kitaro Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Masz folder app iceweasel, a w nim dodany folder distribution? Skopiuj go i wklej do folderu tam, gdzie jest slmmbrowser.exe - będzie tak samo w opcjach - przeglądarka zarządzana przez administratora, czyli telemetria i aktualizowanie won! A pozbądź się tego firefoxa. A swoją drogą - masz dużo ciężkiego oprogramowania od adobe ponad 18GB - potrzebujesz do czegoś? Updatery kopią domyślną przeglądarkę. Cytuj
koko123 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Tak zrobię a resztki po firefox z gałęzi też wywalę. Adobe Master Coll CS 5 mam bo była kiedyś promocja dla nauczycieli i studentów . Teraz montuje filmiki rodzinne z wakacji . Ponieważ CS5 potrzebuje dużo ramu kto wie czy nie zmienię obecną wersję na Profesional ale jeszcze nie teraz bo kamerę w pierwszej kolejności muszę zakupić. Już od dawna nie ma do niego updatu po nim była 5.5 potem 6 a teraz chyba CC. Cytuj
kitaro Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ale dp pdf wystarczy pdf xchange viewer. Też można wypełniać aktywne pola z dokumentach pdf. Co do montowania filmików, to wiesz najlepiej, czego potrzebujesz. Cytuj
koko123 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Adobe Reader był na płycie w formie dodatku dla pozostałych programów ale teraz widzę że jakoś mało waży , sprawdzę go i dzięki za pomoc- wiele cennych uwag podałeś . Przymierzę się do przyśpieszenia nowego FF według wskazówek zamieszczonych tu na forum . Cytuj
kitaro Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Tajemnica przyspieszenia FF wyjaśniona w opcjach: Następny na liście jest firemim - instaluje się, bo wersja portable nie uruchamia się z systemem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W opcjach trzeba wpisywać iceveasel.exe,firefox.exe,slimbrowser.exe, - czyli każdy program na firefoxie oddzielony przecinkiem. Zdaje się,że nasz eseta i wyłącz mu skanowanie https. To obciąża. Inne optymizery - to szkodliwce. Nie wierz im za chiny. Inne porady o kant rozbić. podstawa zasada , to nie mulące lekkie dodatki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Głównym mułem na firefox 56, to było nieprzetwarzanie wielu skryptów, co doprowadza nawet do zamrożenia przeglądarki. Na skryptach zbudowane są strony, ale szkodliwe potrafią zachować się jak koparki. Stąd tyle u mnie blokowania. Cytuj
koko123 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 Eset zmodyfikowałem - HTTP włączony , HTTPS wyłączony .Usunę Adobe Acrob. Read . a w jego miejsce pdf xchange viewer .Tutaj na forum w poradach są przykłady na przyśpieszenie FF i wyłączenie telemetrii czy wejść w to czy " o kant .. rozbić " Zakładam że jeśli sam mieszałeś w Ice to chyba nic już zmieniać w about: nie muszę . Pozostanie mi " msconfig i services.msc ". Coś tam poustawiałem ale to już do analizy dla nowego tematu . Czy mogę dać Feremim do jednego folderu z Ice.. Jestem Ci dłużny i dzięki Cytuj
kitaro Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 Widzę, że pobrałeś portable firemin - więc możesz go wsadzić do jakiego chcesz folderu. W opcjach firemina - ma startować razem z systemem. A sprawdź sobie w about:config - wpisz telemetry - u mnie tam wszystko było na false. Jakby nie było, to nigdzie nie ma być true. Cytuj
koko123 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 Jutro po oczyszczeniu z ff 56 otwieram firemina i sprawdzam about:config .Czy jak będę chciał sprawdzić " msconfig i services.msc to temat założyć w tym dziale czy w W 7 Cytuj
kitaro Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 msconfig - zostaw w spokoju. Sewvices msc, to usługi, których procesy są widoczne w menadżerze zadań - (task manager) Część procesów, to działanie ustawień w harmonogramie zadań. Jest trochę takich usług, których wyłączenie uszkodzi system. Jest trochę takich zadań, których wyłączenie zepsuje system. Napisałeś, ze masz wyłączona aktualizację systemu. A ja nam tak włączoną aktualizację, że jest wyłączona. Mam zainstalowane sunrise seven z programosy. Usługa włączona, zaś moduły UW wyłączone. A jak pierwszy raz użyłem tej opcji, to pozbyłem się wiele gigabajtów! Do czyszczenia używam jetclean portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To moje własne. Czyści, optymalizuje internet, tworzy punkty przywracania systemu. Z innych funkcji jetclean nie korzystam. Starym CCleanerem portable usuwam stare punkty (moja wersja jeszcze nie śledzi). Cytuj
koko123 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Też przekładam portable od tych klasycznych .Stosuję System Ninja 3.2.7, Ccleaner port 5.4.4 + CCenhancer 4.5.4 i może raz w roku Wise Reg Clean port 10.2.6 mam jeszcze Wise Disc Clean port 10.2.6.777 którego nie używam podobnie jak Odkurzacz port.14.0.0.400. Teraz po odinstalowaniu FF stareńki AML Disc Defrag poukłada . To wszystko mam na pendrive . Ta moja nauka to na właściwym dziale bo mam ciągle obawy że ktoś mnie objedzie . Dzięki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi