dstjr Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 Witam, Co może być przyczyną takiego objawu? Bateria w laptopie ładowała się, widoczna była animacja ładowania baterii, ekran przyciemniał, wystąpiło piknięcie, bateria ponownie zaczęła się ładować. I drugi raz identycznie ten sam objaw i teraz bateria nie ma animacji ładowania, bateria już się nie ładuje. Cytuj
Rudio Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zalanie?, przepalenie układu ładującego, błąd komunikacji z baterią?,[...] tryb oszczędzania baterii wstrzymuje? Trochę mało informacji żeby ocenić. Ani modelu lapa, ani parametrów baterii, jaki system, nic. Miernik do ręki i szukaj po płycie gdzie napięcie dochodzi. Cytuj
dstjr Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Raczej laptop zalany nie był, nie mam pojęcia, to nie jest mój laptop. Laptop jest przywieziony z zagranicy. Jest to laptop Packard Bell ENTE11BZ-11208G50Mnks - Zainstalowany jest system Windows 7 SP1 2020.07 NiKKA. Plan zasilania jest ustawiony na zrównoważony. Gdy laptop jest wyłączony to bateria ładuje się prawidłowo, ale po włączeniu do pulpitu bateria przestaje się ładować. Bateria: Nalepka pod baterią: Taka ładowarka została kupiona do tego laptopa: Ładowarka: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rudio Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Na pierwszy rzut oka zasilacz za słaby 45W a lapek ma 65W znamionowo, dlatego pod systemem może nie wyrabiać. Sprawdź na mocniejszym. Cytuj
jarexpol Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zmień plan zasilania, mi też ten zasilacz nie pasuje. Cytuj
dstjr Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 W dniu 12.06.2021 o 13:18, Rudio napisał: Na pierwszy rzut oka zasilacz za słaby 45W a lapek ma 65W znamionowo, dlatego pod systemem może nie wyrabiać. Sprawdź na mocniejszym. Racja, bateria ładuje się prawidłowo na innej ładowarce. Dzięki za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi