Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Wcześniej używając opcji/komendy "netplwiz" mogłem wyłączyć opcje wymogu hasła/pin'u ... Teraz tej opcji nie ma. Czy któryś z forumowiczów może mi podpowiedzieć jak to ogarnąć?

Opublikowano
18 godzin temu, srom-otnik napisał:

Testowa wersja Lite prawie gotowa, kilka dni... 

Oki dziękuję :)

-Instalowałem dwa razy, dwa razy mieliło kilkanaście minut na niebieskim tle z kółkiem i napisem czekaj(ssd + instalacja pod usb 3). Kiedy nacisnąłem przycisk onoff na obudowie, na ułamek sekundy pokazał się pulpit. - Być może to przez odpięty przy instalacji internet, po włączeniu pc normalnie odpalił się pulpit.

-W pierwszym poście napisałeś żeby nie używać skryptów do telemetrii, przy czym w folderze tuning masz OOSU i removespy(czytałem intrukcję na pulpicie). W OOSU praktycznie wszystkie ustawienia prywatności miałem na czerwono - z opisu nie wynika czy tylko dodałeś do czyściocha  to co w punkcie pierwszym czy też robiłeś coś z telemetrią?

-Po użyciu OOSU nie odpala się removespy (nie wiem czy przez OOSU czy tak ogólnie. Na ułamek sekundy pokazuje się okno i znika. Nie ważne czy jako ppm administrator czy normalnie.

Czy tak ogólnie ta wersja (pełna, nie lite) to po prostu najnowszy 10 ze wszystkimi poprawkami (nawet szpiegowskimi) i dodanymi tylko rzeczami pod ppm? Czy było coś robione głębiej?

Opublikowano
24 minuty temu, JoahimJ napisał:

Oki dziękuję :)

-Instalowałem dwa razy, dwa razy mieliło kilkanaście minut na niebieskim tle z kółkiem i napisem czekaj(ssd + instalacja pod usb 3). Kiedy nacisnąłem przycisk onoff na obudowie, na ułamek sekundy pokazał się pulpit. - Być może to przez odpięty przy instalacji internet, po włączeniu pc normalnie odpalił się pulpit.

-W pierwszym poście napisałeś żeby nie używać skryptów do telemetrii, przy czym w folderze tuning masz OOSU i removespy(czytałem intrukcję na pulpicie). W OOSU praktycznie wszystkie ustawienia prywatności miałem na czerwono - z opisu nie wynika czy tylko dodałeś do czyściocha  to co w punkcie pierwszym czy też robiłeś coś z telemetrią?

-Po użyciu OOSU nie odpala się removespy (nie wiem czy przez OOSU czy tak ogólnie. Na ułamek sekundy pokazuje się okno i znika. Nie ważne czy jako ppm administrator czy normalnie.

Czy tak ogólnie ta wersja (pełna, nie lite) to po prostu najnowszy 10 ze wszystkimi poprawkami (nawet szpiegowskimi) i dodanymi tylko rzeczami pod ppm? Czy było coś robione głębiej?

HEJ, pełnego wyłączenia telemetrii w W10 nie ryzykuję, bo jest ona sprzężona z inną funkcjonalnością (100% wycinam/wyłączam w JG7 i JG8.1)

Bezpiecznie wyłączyłem jakąś jej część, resztę zrobią dołączone do TUNING narzędzia. Używać ich należy - jak wszystkiego -> z głową i wyłączać to czego jest się pewnym. Dla mnie najlepszy jest OOSU - wszystko w nim można jednym klikiem cofnąć do ustawień domyślnych M$.

JoahimJ lubi to
Opublikowano

Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad przesiadką z 7 na 10. Ostatnie kilka dni spędziłem na grzebaniu, instalowaniu, "kombinowaniu" z różnymi edycjami ... W końcu znalazłem Win JG10 x64 20H2 i przyznam, że jestem BARDZO zadowolony, Srom-otnik wspaniała praca. Instalacja przebiegła bezproblemowo, jak również cała reszta (dostosowywanie sys do własnych potrzeb). Jedyny problem jaki napotkałem to to, że nie mogę ogarnąć opcji uruchamiania systemu bez hasła/pinu EDIT: OGARNIĘTE ... I druga sprawa. W "menadżerze zadań", w zakładce "wydajność" widzę 6 dysków zamiast 2. Opisane 4 z 6 to urządzenia wymienne chociaż nic nie jest podpięte pod USB za wyjątkiem myszy i klawiszy. Z góry dzięki za odp. Pozdr.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Mam tragiczną wydajność W PUBG. Wszystko działało dobrze, ustawienia te same z chmury, profil wydajność wysoka, spadki z 100 do 40fps. Ustawiłem nawet priorytet procesu gry na high, nic to nie dało. Obciążenie cpu sięga 100%, prawdopodobnie przycina kiedy dostaje 100% obciążenia. Nie wiem co może być powodem.

co chwilę dostaję w menedż. - nie odpowiada, dosłownie co sekundę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

/Nie jest to problem z modem, na switchOS jest to samo, developer gry cos porąbał.

Opublikowano
5 godzin temu, srom-otnik napisał:

Iso zmontowane, 6 opcji do wyboru przy instalacji. Została mi jeszcze kompresja do esd i dziś/jutro dostaniecie wersję TEST2

Czy warto będzie stawiać od nowa system jeśli pierwszą wersje instalowałem ?

Opublikowano
7 minut temu, Saddam napisał:

Witam. Edycja Lite zainstalowana bezproblemowo. W menadżerze widzi SSD i HDD w eksplorer już tylko SSD (C) ... Jakiś sugestie, czy instalować od nowa. Pozdr.

Zobacz czy dla dysku HDD została przypisana litera w przeciwnym wypadku system nie będzie widział tej partycji 

Opublikowano

Pobranie szybkie w 2min. Instalacja z pena bezproblemowa. Wersja Litepro bardzo szybka na HP8300. Dograłem EDGE bo nie moglem ustawic email gmail.com na outlooku. Wielkie dzieki. 

Opublikowano
W dniu 27.02.2021 o 17:52, Saddam napisał:

Mam pytanie. Wcześniej używając opcji/komendy "netplwiz" mogłem wyłączyć opcje wymogu hasła/pin'u ... Teraz tej opcji nie ma. Czy któryś z forumowiczów może mi podpowiedzieć jak to ogarnąć?

Nie pozostaje nic innego, jak bezpośrednia edycja rejestru – należy zmodyfikować ustawienie DevicePasswordLessBuildVersion dostępne po przejściu do gałęzi 
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device. 
Przestawienie z domyślnej wartości 2na 0 pozwoli uaktywnić autologowanie.

Opublikowano
Godzinę temu, power550 napisał:

Czy możesz wrzucić na serwer  osobno do pobrania tylko wersje home lite  i pro lite  ?   

Różnica w wielkości pliku będzie minimalna, zresztą samemu można to zrobić - są poradniki i opisy na forum

@goper - pewnie masz klucz w biosie "zaszyty" dla danej wersji i reszta jest niedostępna, jak chcesz mieć dostęp do wszystkich wersji musisz zmodyfikować iso - dodać plik ei.cfg - było nie raz opisywane, użyj wyszukiwarki

Opublikowano
23 godziny temu, stens napisał:

Nie pozostaje nic innego, jak bezpośrednia edycja rejestru – należy zmodyfikować ustawienie DevicePasswordLessBuildVersion dostępne po przejściu do gałęzi 
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device. 
Przestawienie z domyślnej wartości 2na 0 pozwoli uaktywnić autologowanie.

Dzięki, ale jak już pisałem w kolejnym poście "EDIT" dałem sobie z tym radę. Poprzez -Pulpit PPM -Narzędzia - God Mode -Konta Użytkowników -Wprowadź zmiany w kontach ...

Mam natomiast inne pytanie. Z właściwości kosz nie mogę ruszyć "Wyświetl okno dialogowe potwierdzające usuwanie"

a ustawienie tej wartości na "wyłączone" używając Edytora lokalnych zasad grupy ("uruchom" -gpedit.msc) również nie przynosi skutku. Nie używam kosza i jest to (okno dialogowe) irytujące. Pozdr.

Opublikowano
14 godzin temu, Kwiad napisał:

czy defendera mozna właczyc ?

Jeśli masz zainstalowaną wersje "Defender off" to wątpię. Mam zainstalowana Pro Lite i tu też Defendera nie ma. Jest tylko domyślny firewall windows'a .Dla mnie to dobrze bo nie używałem nigdy tych narzędzi ale jeśli potrzebujesz to zainstaluj którąś z wersji Full.