szuwar1 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Witam. Mam problem z dźwiękiem z którym nie umiem sobie poradzić. Na standardowym win7 problem nie występował. Win JG7 x64 Final 26.03.2020 wersja pełna pro. Zewnętrzna karta dźwiękowa maya u5, odtwarzacz aimp4 ustawienia te co zawsze - WASAPI Exclusive Event Chodzi o to, że po chwili odtwarzania dźwięk zaczyna się rozjeżdżać, i jest zniekształcony . Próbowałem różnych wersji sterowników, zintegrowaną kartę wyłączyłem w biosie. Macie jakieś pomysły co można by jeszcze zrobić? Pozdrawiam. Cytuj
artfrik Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Cześć @srom-otnik, korzystam z Twoich modów począwszy od wersji JG2008 i nigdy nie było problemów, tym razem chciałem dodać funkcję Enhanced Write Filter i niestety po skopiowaniu plików ewfmgr exe i sys w odpowiednie miejsca, po pierwsze system nie widzi i co za tym idzie nie chce uruchomić pliku wykonywalnego z Windows/system32, po drugie po dodaniu wpisów do rejestru dostaje bootloopa, będę wdzięczny za wszelkie wskazówki jak to ogarnąć.. Pozdro Oczywiście na wersji full i lite jest to samo Cytuj
Dlpe Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Blue screen po tym jak instalator restartuje pc @srom-otnik Cytuj
BodziuRat Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 W dniu 12.05.2020 o 22:33, Dlpe napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Blue screen po tym jak instalator restartuje pc @srom-otnik Masz zaśmiecony dysk, albo niekompatybilne sterowniki. Jeśli używasz pendrive do instalacji, to włóż go do slotu wersji USB 2.0, lub dograj sterowniki do USB jaki posiadasz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
NightRiderss87 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 System mega. Niestety system mi się zamyka nawet klika minut, co jest przyczyną? Cytuj
NightRiderss87 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Problemem był avast Rozwiązane Cytuj
Demonidas Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 Prośba wielka o zintegrowanie sterowników do nowych płyt Gigabyte USB3.0 itd - jak instaluje system, nie działają porty usb np. myszka. Mod jest rewelacyjny bo wczesniej na nim pracowałem. Zmieniłem plyte główną, a tu ZONK. Cytuj
moszter Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 8 minut temu, Demonidas napisał: Prośba wielka o zintegrowanie sterowników do nowych płyt Gigabyte USB3.0 itd - jak instaluje system, nie działają porty usb np. myszka. Mod jest rewelacyjny bo wczesniej na nim pracowałem. Zmieniłem plyte główną, a tu ZONK. Zapoznaj się z: Cytuj
Demonidas Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 22 godziny temu, moszter napisał: Zapoznaj się z: Wszystko OK. Dziekuję za linki, ale nie da się tego zrobić z Modami Windowsa - tylko z czystym obrazem/instalką Windowsa 7. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Wersja pełna jest nietknięta, to czysty obraz! Lite - wiadomo... Cytuj
Demonidas Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 21 minut temu, srom-otnik napisał: Wersja pełna jest nietknięta, to czysty obraz! Lite - wiadomo... Tylko jak wgrać drivery programem WindowsImageTool Gigabyte - wyskakuje komunikat: załączone foto. Prośba o pomoc w tym temacie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jesa Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 PAMIĘTAJCIE KTO UZYWA WIN10 ten jest ..... win 7 sto razy szybciej chodzi na nvme Cytuj
jesa Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Witam mam problem znikneła mi opcja narzedzia z pulpit ppm Ogolnie system mega na adata sx8200 pro wersja pełna tylko czy to jest normalne ze system mi bierze 1,40 gb ram moze zalezy od ilosci ram mam 16 gb Cytuj
Layon Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 1 godzinę temu, jesa napisał: Witam mam problem znikneła mi opcja narzedzia z pulpit ppm Czy używałeś jakiegoś dodatkowego programu do czyszczenia systemu lub rejestru? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 2 godziny temu, jesa napisał: tylko czy to jest normalne ze system mi bierze 1,40 gb ram moze zalezy od ilosci ram mam 16 gb Zależy, czy zrobiłeś starannie optymalizację oraz w jaki sposób mierzysz pobór pamięć. Należy po starcie systemu uruchomić menedżer zadań i dopiero po ponad półtorej minucie widać właściwe zużycie. Oczywiście bez antywirusa, przeglądarki internetowej, Skype'a w autostarcie itp Cytuj
jesa Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 2 godziny temu, Fox.Vip napisał: Czy używałeś jakiegoś dodatkowego programu do czyszczenia systemu lub rejestru? tak ccleaner ale da sie naprawic bez formata moze jakis wpisz do rejestru 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Zależy, czy zrobiłeś starannie optymalizację oraz w jaki sposób mierzysz pobór pamięć. Należy po starcie systemu uruchomić menedżer zadań i dopiero po ponad półtorej minucie widać właściwe zużycie. Oczywiście bez antywirusa, przeglądarki internetowej, Skype'a w autostarcie itp tak wszytsko wykonałem według instrukcji ale zauwazyłem ze jak dołozylem kolejne 8 gb ram to zaczął automat wiecej brać Ale moze brac bo w dzisiejszych czasach 16 gb ram to jest ok Cytuj
Layon Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 5 minut temu, jesa napisał: tak ccleaner ale da sie naprawic bez formata moze jakis wpisz do rejestru Tak, tu chodzi o wpis w rejestrze.Tylko ciekawe co zrobiłeś że go usunęło? CCleaner na domyślnych ustawieniach nie powinien usunąć? Musisz zwrócić się z prośbą do "sro-motnika" żeby Ci udostępnił "plik.reg" "narzędzia". Cytuj
jesa Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 3 godziny temu, srom-otnik napisał: Zależy, czy zrobiłeś starannie optymalizację oraz w jaki sposób mierzysz pobór pamięć. Należy po starcie systemu uruchomić menedżer zadań i dopiero po ponad półtorej minucie widać właściwe zużycie. Oczywiście bez antywirusa, przeglądarki internetowej, Skype'a w autostarcie itp Panie Sromotniku poprosiłbym bym ten plik reg co kolega wyzej pisze mam pytanie czy mozna uzywac tego bez czyszczenie rejestru znaczek odznaczony[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 19 minut temu, jesa napisał: Panie Sromotniku poprosiłbym bym ten plik reg co kolega wyzej pisze mam pytanie czy mozna uzywac tego bez czyszczenie rejestru znaczek odznaczony[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sam kiedyś używałem na XP, ale już nie pamiętam co ten program robi. Jak sobie wykonasz kopię partycji systemowej offline np Acronis Boot CD to baw się z systemem ile chcesz. W kilka minut przywracasz idealnie ustawiony system i można bawić się od nowa używając dowolny program. Powtarzam, ja używam raz na jakiś czas np co miesiąc jak odświeżam kopię Acronisową - tylko to co w Narzędziach w prawokliku. Chcecie - to próbujcie sobie te programiki, ale później jak skasujecie wpisy w menu podręcznym to nie płaczcie ... Cytuj
jesa Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 2 minuty temu, srom-otnik napisał: Sam kiedyś używałem na XP, ale już nie pamiętam co ten program robi. Jak sobie wykonasz kopię partycji systemowej offline np Acronis Boot CD to baw się z systemem ile chcesz. W kilka minut przywracasz idealnie ustawiony system i można bawić się od nowa używając dowolny program. Powtarzam, ja używam raz na jakiś czas np co miesiąc jak odświeżam kopię Acronisową - tylko to co w Narzędziach w prawokliku. Chcecie - to próbujcie sobie te programiki, ale później jak skasujecie wpisy w menu podręcznym to nie płaczcie ... czyli nie dostane tego pliku skoda bede musiał przeinstalować system Cytuj
jesa Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 4 godziny temu, srom-otnik napisał: Sam kiedyś używałem na XP, ale już nie pamiętam co ten program robi. Jak sobie wykonasz kopię partycji systemowej offline np Acronis Boot CD to baw się z systemem ile chcesz. W kilka minut przywracasz idealnie ustawiony system i można bawić się od nowa używając dowolny program. Powtarzam, ja używam raz na jakiś czas np co miesiąc jak odświeżam kopię Acronisową - tylko to co w Narzędziach w prawokliku. Chcecie - to próbujcie sobie te programiki, ale później jak skasujecie wpisy w menu podręcznym to nie płaczcie ... nie chce nic mówić ale jak by pan sromotnik dodawał ten plik na przywracanie menu w folderze tuning na przykład to byłbym wniebowzięty zobacze jak z win 8.1 bo zaniedługo bedzie sie trzeba przeniesc niestety ale musze se zainstalowac win10 do gier nie wiem jak to microsit zrobił ale na win 10 zoptymalizowanym mam 8 fps w gta 5 online wiecej niz na 7 najwiecej fps mam 1909 więć sie chyba pokusze oczywiscie na druga partycje nigdy nie usune winxp ze staregokompa ani win 7 z nowego od sromotnika bo chodzi jak xp! podsumujmy mcroshit robi go.w.n.o sromotnik robi bardzo bardzo dobre systemy bez smieci telemetri itd i na pełnych wersjach wszystko ale to wszystko działa Cytuj
daanielpl Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Ten system to jest sztosik, poszedł już na 3 lapki, polecam normalna wersje a nie lite, lite jest lipna Cytuj
jesa Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 witam mam blue screen instalacja z370 lite wersja nie moge zainstalowac na dysku nvme m.2 adata sx8200 xpg na dysku sata ssd dziala dobrze ale chcialem zainstalowac na szybszym EDIT: zainstalowałem full z integracja w nvme usb 3.0 i hotflix nvme niestety na wersji lite nie da się zintegrować hotflixa i stąd ten problem Cytuj
NoOb9496 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Nie wiem czy już ktoś miał ten problem ale instalator zacina mi się przy wyborze języka. Laptop Lenovo g50-30. Cytuj
dsada223 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Czy może być tak, że w wersji lite, w drukarce HP DJ 3700 series, nie można wydrukować strony ? drukarka się instaluje, można skanować można w opcjach wydrukować stronę testową, ale gdy wysyła się plik do drukowania (ikonka drukarki w trayu ) plik w okienku szybko znika i nic się nie dzieje.. Czy może błąd sterownika drukarki ? Kiedyś w jakiejś wersji typu lite, nie mogłem wogóle zainstalować drukarki (brak apletu) ale używam nieco starszej wesji JG7 w wersji Lite i normalnie się drukuje .. Cytuj
sej87 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Czy wersja 32-bitowa tej modyfikacji jest dostępna? Cytuj
Layon Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 6 minut temu, sej87 napisał: Czy wersja 32-bitowa tej modyfikacji jest dostępna? Nie ma! Jeśli chcesz x32-bity, proponuję Win JG7 ThinPC x86 Cytuj
Franc Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 15 minut temu, sej87 napisał: Czy wersja 32-bitowa tej modyfikacji jest dostępna? Nie ma wersji 32 bit tego moda, ale śmiało możesz instalować wersję x64 - różnice w wydajności będą niewielkie Cytuj
marzab Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2020 posiada ktoś jakis aktywator do tego bo mi wywala prawie każdy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi