Franc Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2021 Na pena obrazy wgrywam najczęściej za pomocą Rufusa 1.4.12 Cytuj
telemach Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 po optymalizacji usług znika mi z paska ikona wyboru sieci bezprzewodowej a w ustawieniach jest na 'wyłączona' bez możliwości przestawienia; czy można to jakoś przywrócić w rejestrze ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 Musisz czytać co jest napisane na okienkach optymalizatora usług. Ostania funkcja, czyli WiFi daj TAK Cytuj
telemach Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 właśnie dlatego piszę o problemie bo danie TAK powoduje że WIFI działa ale kontrolka znika z paska i nie idzie jej przywrócić Cytuj
synek2000 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Przepraszam czy , ktoś mógłby napisać jak uruchomić instalacje tego windowsa z pendrajwa? Już drugi dzień próbuje zainstalować różne ThinPC i żaden nie działa. z góry dziękuje Cytuj
grzesio764 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Czym to aktywować, żaden aktywator nie działa, pomoże ktoś? Cytuj
Widzior Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 W dniu 18.02.2021 o 22:44, synek2000 napisał: Przepraszam czy , ktoś mógłby napisać jak uruchomić instalacje tego windowsa z pendrajwa? Już drugi dzień próbuje zainstalować różne ThinPC i żaden nie działa. Szklana kula nam pierdykła, więc nie pomożemy, bo nie znamy specyfikacji sprzętu. 5 minut temu, grzesio764 napisał: Czym to aktywować, żaden aktywator nie działa, pomoże ktoś? Loaderem Daz, ale jak ktoś jest taki mądry, że instaluje Win7 na GPT i to w wersji np. HP, że nawet aktywator tego nie ogarnie, to jego problem. Cytuj
grzesio764 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgadza się jest HP, a jak to sprawdzić czy instalka jest na GPT. Poprzednio miałem instalowanego win 10, a ostatnio 8.1 , siódemka na tym dysku ssd jeszcze nie była instalowana. Czyli przeinstalować na 7 jg Pro? Cytuj
Widzior Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Nie instalka GPT, tylko typ partycji dysku (stare MBR, nowe GPT). I jak była tam pierwsza winzgroza i nic nie zmieniałeś, to na 100% jest GPT. Jak chcesz Win7 aktywować aktywatorem, to tylko wersje Pro i Enterprise się da. Loader Daz działa tylko na MBR. Cytuj
grzesio764 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Ok. już poradziłem sobie, dysk był w mbr, zainstalowałem wersję PRO i wszystko chula. Dzięki za podpowiedź. Cytuj
Gość Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @srom-otnikczy będzie jakaś nowa edycja tego moda na rok 2021? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 5 godzin temu, smaug123 napisał: @srom-otnikczy będzie jakaś nowa edycja tego moda na rok 2021? Tak, planuję. Również 8.1 Kiedy? Czas pozwoli, to zrobię sutysut lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 Ja używam twoją Win.10 i jestem zadowolony Cytuj
danieloox Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 Ciągłe "trwa wyszukiwanie aktualizacji" jakieś rady? @edit dobra, poczekałem chwilę i wszystko działa. Cytuj
filipoj Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Czy mógłby ktoś poratować plikami i ścieżkami do naprawy Optymalizatora Usług? Wczoraj zainstalowałem ten system i zdecydowałem się na nowego antywirusa dokładniej Kaspersky Free i coś mi zablokował albo usunął. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Ja też korzystam tylko z Kaspersky Free i musisz wyjąć pliki z kwarantanny, a następnie dodać folder Windows -> System (nie System32!) do wyjątków antywira. Pliki nie zostały skasowane, tylko są w kwarantannie. Powodzenia! Cytuj
filipoj Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Właśnie pierwszym krokiem przed proszeniem o pomoc było sprawdzenie kwarantanny i lista jest pusta. Folder dodałem do wykluczeń dopiero teraz. Wczoraj coś mi pokazywało przy uruchomieniu optymalizatora. Jakiś plik OPU czy coś w tym stylu z folderu config. I nieudolnie dodałem go do wykluczeń bo jako nowy użytkownik tego antywirusa po za dodaniem zapomniałem, że trzeba po dodaniu zapisać ustawienia w kaspersy. Chociaż optymalizator działał (po przywróceniu pliku z kwarantanny). Potem użyłem pełnego skanowania w kaspersy i chyba wtedy coś straciłem. W folderze config obecnie jest 26 plików a czegoś podobnego na 3 litery i literę "O" nie widzę. 3 godziny temu, srom-otnik napisał: Ja też korzystam tylko z Kaspersky Free Właśnie z tego powodu go zainstalowałem, czytając wątek trafiłem na twój ranking. Wcześniej od lat korzystałem z 360TSE. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 10 minut temu, filipoj napisał: Właśnie pierwszym krokiem przed proszeniem o pomoc było sprawdzenie kwarantanny i lista jest pusta. Folder dodałem do wykluczeń dopiero teraz. Wczoraj coś mi pokazywało przy uruchomieniu optymalizatora. Jakiś plik OPU czy coś w tym stylu z folderu config. I nieudolnie dodałem go do wykluczeń bo jako nowy użytkownik tego antywirusa po za dodaniem zapomniałem, że trzeba po dodaniu zapisać ustawienia w kaspersy. Chociaż optymalizator działał (po przywróceniu pliku z kwarantanny). Potem użyłem pełnego skanowania w kaspersy i chyba wtedy coś straciłem. W folderze config obecnie jest 26 plików a czegoś podobnego na 3 litery i literę "O" nie widzę. Właśnie z tego powodu go zainstalowałem, czytając wątek trafiłem na twój ranking. Wcześniej od lat korzystałem z 360TSE. Masz na privie wszystko. filipoj lubi to Cytuj
pletik1 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 witam a czy na takiej koinfiguracji ten win bedze dzałał sprawnie preocesor AMD atlon x2 dual core be-2300 1,90 pamiec 3,5 grafika zintegrowana niwida w biosie przypisane 512 mb czy moze lepiej Win JG7 ThinPC x86 dzeki za odpowiedz Cytuj
Garfi93 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Czy jak mam laptop z dotykowym ekranem i składanym żeby korzystać jak tablet to będą działały te funkcje ja włączę je w panelu sterowania? Laptop Lenovo IdeaPad C340-14API Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 W dniu 14.03.2021 o 13:19, Garfi93 napisał: Czy jak mam laptop z dotykowym ekranem i składanym żeby korzystać jak tablet to będą działały te funkcje ja włączę je w panelu sterowania? Laptop Lenovo IdeaPad C340-14API Warunek - musisz zainstalować wersję pełną Garfi93 lubi to Cytuj
niger12 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 wie ktoś jak dodać do tego obrazu inny jezyk? interesuje mnie niemiecki jak i klawiatura niemiecka, sam system jest świetny, wiem mozna wybrac wersje zwykla i przez vistalizator wgrac jezyk jednak interesuje mnie wersja lite, jest to mozliwe? Cytuj
patriarcha101 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Witam, system działa poprawnie (używam Full Pro bez Defendera). Mam tylko jeden problem - zainstalowałem i skonfigurowałem wszystkie programy i chciałem stworzyć obraz całego dysku żebym w razie "w" mógł sobie go przywrócić, ale przy tworzeniu obrazu po kilku sekundach mam błąd "Operacja Usługi kopiowania woluminów w tle nie powiodła się". Partycję mam SSD M2 GPT, usługi kopiowania w tle mam powłączane i dalej lipa. Czym zrobić kopię 1:1 żebym mógł ją przywrócić z poziomu instalacji nowego systemu. Widzę, że w Dism++ jest "Kopia Systemu" i właśnie ją robię, tylko pytanie czy będę mógł ją przywrócić łatwo? Edit: Brakowało uruchomionej usługi "Stacja robocza". Informacje były w Podglądzie zdarzeń. Cytuj
roman59 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Kopię dysku zawsze robię za pomocą Acronisa True Image Boot CD i nigdy nie było problemu. W tej chwili mam kopie czterech, różnych instalek i zmiana systemu trwa parę minut. Cytuj
Gość Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 @srom-otnik, Czym modyfikujesz iso windowsa? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 14 minut temu, smaug123 napisał: @srom-otnik, Czym modyfikujesz iso windowsa? NTllite, WinReducer, WinToolkit, własne skrypty/tweaki. Cytuj
Gość Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 W dniu 22.03.2021 o 16:34, srom-otnik napisał: NTllite, WinReducer, WinToolkit, własne skrypty/tweaki. a jakie w ntlite, winreducer i wintoolkit tweaki stosujesz, że twoje systemy tak szybko chodzą EDIT: wygooglałem już Cytuj
krzys2022 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Mam pytanie, czy ktoś mógłby poradzić odnośnie obsługi aplikacji Microsoft Teams? na 2 innych komputerach z innymi windowsami działa bez problemu a na tym windowsie cos jest nie tak. ciągle wyskakuje ...Musisz się zalogować. Hasło zostało zmienione albo serwer wymaga ponownego podania informacji logowania. To bez sensu bo w przeglądarce można sie logować bez problemu. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj
kamiloxf Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Godzinę temu, krzys2022 napisał: Mam pytanie, czy ktoś mógłby poradzić odnośnie obsługi aplikacji Microsoft Teams? na 2 innych komputerach z innymi windowsami działa bez problemu a na tym windowsie cos jest nie tak. ciągle wyskakuje ...Musisz się zalogować. Hasło zostało zmienione albo serwer wymaga ponownego podania informacji logowania. To bez sensu bo w przeglądarce można sie logować bez problemu. Z góry dzięki za odpowiedź PPM na pulpit -----> Narzędzia-----> Optymalizator Usług "Czy chcesz przywrócić domyślny zestaw usług" daj tak Cytuj
krzys2022 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Dzięki za odpowiedź. Niestety nic to nie pomogło, nadal jest to samo :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi