Skocz do zawartości

GeForce 8400M GS I paski na ekranie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent - stary lapek ACER ASPIRE 5720Z, Intel Pentium Dual Core T2310 Socket P (będzie zmieniany na przynajmniej C2D T7500/7700), chipset Intel PM965, grafika dedyk GeForce 8400M GS na MXM, pamięć 1GB PC2-5300 DDR2 SO-DIMM (tu też upgrade 2x2GB 667MHz).

Problem - paski na ekranie.

Pytanie - czy to może być problem mechaniczny (brak styku, jakieś luzy etc) czy to raczej typowe uwalenie karty lub matrycy? Nie wiem, jak sprawa wygląda na zewn. monitorze i w Windowsie podczas grania czy benchmarku 3D. Dopytam, to dopiszę, bo na razie nie mam go u siebie.

exsUycL.jpg

HWzaoUr.jpg

Opublikowano
8 minut temu, Widzior napisał:

Pytanie - czy to może być problem mechaniczny (brak styku, jakieś luzy etc) czy to raczej typowe uwalenie karty lub matrycy?

Na 99% karta. Na zewnętrznym monitorze też są te paski?

Jeśli tak - karta - zimne luty. 

Możesz spróbować wygrzać ją hotairem jeśli masz - odratowałem w ten sposób kiedyś kumplowi Radeona i działa do dziś :E 

Masochiści wrzucają takie karty do piekarników na 200 stopni. Wolę hotaira :P

Opublikowano

GeForce 8400M GS  to były najgorsze padliny jakie wypuścili  , miałem taką  w HP  i jak tylko gwarancja  padła  to i karta padła .

Były to produkty wadliwe  fabrycznie  nawet pozew zbiorowy mieli  za wtykanie bubli  .

Opublikowano

Mam  2  jedna GE  512  a druga  AMD  1GB   muszę poszukać  , za AMD  1 GB do acera   4 miesiące  wstecz  płaciłem  220 zł.

Opublikowano
W dniu 18.05.2020 o 17:58, woj_ani217 napisał:

Mam  2  jedna GE  512  a druga  AMD  1GB   muszę poszukać  , za AMD  1 GB do acera   4 miesiące  wstecz  płaciłem  220 zł.

Ta karta GE 512 będzie chodziła? Jak tak to ile chcesz za tą kartę

Opublikowano
W dniu 18.05.2020 o 17:58, woj_ani217 napisał:

Ta karta GE 512 będzie chodziła? Jak tak to ile chcesz za tą kartę

Opublikowano

@wiktorynek, mógłbyś wymienić kilka tych radków, które można tu zamiennie zamontować? Tylko nie jakieś drogie, high endowe, tu chodzi po prostu o ożywienie lapka do normalnej pracy. Pisałeś mi chyba na czat boxie o jakichś serii 3xxx, ale już nie pamiętam. Poza tym ja w temacie dedyków do lapków jestem zielony, nie wiem czy tu też obowiązywały jakieś White Listy jak do kart WiFi, czy nie.

P.S. Wypiekanie karty w piekarniku, i to dwukrotne, nic nie pomogło, ale na szczęście też nie ubiło jej do końca :E Najbardziej się obawiam, jak to nie będzie wina karty, tylko np. układu jej zasilania, ale to chyba mało prawdopodobne.

Taki wynalazek kolega wyszukał, ale chyba mocowanie karty ma w innym miejscu dziurki? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

HD2xxxM, HD3450M, HD3470M, HD3650M

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Będzie pasować na pewno 3450M:

tu więcej informacji:

HD2600M też wydaje się 100% kompatybilna: