LAGUNA Posted April 26 Report Posted April 26 25 minut temu, zen888 napisał(a): Tylko dlaczego na stronie M$ są chińskie krzaczki? może już się dogadali z pinkpongami Wydaje mi się że najwięcej tutaj robi ten cały Recall [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SirGon likes this Quote
LAGUNA Posted April 27 Report Posted April 27 @Spirit niedługo to nam dysków braknie na tą całość. Jak by kogoś interesowało (bo może nie) to wsio o Recall [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spirit and JanKo66 like this Quote
stens Posted April 27 Report Posted April 27 Po cichu zmieniają kolorystykę to widać w Mój komputer. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted April 28 Report Posted April 28 Kolorystykę i tajemniczy folder Tajemniczy folder w Windows to nowe zagrożenie. Microsoft znów się popisał Kwietniowa aktualizacja zabezpieczeń, która miała załatać poważną lukę w systemie Windows, wprowadziła nową podatność — tym razem umożliwiającą dowolnemu użytkownikowi zablokowanie aktualizacji systemowych bez potrzeby posiadania uprawnień administratora. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
ampa Posted April 28 Report Posted April 28 Ciekawe bo u mnie na ten przykład na 26100.3915 nic się nie zmieniło co do kolorów. Chyba że z czasem to się stanie. Quote
LAGUNA Posted April 29 Report Posted April 29 @ampa a sprawdzałeś sobie może takie coś odnośnie tej kolorystyki : np. podczas przenoszenia z dysku na drugi lub na pendrive kolorystyka jest już inna niż była wcześniej (ciemna) Pewnie ze to jest najmniej istotne co do poprawnego działania systemu, no ale manewr jest a to się liczy iż coś wprowadzili nowego. Microsoft szykuje największą od lat zmianę w jednym z najbardziej rozpoznawalnych elementów systemu Windows – legendarnym "niebieskim ekranie śmierci" (BSOD). Nowy, uproszczony wygląd nie tylko rezygnuje z tradycyjnego niebieskiego tła, ale także wpisuje się w odświeżoną estetykę Windows 11. Quote
darude123 Posted April 29 Report Posted April 29 Mam taki problem w 11, dysk wirtualny jako dvd/cd rom gdy chcę odpalić setup.exe to wyskakuje błąd jak niżej. Podejrzewam że to defender coś blokuje choć nigdzie nie znalazłem śladu tego i używam innej ochrony. Już z kolejnym obrazem mam to samo. Co ciekawe jak zawartość dysku przekopiuję na dysk to bez problemu ten sam plik już się uruchamia. Podejrzewam że na fizycznym nośniku było by to samo. Jakieś pomysły? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted April 29 Report Posted April 29 9 minut temu, darude123 napisał(a): dysk wirtualny jako dvd/cd rom Systemowy, czy jaki? Utwórz sobie folder na innej partycji skopiuj zawartość ISO i uruchom setup. Quote
darude123 Posted April 29 Report Posted April 29 Obraz cd/dvd iso odpalony w programie który emuluje wirtualny napęd w systemie. Skopiowanie do folderu działa ok ale dlaczego nie działa z napędu, w tym jest problem. Quote
LAGUNA Posted April 29 Report Posted April 29 a zobacz przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123 likes this Quote
stens Posted April 29 Report Posted April 29 51 minut temu, darude123 napisał(a): Obraz cd/dvd iso odpalony w programie który emuluje wirtualny napęd w systemie. No to masz system "skopany" Uruchom cmd jako admin i wklej: DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth enter i następnie wklej: sfc /scannow enter i restart systemu, może naprawi. LAGUNA and darude123 like this Quote
LAGUNA Posted May 2 Report Posted May 2 Koniec z hasłami. Stały się zbędne do założenia konta Microsoft Microsoft nie zamierza rezygnować ze swojej polityki. Dowiedzieliśmy się właśnie, że osoby chcące założyć nowe konto nie zobaczą już okna proszącego o wpisanie standardowego hasła. Domyślną opcją stanie się skorzystanie z passkeys, czyli rzekomo bezpieczniejszego sposobu potwierdzania swojej tożsamości. To kolejny krok mający na celu dać wszystkim do zrozumienia, iż ciągi cyfr i liter to przeżytek godny zutylizowania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 likes this Quote
