Gość Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Aktualizacja Windows 10 November 2019 Update już dostępna [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2019 Dlaczego nigdy nie można napisać nic pozytywnego? Oficjalne błędy w 1909 - od roku ten sam błąd i nie potrafią naprawić: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Koniec Cortany(?) - a miała być taka cudowna i ratować nam życie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Microsoft nie zaleca usuwać Sklepu - dlaczego, nie wyjaśnili: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pewnie trzeba się podzielić telemetrią z podmiotami współpracującymi. P.S. Zawsze wykorzeniam do cna i nigdy nie zauważyłem najmniejszych problemów, czyli pic na wodę. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Kolejne oficjalne problemy edycji 1909: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ile jest sporadycznych, specyficznych lub niepotwierdzonych oficjalnie póki co przez MS? Dodam, że problem jest nierozwiązany od edycji 1903. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Brak powodów do optymizmu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Windows 10 November 2019 Update utrudnia tworzenie lokalnych kont [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Status Quo czyli stare błędy powracają: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak dodać do tego, że już nigdy nie naprawią wadliwego skalowania czcionek, to... P.S. Zainstalowałem ostatnio czysty, oryginalny 1909 na laptopach HP Probook 6570b i 450 G1 - ilość błędów, wad i niedociągnięć powala i nawet nie śniło się w Microsofcie, a działanie WU w kwestii pobierania sterowników można włożyć między bajki. Sterowniki grafiki sprzed 3-4 lat. Cytuj
Gość Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Windows 10 - brak aktualnej wersji może być winą antywirusa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Windows 10 - nowa aktualizacja powoduje problemy z funkcją kopiuj/wklej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Windows 10 November 2019 Update - Microsoft uruchamia automatyczną aktualizację [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Windows 10 otrzyma ponad 100 nowych ikon. Microsoft prezentuje ich wygląd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Tym razem "życiowa" wada - po zainstalowaniu najnowszych aktualizacji KB4530684 i KB4533002 do Win 10 1909, na dwóch laptopach zamykanie systemu trwa do 2 minut na dysku SSD! Start systemu i działanie bez zastrzeżeń. Nie pomogło systemowe oczyszczanie, ani czyszczenie systemu. Podejrzewam konflikt z jakimś sterownikiem. Wieczna beta! Zostaje rozłożyć ręce i czekać łaskawie na nową poprawkę, może naprawią. Cytuj
renatan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 54 minuty temu, wiktorynek napisał: po zainstalowaniu najnowszych aktualizacji KB4530684 i KB4533002 zainstalowało mi na stacjonarce w dn. 11.12 i mam start bez zmian 24 sek jarexpol lubi to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 51 minut temu, renatan napisał: mam start bez zmian 24 sek Pisałem o zamykaniu. A swoją drogą te 24s na SSD to trochę długo. Cytuj
renatan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 przy 6 dyskach (1 ssd i 5 hdd) toz to express a zamykanie tez bez zmian w sek ale żeby nie było to tamto ..zaktualizowałem asusa (laptop) żony i smiga ladnie bez zgrzytów Cytuj
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Poczta z Windows 10 wyświetla reklamy. Microsoft: nie można ich wyłączyć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S no i " wyszło szydło z MS " Cytuj
adamkon Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Windows 10: wyszukiwarka w Eksploratorze wciąż nie działa . Microsoft umywa ręce ... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Nierozwiązywalny problem w Win 10? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na firmowym kompach z Win 10 tam gdzie pracuję (ponad 200 stanowisk), po ostatnich aktualizacjach Win 10 Pro x64 1909 występują poważne problemy z Excel 2013, Lotus 8.5 oraz Eset w najnowszej wersji. Komputery totalnie zmulone, programy się nie uruchamiają, a jak się uruchomią, to przy próbie pracy następuje totalna zwiecha na amen. Jedynym lekarstwem było przywrócenie wszystkich komputerów do stanu sprzed aktualizacji. Oczywiście komputery z Win 7 pracują nadal świetnie. Totalna porażka Microsofcie! m4s lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Windows 10 ułatwi instalowanie opcjonalnych sterowników [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] OT łaskawcy ugieli się pod naporem SUWERENA Cytuj
kamiloxf Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Godzinę temu, woj_ani217 napisał: Windows 10 ułatwi instalowanie opcjonalnych sterowników [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] OT łaskawcy ugieli się pod naporem SUWERENA Ciekawi mnie czy pozwolą samemu pobrać w przypadku braku sterowników czy będą sami instalować Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Ja raczej rozumiem z tego, że będzie wybór tylko mocno opcjonalnych składników. Żadna rewelacja. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2019 Stare błędy wracają. Chyba im się już mieszają kompilacje które naprawiają: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Windows 10 - Microsoft może zacząć wprowadzać nowe funkcje poza dużymi aktualizacjami [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
dstjr Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Nowa wersja Windows 10 znacznie poprawi wydajność, dzięki tej jednej funkcji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nowy Microsoft Edge dla Windows 10 już w przyszłym tygodniu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
dstjr Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 Wielka premiera Microsoftu. Nowa przeglądarka Edge dostępna od dzisiaj dla wszystkich [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oto Microsoft Edge jakiego jeszcze nie znacie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 Naprawili jedno zepsuli kilka: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Osobiście stwierdziłem po tej aktualizacji dolegliwość polegającą na tym, że co restart jest inna opcja zasilania - raz jest dostępny plan wysoka wydajność, po restarcie jest już tylko tryb zrównoważony. Jak przesuwam powoli suwak jasności za pomocą klawiszy jadąc w dół, czyli teoretycznie ściemniając, to ekran raz się rozjaśnia, by za chwilą się ściemniać, dojeżdżam do zera, a ekran jaką miał jasność taką ma. Tryb turbo zaciął się na 3,4GHz - taką stałą wartość pokazują programy diagnostyczne. System Win 10 x64 Pro 1909 świeżo zainstalowany i zaktualizowany z WU + Edge-Chrome. Laptop MSI 7 gen. Zaktualizowany bios. Najnowsze sterowniki. Pełne wsparcie dla Win 10. Win 10 jako jedyny zalecany system. Jak żyć Microsofcie? Cytuj
sahipp Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 4 godziny temu, wiktorynek napisał: Naprawili jedno zepsuli kilka: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Osobiście stwierdziłem po tej aktualizacji dolegliwość polegającą na tym, że co restart jest inna opcja zasilania - raz jest dostępny plan wysoka wydajność, po restarcie jest już tylko tryb zrównoważony. Jak przesuwam powoli suwak jasności za pomocą klawiszy jadąc w dół, czyli teoretycznie ściemniając, to ekran raz się rozjaśnia, by za chwilą się ściemniać, dojeżdżam do zera, a ekran jaką miał jasność taką ma. Tryb turbo zaciął się na 3,4GHz - taką stałą wartość pokazują programy diagnostyczne. System Win 10 x64 Pro 1909 świeżo zainstalowany i zaktualizowany z WU + Edge-Chrome. Laptop MSI 7 gen. Zaktualizowany bios. Najnowsze sterowniki. Pełne wsparcie dla Win 10. Win 10 jako jedyny zalecany system. Jak żyć Microsofcie? A jesteś pewien że nie ma jak wykombinować sterowników do starszych wersji okienek ? Ja nie mam na to czasu ale się zastanawiam czy nie zrobić downgrade`u do 7... Sorry co by nie mówić wgrywało się system, sterowniki i wszystko działało jak powinno działać... Jedyne co mnie powstrzymuje to brak wsparcia... No cóż w pupie z tym wsparciem ale chodzi o to że w pracy ma XP i jest to jak najbardziej sprawny działający komputer ale do pracy w necie to już troszkę kiszka choćby z braku aktualnej przeglądarki... Podejrzewam że za jakiś czas ten sam los spotka win7, pytanie tylko ile to będzie trwać... Cytuj
renatan Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 12 godzin temu, wiktorynek napisał: że co restart jest inna opcja zasilania - raz jest dostępny plan wysoka wydajność, po restarcie jest już tylko tryb zrównoważony. to mogę potwierdzić Cytuj
Nieobecny Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 Lepiej daliby możliwość oficjalnego usunięcia pozostałego crapware, a nie proste, porządne i nieśmiertelne aplikacje, które nic nie ważą i nie obciążają systemu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nudzija lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 Wadliwa aktualizacja Windows 10 - użytkownicy skarżą się na niebieskie ekrany śmierci [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi