Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz folder app iceweasel, a w nim dodany folder distribution? Skopiuj go i wklej do folderu tam, gdzie jest slmmbrowser.exe - będzie tak samo w opcjach - przeglądarka zarządzana przez administratora, czyli telemetria i aktualizowanie won!

A pozbądź się tego firefoxa.

A swoją drogą - masz dużo ciężkiego oprogramowania od adobe ponad 18GB - potrzebujesz do czegoś? Updatery kopią domyślną przeglądarkę.

Opublikowano

Tak zrobię a resztki po firefox z gałęzi też wywalę.  Adobe Master Coll CS 5  mam bo była kiedyś promocja dla nauczycieli  i studentów .  Teraz montuje filmiki  rodzinne z wakacji .  Ponieważ CS5 potrzebuje dużo ramu kto wie czy nie zmienię obecną wersję na Profesional ale jeszcze nie teraz bo kamerę w pierwszej kolejności muszę zakupić. 

Już od dawna nie ma do niego updatu po nim była 5.5  potem 6 a teraz chyba CC.

Opublikowano

Adobe Reader był na płycie w formie dodatku dla pozostałych  programów ale teraz widzę że jakoś mało waży , sprawdzę go i dzięki za pomoc-  wiele cennych uwag podałeś .  Przymierzę się do przyśpieszenia nowego FF według wskazówek zamieszczonych tu na forum .

Opublikowano

Tajemnica przyspieszenia FF wyjaśniona w opcjach:

Fota326.png.88f4c23fe1e699a1756217775573420d.png

Następny na liście jest firemim - instaluje się, bo wersja portable nie uruchamia się z systemem.  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W opcjach trzeba wpisywać iceveasel.exe,firefox.exe,slimbrowser.exe, - czyli każdy program na firefoxie oddzielony przecinkiem.

Zdaje się,że nasz eseta i wyłącz mu skanowanie https. To obciąża.

Inne optymizery - to szkodliwce. Nie wierz im za chiny.

Inne porady o kant rozbić. podstawa zasada , to nie mulące lekkie dodatki:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Głównym mułem na firefox 56, to było nieprzetwarzanie wielu skryptów, co doprowadza nawet do zamrożenia przeglądarki. Na skryptach zbudowane są strony, ale szkodliwe potrafią zachować się jak koparki. Stąd tyle u mnie blokowania.

Opublikowano

Eset zmodyfikowałem - HTTP włączony  ,  HTTPS  wyłączony .Usunę Adobe Acrob. Read . a w jego miejsce pdf xchange viewer .Tutaj na forum w poradach są przykłady na przyśpieszenie FF i wyłączenie telemetrii czy wejść w to czy "  o kant    .. rozbić  " Zakładam że jeśli sam mieszałeś w Ice to chyba nic już zmieniać w  about:  nie muszę . Pozostanie mi   " msconfig  i  services.msc ". Coś tam poustawiałem ale to już do analizy dla nowego tematu .

Czy mogę dać Feremim do jednego folderu z Ice..

Jestem Ci dłużny  i dzięki

Opublikowano

Widzę, że pobrałeś portable firemin - więc możesz go wsadzić do jakiego chcesz folderu. W opcjach firemina - ma startować razem z systemem.

A sprawdź sobie w about:config - wpisz telemetry - u mnie tam wszystko było na false. Jakby nie było, to nigdzie nie ma być true.

Opublikowano

Jutro po oczyszczeniu z ff 56  otwieram firemina i sprawdzam about:config  .Czy jak będę chciał sprawdzić "  msconfig  i services.msc  to temat założyć  w tym dziale czy w W 7 

Opublikowano

msconfig - zostaw w spokoju. Sewvices msc, to usługi, których procesy są widoczne w menadżerze zadań - (task manager)

Część procesów, to działanie ustawień w harmonogramie zadań. Jest trochę takich usług, których wyłączenie uszkodzi system. Jest trochę takich zadań, których wyłączenie zepsuje system.

Napisałeś, ze masz wyłączona aktualizację systemu. A ja nam tak włączoną aktualizację, że jest wyłączona.

Mam zainstalowane sunrise seven z programosy.

Usługa włączona, zaś moduły UW wyłączone.

Fota328.png.dcc93a4629c995ebf87f9a32e79bb8b1.png

A jak pierwszy raz użyłem tej opcji, to pozbyłem się wiele gigabajtów!

Fota329.png.aa79097c926e7cdb02d5337af07ce5bc.png

Do czyszczenia używam jetclean portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

To moje własne. Czyści, optymalizuje internet, tworzy punkty przywracania systemu. Z innych funkcji jetclean nie korzystam. Starym CCleanerem portable usuwam stare punkty (moja wersja jeszcze nie śledzi).

Opublikowano

Też przekładam portable od tych klasycznych .Stosuję  System Ninja 3.2.7,  Ccleaner port 5.4.4 + CCenhancer 4.5.4  i może raz w roku Wise Reg Clean port 10.2.6  mam jeszcze Wise Disc Clean port 10.2.6.777 którego nie używam podobnie jak Odkurzacz port.14.0.0.400. Teraz po odinstalowaniu FF   stareńki  AML Disc Defrag  poukłada  . To wszystko mam na pendrive . Ta moja nauka to na właściwym dziale bo mam ciągle obawy że ktoś mnie objedzie . Dzięki