marcelgg 71 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 Zainstaluj YouTube-dl - Narzędzie do pobierania wideo wiersza polecenia dla Linuksa. Instalacja YouTube-dl Ubuntu /Linux Mint i Debian [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalacja YouTube-dl Arch-Linux/Manjaro [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam zainstalowany youtube-dl w moim laptopie na Archu. Youtube-dl to python oparte małe narzędzie wiersz polecenia, które pozwala na pobieranie filmów z YouTube, Dailymotion, Google Video, Facebook i kilka podobnych. Zasysa i umieszcza go w katalogu /home/Wideo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale chcę wiedzieć, jak wybrać dostępną jakość format plików wideo youtube (czyli 8K, 4K, 2K, 2160p, 1440p, 1080p, 720p, 480p, itp.). Aby wyświetlić listę wszystkich dostępnych formatów wideo, użyj opcji --list-formats lub -F z poleceniem YouTube-dl. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przykładowe wyjście: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aby pobrać preferowany format pliku, użyj opcji -f (kod formatu wideo). Na przykład, chciałbym pobrać format mp4, więc używam kodu formatu jako 22 jak pokazano poniżej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przykładowe wyjście: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] kitaro likes this Link to post Share on other sites
kitaro 195 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 Teraz proszę o taki dokładny poradnik dla windowsa. YouTube-dl GUI już nie działa, czyli nie aktualizują czwarty rok. A dla uoutube-dl zawsze nie wszystko w opisach i opiniach. Rozumiem, że trzeba wklejać linki. Nie wiem, czy youtube-dl zapamięta raz na zawsze folder docelowy i format. Problem jest w tym, że mylę klawisze, jakaś skaza, czy cholera. Mnie tam firefox poprawia, ale downloader? Pewnie, że mam sposoby pobierania nawet filmików z FB. Link to post Share on other sites
P1O 753 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 2 godziny temu, kitaro napisał: Teraz proszę o taki dokładny poradnik dla windowsa. YouTube-dl GUI już nie działa, czyli nie aktualizują czwarty rok. A dla uoutube-dl zawsze nie wszystko w opisach i opiniach. Rozumiem, że trzeba wklejać linki. Nie wiem, czy youtube-dl zapamięta raz na zawsze folder docelowy i format. Problem jest w tym, że mylę klawisze, jakaś skaza, czy cholera. Mnie tam firefox poprawia, ale downloader? Pewnie, że mam sposoby pobierania nawet filmików z FB. YouTube-DLG działa w 100% prawidłowo i nie sprawia żadnych problemów z pobieraniem materiałów z wspieranych serwisów (Status ma jakiś problem ale same materiały pobierają się prawidłowo) kitaro likes this Link to post Share on other sites
marcin19883 13 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 4 godziny temu, kamiloxf napisał: YouTube-DLG działa w 100% prawidłowo i nie sprawia żadnych problemów z pobieraniem materiałów z wspieranych serwisów (Status ma jakiś problem ale same materiały pobierają się prawidłowo) U mnie nie działa. Wklejam link i czekam na pobranie. Niestety nic sie nie pobiera, bo czekam z 10minut na krótki filmik testowy i nic nie ma. kitaro likes this Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 5 minut temu, marcin19883 napisał: U mnie nie działa. Wklejam link i czekam na pobranie. Niestety nic sie nie pobiera, bo czekam z 10minut na krótki filmik testowy i nic nie ma. Zainstaluj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ponieważ brakuje ci ewidentnie jakiś składników w systemie kitaro likes this Link to post Share on other sites
marcin19883 13 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 2 minuty temu, kamiloxf napisał: Zainstaluj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ponieważ brakuje ci ewidentnie jakiś składników w systemie Używam MPVCI_2.7, więc mam wszystkie visual c++. Jedynie nie mam NET Framework 3.5. Potrzebny? Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 7 minut temu, marcin19883 napisał: Używam MPVCI_2.7, więc mam wszystkie visual c++. Jedynie nie mam NET Framework 3.5. Potrzebny? nie .NET Framework 3.5 jest zbędny polecam przeinstalować Visual C++ i musi działać kitaro likes this Link to post Share on other sites
marcin19883 13 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 11 minut temu, kamiloxf napisał: nie .NET Framework 3.5 jest zbędny polecam przeinstalować Visual C++ i musi działać Może zła wersja YouTube-DLG? Skąd pobierałeś? github? mam wersje 0.4 Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 2 minuty temu, marcin19883 napisał: Może zła wersja YouTube-DLG? Skąd pobierałeś? github? mam wersje 0.4 Też mam z github wersję 0.4 a wybierz jeszcze zębatkę i daj Update jeżeli to nic nie da to spróbuj pobrać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]i pobrany plik wrzuć do C:\Users\yourname\AppData\Roaming\youtube-dlg i zobacz czy to rozwiąże problem Link to post Share on other sites
marcin19883 13 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 8 minut temu, kamiloxf napisał: Też mam z github wersję 0.4 a wybierz jeszcze zębatkę i daj Update jeżeli to nic nie da to spróbuj pobrać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]i pobrany plik wrzuć do C:\Users\yourname\AppData\Roaming\youtube-dlg i zobacz czy to rozwiąże problem Głupi jestem, bo nie zainstalowałem youtube-dl. Myślałem, że jest, ale kliknięcie na update pokazało błąd. Teraz działa. Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 14 minut temu, marcin19883 napisał: Głupi jestem, bo nie zainstalowałem youtube-dl. Myślałem, że jest, ale kliknięcie na update pokazało błąd. Teraz działa. Youtube DL powinien pobrać się z automatu przy pierwszym pobraniu jakiegoś pliku ale pewnie coś go blokowało antywius, brak jakiejś biblioteki itp Link to post Share on other sites
kitaro 195 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 Napracowaliście się w temacie i dla mnie. Pobrałem i kicha. Nie pobiera. depened walker pokazuję dwa dll, że nie ma. Wrzuciłem: Dalej nie pobiera, Sprawdzam, a tu takie coś: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Miałem wszystkie visuale, ale to odistalowywałem programy, czyściłem po nich, więc założyłem, że może brakować, ale żeby aż tyle? Po kolei odinstalowałem wszystkie visuale i zainstalowałem z podanego aio. Nadal depened walker pokazuje brak, ale że to zip, to pobrałem instalacyjny youtube-dl gui. Też nie pobiera. Sprawdzam - brakuje tych dwóch bibliotek. Dodałem do folderu. Dalej nie pobiera. Znowu depened i pokazuje się 33 czerwone, czyli brak tylu bibliotek dll. Dwie, to łatwo wrzucić, ale aż tyle? Visuale od nowa zainstalowane i był restart. Szlag. Link to post Share on other sites
kitaro 195 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 Dodam, że w eventlog nie mam żadnych errorów. Player, przeglądarki śmigają, office i dużo programów. Ale to dell z preinstalowanym systemem x64, bo oryginalny optiplex 780 miał win 7 32 bit i nie brakuje mu directxa 11, dodałem też direcxa 9.29 redist. Na XP yt DLG śmigał. Na laptopie acer też pobierał. Dell aktywowany legalnie. Kupiłem prawie półtora roku z warsztatu z półroczną gwarancją. Takie to buty. Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 @kitaro Ja z DLG korzystam od 2018 roku i zawsze działał kitaro likes this Link to post Share on other sites
kitaro 195 Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 Wcześniej, to i ja pobierałem tym z cda, w vodpl i z wielu innych witryn z filmami, nawet z clipwatchting. Ale po śmierci żony, jak padł komputer z XP, to nawet nie pobierałam na della programu YT DLG. W zasadzie, to rozszerzeniami pobieram wszystko, albo sposobem np z FB. Link to post Share on other sites
marcelgg 71 Posted November 19, 2020 Author Report Share Posted November 19, 2020 Widzicie Panowie... wy sie tutaj narobicie... Czy Wy widzicie to jest dział Linux. Linux to nie Windows Link to post Share on other sites
Recommended Posts