Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 18.02.2021 o 22:44, synek2000 napisał:

Przepraszam czy , ktoś mógłby napisać jak uruchomić instalacje tego windowsa z pendrajwa?

Już drugi dzień próbuje zainstalować różne ThinPC i żaden nie działa. 

Szklana kula nam pierdykła, więc nie pomożemy, bo nie znamy specyfikacji sprzętu.

5 minut temu, grzesio764 napisał:

Czym to aktywować, żaden aktywator nie działa, pomoże ktoś?

Loaderem Daz, ale jak ktoś jest taki mądry, że instaluje Win7 na GPT i to w wersji np. HP, że nawet aktywator tego nie ogarnie, to jego problem.

Opublikowano

Zgadza się jest HP, a jak to sprawdzić czy instalka jest na GPT. Poprzednio miałem instalowanego win 10, a ostatnio 8.1 , siódemka na tym dysku ssd jeszcze nie była instalowana. Czyli przeinstalować na 7 jg Pro?

Opublikowano

Nie instalka GPT, tylko typ partycji dysku (stare MBR, nowe GPT). I jak była tam pierwsza winzgroza i nic nie zmieniałeś, to na 100% jest GPT. Jak chcesz Win7 aktywować aktywatorem, to tylko wersje Pro i Enterprise się da. Loader Daz działa tylko na MBR.

Opublikowano

Czy mógłby ktoś poratować plikami i ścieżkami do naprawy Optymalizatora Usług?

Wczoraj zainstalowałem ten system i zdecydowałem się na nowego antywirusa dokładniej Kaspersky Free i coś mi zablokował albo usunął.

Opublikowano

Ja też korzystam tylko z Kaspersky Free i musisz wyjąć pliki z kwarantanny, a następnie dodać folder Windows -> System (nie System32!) do wyjątków antywira. Pliki nie zostały skasowane, tylko są w kwarantannie.

Powodzenia!

Opublikowano

Właśnie pierwszym krokiem przed proszeniem o pomoc było sprawdzenie kwarantanny i lista jest pusta. Folder dodałem do wykluczeń dopiero teraz. Wczoraj coś mi pokazywało przy uruchomieniu optymalizatora. Jakiś plik OPU czy coś w tym stylu z folderu config. I nieudolnie dodałem go do wykluczeń bo jako nowy użytkownik tego antywirusa po za dodaniem zapomniałem, że trzeba po dodaniu zapisać ustawienia w kaspersy. Chociaż optymalizator działał (po przywróceniu pliku z kwarantanny). Potem użyłem pełnego skanowania w kaspersy i chyba wtedy coś straciłem. W folderze config obecnie jest 26 plików a czegoś podobnego na 3 litery i literę "O" nie widzę.

3 godziny temu, srom-otnik napisał:

Ja też korzystam tylko z Kaspersky Free

Właśnie z tego powodu go zainstalowałem, czytając wątek trafiłem na twój ranking. Wcześniej od lat korzystałem z 360TSE.

Opublikowano
10 minut temu, filipoj napisał:

Właśnie pierwszym krokiem przed proszeniem o pomoc było sprawdzenie kwarantanny i lista jest pusta. Folder dodałem do wykluczeń dopiero teraz. Wczoraj coś mi pokazywało przy uruchomieniu optymalizatora. Jakiś plik OPU czy coś w tym stylu z folderu config. I nieudolnie dodałem go do wykluczeń bo jako nowy użytkownik tego antywirusa po za dodaniem zapomniałem, że trzeba po dodaniu zapisać ustawienia w kaspersy. Chociaż optymalizator działał (po przywróceniu pliku z kwarantanny). Potem użyłem pełnego skanowania w kaspersy i chyba wtedy coś straciłem. W folderze config obecnie jest 26 plików a czegoś podobnego na 3 litery i literę "O" nie widzę.

Właśnie z tego powodu go zainstalowałem, czytając wątek trafiłem na twój ranking. Wcześniej od lat korzystałem z 360TSE.

Masz na privie wszystko.

filipoj lubi to
Opublikowano

witam 

a czy na takiej koinfiguracji ten win bedze dzałał sprawnie 

preocesor AMD  atlon x2 dual core be-2300 1,90

pamiec 3,5 

grafika zintegrowana niwida w biosie przypisane 512 mb

czy moze lepiej  Win JG7 ThinPC x86  dzeki za odpowiedz

Opublikowano
W dniu 14.03.2021 o 13:19, Garfi93 napisał:

Czy jak mam laptop z dotykowym ekranem i składanym żeby korzystać jak tablet to będą działały te funkcje ja włączę je w panelu sterowania?

Laptop Lenovo IdeaPad C340-14API

Warunek - musisz zainstalować wersję pełną

Garfi93 lubi to
Opublikowano

wie ktoś jak dodać do tego obrazu inny jezyk? interesuje mnie niemiecki jak i klawiatura niemiecka, sam system jest świetny, wiem mozna wybrac wersje zwykla i przez vistalizator wgrac jezyk jednak interesuje mnie wersja lite, jest to mozliwe?

Opublikowano

Witam, system działa poprawnie (używam Full Pro bez Defendera). Mam tylko jeden problem - zainstalowałem i skonfigurowałem wszystkie programy i chciałem stworzyć obraz całego dysku żebym w razie "w" mógł sobie go przywrócić, ale przy tworzeniu obrazu po kilku sekundach mam błąd "Operacja Usługi kopiowania woluminów w tle nie powiodła się". Partycję mam SSD M2 GPT, usługi kopiowania w tle mam powłączane i dalej lipa. Czym zrobić kopię 1:1 żebym mógł ją przywrócić z poziomu instalacji nowego systemu. Widzę, że w Dism++ jest "Kopia Systemu" i właśnie ją robię, tylko pytanie czy będę mógł ją przywrócić łatwo?

Edit: Brakowało uruchomionej usługi "Stacja robocza". Informacje były w Podglądzie zdarzeń.

Opublikowano
W dniu 22.03.2021 o 16:34, srom-otnik napisał:

NTllite, WinReducer, WinToolkit, własne skrypty/tweaki.

a jakie w ntlite, winreducer i wintoolkit tweaki stosujesz, że twoje systemy tak szybko chodzą

EDIT: wygooglałem już

Opublikowano

Mam pytanie, czy ktoś mógłby poradzić odnośnie obsługi aplikacji Microsoft Teams? na 2 innych komputerach z innymi windowsami działa bez problemu a na tym windowsie  cos jest nie tak. ciągle wyskakuje ...Musisz się zalogować. Hasło zostało zmienione albo serwer wymaga ponownego podania informacji logowania. To bez sensu bo w przeglądarce można sie logować bez problemu.

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano
Godzinę temu, krzys2022 napisał:

Mam pytanie, czy ktoś mógłby poradzić odnośnie obsługi aplikacji Microsoft Teams? na 2 innych komputerach z innymi windowsami działa bez problemu a na tym windowsie  cos jest nie tak. ciągle wyskakuje ...Musisz się zalogować. Hasło zostało zmienione albo serwer wymaga ponownego podania informacji logowania. To bez sensu bo w przeglądarce można sie logować bez problemu.

Z góry dzięki za odpowiedź

PPM na pulpit -----> Narzędzia-----> Optymalizator Usług "Czy chcesz przywrócić domyślny zestaw usług" daj tak