Skocz do zawartości

Windows 10 SlimBuild v.20H2 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 15.09,2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ostatnia kompilacja nie była na 2004 ? tam działało chodzi mi tylko o pokazanie tej ikony po kliknięciu której otwiera się to menu z szybkimi ustawieniami 

#EDIt

Znalazłem 

przechodzimy do regedit

do :  HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Explorer

Następnie zmieniamy wartości z 1 na 0  I po ponownym uruchomieniu explorera pojawia się 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

SilverShai lubi to
Opublikowano
A ostatnia kompilacja nie była na 2004 ? tam działało chodzi mi tylko o pokazanie tej ikony po kliknięciu której otwiera się to menu z szybkimi ustawieniami 
To nie wiem ja tego nie używam

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Komuś problem jest wgrałem dziś wersję. 11lipc i nie mogę zainstalować sterowników do płyty głównej amd B450... Zawsze je instaluje a na tej wersji się nie da :/8f73eca586be356ccf243d36d1872df0.jpg

Komuś problem jest wgrałem dziś wersję. 11lipc i nie mogę zainstalować sterowników do płyty głównej amd B450... Zawsze je instaluje a na tej wersji się nie da :/8f73eca586be356ccf243d36d1872df0.jpg

Ok juz wiem przeglądarka chromium EDGE blokuję ten plik nie wiadomo czemu

Opublikowano
W dniu 18.07.2020 o 13:09, miko1282 napisał:

Hejka czy ktoś wie jak ustawić takie ikony, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po formacie mam zwykłe, i jeszcze chciałbym się dowiedzieć jak włączyć te centrum powiadomień czy jak to się nazywa o tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pomoże ktoś ?

Jakbyś się zainteresował tematem ikon i motywów do W10 a nie pytał na forum to byś znalazł takiego uzytkownika na Devian art o nicku niivu :)

Opublikowano
3 godziny temu, szymibtw napisał:

Jakbyś się zainteresował tematem ikon i motywów do W10 a nie pytał na forum to byś znalazł takiego uzytkownika na Devian art o nicku niivu :)

Haha sorki, myślałem że to są prywatne autorskie ikony :D dziękuję za wskazówkę

Opublikowano

Ja podmieniam pliki imageres.dll w folderach System 32 oraz SysWOW64.Wcześniej kopiuję je sobie z wcześniejszej wersji w której miałem je zastosowane.

Jeśli je chcę.

To samo można zrobić - kopiować te dll. - z każdego zainstalowanego systemu - i podmieniać w tym który ma się obecnie. - To do @miko 1282.

To prosty sposób jeśli komuś podobają się ikony, a nie ogarnia innych sposobów zmiany-instalacji.1282

Chociaż przeważnie korzystam z programu IconPackager - od Stardock - mam duży zbiór icon do tego programu. Po instalacji - 2-3- kliknięcia i mam ikony jakie chcę.

Opublikowano
Wracam dość zadko teraz. Ten kto śledzi wie o co chodzi. Z postów wynika że ostatnia wersja działa dość stabilnie. 
Wgrałem najnowsza i póki co wszystko śmiga :) powiedz mi bo nie mogę nikaj znalesc info.. Optymalizację pod dyski ssd czyli super prefetch, rejestr, itp już jest odrazu zrobiona czy trzeba samemu zrobić np ssd toolem?

Opublikowano

Ogólnie ja przy optymalizacji bardziej mysle pod katem systemu - mozesz sprawdzić . chetnie równiez usłusze uwagi pod tym katem . nie jestem wszechwiedzacy a ogólnie jesli chodzi o system i firme microsoft - sami wiecie co chwile cos zmieniają. mam problem teraz ogólnie bo padłą mi grafika w jednym z kompow i nie moge robic testów systemów jak pisałem w innym temacie jesli ktos miałby grafe na pci-e chetnie sie dogadam odkupie. 

Opublikowano
Ściągnij, i sprawdź [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Dzięki ale mam do dysku adata detykowany program taki i on też ustawia rejestr itp chodziło mi o to czy w systemie już jest to ustawione :)

Opublikowano

Witam system fajny stabilny bez błędów jednak brakuje mi windows store jest jakaś opcja dogrania sobie go ? lub może rozważysz dodanie go w następnej wersji? Dzięki za dobrą robotę i pozdrawiam

Opublikowano
49 minut temu, Joint21 napisał:

Witam system fajny stabilny bez błędów jednak brakuje mi windows store jest jakaś opcja dogrania sobie go ? lub może rozważysz dodanie go w następnej wersji? Dzięki za dobrą robotę i pozdrawiam

system ok glary utilities pokazuje rozrych 7s orginał 32 s - brakuje mi jednak powiadomień w centrum akcji i app twój telefon - który tylko ze sklepu mozna pobrac - wiem ze było to załozeniem tego systemu - ale z checia bym to jakos uruchomił lub dograł - 

Opublikowano

Masz - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Podmień w system32 i SysWOW64. Chyba wiesz jak to zrobić?

Uzyskaj pełny dostęp na orginalnym pliku-zmień rozszerzenie np .bak-wklej dll z tego co ci podałem - przebuduj pamięc podręczną ikon - masz te opcje w prawokliku. Restart - i powinny być nowe.

Opublikowano

OK. Ale tak na przyszłość - bo widzę że jesteś nowicjuszem na tym forum - dziękuje się klikając strzałke w prawym dolnym rogu postu.

To tak tylko dla twojej wiadomości - ja tych punktów nie zbieram - te podziękowanie w poście dla mnie jest równie dobre.;)

Opublikowano
11 minut temu, zaq1122a napisał:

Podpowiesz jak doinstalować NVIDIA Control Panel?

Nvidia wypuszcza sterowniki w dwóch wersjach DCH(bez panelu) i standard(z panelem)

Tu masz wersję Standard Driver i ją zainstaluj.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

zaq1122a lubi to
Opublikowano

Wyczyść sobie system ze wszelkich śladów sterownika graficznego programem Display Driver Uninstaller i zainstaluj na nowo sterownik z linka w wersji standard oczywiście.

Opublikowano
W dniu 31.07.2020 o 23:23, Joint21 napisał:

Wyczyść sobie system ze wszelkich śladów sterownika graficznego programem Display Driver Uninstaller i zainstaluj na nowo sterownik z linka w wersji standard oczywiście.

a to ciekawe u mnie bez problemu sie zainstalował

Opublikowano

Dzięki wielkie za instalke. Byłaby szansa na inny serwer? z mega nie mogę ściągąć w żaden sposób, zawsze zrywa połaczenia po jakimś czasie. Jeśli nie ta wersja, to następna proszę o gdrive albo inny.

Opublikowano
Godzinę temu, zwierzaczek666 napisał:

System generalnie OK ale powinna być możliwość dodania w opcjach defendera !! Poza tym podziękowanie dla autora. 

Przecież taki jest cel, by to co zamula system usunąć. Jak chcesz defendera to nie instaluj modowanego softu - większość go nie ma.

konuss, lux1i2 i nudzija lubią to
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie