P4Jn Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 @Widzior nie każdy siedzi w temacie i ma pojęcie. Od kiedy W7 nie jest wspierany przez M$, kombinuje się. Cytuj
Uf0x Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 8 minut temu, Widzior napisał: Rozwalacie mnie ludzie. Na wuj wam te aktualizacje? Spać nie możecie bez tego? Co najśmieszniejsze, koniecznie instalować zawsze chcą ci, którzy mają najmniejsze pojęcie o tym, jak to dziś zrobić. Ja wiem jak, ale mam to w d...e, bo zamiast się z tym pierdzielić co miesiąc, to wolę raz na rok albo dwa zainstalować czysty, już zaktualizowany Win7 od wikiego albo prezesa. A poza tym tu macie temat, więc nie kapuję, dlaczego tu to wałkujecie - To jaki Win7 z tego forum najbardziej polecasz? Też tak robię na Win10, że instaluję obrazy od djrysa zaaktualizowane, potem to wyłączam. Często robię format tak, że nie bawię się w to zbytnio. Jest jakiś taki, żeby miał stery do usb 3.0 ? bo to chyba najważniejsze w win7, żeby format pod 3.0 zrobić, resztę pobieram normalnie z netu w sensie sterowniki od grafiki itp. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 Panie i Panowie, spokojnie. Bypass nie zainstaluje się bez wymaganych aktualizacji. Działanie Bypassa uzależnione jest od wybranej opcji - ja za Was nie przeczytam, który numerek za co odpowiada. Bypass służy do aktualizacji systemu o poprawki ESU, czyli po zakończeniu oficjalnego wsparcia. Teraz trzeba płacić za dalsze aktualizacje albo użyć Bypass. Poczytać w tematach tu na forum i na MDL. P4Jn lubi to Cytuj
Uf0x Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 Chciałem dodać sterowniki do usb 3.0 i sata. Wypakowuję obraz Winrarem do folderu po czym w NTLite wybieram folder, montuje wersję i dodaję sterowniki do install.wim. To samo robię z boot.wim. Potem z całego folderu ponownie robię ISO i nagrywam na usb rufusem na mbr. Ma to prawo działać, czy coś robię źle? Bo nie mam aktualnie tego jak sprawdzić bo to nie dla mnie. A i czy jak jest ustawione sata na ahci to mogę zainstalować sam sterownik ahci czy czy raid itd. też? Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 43 minutes ago, Uf0x said: Chciałem dodać sterowniki do usb 3.0 i sata. Wypakowuję obraz Winrarem do folderu po czym w NTLite wybieram folder, montuje wersję i dodaję sterowniki do install.wim. To samo robię z boot.wim. Potem z całego folderu ponownie robię ISO i nagrywam na usb rufusem na mbr. Ma to prawo działać, czy coś robię źle? Bo nie mam aktualnie tego jak sprawdzić bo to nie dla mnie. A i czy jak jest ustawione sata na ahci to mogę zainstalować sam sterownik ahci czy czy raid itd. też? Powinno działać, mozesz uzyc zawsze gotowca wiktorynka co ma wszystkie praktycznie drivery usb3.1/nvme i tak dalej Cytuj
danieloox Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Ma ktoś jakiś skrypt do ustawień do dysku SSD? Czy może jest w tym obrazie coś takiego? Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 @danieloox Skrypt lub programik "ssdfresh" który jest gdzieś na forum [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ChatStresser Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 W dniu 9.03.2021 o 13:32, zdzisiek24 napisał: @danieloox Skrypt lub programik "ssdfresh" który jest gdzieś na forum [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co wlasciwie zmienia w windowsie ta wstawka? Cytuj
danieloox Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2021 W dniu 12.03.2021 o 02:05, ChatStresser napisał: Co wlasciwie zmienia w windowsie ta wstawka? Otwórz skrypt w edytorze to będziesz wiedział. Cytuj
P4Jn Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 Wszystkie aktualizacje zainstalowały się bez problemu, nawet ten Framework, z którym były problemy. W tej chwili, Windows Update nie wyszukuje nowych aktualizacji. Wszystko działa. Cytuj
max20__20 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 hej po instalacji windowa zatrzymuje się w pozycji Starting Windows o co chodzi ? Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 4 minuty temu, max20__20 napisał: hej po instalacji windowa zatrzymuje się w pozycji Starting Windows o co chodzi ? O to, że jaśnie pan nie podał specyfikacji sprzętu, a my wróżkami nie jesteśmy. Cytuj
max20__20 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 4 minuty temu, Widzior napisał: O to, że jaśnie pan nie podał specyfikacji sprzętu, a my wróżkami nie jesteśmy. przepraszam już podaje mam coś takiego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 1 minute ago, max20__20 said: przepraszam już podaje mam coś takiego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zapomnij na nim o win7, jedynie win10 Cytuj
max20__20 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 3 minuty temu, Adiwin&& napisał: zapomnij na nim o win7, jedynie win10 ok dziękuje więc koniec z kombinowaniem zmiany formatu dysku itp Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 Ja to jestem w szoku, że się Win7 w ogóle zainstalował bez wysypania BSODa albo braku sterowników Adiwin&& lubi to Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 3 minutes ago, Widzior said: Ja to jestem w szoku, że się Win7 w ogóle zainstalował bez wysypania BSODa albo braku sterowników własnie ja też XD Cytuj
max20__20 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 a jaki win 10 polecacie coś z office 2016 2019 na pokładzie znajdę tutaj ? Cytuj
P4Jn Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 @max20__20[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
marekas1 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Mam dziwną sytuację . Plik ściągnąłem i na wszelki wypadek chciałem go dać na pena. Mam formatować dysk HDD z tym plikiem. Mam ponad 20GB wolnego miejsca na pendrivie , a win twierdzi że za mało. Co to może być ? SORRY! Zapomniałem o możliwej max. długości pliku. Jeszcze raz wielkie sorry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi