gumish93 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 Siema Posiadam starusienki czytnik kart modecom na 2x4 pin podpinany do płyty głównej. Próbuję go podpiąć do płyty głównej Asus P5QL-CM i nie startuje w ogóle. Zauważyłem że ma odwrotnie symbole jak na specyfikacji w instrukcji w Asus'ie. Jakieś pomysły jak to podpiąć ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ripek Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 tam gdzie masz 5v na pinach to tam vcc ma byc a gnd do gnd jak nie dziala to nie bedzie dzialac spaliles cos moze ewentualnie zobacz w biosie moze masz jakies opcje do wlaczania pozostalych urzadzen usb u mnie mam cos takiego Cytuj
iskier Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 Zaczynając od NC, wg kolorów kabelków: - czarny - zielony - biały - czerwony Cytuj
Miastowy Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 Dokupowałem taki czytnik wieki temu do stacjonarki, montaż prosty jak budowa cepa. Nie ma jak się pomylić z podpięciem. Zresztą jest opisane co do czego na wtyczkach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi