Arai Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Witam jak w temacie, kompletnie nie znam się w kartach dźwięku, więc fajnie jeśli ktoś pomoże. Może być na usb może być na pci. Wysłane z mojego GM1903 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Widzior Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 A wyjaśnij, co ty takiego robisz na komputerze, że zintegrowana ci nie wystarcza? Cytuj
Arai Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 A wyjaśnij, co ty takiego robisz na komputerze, że zintegrowana ci nie wystarcza?Gram w różne gry, podczas grania np w ets słucham dużo muzyki i to często na wysokiej głośności, i stwierdzam że wcześniejsza Płyta musiała mieć jakąś lepszą kartę skoro te same słuchawki grały o wiele głośniej i z lepszym bassem itp, w tej płycie ew mi brakuje głośności. Ogólnie gram teraz jeszcze w farming 19, cs go , snowrunner Wysłane z mojego GM1903 przy użyciu Tapatalka Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Napisz jaką miałeś wcześniej płytę główną i jaką masz teraz to się porówna układy audio i coś zaproponuje. Cytuj
Arai Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Napisz jaką miałeś wcześniej płytę główną i jaką masz teraz to się porówna układy audio i coś zaproponuje.Teraz z370 msi tomahowk a wcześniej z97 Gigabyte z97x-gaming 5Wysłane z mojego GM1903 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Arai Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Znalazłem 3 karty /daci które by mnie interesowałyKtóra z nich mogła by grać najlepiej? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Wysłane z mojego GM1903 przy użyciu TapatalkaNie ukrywam że bardzo podoba mi się rozwiązanie daca bo zawsze mogę je odpiac i wykorzystać w innym urządzeniu. Ten g5 ma przewagę oprogramowania na pc zaś nie podoba mi się te pokretlo, za to ma gain czyli podbicie mocy, które np ucieszyły by pewnie moje słuchawki denon d600Zaś ten audiotrak cube jakoś lepiej mi się podoba wizualnie i ma fajne pokretlo z narysowana linia i przełącznik głośniki/słuchawkiWysłane z mojego GM1903 przy użyciu Tapatalka Cytuj
vegeta80 Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Ja bym brał cube bo sam miałem kupować tylko że ja mam kartę audiotrack hd2 i jak przez usb masz to nie martwisz się że płyta główna ma takie złącze. Arai lubi to Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Ten audiotrak na słuchawki powinien najlepiej się spisać. Sprawdziłem te płyty główne no i Twoja stara płyta od gigabyte miała lepszy, nowszy wbudowany kodek, który miał większą dynamikę i skierowany był oraz najlepiej się nadawał pod wzmacniacz + kolumny stereo i słuchawki, a pod głośniki komputerowe przestrzenne 5.1 i 7.1 już nie spisywał się tak dobrze właśnie jak bo to nie było jego główne nastawienie. Natomiast płyta którą masz aktualnie ma słabszy i starszy kodek który znowu lepiej spisuje się właśnie pod głośniki komputerowe przestrzenne 5.1 i 7.1 bo takie było jego przeznaczenie i mimo, że jest starszy i gorszy na napierze to jakością dawał to samo lub nawet odrobinę więcej i lepszego dźwięku w 5.1 czy 7.1 względem nowszego koedka. Natomiast wzmacniacz + kolumny stereo czy słuchawki to jest jest słabsza strona bo nie został pod nastawiony i nie miało to być jego wyznacznikiem grania, dlatego jest słabsza jakość / szczegółowość oraz mniejsza dynamika. Tak więc kupując tego audiotraka cube powinieneś uzyskać na słuchawkach minimum taką samą jakość / szczegółowość i dynamikę jak na starej karcie gigabyte, a strzelam, że powinno być nawet odrobinę lepiej. Arai lubi to Cytuj
podlos Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Wcześniejsza płyta miała lepszego realteka ALC1150 więc nic dzwinego że grała lepiej od ALC892. Ja zmieniłem płytę z ALC892 na inną z ALC1220 bo te najtańsze realteki to paździerz. Cytuj
Widzior Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Ale mącicie ludzie, tu nie chodzi o to, że dany kodek gra gorzej lub lepiej, bo te różnice byłyby trudne do wychwycenia nawet dla audiofila. ALC1150 ma po prostu osobny, mocny i dobry jakościowo DAC przeznaczony dla słuchawek na panel frontowy obudowy. Dodatkowo na starej płycie prawdopodobnie był zastosowany wzmacniacz operacyjny dla słuchawek o wysokiej impedancji, a na nowej już go raczej nie ma, bo od roku 2017 coraz rzadziej się stosuje takie rozwiązanie. Tu sobie poczytaj - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] podlos lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi