wlodarek1 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Posiadam pendriva Kingson o poj 32 GB , dawniej zainstalowałem na nim program Ventoy i wszystko działało prawidłowo. Jakiś czas temu odłączyłem tego pena od laptopa , a podłączyłem do telewizora samsunga , by nagrywać programy tv. TV sformatował pendriva po swojemu i było na nim kilka nagrań , które tv szyfruje . Dziś odłączyłem pendriva od tv i z powrotem podłączyłem do laptopa , NIe dało się zrobić szybkiego formatowania , więc z konieczności zrobiłem formatowanie dokładne w systemie FAT32 Ale gdy na penie uruchomiłem instalator programu VENTOY - doszedł on do 98 % i wywalił błąd , który widać na dołączonym screenie . Zauważyłem , że po wywaleniu tego błędu pendriv jest widoczny jako '' nieprzydzielony'' w ''zarządzaniu dyskami '' w windows 10 Utworzyłem więc na nim partycję w systemie plików najpierw NTFS a potem próbowałem i w FAT 32 obejmującą cały obszar pendriva . Nic to nie pomaga ; przy próbie zainstalowania programu VENTOY - wywala ten sam błąd . Proszę o pomoc . Cytuj
Miastowy Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Przejedź HDD Low Level Format Tool na wolnym, powinno pomóc. Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Miastowy możesz mi powiedzieć gdzie to jest ta opcja o której piszesz. ?Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj
Miastowy Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Nie zaznaczaj "Perform quick wipe" bo to szybki tryb formatowania, po prostu naciśnij tutaj po wybraniu pena "Format this device" i czekaj cierpliwie aż będzie 100%. Cytuj
Hells Angels Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zainstalowałem polecany program , wykonałem niskopoziomowy format pendriva , ale i to nie pomogło . Nadal przy próbie instalacji wywalało ten sam błąd . Wtedy przeszłem z win 10 na linuksa MX , okazało się , że jest też linuksowy instalator dla VENTOY Jest on trochę dziwny , bo po uruchomieniu tego instalatora tworzy się serwer ventoy i trzeba w przeglądarce wpisać ; 127.0.0;numer portu . Ale wtedy też wywaliło błąd że ten instalator nie może odmontować pendriva . Wtedy kliknąłem PPM na ikonę pendriva - wybrałem ''odmontuj'' - a potem ponownie uruchomiłem ten dziwny przeglądarkowy linuksowy instalator programu ventoy . I o dziwo - tym razem instalacja powiodła się Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi