Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Model: dell e5530.

2. Dokładne parametry: 4gb RAM, 120gb ssd, Intel Core i3 drugiej generacji

3. System jaki posiadasz: brak

4. Jaki chciałbyś mieć (np 7,8,10) co ułatwi dobranie modyfikacji: dowolny.

Komputer jest dla mamy, zostal odkupiony jako sprzet poleasingowy. Bedzie uzywany do pasjansa, przegladania internetu, rozliczania podatkow...nic bardzo wymagajacego.

Priorytetem jest, aby eksploatacja byla mozliwie malo klopotliwa.

Opublikowano
2 godziny temu, BartAcid napisał:

windows 10

:laie_67:

Zainstaluj czysty Windows 7 SP1 w wersji 64 bitowej, np. to:

Pewnie gdzieś na obudowie bądź pod baterią powinna być naklejka z oryginalnym kluczem aktywacyjnym do 7 Pro. Aktywację przeprowadzasz po instalacji systemu.

Opublikowano

Popieram miastowego, tego moda admina używam na wszystkich starszych sprzętach, a nawet na ryzenie (po dodaniu sterów USB). Win8.1 też będzie dobry, i tu też polecam wersje admina. O Win10 zapomnij na tym sprzęcie, chyba że bardzo mamuśki nie lubisz :22

nudzija lubi to
Opublikowano

Och wy malutcy zagrzebani na wieki w zabytkach.

Sprzęt jest spoko na 10. A dla każdego uruchomienie w kilkanaście sekund jest i tak jak najbardziej akceptowalne. Poza tym po włączeniu koloru wiodącego ten system wygląda po prostu ładnie. 7 zaczyna się dla mnie robić pstrokata i dająca po oczach swoją jaskrawością.

Opublikowano

Wolę zdecydowanie "zabytek" . :L

Nie mówię, że Windows 10 jest aż taki zły, lecz na starszych sprzętach przeważnie są jakieś problemy, np. z sterownikami. Chyba lepiej od razu wgrać coś co jest pewne i po za tym producent z takim systemem wypuszczał, tj. 7.

Opublikowano

Chłopaki, dziękuję.

Stanęło na win7,z kluczem licencyjnym spod baterii. Do win10 może kiedyś dojrzejemy, ale łatwiej będzie przejść że xp na 7 niż na 10...

Odbiegając odrobinę od tematu... Czy instalując polecany wyżej system, powinienem odpalić aktualizacje systemu? Od wielu lat używam Linuxa i przyznam, że jestem mocno zgubiony w ilości aktualizacji których nie- należy- instalować... Jak pisałem, priorytetem jest aby system był w miarę bezpieczny i bezproblemowy

Opublikowano
Godzinę temu, efreet napisał:

Czy instalując polecany wyżej system, powinienem odpalić aktualizacje systemu?

Polecam w usługach wyłączyć WU na amen i masz spokój. Z aktualizacjami i tak miałbyś problem, bo od stycznia 2020 Win7 nie jest już wspierany i trzeba się mocno nakombinować z Bypass'ami i innymi cudami, żeby aktualizacje ESU wchodziły. Ja na lapku mam WU wyłączone od 3 lat, nie mam żadnego AV, i sprzęt chodzi jak w dniu instalacji. Ewentualnie gdybyś chciał aktualną wersję Win7, to polecam ci wersję wiktorynka (dodane sterowniki do nowych sprzętów w niczym nie przeszkadzają)-

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie