiej stronie wyświetla mi tylko beta, dlatego myślałem ze zostały usunięte Cytuj
kp1971 Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 Teraz, Portalnet napisał: No tak sa, ale na polskiej stronie wyświetla mi tylko beta, dlatego myślałem ze zostały usunięte Na polskich stronach prawie zawsze jest jakiś zamęt. Cytuj
Gość Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 Nadal możesz uzyskać dostęp do Eksploratora plików systemu Windows 10 w systemie Windows 11 za pośrednictwem Panelu sterowania - - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Portalnet Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 Ja sie przyczaiłem ze jak otwierało sie jakiś program to na pasku zadań lądował jako duży prostokąt, wiedziałem z daleka co mam otwarte itp (szczególnie na małym laptopie i na slońcu). A teraz jakieś minimalistyczne paseczki pod małymi ikonkami, a w dodatku jak np są otwarte dwa okna przeglądarek, czy innych programów (np word, exel) to scalone to jest pod jedną ikonką . Jak juz chcieli zmienić to powinni zrobić taj jak w Androidzie - cyferka na ikonce np. informująca ile jest okienek otwartych danego programu. To samo z trybami zasilania na laptopie. Wcześniej wystarczyło kliknąć na ikonkę baterii i można było szybko zmienić tryb pracy w zależności co sie robiło w danej chwli. BYla potrzebna moc zwiększało sie, oglądało sie film zmniejszało sie aby dłużej bateria starczyła. A tak zapytam przy okazji - czy pliki z tej lokalizacji można usuwać czy jednak to jest potrzebne systemowi ? - C:\ProgramData\Package Cache Cytuj
kp1971 Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 Godzinę temu, Portalnet napisał: A tak zapytam przy okazji - czy pliki z tej lokalizacji można usuwać czy jednak to jest potrzebne systemowi ? - C:\ProgramData\Package Cache [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
renatan Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 12 października 2021: Pierwsze poprawki i aktualizacje zabezpieczeń dla Windows 11 jarexpol lubi to Cytuj
egoiszt Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 Z czego ta beka ?? Cytuj
renatan Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 2 godziny temu, egoiszt napisał: Z czego ta beka ?? no płaczę bo już widze co sie bedzie dalej działo jarexpol lubi to Cytuj
egoiszt Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 A co się dzieje - system pobrany , spełnia wymogi , działa , sterowniki sie nie sypią , nie muli nie mieli , nie wykrzacza się ... lament na zapas ?? hmm Cytuj
Portalnet Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 W laptopie ustawiam jasność ekran np na 35% i jest ok. Gdy uruchomień ponownie laptop to mimo ze jest zaznaczone na 35% to wyświetla sie jasność jakby była ustawiona na 100%. Musze ruszyc suwakiem np 36% aby ekran sie przyciemnił. Czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem ? (sterowniki grafiki najnowsze Intela) Cytuj
Gość Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 Wygląd tego Windows 11 jest okropny to już Linux Mint Cinnamon ma lepsze menu start Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 @up ... cynamon jest dobry na "wiatry" a moim zdaniem menu 11-ki jest lepsiejsze i już egoiszt lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 5 godzin temu, renatan napisał: 12 października 2021: Pierwsze poprawki i aktualizacje zabezpieczeń dla Windows 11 Nie ma co się dziwiąc, miliony osób zainstalowały 11, poszły po cichu (telemetria itp) do Ms kody błędów jakie zostały wygenerowane w systemie, teraz Ms będzie naprawiać Tak patrzę ze BitLocker działa tak samo jak pod 10 czyli standardowo szyfruje tylko zapisywane dane a nie cały dysk systemowy, łącznie z wolna przestrzenią - Conversion Status: Used Space Only Encrypted Cytuj
fullkiller Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 Witam wszystkich. Mam na PC juz winde10 z forum na jednej partycji a na drugiej mam 7. Chciałbym teraz zainstalować Windę 11,na próbę i najlepiej jakiegoś moda. Tylko nie wiem która wersję ? Nie gram, kompa wykorzystuje do pracy dużo nagrywam i obrabiam materiał w kompie .Proc to Intel 8 serii i 32 GB ramu do tego dysk SSD. Mam wydzielona partycje i chciałbym w razie W przełączyć na 10. Co polecacie ? Ps. Sprawdziłem przed chwila TPM i otrzymałem taki komunikat : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
egoiszt Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 albo wyłączony albo całkowity BRAK tpm Cytuj
fullkiller Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 30 minut temu, egoiszt napisał: albo wyłączony albo całkowity BRAK tpm A bliżej ? Z tego co wyczytałem to takie info świadczy ze nie mam modułu TPM Cytuj
egoiszt Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2021 Ja też mam takie info na kompie z 2016r i nie mam modułu i nie mam jak go zamontować bo mój model wtedy tego nie obsługiwał . Więc oficjalnie nie zainstalujesz w11 . Postawiłem w11 na kompie bez wsparcia i póki co aktualki przyszły , stery sie zaktualizowały działa ... jak długo ?? Nie wiadomo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź