Skocz do zawartości

ACER VX5-591G - dołożenie 8GB ramu (potwierdzenie kompatybilności)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, aktualnie mam 8GB RAM, chcę dokupić kolejne 8GB tylko nie ogarniam tak konkretnie zgodności drugiej kości (tego co z czym ma współgrać) i chciałbym zasięgnąć rady/potwierdzenia.

Laptop to ACER VX5-591g (VX15)
Ze strony producenta laptopa w tym modelu jest jakieś info o RAM:
tjz5c08ea82v.jpg

Aktualnie zamontowany RAM:

0982b7d8940ac3260016a6ae580f34e3.jpg

INFO Z CPU-Z:

142edda37a2c6ee361fa76707ff2c59b.png

Czy np taka pamięć będzie odpowiednia i nie będzie się gryzła z aktualną?:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ewentualnie proszę o jakiś model/cyferki kości 8GB którą najlepiej uzupełnię tą bieżącą.

Z góry dzięki za pomoc  ;-)

Opublikowano

Masz kość 8GB 2400MHz CL17 i praktycznie każda jedna o takich parametrach powinna się z twoją bez problemu sparować. Ale szukaj modelu o takiej samej ilości chipów na płytce, ten kingston ma chyba ich 2x więcej.

Opublikowano

Ok super, dzięki wielkie za potwierdzenie i upewnienie się w moim wyborze ;-)

4 minuty temu, Widzior napisał:

Masz kość 8GB 2400MHz CL17 i praktycznie każda jedna o takich parametrach powinna się z twoją bez problemu sparować. Ale szukaj modelu o takiej samej ilości chipów na płytce, ten kingston ma chyba ich 2x więcej.

w takim razie czy np ten >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

powinien być także jak najbardziej odpowiedni? ;)

Opublikowano

Właśnie szukam ale coś konkretniej dokładnie tej samej nie mogę ogarnąć, po tych cyferkach z tego w/w programu takie coś też znalazłem w x-kom:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i w komentarzach się przewija że bez problemu działa z ACER VX15

Opublikowano

Kup kość 1Rx8, czyli kość single rank z 8-ma chipami po 1GB (nie ważne, czy po jednej stroni płytki, czy po obu). Ten 1szy Kingston jest odpowiedni, dali po prostu losowe zdjęcia i to mnie zmyliło, wg tej specki będzie pasował idealnie, bo to model KCP424SS8/8 wg opisu aukcji - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]