Ryzenek Posted May 3 Report Posted May 3 Steam kwiecień 2025: Windows 11 przejmuje więcej udziałów od Windows 10 Ciekawe, jak potoczą się sprawy w nadchodzących miesiącach. Do końca oficjalnych aktualizacji systemu Windows 10 w październiku pozostało jeszcze kilka miesięcy. LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted May 3 Report Posted May 3 To ponoć koniec problemów. Najnowszy Windows już dostępny dla wszystkich Microsoft poinformował, że osiągnął ostatnią fazę stopniowego wdrażania systemu Windows 11 24H2. Czy rzeczywiście oznacza to koniec trudności dla użytkowników tej platformy? Microsoft udostępnił prostą ścieżkę dla użytkowników chcących zaktualizować swój system. Wystarczy przejść do Ustawienia > Windows Update i kliknąć Sprawdź aktualizacje. Jeśli twoje urządzenie jest gotowe do aktualizacji, zobaczysz opcję Pobierz i zainstaluj Windows 11, wersja 24H2. Firma zaleca aktualizację do wersji 24H2 dla wszystkich użytkowników posiadających obecnie Windows 11 w wersji 23H2 lub 22H2, aby wypróbować najnowsze innowacje systemu Windows. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 likes this Quote
jag Posted May 4 Report Posted May 4 Ja już pisałem nadelli na twitterze że w windowsie 12 chciałbym backup systemu z serwerów microsoftu jak ma macos [tylko z aplikacjami itd] i lepsze zarządzanie ramem by nawet 8gb dalej wystarczyło, mam nadzieję że to czyta i weźmie pod uwagę bo wiem że wdrążyli jakiś mój pomysł z wirutalnym środowiskiem do otwierania nieznanych plików, wiem że może ktoś inny mu to samo napisał czy coś, ale jeśli te dwa pomysły wezmą pod uwagę to będę spełniony, windows i aplikacje pożerają tego ramu zdecydowanie za dużo, ja wiem że to jest śmiesznie tania rzecz, ale lepiej by na systemie z mniejszą ilością ramu system inaczej działał niż żeby 50% było zajęte mimo iż nie jest użytkowane Quote
LAGUNA Posted May 4 Report Posted May 4 Wpływ na to ma wiele czynników,a każdy ma inny sprzęt. Zarządzanie zasobami systemowymi w Windows 12: optymalizacja pamięci RAM i procesora [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Optymalizacja pamięci RAM w Windows 11: jak zmniejszyć zużycie i poprawić wydajność [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czyszczenie dysku i optymalizacja pamięci masowej w Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
darude123 Posted May 5 Report Posted May 5 Luka w RDP, Ms wie ale nie naprawi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przy okazji wyłączyli dzisiaj skype. LAGUNA likes this Quote
userek123 Posted Saturday at 05:00 PM Report Posted Saturday at 05:00 PM Dla zainteresowanych: Zamieszczam w załączniku link do paczki programów multimedialnych w wersji portable. W paczce tej znajduje się wiele znanych i lubianych programów do tworzenia i edytowania treści audio/foto/wideo, do nagrywania pulpitu i robienia zrzutów ekranu oraz do pobierania treści audio/wideo z internetu (YouTube,radio internetowe). Niektóre programy są w starszych wersjach ale wciąż dobrze spełniają swoje zadanie. Mam nadzieję że komuś się przydadzą. Enjoy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stens, Spirit, Bartos and 2 others like this Quote
LAGUNA Posted yesterday at 09:07 AM Report Posted yesterday at 09:07 AM Patch Tuesday nastąpił. Co otrzymał Windows 11? Majowy Patch Tuesday to jak zwykle poprawki i likwidacje znanych bugów w systemach Microsoftu. Jeśli chodzi o Windows 11, można powiedzieć, że jest mocno przeciętnie – ani poprawek nie ma dużo, ani nie są one jakoś istotne dla działania systemu. A co konkretnie otrzymujemy? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 likes this Quote
LAGUNA Posted 7 minutes ago Report Posted 7 minutes ago co prawda dyskusja o Windows 11 ,ale jak by ktoś nie dawał rady a chciał skosztować coś pomiędzy Win 24h2 / 23h2. Jak nie Windows, to co? Z tym systemem nie poczujesz różnicy AnduinOS - z tym systemem nie poczujesz różnicy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts
Posted by JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Recommended by VACek
0 reactions
Go to this post