Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, M4T napisał:

Dla tego ja mam 1 główny system zainstalowany na ssd + kilka na vhd podpiętych pod boot menu

Czy mając zaszyfrowany dysk bitlockerem można używać systemów na vhd podpiętych pod boot menu (aby przy starcie wybierać ktory system ma sie uruchomić)

Druga kwestia ,  to już pytanie do ogółu :) , czy ta beta jest juz stabilna ? (wiem, zawsze sa błędy itp)

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
20 minut temu, Portalnet napisał:

Czy mając zaszyfrowany dysk bitlockerem można używać systemów na vhd podpiętych pod boot menu

Nie mam pojęcia, nigdy w życiu nie używałem bitlockera, nie miałem takiej potrzeby.

Wersja 22000.xxx jest stabilna.

Opublikowano
34 minuty temu, Portalnet napisał:

Skad można pobrać obraz niemodyfikowany z najnowszą beta do czystej instalacji ? Nie chciałbym sie zapalać na jakieś "dodatki"

Z forum tu są czyste obrazy, póki co nie ma modów w11.

Portalnet lubi to
Opublikowano
2 minuty temu, krzychuxp napisał:

czesc ja szukam modyfikacji   windows 11 22454 no tpm najlepiej update do 22000.184 

juz bylo napisane ze nie ma jak bys bylo dawno wyskoczylo by na forum :)

22 godziny temu, M4T napisał:

Z forum tu są czyste obrazy, póki co nie ma modów w11.

Opublikowano

Dziwię się Wam , instalować coś co pominie tpm by później nie dostawać aktualizacji :) , no bo tak zapewne ma być ? MS pozwoli nam zainstalować 11 na sprzętach wybrakowanych ale ograniczy te sprzęty o aktualizacje ?? :) chyba że MS pójdzie po rozum i dostrzeże że z czasem 11 nie będzie takim hitem na własne życzenie - okaże się w przyszłości 

Ja na swoim MSI z 2017 z intel i5 skylake brak tpm nie zainstaluje " bez modyfikacji " 11 a na niszowym podręcznym sprzęcie  techbite ARC11 z W10Pro  z intel celeron spełniam wyśmienicie warunki i 11 śmiga lepiej niż 10  - jedyne co to przejście w tryb tabletu nie wymusza odpalanie klawiatury ekranowej na 11 , muszę ją ręcznie odpalać  , i lupka na pasku zadań nie działa tzn, w ogóle nie wywołuje reakcji by móc coś w niej wpisać i wyszukać 

Opublikowano

No mów mi jeszcze takimi skrótami haha :) skoro coś krzyczy mi że bez modyfikacji nie mogę a w przyszłości mi zbanuje sprzęt że jeszcze bardziej mnie poblokuje na przyszłe aktualki  to dzięki 

Lubię mieć wszystko podane na tacy bez dodatkowych ingerencji - może  i laik jestem ale cóż . Prędzej sprzedam mój MSI za grosze i kupie coś nowego niż będę bawić sie w zamartwianie czy W11 z czasem nie klapnie na sprzęcie do codziennej roboty :D

Opublikowano
3 minuty temu, egoiszt napisał:

Lubię mieć wszystko podane na tacy bez dodatkowych ingerencji - może  i laik jestem ale cóż . Prędzej sprzedam mój MSI za grosze i kupie coś nowego niż będę bawić sie w zamartwianie czy W11 z czasem nie klapnie na sprzęcie do codziennej roboty

I na takich ludziach korporacje typu M$ klepią grube miliony :) 

Opublikowano

Nie lenistwo tylko wygoda . To ze ktoś ma inne nastawienie i nawyki oznacza ze ma dwie lewe ręce ?? lepiej  naubliżać niż zapytać  - lepiej ocenić niż napisać że możesz mieć tak czy owak - a jak się pyta na forum to kolejne poniżanie że masz lupkę i " se szukaj " to jest użytkownik forum ?? Nie to osoba która ma się za kogoś lepszego bo pisze w INTERNECIE , i łatwo mu ocenić wygodę i podejście w pewnych kwestiach . Takie to proste . 

Opublikowano
5 minut temu, egoiszt napisał:

Nie lenistwo tylko wygoda . To ze ktoś ma inne nastawienie i nawyki oznacza ze ma dwie lewe ręce ?? lepiej  naubliżać niż zapytać  - lepiej ocenić niż napisać że możesz mieć tak czy owak - a jak się pyta na forum to kolejne poniżanie że masz lupkę i " se szukaj " to jest użytkownik forum ?? Nie to osoba która ma się za kogoś lepszego bo pisze w INTERNECIE , i łatwo mu ocenić wygodę i podejście w pewnych kwestiach . Takie to proste . 

ciekawe jak ci kasy zabraknie czy będziesz tak robił widocznie miliony masz na koncie.

Opublikowano
17 minut temu, egoiszt napisał:

Ja wszystko rozumiem i nie miałem ani nie mam zamiaru nikogo obrażać. Ale często wygoda przeobraża się w lenistwo.

Skoro lubisz tak wszystko mieć na talerzu to co byś zrobił jak bym Ci kazał płacić za wszelkie porady z forum czy internetu??

Wydaje mi się że ta "wygoda" by prysła :) 

tadziu123 i vegeta80 lubią to
Opublikowano

Źle sie zrozumieliśmy , wygoda osobista  i wygoda forum nie polega na płaceniu za informacje za które Ty byś chciał dukaty , wygoda by mieć " zgodny sprzęt " bez zmartwień to jest wygoda  i prostota użytkowania . Ale skoro Ty po dwóch zdaniach doszukujesz się zarobku na forum brzmi niepokojąco i mało wiarygodnie dla potencjalnych osób  którym miałbyś tu pomóc na forum, :) pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że instruowałbyś na szkodę danego " zielonego " by ukazać swą wiedzę w którą nie wątpię by dukaty się sypały za wszelaką pomoc puszczoną dla zakłopotanego użytkownika . Póki co będę wiedział komu pytać o wsparcie :D

Opublikowano
3 minuty temu, egoiszt napisał:

Źle sie zrozumieliśmy , wygoda osobista  i wygoda forum nie polega na płaceniu za informacje za które Ty byś chciał dukaty , wygoda by mieć " zgodny sprzęt " bez zmartwień to jest wygoda  i prostota użytkowania . Ale skoro Ty po dwóch zdaniach doszukujesz się zarobku na forum brzmi niepokojąco i mało wiarygodnie dla potencjalnych osób  którym miałbyś tu pomóc na forum, :) pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że instruowałbyś na szkodę danego " zielonego " by ukazać swą wiedzę w którą nie wątpię by dukaty się sypały za wszelaką pomoc puszczoną dla zakłopotanego użytkownika . Póki co będę wiedział komu pytać o wsparcie :D

Na tym forum nie jestem od wczoraj a prawie od 8lat, przerabiałem setki przypadków osób którym się nie chce i mają mieć podstawione pod nos.

Wiedzą na forum dziele się bezpłatnie, w realu za takie "naprawy" pobieram opłaty gdyż nie po to zdobyłem swoją wiedzę by działać charytatywnie.
Wydaje mi się że swoją pracę też wykonujesz odpłatnie?? Czy jednak gratis?

tadziu123 lubi to
Opublikowano
Cytat

Nie lenistwo tylko wygoda . To ze ktoś ma inne nastawienie i nawyki oznacza ze ma dwie lewe ręce ?? lepiej  naubliżać niż zapytać  - lepiej ocenić niż napisać że możesz mieć tak czy owak - a jak się pyta na forum to kolejne poniżanie że masz lupkę i " se szukaj " to jest użytkownik forum ?? Nie to osoba która ma się za kogoś lepszego bo pisze w INTERNECIE , i łatwo mu ocenić wygodę i podejście w pewnych kwestiach . Takie to proste . 

Takie to proste...ot sam podsumowałeś i oceniłeś, nie ważne co autor miał na myśli ważne co ty z tego co przeczytałeś zrozumiałeś i sobie zinterpretowałeś...i tak można  z każdym, dodatkowo przyjmujesz wszystko do siebie nawet jak ktoś odpowiada komuś innemu i pisze ogólnie.

Opublikowano

A ja nie wiem o co ta cała spina?  Albo świat wariuje albo już muszę zmienić leki    :g:

Jeśli kogoś stresuje instalacja 11-ki na nieobsługiwanym sprzęcie to kupuje inny albo jak zdaje mi się większość - próbuje obejść te braki. Wszystkich nie da się uszczęśliwić i zapewne tak samo myślą w Microsoft.

Więc jeśli ktoś ma kasę na "świeże bułeczki" niech się objada a bidota najwyżej się obejdzie smakiem i "zakąsi" tygodniowym powszednim  :laie_67:

ps. oboje będą syci

egoiszt lubi to
Opublikowano

I masz rację ale tylko w temacie że świat zwariował bo każdy trzeźwo myślący chyba to widzi, Ms raczej nie obchodzi czego chcą użytkownicy bo mają swoje plany i zobowiązania wobec akcjonariuszy a tych z kolei interesują tylko słupki wzrosu....co do leków się nie wypowiem :lol: .Z ostatnim myślę że zrozumiałeś i się nie obrazisz...to trzeba będzie dodawać na każdym końcu wypowiedzi na forum za niedługo.;)

VACek lubi to
Opublikowano

Siema. Czy może ktoś mi powiedzieć, jak jest z tym windows 11? Czy instalując teraz build 22000.184 z iso moja wersja po premierze, będzie tą finalną? Dostanie normalnie aktualizacje i przestanie być betą? Bo chciałem zrobić formata i zastanawiam się nad windows 11.

Opublikowano

U mnie na beta kanale nie działa LUPKA , gdy na nią najadę zmienia sie jej kolor ale nie wyskakuje okno dialogowe by cos wyszukać a tym bardziej wpisać  , to samo gdy wciskam klawisz z logo windows , pojawia sie menu start i tam jest szukajka - najeżdżam kursorem i też nie reaguje opcja wyszukiwania . Zgłoszone w kanale ale naprawy brak :)

Ktoś ma podoby BUG w działaniu , reszta póki co działa i to szybciej i sprawniej niż na w10 :)