Nieobecny Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 2 godziny temu, Izythor napisał: na tego netbooka żadnych pieniędzy wydawać nie będę i tyle. Lepiej od razu wyrzuć przez okno. 2 godziny temu, Izythor napisał: całe to forum powstało chyba dla modyfikacji systemu Następny co wierzy w cudowną moc modyfikowanych systemów. Sterowniki i programy też zmodyfikujesz? Ten netbook w momencie premiery był już słaby na XP - to było 10 lat temu. 1GB RAM minus: - system - sterowniki - programy - wykorzystanie RAM przez zintegrowaną grafikę Powyżej 80% wykorzystania fizycznej pamięci, zaczyna korzystać z pamięci wirtualnej na dysku - następuje totalne zmulenie. Żeby to był jeszcze dysk SSD, to może z wielkim trudem jakoś by działało, ale słabiutki HDD umrze w przedbiegach. Bardzo słaby procesor, bardzo słaby dysk, bardzo mało pamięci RAM, bardzo słaba grafika. Do kosza lub przez okno. 2GB RAM (bo więcej nie można) + dysk SSD pozwoliłoby od biedy powolnie użytkować tego netbooka. O filmach na YT można zapomnieć, ale przeglądarka i jakiś tam prosty program nieobciążający procesora działałyby.
moszter Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 1 minutę temu, C9S napisał: jak 2 gb to chyba w kościach po 1gb [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Laptop ma 1 slot i maksymalnie obsługuje 2GB DDR2-533 czyli -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].
Nieobecny Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 Można szukać w jednej kości 2GB DDR2 533MHz, 667MHz, 800MHz - wszystkie będą działać. Byle taniej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
C9S Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 sorka mój błąd nie widziałem że kiedyś też robili takie g@#$a z jednym slotem na ram
Izythor Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 16 minut temu, wiktorynek napisał: Ten netbook w momencie premiery był już słaby na XP - to było 10 lat temu. 1GB RAM minus: - system - sterowniki - programy - wykorzystanie RAM przez zintegrowaną grafikę Powyżej 80% wykorzystania fizycznej pamięci, zaczyna korzystać z pamięci wirtualnej na dysku - następuje totalne zmulenie. Żeby to był jeszcze dysk SSD, to może z wielkim trudem jakoś by działało, ale słabiutki HDD umrze w przedbiegach. Bardzo słaby procesor, bardzo słaby dysk, bardzo mało pamięci RAM, bardzo słaba grafika. Do kosza lub przez okno. 2GB RAM (bo więcej nie można) + dysk SSD pozwoliłoby od biedy powolnie użytkować tego netbooka. O filmach na YT można zapomnieć, ale przeglądarka i jakiś tam prosty program nieobciążający procesora działałyby. Ale po co to piszesz? Referat jaki to ten sprzęt słaby. Żeby mnie uświadomić że to g**no czy jak? 18 minut temu, wiktorynek napisał: Następny co wierzy w cudowną moc modyfikowanych systemów. Sterowniki i programy też zmodyfikujesz? Ja przyszedłem w przyjaznym nastawieniu, rozumiem, że jesteś "mega użytkownikiem", ale po co ten passive-agressive? Na jakiej podstawie snujesz takie wnioski? Tak narazie we wszystkich Twoich komentarzach jest jedno zdanie na temat wątku, czyli o systemie.
berthold61 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 10 godzin temu, moszter napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Laptop ma 1 slot i maksymalnie obsługuje 2GB DDR2-533 czyli -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. No właśnie jest tylko jeden slot , ja od syna dostałem 2GB ram bo miał wyrzucać i laptopik mimo swoich lat jest nowy bo przeleżał 8 lat w szafie i więcej na nim siedzę niż na 2-uch pozostałych bo mniejszy poręczniejszy więc wygodniejszy, gry mnie walą więc nie potrzeba nic więcej a do diagnostyki aut jak ulał bo bateria mimo swoich lat trzyma jeszcze 5 godzin . moszter lubi to
razor1995 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 11 godzin temu, Izythor napisał: jedno zdanie na temat wątku, czyli o systemie. Żaden system Ci tutaj nie pomoże. Nadal będzie mulić, zawieszać się - działać tragicznie. Nie ma najmniejszych szans, by jakikolwiek system sprawił, że ten komputerek zacznie znośnie działać. Najlepiej by było tam postawić jakiegoś lekkiego Linuxa, ale wtedy nie ruszą ci programy do diagnostyki samochodowej a i tak będzie zwieszać, tam jest pewnie dysk 5400rpm. Spróbuj z tym, ale nie oczekuj cudów: Sterowniki SATA zintegrowane, więc instaluj w trybie AHCI. Co do instalacji XP z USB jestem sceptyczny, ja bym wypalał płytę bo z USB w XP są ciągle problemy.
moszter Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Godzinę temu, razor1995 napisał: ... Najlepiej by było tam postawić jakiegoś lekkiego Linuxa, ... Może i by lepiej działał, ale to system, a nie wiadomo jak tam przeglądarka. Może to -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zamiast klasycznego Linux'a. | [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W dniu 19.03.2020 o 10:54, Izythor napisał: ... dobrze aby działał w nim internet ... Jako przeglądarkę polecam zaprzyjaźnić się z: może jakoś będzie działać
Rekomendowane odpowiedzi