LAGUNA Opublikowano 16 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2025 49 minut temu, PawelS8234 napisał(a): Takie mam dane w rozmiar kontrolowany przez system Dopuszczalne minimum: 16 MB Zalecane: 1392 MB Aktualnie przydzielono: 4096 Wybrany dysk: C Dostępne miejsce: 162729 MB to tutaj sobie nic nie zmieniaj, system sam rezerwuje Natomiast tak się zastanawiam czy nie lepszym wyborem dla Ciebie byłby tutaj Win JG11 23H2 Lite Final od Pana @srom-otnik to już od Ciebie zależy Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2025 3 minuty temu, LAGUNA napisał(a): to tutaj sobie nic nie zmieniaj, system sam rezerwuje Natomiast tak się zastanawiam czy nie lepszym wyborem dla Ciebie byłby tutaj Win JG11 23H2 Lite Final od Pana @srom-otnik to już od Ciebie zależy Tylko znowu bym musiał wszystko na nowo instalować. A jakbym dokupił więcej pamięci RAMu czy by to pomogło tylko znowu jaką i ile więcej mam dokupić mam Sony Vaio-SVS1312Q9ES Cytuj
LAGUNA Opublikowano 16 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2025 16 minut temu, PawelS8234 napisał(a): A jakbym dokupił więcej pamięci RAMu czy by to pomogło tylko znowu jaką i ile więcej mam dokupić mam Sony Vaio-SVS1312Q9ES w sumie niewiele bo to jest leciwy sprzęt ,jak się nie mylę 2014r 18 minut temu, PawelS8234 napisał(a): Tylko znowu bym musiał wszystko na nowo instalować. tak ,ale byś był pewny odnośnie problemu. Czy na świeżo postawionym systemie wystąpi to samo czy nie. Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2025 43 minuty temu, LAGUNA napisał(a): w sumie niewiele bo to jest leciwy sprzęt ,jak się nie mylę 2014r tak ,ale byś był pewny odnośnie problemu. Czy na świeżo postawionym systemie wystąpi to samo czy nie. Tylko skąd pobrać tego Win JG11 23H2 Lite Final od Pana @srom-otnik czy będę musiał go instalować przez program Rufus. Laptop tak jest z 2014 roku. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 16 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2025 1 godzinę temu, PawelS8234 napisał(a): Tylko skąd pobrać tego Win JG11 23H2 Lite Final od Pana @srom-otnik czy będę musiał go instalować przez program Rufus. Laptop tak jest z 2014 roku. no jak to skąd ? z forum jest w dziale windows 11 Modyfikacje. Wszystko Pan @srom-otnik opisał co i jak instalować. dałem go na PW odczytaj sobie srom-otnik lubi to Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2025 18 minut temu, LAGUNA napisał(a): no jak to skąd ? z forum jest w dziale windows 11 Modyfikacje. Wszystko Pan @srom-otnik opisał co i jak instalować. dałem go na PW odczytaj sobie Ok zaraz sprawdzę ale przed instalacją pojutrze znajomy ma mi pożyczyć pamięć 8GB sprawdzę może ta pamięć pomoże. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 Czy ktoś coś miewał? bo ja to podaje nie dla tego ,że są kłopoty tylko ewentualnie jak by kogoś spotkało to żeby mniej więcej wiedział o co biega. Ależ piękna katastrofa. Każda łatka Windows psuje system jeszcze bardziej Dwunastego czerwca pojawiła się przeznaczona dla Windows 11 aktualizacja KB5063060. Miała naprawić problemy wywoływane przez poprzednią – KB5060842, opublikowaną w ramach Patch Tuesday. Jak się jednak okazało… również i ona wywołuje problemy. Mamy zatem do czynienia z błędnym kołem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 i zdzisiek24 lubią to Cytuj
PanKracyk13 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 Mam to samo na W11 Home, od wczoraj nie idzie zrobić update bo aktualizacja się wysypuje przy instalacji. Nie ma znaczenia czy przez Windows Update czy przy manualnej instalacji po pobraniu z Windows Update Catalog. Ale czemu się dziwić skoro tam w Majkrosofcie już AI pisze kod zamiast ludzi. LAGUNA lubi to Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 19 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2025 W dniu 16.06.2025 o 18:18, PawelS8234 napisał(a): Ok zaraz sprawdzę ale przed instalacją pojutrze znajomy ma mi pożyczyć pamięć 8GB sprawdzę może ta pamięć pomoże. Witam właśnie sprawdziłem mam w laptopie teraz 12 GB pamięci nic to nie pomogło błąd nadal przy zamykaniu się pojawia. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 19 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2025 najlepsza opcja to jak byś z 2014roku skoczył na coś z 2019-2020 wystarczy. 2 godziny temu, PawelS8234 napisał(a): mam w laptopie teraz 12 GB pamięci nic to nie pomogło błąd nadal przy zamykaniu się pojawia. no bo dodałeś sobie pamięć na już istniejacym systemie, Wiele to nie zmieni,ale próbować zawsze można. pobierz i uruchom z opcją czyszczenie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 19 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2025 P.S Dalej polecam Tobie Win JG11 23H2 Lite Cytuj
LAGUNA Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 Bywa i tak Nie każdy komputer jest gotowy na Windows 11 24H2. Co blokuje aktualizację? Microsoft powoli znosi kolejne blokady, które do tej pory uniemożliwiały aktualizację systemu do wersji Windows 11 24H2. To coroczna duża aktualizacja, która wnosi nowe funkcje i poprawki, ale nie na wszystkich komputerach jest ona dostępna od razu. Choć część wcześniejszych problemów, jak np. związanych z przeglądarkami, została już rozwiązana, nadal istnieje kilka przeszkód uniemożliwiających instalację nowej wersji systemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 W dniu 19.06.2025 o 18:23, LAGUNA napisał(a): P.S Dalej polecam Tobie Win JG11 23H2 Lite ok chyba tylko mi została instalacja tego win mam pytanie tylko czy jest dużo kombinacji przy instalacji( proszę tylko mnie nie odsyłać do tej strony z windowsem tam sobie ściągnę go, chodzi mi o samą instalację systemu czy jest coś bardzo skomplikowanego i prosiłbym o jakieś rady) tego co mam to tylko ściągnąłem sobie program rufus odznaczyłem tam co trzeba zainstalowałem, zaktualizowałem klucz i wszystko chodzi tylko ten błąd mnie denerwuje bo reszta jest super. z góry dziękuję Ci za wszystkie rady oraz poświęcenie swojego czasu. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 14 godzin temu, PawelS8234 napisał(a): tego co mam to tylko ściągnąłem sobie program rufus odznaczyłem tam co trzeba zainstalowałem, zaktualizowałem klucz i wszystko chodzi tylko ten błąd mnie denerwuje bo reszta jest super. Skoro jesteś zadowolony z obecnego systemu (a teraz dołożyłeś sobie pamięci Ram) to pozostań na nim, tylko ewentualnie żeby pozbyć się tego błędu musiałbyś sobie wgrać go na czysto. Powinno być wszystko bezbłędnie . Będą czyścić Microsoft robi porządek w Windows Update. Microsoft postanowił pozbyć się starych sterowników z Windows Update. To część większego planu, który ma poprawić bezpieczeństwo i zgodność systemu. Firma zaczęła już wdrażać pierwszą fazę tych porządków – na razie dotyczy to tylko tych sterowników, które mają już swoje nowsze odpowiedniki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66, zdzisiek24 i Kocurek lubią to Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 W dniu 19.06.2025 o 18:23, LAGUNA napisał(a): P.S Dalej polecam Tobie Win JG11 23H2 Lite Witam udało mi się zainstalować ten polecany system przez Ciebie wszystko chodzi jak na razie ok mam tylko jedno pytanie chciałem sobie zainstalować aplikację Sklep gdy wchodzę w instrukcje i tam pisze włącz tryb serwisowy w optymalizatorze usług jak mam to włączyć bo próbuje różnych sposobów i nie wychodzi mi nic. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 1 godzinę temu, PawelS8234 napisał(a): mam tylko jedno pytanie chciałem sobie zainstalować aplikację Sklep gdy wchodzę w instrukcje i tam pisze włącz tryb serwisowy w optymalizatorze usług jak mam to włączyć bo próbuje różnych sposobów i nie wychodzi mi nic. Oj nie czytamy ,nie czytamy w folderze TUNING / INSTAKI / SKLEP jest odpowiedni skrypt i instrukcja NAJWAŻNIEJSZE - najpierw włącz Tryb Serwisowy w Optymalizatorze Usług! Po uruchomieniu Instalatora Sklepu pojawi się okno na kilkanaście sekund, a gdy samo zniknie - w tle odbudowywane są niezbędne biblioteki. Cały proces trwa ok. 0,5 min., po tym w Menu Start, w folderze Aplikacje pojawi się Sklep. Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 6 minut temu, LAGUNA napisał(a): Oj nie czytamy ,nie czytamy w folderze TUNING / INSTAKI / SKLEP jest odpowiedni skrypt i instrukcja NAJWAŻNIEJSZE - najpierw włącz Tryb Serwisowy w Optymalizatorze Usług! Po uruchomieniu Instalatora Sklepu pojawi się okno na kilkanaście sekund, a gdy samo zniknie - w tle odbudowywane są niezbędne biblioteki. Cały proces trwa ok. 0,5 min., po tym w Menu Start, w folderze Aplikacje pojawi się Sklep. Czytałem tylko właśnie nie wiem jak włączyć ten Tryb Serwisowy w Optymalizatorze Usług! Będę wdzięczny za podpowiedź Cytuj
darude123 Opublikowano 22 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2025 Chciałem tylko napisać że prawdopodobnie po ostatnich aktualizacjach zniknął u mnie problem z czarnym ekranem przy starcie systemu i zniknął problem z tym że długo trzeba było czekać na pasek systemu przy uruchamianiu. Trochę im to zajęło, ale system się w końcu normalnie uruchamia. LAGUNA lubi to Cytuj
balusiek Opublikowano 22 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2025 10 godzin temu, PawelS8234 napisał(a): Czytałem tylko właśnie nie wiem jak włączyć ten Tryb Serwisowy w Optymalizatorze Usług! Będę wdzięczny za podpowiedź PPM na pulpicie, "Narzędzia - Optymalizator usług" i w pierwszym oknie na "tak". LAGUNA lubi to Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 22 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2025 3 minuty temu, balusiek napisał(a): PPM na pulpicie, "Narzędzia - Optymalizator usług" i w pierwszym oknie na "tak". A co to jest PPM 6 minut temu, PawelS8234 napisał(a): A co to jest PPM Sorry już wiem Prawy Przycisk Myszy. Wchodzę w narzędzia później Optymalizator usług" i w pierwszym oknie wyskakuje mi coś takiego: Czy chcesz wprowadzić domyślne ustawienia usług, uruchomić maszynę wirtualną Hyper-V, lub skorzystać z Windows Updated? Wciskam na tak i to wszystko a później instaluję ten sklep z folderu tuning, instalki, instalator Sklepu Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2025 18 minut temu, PawelS8234 napisał(a): Wciskam na tak i to wszystko a później instaluję ten sklep z folderu tuning, instalki, instalator Sklepu Właśnie tak, a jak nie tak to można ewentualnie doinstalować go we ften sposób. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
007marc Opublikowano 22 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2025 "A co to jest PPM " - Matkoooo !! Proszę o założenie Osobnego Tematu - nie "Zaśmiecanie" tutaj ! ... P.S. Problemy dotyczącego danej Wersji (CUSTOMA) Systemu rozwiązujemy w odpowiednim Temacie ! Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 22 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2025 16 minut temu, LAGUNA napisał(a): Właśnie tak, a jak nie tak to można ewentualnie doinstalować go we ften sposób. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Udało się dziękuję za pomoc. LAGUNA lubi to Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 24 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2025 W dniu 22.06.2025 o 09:54, PawelS8234 napisał(a): Udało się dziękuję za pomoc. bardzo dziękuję za każdą pomoc wszystko udało się zainstalować prócz messengera nie można ze sklepu wyskakuje błąd może ktoś ma gotową instalkę pod windowsa 11 która chodzi bez problemu. jeszcze raz bardzo dziękuję za każdą podpowiedź. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 24 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2025 19 minut temu, PawelS8234 napisał(a): wszystko udało się zainstalować prócz messengera nie można ze sklepu wyskakuje błąd może mają remanent sprawdź tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 24 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2025 3 godziny temu, LAGUNA napisał(a): może mają remanent sprawdź tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] niestety też nie można zainstalować na sam koniec instalacji wyskakuje błąd. Gdy pobieram przenosi mnie do sklepu Cytuj
LAGUNA Opublikowano 24 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2025 4 godziny temu, PawelS8234 napisał(a): na sam koniec instalacji wyskakuje błąd. a błąd się zwie? Nieprawidłowe ustawienia czasu i daty mogą mieć wpływ na funkcjonowanie aplikacji Messenger. Dlatego sprawdź, czy Twoje urządzenie używa prawidłowej daty i godziny. Cytuj
PawelS8234 Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 14 godzin temu, LAGUNA napisał(a): a błąd się zwie? Nieprawidłowe ustawienia czasu i daty mogą mieć wpływ na funkcjonowanie aplikacji Messenger. Dlatego sprawdź, czy Twoje urządzenie używa prawidłowej daty i godziny. Data i czas są dobrze ustawione właśnie sprawdziłem. Messenger instaluję się do 100% a później wyskakuje informacja ponów próbę. W szczegółach pisze aktualizacja nie powiodła się kod: 0x80073CF3 Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 Błąd 0x80073CF3 w Messengerze, najczęściej związany jest z problemami z instalacją lub aktualizacją aplikacji w Sklepie Windows. Oznacza to, że problem najprawdopodobniej nie leży bezpośrednio w Messengerze, a w systemie Windows i jego sklepie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 Microsoft zaskoczył. Windows 11 z pozytywną zmianą Microsoft ogłosił ważną zmianę, która ucieszy firmy i działy IT – od 23 czerwca 2025 roku nowy sposób instalowania aktualizacji systemu Windows będzie wdrażany automatycznie. Chodzi o tzw. hotpatching, czyli mechanizm, który pozwala instalować poprawki bez konieczności ponownego uruchamiania komputera. To oznacza mniej przestojów, szybsze działanie i większe bezpieczeństwo. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź