Skocz do zawartości

Windows 10 SlimBuild v.20H2 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 15.09,2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, konuss napisał:

No ku**a mega w h... Ja tu kończę moda a oni wydają aktualizację :/

panie konuss jak multum wersji za dużo to roboty robi :) to myśle że warto się zastanowić nad jedną wersją ale rozwijaną na porzadnie :) Myśle że to dobry pomysł jak brak czasu doskwiera :)

Opublikowano

też jestem za jedną wersją i zrobiłbym głosowanie: home czy pro. 

nie wiem czy jest sens robienia modyfikacji na najnowszych aktualizacjach. lepiej na stabilnej niż czekać aż microsoft albo naprawi albo cofnie zmiany. 

osobiście gdybym sam robił modyfikacje to na dzień dobry wyłączył bym aktualizacje albo usunął moduł windows update.

po za bibliotekami: directx x9, framework 3.5, chętnie bym widział notepad+ i 7zip. modyfikacja menu start przy pomocy innych aplikacji nie ma sensu.

Opublikowano
37 minut temu, wiemar napisał:

też jestem za jedną wersją i zrobiłbym głosowanie: home czy pro. 

nie wiem czy jest sens robienia modyfikacji na najnowszych aktualizacjach. lepiej na stabilnej niż czekać aż microsoft albo naprawi albo cofnie zmiany. 

osobiście gdybym sam robił modyfikacje to na dzień dobry wyłączył bym aktualizacje albo usunął moduł windows update.

po za bibliotekami: directx x9, framework 3.5, chętnie bym widział notepad+ i 7zip. modyfikacja menu start przy pomocy innych aplikacji nie ma sensu.

Chyba nie wiesz co piszesz - usunąć windows update. Gdyby to było takie proste i możliwe to już dawno byłoby to zrealizowane.

Głupotą jest dawanie tylko jednej wersji, szczególnie, że każdy ma inny klucz nie mówiąc, że od home klucz jest tańszy (i częściej spotykany w laptopach konsumenckich). Różnica w wielkości obrazu żadna, a jądro jest to samo - różnica tylko w usługach.

Opublikowano
34 minuty temu, SilverShai napisał:

Chyba nie wiesz co piszesz - usunąć windows update. Gdyby to było takie proste i możliwe to już dawno byłoby to zrealizowane.

Głupotą jest dawanie tylko jednej wersji, szczególnie, że każdy ma inny klucz nie mówiąc, że od home klucz jest tańszy (i częściej spotykany w laptopach konsumenckich). Różnica w wielkości obrazu żadna, a jądro jest to samo - różnica tylko w usługach.

widziałem na teamos system z wyciętym windows update. w aktualizacje i zabezpieczenia nie było zakładki windows update ani w usługach :D niestety ale nie dało się zainstalować przez to jeżyka polskiego

Opublikowano
3 godziny temu, wiemar napisał:

widziałem na teamos system z wyciętym windows update. w aktualizacje i zabezpieczenia nie było zakładki windows update ani w usługach :D niestety ale nie dało się zainstalować przez to jeżyka polskiego

w niektórych modyfikacjach na tym forum da radę doinstalować Język Polski ale nie polecam bo mi sie wykrzaczało parę razy i zrezygnowałem z modyfikacji w języku angielskim

Opublikowano
4 godziny temu, SilverShai napisał:

TO JEST OGÓLNIE BARDZO PROSTE PO PROSTU NIE CHCE TEGO ROBIC . BO NP NIE KTÓRZY  jak ja pobieraja sobie sterowniki automatycznie do systemu lub inne rzeczy po to zostawiam Windows Update ;D

Opublikowano

Można prosić o pomoc ,pliki txt nie można otworzyć wyskakuje jakieś okno Filefacts.net nawet z programów nie można wyszukać notatnika. Można to jakoś naprawić czy doinstalować .

Opublikowano

U mnie czyszczenie dism++ folderu WinSxS usuwało  systemowy notatnik. Dziwne ale tak było.

Nie potrafiłem go przywrócić ale pomogło zainstalowanie notepad++

Teraz już nie czyszczę tego folderu.

Opublikowano
Godzinę temu, szuwarek102 napisał:

Pytanie do Autora tego moda można jakoś dodać notatnik.

Również zrobiłeś czyszczenie DISM? 

Opublikowano

Teraz ja mam pytanie do wszystkich. Powiedzcie mi proszę. Czemu robicie czyszczenie DISM - magazynu WinSxS ledwo po instalacji systemu. Co to ma mieć za cel? 

Opublikowano
1 godzinę temu, konuss napisał:

Teraz ja mam pytanie do wszystkich. Powiedzcie mi proszę. Czemu robicie czyszczenie DISM - magazynu WinSxS ledwo po instalacji systemu. Co to ma mieć za cel? 

hehe ja robię zwykłe czyszczenie wbudowane w windowsa po instalacji i nie używam żadnych innych programów i nie mam żadnego problemu z laptopem...

Opublikowano

Oczyszczenie DISM - Elementy WinSxS zaraz po instalacji jest bez sensu - opcja skanuj - zmniejsz rozmiar o 0%

Mimo to zrobiłem z ciekawości o dziwo Notatnik nie zniknął ?? a może zrobiliście Odchudzanie systemu ???

Opublikowano

Ja mówiłem o czyszczeniu programem dism++ a nie systemowym DISM.

Byłem ciekawy ile jeszcze dodatkowo wyczyści

Przechodziłem każdą opcję czyszczenia po kolei wraz z większa kompresją LZX I dopiero przy czyszczeniu WinSxS notatnik zniknął.

Powtarzałem to kilka razy.

Opublikowano

A co do czcionki - stock - slim V.1 - slim V.2

Na wszystkich ostatnich wersjach modów są 2 rodzaje czcionki - tak jak na V.2 - jedna stockowa a druga inna - wyrażnie pogrubiona.

Jest chyba usunięty jakiś komponent który jest z tym powiązany albo coś innego - nie wiem.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
4 godziny temu, Krzyslaw napisał:

Niestety ta grubsza czcionka wygląda gorzej na niektórych ekranach, wydaje się że jest rozmyta

W tym że dodam po raz kolejny nie robiłem nic związanego z czcionkami oraz kompozycja... I ogólnie nie u wszystkich tak jest więc domyślam się jedynie ze to wina sterownika grafiki. Cały czas glosno o problemach w tym temacie no ale jak pisałem wcześniej to tylko mój domysl! 

Opublikowano

@ konuss - na pewno coś było robione z czcionkami - jeśli nie ty to nie wiem kto.

W orginale jest zastosowana czcionka Segoe UI  półlekka a u ciebie półgruba.

A w rejestrze - w orginale - tego klucza który jest u ciebie nie ma wogóle.

Głębiej nie sprawdzałem ale ewidentnie coś było robione. Tak jest we wszystkich ostatnich rodzajach modów.

W slim V.1 jest to jak w orginale dlatego i czcionka jest normalna.  

Opublikowano

Też u was tak jest że jak się otworzy okno kompa to jest obramowanie normalnie w kolorze a jak otworze drugie bądź przeglądarkę to to kolor znika dopiero jak kliknę na drugie okno to kolor wraca i tak wkoło. A czy można zmienić jakoś tło w mój komputer jak się otworzy jakikolwiek folder żeby było lekko ciemniejsze bo słabo widać foldery.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie