Skocz do zawartości

Czy MSI B460M Pro będzie pasowac do INTEL Core i5-10400F?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma szans, tylko Core 2 Duo.

Już to nie pierwszy temat z Twoimi wypocinami, aż nóż w kieszeni się otwiera.  :OI 

Wystarczyło wejść na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i sprawdzić... jest? Jest. Ciężko było? Nie obraź się, lecz w życiu sobie sam nie poradzisz, to świadczy o Twoim TOTALNYM lenistwie. Tematy się dopiero zakłada, gdy nie znajdziesz na to odpowiedzi w sieci.

Opublikowano

A po kija aktualizować bios? Płyta obsługuje fabrycznie procki z listy od wersji V10 a pewnie jak kupisz płytę to będzie V10 jeżeli nie nowszy. Zaaktualizować zawsze możesz i nie zaszkodzi. Widzę, że już jest V14 wypuszczony, który ma poprawioną kompatybilność pamieci.

Opublikowano

Dobrze. dostałem częsci już. Tylko nie wiem dlaczego instrukcja mam wrażenie nie jest od tej płyty, bo jest montaz procka amd i intela równoczesnie. Pisze, ze płyta b460m pro ,wiec musi byc ok. Ratuje mnie instrukcja z internetu.

Opublikowano

Nie przesadzaj ,robiłem jak na filmach ,stary pc działa. specjalnie nie dociskałem zasilacza i gpu ,zeby sprawdzic czy stary pc działa i jak widzice pisze do was. Jutro poprawie i dokręce. Tamten nowy procesor ma w niektórych miejscach jaśniejsze kolory

Opublikowano

jak plyta nowa to ma pewnie albo buzer, albo diody, albo jakis wyswietlacz i wedlug tego mozna znalezdz przyczyne czarnego ekranu, mi kiedys grafa to powodowala na pci a kiedys tez pamiec wiec nie tylko procek moze to byc, moze byc tez bios zle ustawiony

Opublikowano

Tu macie zdjęcie  z pinów. Nie które wydaja się być przychylone, ale ja to uznalem przed montażem jako cos normalnego skoro tak było od początku.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

EZ Debug LED
These LEDs indicate the status of the motherboard.
CPU - indicates CPU is not detected or fail.
DRAM - indicates DRAM is not detected or fail.
VGA - indicates GPU is not detected or fail.
BOOT - indicates booting device is not detected or fail.

Opublikowano

jak to zlozysz i odpalisz to masz wyzej jaka dioda ci sie zaswieci to wowczas mozesz cos szukac

Incompatible UEFI cases
∙ 32-bit Windows operating system - this motherboard supports only 64-bit
Windows 10 operating system.
∙ Older graphics card - the system will detect your graphics card. When display a
warning message There is no GOP (Graphics Output protocol) support detected in
this graphics card.
⚠ Important
We recommend that you to use a GOP/ UEFI compatible graphics card.

Opublikowano

po 1 ram : Pamięć RAM ADATA Gammix D10 16GB 3200 MHz

plyta nie obsluguje 3200mhz wiec jak nawet do biosu nie mozna wejsc to nic nie zrobisz jedynie wymiana ramu na 2666mhz a jak mozesz do biosu wejsc to od razu lecisz na pamiec i ustawiasz ja tak zeby miala max 2666mhz

• 2x DDR4 memory slots, support up to 64GB[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • Intel® Core i7/ i9
    • Supports up to DDR4 2933 MHz
  • Intel® Core i5 and below
    • Supports up to DDR4 2666 MHz
  • Supports Dual-Channel mode
  • Supports non-ECC, un-buffered memory
  • Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)

i wgralbym najnowszys bios :

Version 7C88v14
Release Date 2020-08-26
File Size 7.98 MB

Opublikowano

czyli jak przy ramie swieci to sie pamieci nie widzi, lecisz do kolei po jakis ram max 2666mhz wkladasz updejtujesz bios i sie modlisz zeby widzial te twoje bo jak nie to se je mozesz sprzedac i kupic jakies do max 2666mhz

Opublikowano

1 - CPU - indicates CPU is not detected or fail.
2 - DRAM - indicates DRAM is not detected or fail.
3 - VGA - indicates GPU is not detected or fail.
4- -BOOT - indicates booting device is not detected or fail.

w tej kolejnosci bios sprawdza co nie dziala

jak swieci przy ramie to procek jest ok moze byc jeszcze vga i hdd cos nie tak ale to dopiero jak ram bedzie ok