Jump to content

Recommended Posts

Posted
54 minuty temu, zdzisiek24 napisał(a):

▲   Nie chwal się wiedzą.    :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ależ ludzi pocieszył bo tej wersji nie idzie też pobrać.

Posted
W dniu 14.09.2025 o 00:54, stefan999 napisał(a):

Sprawdz Komparator'em wersje IE11 - jaka wogole jest, czy sie zgadza z Tw. przewidywaniami i czy IE11 sie wogole poprawnie zainstalowal (moze okaze sie przydatne). Odnosnik do apki 'Komparator' : [  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ] - pobierac tylko najnowsza wersje czyli 1.0c (wersja bez bledow) .

By sprawdzic przegladarke IE11 w win7 przy pomocy apki 'Komparator' nalezy najpierw: uruchamic ja i poczekac az sie pojawi menu glowne (ma ono nr 1). Nastepnie nalezy wejsc w podmenu 'zainstalowane aplikacje sys. z listy zalecanych' (opcja nr 2 w menu gl.), bedac juz w podmenu 'zainstalowane aplikacje sys. ..' (jego nr to 1.2) w celu sprawdzenia IE11 nalezy wcisnac 6[+ENTER] i poczekac.

To samo w skrocie:
a) uruchamiamy aplikacje 'Komparator' i czekamy az sie pojawi menu glowne (ma ono nr 1)
b) w menu glownym wciskamy 2[+ENTER], nastepnie (w podmenu) wciskamy 6[+ENTER] .

Ponizej zamieszczam (pseudo-) widok podmenu (nr 1.2) z apki 'Komparator'. Jest to podmenu z poziomu, ktorego (jak w/w) mozna uruchomic sprawdzenie IE11 (opcja nr 6) w systemie w7:

===========================================================

Opcje | Zainstalowane aplikacje systemowe .. | nr 1.2 |:

1 - sprawdz czy zainstalowany jest BYPASS (spr. podstawowe)
2 - sprawdz czy zainstalowany jest BYPASS (dokladne spr.)
3 - sprawdz czy zainstalowany jest NET 6 oraz jego wersje
4 - sprawdz czy zainstalowany jest WUFUC oraz jego wersje
5 - sprawdz czy zainstalowany jest MRT oraz jego wersje
6 - sprawdz czy zainstalowany jest IE11 oraz jego wersje
7 - sprawdz czy zainstalowany jest DIRECTX oraz jego wersje

...

Informacje na temat tego jak sprawdzic przegladarke IE11 (tego czy jest zainstalowana w systemie win7 czy nie, oraz jej wersje) mozna znalezc tez w opisie 'Komparatora' (sekcji pomocy w aplikacji) dostepnym po uruchomieniu aplikacji - jest to sekcja / podmenu 'Opis aplikacji K O M P A R A T O R  v1.0c'.

By z menu glownego wejsc w sekcje / podmenu 'Opis aplikacji K O M P A R A T O R  v1.0c' (a nastepnie w opis funkcjonalnosci sprawdzania IE11) nalezy najpierw wejsc w podmenu 'pozostale' (opcja nr 4 w menu gl.), nastepnie po wejsciu w podmenu 'pozostale' (jego nr to 1.4) nalezy wejsc w podmenu 'opis aplikacji' (opcja nr 1 w podmenu 'pozostale'), dalej bedac juz sekcji / podmenu 'Opis aplikacji K O M P A R A T O R  v1.0c' nalezy wejsc w podmenu 'zainstalowane aplikacje sys. z listy zalecanych' (opcja nr 2 w podmenu 'opis aplikacji'), nastepnie po wejsciu w podmenu 'zainstalowane aplikacje..' (jego nr to 1.2) nalezy wejsc w punkt 6 czyli 'sprawdz czy zainstalowany jest IE11 oraz jego wersje', ktory zawiera opis funkcji sprawdzania IE11.

To samo w skrocie:
a) uruchamiamy aplikacje i czekamy az sie pojawi menu glowne (ma ono nr 1)
b) w menu glownym wciskamy 4[+ENTER], nastepnie wciskamy kolejno (beda sie pojawialy kolejne podmenu): 1[+ENTER] , 2[+ENTER] , 6[+ENTER] (oczywiscie bez przycinkow) .

Powinien sie ukazac nastepujacy poczatek punktu 6 - ponizej (pseudo-) widok:

-----------------------------------------------------
- 2] Zainstalowane aplikacje systemowe .. -
-----------------------------------------------------

G) 6 - sprawdz czy zainstalowany jest IE11 oraz wersje

Ta opcja sluzy do ...

...

Ps. Oczywiscie jak pojawia sie bledy zwiazane z apka Komparator to pisz.

Noo kawal dobrej roboty, nie powiem. Dzięki serdecznie za odpowiedź. Sobie w wolnej chwili to przejdę na spokojnie.

Niemniej szkoda że nie ma takiej prostej v1, v2, v5 itp.. dla wersji Sromotnika : )

A tak przy okazji, pytanie ogólne nawiązując do mojego komentarza:

W dniu 18.08.2025 o 20:51, pandemonium napisał(a):

Mam GTX 1060 na lapku Dream Machines i chciałem naprawić problemy w wyszukiwarkach z zawieszającym się paskiem adresu / aka URL. KB2670838 musi pójść do instalacji ponoć, żeby tu coś podziałać, bo mi hardware'owo nie śmiga, ale niby wymaga IE11. Więc podjąłem to ryzyko ale nie da się IE postawić. Albo ewentualnie jakieś komponenty jak dodać ? Mogę niby Lite zainstalować, ale chciałem dopytać, bo sznupiąc w necie ledwo udało mi się zainstalować siódemkę na tym sprzęcie.

thz, pzd

Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem, że po instalacji win 7 tej wersji jg7, w przeglądarkach firefox, chrome i pochodnych od tych na Blinku czy Gecko, miał problem z opóźnieniem przy wpisywaniu czegokolwiek w pole input aka pasek adresu ?

Borykam się z tym wlasnie na moim DreamMachines, i7-7700HQ 2,8GHz, z intel hd 630 i gtx nvidia geforce 1060 6GB. Okazuje się że dzieje się to od samego startu, samej instalacji win7, i nie pomagają żadne sterowniki.

Wszystko działa ładnie i pieknie, tylko te pola input ... notattnik normalnie, wordpad normalnie, zmiana nazwy folderow plikow - normalnie.

Macie na to jakieś rozwiązanie może ktoś coś ? Użyłem wersji JG7 x64 Pro Lite ze zintegrowanym USB oraz NVME, do tego dorzuciłem moda ACPI aby wstała instalka na tym nowym lapku, bo to sprzęt nieobslugiwany oficjalnie już przez takie systemy jak win7.

Przeszukałem internet, nawet poradziłem sie AI żeby mi odnalazł ciekawsze tematy, ale ten mi sugeruje tyle rzeczy i idzie zawsze "na moje" że cieżko coś autentycznego wywnioskować.

Próbowałem naprawdę różnych rzeczy. Tak jakby system robił mi CPU Throttling, ale w Biosie żadnych opcji w tym laptopie... takie czasy. System smiga jak burza ale ten "input lag" jest nie do zniesienia.

Posted
37 minut temu, jasiodemka napisał(a):

Jak to pobrać?

Nieobyty jestem, nie umiem, brakuje mi..

Proszę:  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
6 minut temu, jasiodemka napisał(a):

Dziękuję, bardzo. Jakieś info gdzie szukać na przyszłość?

Zazwyczaj trzeba przeczytać wszystkie posty danego tematu.

Link do iso który Ci podałem jest dostępny w tym temacie na 10 stronie.

Posted
W dniu 1.01.2023 o 17:09, MateuszCOMPANY napisał(a):

Używam extreme bez win update.

Zaszła potrzeba dogrania jednej poprawki

Jednak nie ma odwołania do rozszerzenia *.msu

w jaki sposób mogę to wgrać?

Podbijam pytanie, czy tylko ręcznie MSU trzeba dogrywać poprzez CMD ?

WSU.exe brak w katalogu systemowym - tak, jest na liście że został usunięty system aktualizacji, więc i też jak mniemam pliki MSU nie będą kojarzone z tą aplikacją.

Ale w takim razie jak to zrobić w inny sposób, czy Sromotnik coś pisał o tym ? No jest potrzeba dodać aktualizację, po pto aby win7 w ogóle ruszył normalnie na chipsecie KabyLake.

Posted

Też się z tym borykałem, ale przecież jest tam narzędzie Dism++ - oblookaj sobie : ) 

Też się z tym borykałem, ale przecież jest tam narzędzie Dism++ - oblookaj sobie : ) 

karasboss likes this
Posted

Witam potrzebuje win7 do laptopa do diagnostyki a nie widzę linków do pobrania obrazów? i jeszcze jedno która wersja będzie lepsza? Thinkpc final czy x64 2021 final 

Posted

Zależy od:

- stylu partycji - powyżej 2 TB - GPT

- własności samej obudowy, kontrolera USB, sterownika

Sam Windows nie będzie miał z tym problemów.

Posted
4 minuty temu, iskier napisał(a):

Zależy od:

- stylu partycji - powyżej 2 TB - GPT

- własności samej obudowy, kontrolera USB, sterownika

Sam Windows nie będzie miał z tym problemów.

Dziękuję. Czyli jak w11 obsługuje te dyski to i 7 da radę. Czekam na nowa 10 od Sromotnika ale tak wszedłem yu poczytać i sie zastanawiam :)